Alicante

Gisteren belde *** nog eens, of ik zijn originele ID ook niet mee wilde nemen voor de zekerheid. Nou, dat was toch behulpzaam, maar ik heb het afgeslagen, een gestempelde kopie was genoeg had de mevrouw van het consulaat gezegd.

En zo gingen we vanmogen om 6 uur op weg om een NIK (Nederlandse Identiteitskaart) voor Fran aan te vragen. Het ging voorspoedig, even over 9 waren we op het consulaat. Daar hebben we alle papieren gelaten en zijn toen op weg gegaan naar de fotograaf die pasfoto's maakt voor Nederlandse papieren. Toen weer terug naar het consulaat om ze te brengen. En klaar...

Koffie gedronken in een bar en toen naar het kasteel van Sta Barbara. Dat staat op een heuvel in de stad en daar zijn we in geweest. Leuk. In de tuinen lag een geocache. Onder deze link een uitleg van geocaching. Wij hadden een geocoin gevonden in een vorig cache en die moet je dan weer ergens kwijt. Maar hier kon dat niet, het was een micro-cache, een 35mm filmdoosje, daar pastte hij niet in.

Na wat te hebben gegeten reden we weer naar het zuiden. Dit keer niet over de snelweg maar langs dekust. Eerste stop; Sta Pola want daar stond weer zo'n grote stier, met cache! Weer een mini, en ook hier konden we de munt niet kwijt...

Mooie rit langs de kust. De volgende stop was bij Torrevieja, La Mata. Moooooi gebied, bossen, lekker gewandeld, maar het was te ver voor Fran om de cache te halen. Hij had er al een lange dag opzitten..

Nog wat te eten klaargemaakt en toen weer een stukje verder richting huis maar nog wel in La Mata nog een cache gescoord waar we helemaal met de auto bij konden komen. Wéér een minicache. Toen gaven we het op om die geocoin in Alicante te verstoppen en namen we hem maar weer mee naar huis. Daar verzinnen we wel iets anders voor! Het was inmiddels half vijf dus toen zijn we maar op huis aan gegaan. Fran was zo vertrokken, helemaal moe. En om 8 uur waren we weer thuis...600 km en een beetje, lange reis maar wel een mooie dag!

Gefeliciteerd !
Dit geeft jullie veel vrijheid.
Kus Pa
Digitalist (URL) - 02 03 09 - 22:10

Drie caches op een dag! Wow.
En verder sluit ik me van harte aan bij je vader. Wat een vreugde dat dat nou geregeld is.
Dondersteen (URL) - 02 03 09 - 23:06

Gefeliciteerd !! Fijn dat het geregeld is. Wanneer gaan julie naar Nederland ;o)
madammeke - 03 03 09 - 08:39

Lekker dat het geregeld is zeg!
ggk - 03 03 09 - 08:55

Toch wel fijn dat hij zo goed meewerkt en nu dus een nieuwe id kaart. Zo 600 km is de benzine daar zo goedkoop misschien? Dat is een flinke rit. Jullie hebben veel gezien. Maar wat is cache?
XxX
Jasty (Email) (URL) - 03 03 09 - 09:56

En, wanneer komen jullie naar NL ? om te geocachen natuurlijk ;-)
gehannes (Email) (URL) - 03 03 09 - 10:25

oh haha ik zie dat madammeke me al voor was…
gehannes (Email) (URL) - 03 03 09 - 10:26

@Jasty; zie het linkje in het logje naar geocaching
Carola - 03 03 09 - 10:34

Mooi, dat het nu geregeld is. Wat een rit, zeg, maar gelukkig was het vast erg mooi! :)
Hennyy (Email) - 03 03 09 - 11:08

Goed gedaan Carool!
Een hele rit he ,maar het was voor een goed doel.
En jullie hebben toch ook een leuk dagje gehad.
Liefs
oma - 03 03 09 - 18:24

Bedankt voor de uitleg via het linkje. Ik ben weer heel wat wijzer geworden en wat een leuk spel voor jullie! Enne gefeliciteerd met je nieuw verworven vrijheid.
hanscke (Email) (URL) - 03 03 09 - 21:57


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.