ver weg

Bij de bakker stond de mama van Aysha en de andere kinderen. We begroetten elkaar en ik vroeg naar de kinderen die in Senegal zijn, al sinds begin oktober. Ze vertelde dat ze daar naar school gaan en dat ze frans en arabisch leren op school. En dat ze daar thuis Wolof spreken (drie nieuwe talen voor hen in een klap tjakka!). Ik vroeg hoe lang ze gingen blijven maar dat kon ze niet zeggen. Een tijd....

Ik vroeg of ze het leuk vinden en daar was ze heel eerlijk in. 'Nog niet zo erg, het is daar leuker voor hen, niet zo opgesloten de hele dag, maar ze missen het hier. Ze vragen veel naar Fran ook', vertelde ze.

'Met vier kinderen om me heen kan ik niet gaan werken, en nu met die crisis...het is beter dat ze daar zijn', zei ze met verdacht glimmende ogen. 'Ik heb wat voor je' zei ik, 'ik kom het zo brengen, en dan moet je even het adres in Senegal voor me opschrijven, dan schrijven Fran en ik hen een brief!'

Ik ging naar huis, pakte het mapje met de foto's van haar kinderen die ik pas had laten afdrukken van tafel en bracht het bij haar thuis. 'O wat mooi, o wat zijn ze mooi' riep ze uit en bleef maar kijken. 'Zo heb je ze even een beetje dichterbij' zei ik. 'Si si' zei ze zwaar ge-emotioneerd terwijl ik zelf ook heftig stond te knipperen.

Dat is moeilijk!! Goed, dat je wat kon doen.
Henny (Email) - 30 12 08 - 15:25

Nou hier word ik gewoon emotioneel van. Wat ontzettend lief dat je haar dat kon geven want voor haar betekend dat zo ontzettend veel.
XxX
Jasty (Email) (URL) - 30 12 08 - 18:18

leuk , zoiets voor iemand te kunnen doen….

groetjes Annemieke
annemieke - 30 12 08 - 18:51

Wat ben ik bevoorrecht. Mijn kinderen en kleinkinderen zo dichtbij. Fijne jaarwisseling voor Fran en jou en een gelukkig en gezond 2009.
madammeke (URL) - 31 12 08 - 08:45

Als kind is het maar net in welke wieg je terecht bent gekomen.
Dat maakt verder niet uit als er maar liefde om je heen is.
Waar je ook bent!!
liefs
oma - 31 12 08 - 11:59

Prachtige foto’s. Ik kan me voorstellen dat ze daar heel blij mee was.
Dondersteen (URL) - 31 12 08 - 16:39

@donder; de foto’s ook wel, maar zij bedoelde vooral haar kinderen…
Carola - 31 12 08 - 17:57

Hoi Carola ! Ik lees met veel belangstelling regelmatig je weblog.Wat een mooie foto”s ! Bovenstaand stuk is ook heel heftig en ontroerend, vond een week bij jou in Spanje al lang zonder de boys! Afgezien van het feit dat het een heerlijke week was !Wanneer je je mailadres stuurt dan stuur ik jou nog een keer de foto”s. Goed uiteinde en een gezond 2009! Hanneke
hanneke flinterman (Email) - 31 12 08 - 18:05

Kinderen zijn niet je bezit, ik weet het, maar het is voor een moeder in heel veel gevallen heftig om gescheiden van je kindern te moeten leven. Ook dit verhaal toont dat weer.
hanscke (Email) (URL) - 31 12 08 - 19:48

Gus Carool, wat ben je ook een lief mens he…
Mrie (URL) - 01 01 09 - 20:04


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.