teek?

Mijn dokter zegt dat het door een tekenbeet is veroorzaakt, de bulten die ik heb. 'k Heb geen teek gezien maar goed. Staan mijn sandalen voor niets bij het vuil :-)

Er is bloed afgenomen en ik moet antibiotica nemen want teken kunnen nare bacterien overbrengen die oa de ziekte v lyme kunnen veroorzaken.

Anyway, over een week is de uitslag van het bloed er ongeveer, en dan hoor ik meer.

UPDATE: Ik krijg net de uitslag van de APK keuring van het werk van vorige week en daarin is ALLES goed behalve mijn bloed waarin teveel 'eosinofilos' zitten en wikipedia zegt daarover:

Een eosinofiele granulocyt is een witte bloedcel die wordt gekenmerkt door vele eosinofiele granules (roze) die niet over de kern liggen en een kern die meestal twee lobben heeft. Hij is veelal aanwezig bij allergische reacties van het lichaam. Dit komt doordat er een systemische respons optreed. Bij deze respons komen ontstekingsmediatoren (IL-1, IL-6 en TNF-alpha) in de bloedbaan terecht en zullen ze een allergische reactie opgang brengen. IL-5 activeert de eosinofielen. Eosinofiele granulocyten ontstaan net als neutrofiele granulocyten uit stamcellen. Onder invloed van cytokinen ontwikkelen ze zich ze zich tot volwassen cellen. Daarnaast ruimt hij ook antigeen-antilichaam complex op

En dat duidt dus eigenlijk weer op allergie. Of zal ik een allergische reactie op een tekenbeet hebben? 

Daar heb ik eerst zelf aan gedacht, nou, ik dacht eigenlijk meer aan een allergische reactie op een vlooienbeet (ik deed mijn zweetlaarzen uit en mijn sandalen aan na het paardrijden, nog bij de paarden)..

Oh, dat ziet er wel heel raar uit voor een teken beet eigenlijk.
kijk maar op [[http://www.medicinfo.nl/%7Bf3559512-a1..]]
anyway, als het maar helpt, wat je ook slikt
sterkte !
gehannes (Email) (URL) - 20 03 09 - 11:28

Ja, ik heb ook zo m’n twijfels. Een teek is ook maar 1 beet, dit zou een gevoelige reactie op de beet zijn?! Nou kunnen teken hier ook andere ziektes voortbrengen als in Nld omdat ze andere bacterien meedragen maar ik weet het niet hoor..
Carola - 20 03 09 - 11:35

Vreemd, zeker omdat je geen teek hebt gezien en direct zo heftige reactie had. Nou ja, hopen dan de antibiotica helpt (keek even op de link die gehannes adviseerde, zou het dan toch Rocky Mountains spotted fever zijn, alleen dan zonder de koorts? was de teek zeker op vakantie? ;-)
ggk - 20 03 09 - 11:51

Inderdaad raar, maar als ze het maar kunnen genezen, mogen ze er elke naam aangeven, kan je zelf wel beslissen of het klopt! Ik heb trouwens ziekte van Lyme gehad, kwam van een tekenbeet, die ik eerst niet herkende, pas toen er een witte kring om een rode vlek kwam, snapte ik het, heel wat anders dus!
Henny (Email) - 20 03 09 - 13:48

Teek it easy. Overigens vind ik het gen erg duidelijk geschreven stukje in Wiki. Moest het driemaal lezen.
Penguin (URL) - 20 03 09 - 18:14

Ok het wordt steeds aparter. Veel wijzer wordt je hier niet van….
XxX
Jasty (Email) (URL) - 20 03 09 - 18:21

Carool ik vind het steeds enger worden.
Als het een teek zou zijn geweest is dat toch wel in het bloed te herkennen?
Dan had dat er toch met de APk keuring al uit moeten komen.
Vreemd .Maar hoe voel je je?
Liefs .
zie mail
oma - 20 03 09 - 19:33

Dat was een lastig stukkie om over te typelen… Oh je hebt het geknipt en geplakt… :) zou ik ook doen.
tis wel een eng stukkie hoor, aan de andere kant zaten die bulten van je er dus al aan te komen, alsof je daar blij mee moet zijn.
Mrie (URL) - 20 03 09 - 19:42

Hai Carola
herken het toch als een allergische reactie op iets .
Soms weet je niet waarvoor en ineens valt het puzzelstukje op zijn plaats.
Hoop dat je ,en ze, erachter komen ,zit je er anders volgend weer mee.
Sterkte ermee
Liefs
paula - 20 03 09 - 21:35

Ook ik geloof niet dat het een tekenbeet was. Dat is één plek met wel of geen rode kring er omheen. Het lijkt inderdaad meer op een allergische reactie en dat gaf je bloed kennelijk ook aan. Ik zou dat bloedonderzoek maar eens even goed gaan bespreken met je huisarts of een arts in het ziekenhuis die verstand heeft van allergieën. Want als het inderdaad wel een allergie is, nou dan wil je toch weten waar je allergisch voor bent zodat je die bulten nooit meer hoeft te zien? ;-)
Dondersteen (Email) (URL) - 21 03 09 - 09:29

Ziekte van Lyme na een tekenbeet geeft in veel gevallen een rode rking maar niet altijd maar de symptomen die jij hebt zijn geen Lyme (heb me daar eens in verdiept). Lyme kan ook pas overgebracht worden wanneer de teek zich volgezogen heeft en dan weer gaat loslaten pas dan spuit hij zijn speeksel in je bloed (eerder alleen antistolling en daar zeggen ze van dat de bacterie die lyme veroorzaakt niet meekomt), ingewikkelde stukje uit wikipedia wijst op allergie, ik zou me er niet te veel zorgen over maken maar er wel proberen achter te komen waar je nu allergisch voor bent want anders blijf je ertegen aan lopen en de reactie is wel heel heftig. Sterkte ermee. Liefs!
ggk - 21 03 09 - 13:40


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.