kerst3

'Nu staan we hier weer' zegt een wat oudere mevrouw tegen mij. 'We leren elkaar al kennen, wat was het leuk he eergisteren? Deze is niet zo leuk hoor, dit is er maar één alleen, en het duurt ook niet zo lang, maar van de week was het wel erg leuk he!'

Het kwartje valt; ze heeft me gezien bij de andere kindertheatervoorstelling en omdat ik boven iedereen uit steek als een totempaal, herkent men mij dan ook meteen weer.. 'En over een paar dagen weer op het andere plein, van de 'Virgen del Carmen'...'Hij vindt het ook zo leuk' zegt ze, terwijl ze een soort van geuniformd kostschooljongetje over het haar strijkt, waarschijnlijk haar kleinzoon op zijn kerstbest.

'Van de week vond ik het wel héél erg leuk gedaan, en zo met zijn allen door de straten dansen, heerlijk!' zeg ik haar.

We hebben net bijna drie kwartier op een kersttreintje staan wachten dat niet komt... maar inmiddels begint bijna de theatervoorstelling en gaan we daar maar meteen heen. In de kerstvakantie is er veel te doen in de stad. Met als hoogtepunt toch wel de optocht van de driekoningen op de avond van 5 januari.

De voorstelling begint en we laten ons met de billen op de koude tegels zakken. Hannie, ik en Fran bovenop mij. Miek is even weg naar het toeristen bureau over die maldito trein informatie vragen. Een uur later komen we weer omhoog, de billen in de vorm van de tegels plat en bevroren.

We lopen wat moeilijk zoals dat gaat met bevroren billen en zetten ons in de zon op een terrasje waar we al snel ontdooien. Een plasje doen, want kou doet plassen, een drankje drinken, een tapaatje eten en daarna naar een ander terrasje aan de boulevard langs het strand in Almeria. Stukje langs de boulevard lopen, gepofte aardappel, een drankje nuttigen. Zet ik me twee tellen neer op een muurtje om zand en steentjes uit mijn schoenen te kieperen zit er opeens een Gambiaan naast me, tegen me te lullen. Hij windt er geen doekjes om. Ik vertel hem in het engels dat Fran mijn zoontje is, dat zijn vader uit Senegal komt, dat ie ook in de buurt is en dat ie héél jaloers is. Dat helpt, we kunnen weer verder. Als we Miek en Hannie inhalen zijn we bijna bij de auto.

Thuis maken we al het vlees wat over is van de barbeque warm en eten onze dikke buiken rond. Op naar de derde kerstdag....

Y colorin colorado, este cuento se ha acabado!

Hahaha…Je hebt ze voor het uitzoeken. Misschien omdat je blond bent ? Leuk dat er zoveel te doen is rond kerst.
madammeke (URL) - 27 12 08 - 08:27

Leuk dat mensen je herkennen en met je kletsen en een jaloerse man kan zeker een heel goed excuus zijn ;-)
XxX
Jasty (Email) (URL) - 27 12 08 - 10:51

Jullie hebben het goed daar hč.
En wat je er onder zet in het spaans Carool.
Met het woorden boek ernaast ,jeetje wat kan dat veel betekenen.
Levendige kleuren,blozend,volmaakt, compleet,nou vul maar in!!!
Liefs
Oma - 27 12 08 - 12:26

@Oma; dat is gewoon een rijmpje dat men hier zegt als een verhaaltje afgelopen is. Colorín kan een puttertje zijn, of een kleurtje, maar een gekleurd kleurtje is niet echt logisch. Gekleurd puttertje, dit verhaaltje is afgelopen
Colorin colorADO, este cuento se ha acabADO
Carola - 27 12 08 - 13:29

Wat een gedoe zeg met die mannen. Hou ze maar fijn ver van je… al moet ik zeggen dat ik me afvraag hoe en met wie jij volgend jaar de kerst gaat vieren. Mocht je er toch een uit willen zoeken, let dan vooral niet op de spierbundels en andere uiterlijkheden. Je moet letten op: Wat voor auto z’n pa rijdt, waarom hij niet meer bij zijn exen is, of hij van paarden houd (heel belangrijk) en vooral zien uit te vogelen of het een betrouwbare lieve kerel is. Caliber genoeg om jou te kunnen beteugelen en flexibel genoeg om lol te kunnen hebben om jullie dwaze invallen. )oh ja, en het zou prettig zijn als hij fantastisch is in bed.
Mrie (URL) - 27 12 08 - 16:32

@Mrie; Hahahaha mocht ik over een jaar of wat behoefte krijgen dan weet ik waar ik op moet letten.
Carola - 27 12 08 - 19:12


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.