gesprek

Poeh. Wat een gesprek. Met ***.

Vrijdag heeft hij de papieren die ik nodig heb om een ID voor Fran aan te vragen in een enveloppe in het locutorio klaarliggen, zegt hij. Dan kan ik ze daar afhalen. Misschien dat we dan maandag naar Alicante crossen om een ID aan te vragen, Fran heeft dan toch vrij van school (300 km heen en 300 km terug....) morgen maar eens bellen of het consulaat open is dan.

Hij was zielig. Om wat 'ik hem allemaal aangedaan heb'......Hij heeft zijn BV veranderd (want ik stond er nog met 5% in en wilde er helemaal uit) en werkt nu uit zijn eigen naam. En omdat hij nu een strafblad heeft, willen de maatschappijen waarbij je geld naar het buitenland kunt sturen, moneygram, western union etc, en de maatschappijen die telefoonkaarten opladen, niet meer met hem werken...En hij hoopt maar dat zijn telefoonprovider wel met hem wil blijven werken. (Hij heeft twee callcenters). Hij is heel erg bezorgd, zegt hij, want waar moet hij dan van leven, alleen van de telefoons lukt niet, zegt hij. Nu heeft ie ook al meer dan een half jaar een schuld bij Moneygram, en dan zetten ze de service stop dus daarom probeerde hij het bij western union en die hadden dus gezegd van niet vanwege dat strafblad...En telefoonoplaad-service kun je ook hebben met vooruitbetaling. Allemaal mijn probleem niet natuurlijk. Hij kan ook zijn handen uit de mouwen steken bij een baas maar hij heeft het niet zo erg op zélf werken. Daar heeft hij personeel voor.....

Natuurlijk vind ik het toch sneu, ik heb nooit aan zulk soort consequenties gedacht.

Hij heeft me nooit kwaad willen doen, zegt hij. Ik zou toch nooit iemand kwaad doen?' vroeg hij aan mij. Dus ik heb hem nog maar eens uitgelegd hoe het allemaal op mij overgekomen was, en dat hij dat allemaal eerder had moeten bedenken. Maar hoe moest hij nou rondkomen en kon ik dat niet terugdraaien. (Dat blijft drie jaar van kracht, dan heeft hij in principe weer een schone lei) Ik heb hem maar weer eens verteld dat hij zo kwaad was dat hij niet meer wist wat hij deed en wat hij zei. Zelfs tegen Fran! 'Ja, dáár had hij veel spijt van, dat met Fran' zei hij. Dat was meteen de aller aller allereerste keer dat hij uit zichzelf zei dat hij ergens spijt van had. En dat hij er maanden niet goed van geslapen had.

En dat hij nog steeds moet huilen als hij denkt aan het moment dat hij hier kwam om zijn koffers te halen en dat Fran hem om de nek vloog. Dat Fran nu zeker wel gewend is zonder hem? Alsof hij hem niet wil zien zodat Fran eraan kan wennen. Ik zei dat ik hem nooit ervan weerhouden heb om Fran te zien. Dat gaf hij toe, maar, zei hij, hij is niet meer zo 'illusionado', ik heb daar geen goed woord voor in het nederlands, verwachtingsvol staat er in het woordenboek, maar dat is het niet. (En ook niet het illusie uit het Nederlands dat slaat op iets wat niet echt is).. Hij is niet meer zo vol van Fran en wat hij allemaal voor hem wilde als eerst, door al het gebeurde, zo iets.

Toen vroeg ik of hij al een nieuwe zoon gemaakt had :-), hij is tenslotte getrouwd vorig jaar in Senegal, en twee mnd daar geweest... Dat ontkende hij ten stelligste, en van wie ik dat dan wist....dat hij in Senegal was omdat zijn moeder ziek was vorig jaar. Ik heb hem niet verteld van wie ik het wist want dat gaat hem niets aan. Van twee van elkaar onafhankelijke kanten heb ik het gehoord dus ik weet zeker dat ie getrouwd is. Bovendien had hij het toen ook al over zijn zieke moeder terwijl zijn broer beweerde dat ze kiplekker was toen ik naar haar informeerde omdat ze (volgens ***) zo ziek was. Draaikont.

Hij heeft het helemaal niet over de nog lopende zaak gehad. Misschien denkt ie wel dat dat vanzelf in lucht opgelost is in al die tijd. Of misschien probeert ie zo iets te bereiken? Morgen heb ik een afspraak met de advocaat om een koffietje te drinken. Dan zal ik het er eens over hebben. Ik denk er zwaar over om het af te blazen, al was het maar om mezelf weer al die spanning te besparen.

Lieve Carola ,wat moeilijk allemaal,wens je alle sterkte en wijsheid ,blijf bij je gevoel!!
Paula - 25 02 09 - 22:34

Wat ‘jij hem allemaal aangedaan hebt’? ! ? ! Je moet maar durven om zoiets te zeggen. Tsk. Hele dikke tsk. Zit ik hier toch te grommen zeg. Je doet het goed, hou dat vooral zo vol! :-)
Dondersteen (URL) - 25 02 09 - 23:53

Hij blijft het ook proberen he van alle kanten. Maar hij heeft nu een andere vrouw. Laat hij haar lekker lastig vallen!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 26 02 09 - 00:24

Tjeetje, ik kan me voorstellen, dat je twijfelt. Ik zou niet helemaal weten wat ik zou doen, ik wens je veel sterkte en wijsheid! Hou wel de feiten voor ogen.
Hennyy (Email) - 26 02 09 - 07:58

zulke verhalen komen bekend in de oren. Heb het zelf ook meegemaakt. Maar je bent waarschijnlijk niet over een nacht ijs gegaan toen je die beslissing nam , dus dan moet je nu je been stijf houden!
Maar het is niet makkelijk , de druk op je is enorm
Dus heel veel sterkte , het lukt je wel en in dit geval moet je gewoon goed voor ogen houden “ikke eerst” , zowel voor jezelf als voor fran
Sterkte
annemieke - 26 02 09 - 08:00

“Wat je zaait zul je oogsten” *** heeft het zichzelf aangedaan allemaal. Jij hebt hm niks aangedaan. Duim omhoog voor jou.
madammeke (URL) - 26 02 09 - 08:37

Uitputtend zo’n gesprek. Blijf bij jezelf! Liefs!
ggk - 26 02 09 - 09:39

“Hij heeft een schuld, dus (?) moet een nieuwe leverancier, en die keek naar zijn antecedenten”, “waar moet hij dan van leven, als hij het niet zo heeft op werken”, feiten ontkennen (liegen), “dr had hij veel spijt van” (de rest niet dus?). Gut. En jij hem maar zielig blijven vinden; te lief voor deze wereld vind ik je nog steeds. Kun je die zaak niet gewoon laten doorpruttelen, en als hij actueel wordt, nog eens laten uitstellen, en op het laatste moment pas intrekken? Hoe meer tijd er verstrijkt in “normaliteit” hoe beter, lijkt me. Veel sterkte!
Evidi - 26 02 09 - 11:19

Evidivi, je kon het niet mooier zeggen….Helemaal mee eens!
Mrie (URL) - 26 02 09 - 19:24

Berouw komt altijd te laat. It’s no use crying over spilt milk
hanscke (URL) - 27 02 09 - 13:49


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.