Bril

Vandaag hadden wij een afspraak in het ziekenhuis om naar Fran 'n ogen te laten kijken. Om half 11 in het Torre Cardenas ziekenhuis, daar moeten wij normaal niet heen, wij moeten normaal naar het Poniente en daar was ik bij het afspraak maken ook best verbaasd over geweest, maar ze hadden me op het hart gedrukt, echt, in Torre Cardenas. Daar hebben we speciaal een dag voor vrij genomen allebei. We waren ruim op tijd. Toen we er al een tijdje zaten kwam eindelijk de assistente naar buiten zodat we onze afspraak af konden geven, zo werkt dat hier. Wat bleek, wij stonden niet op de lijst. Hoe kan dat nou?

Wat bleek, we moesten toch naar het Poniente, ach, en dat ligt maar drie kwartier met de auto uit elkaar...Wij naar Poniente gesjeest, we waren daar een uur te laat (niet slecht....) en ze wilden ons nog wel helpen, maar wel als laatste, dat viel mee gelukkig. No problem, ik was allang blij dat ze ons toch gingen helpen en Fran vermaakte zich best in de wachtzaal.

Bij het meten bleek dat hij astigmatische ogen heeft, de bolling van de lens is niet zoals hij moet zijn en daar door ziet hij de beelden niet op het brandpunt maar op twee punten die daar ergens bij in de buurt liggen. Hij ziet maar vier letters goed waar een ander er 10 goed ziet..Hij ziet dichtbij niet goed en veraf nog minder. Dat gaat niet meer over. Dat kan nog wel iets veranderen naarmate hij groeit, maar in principe heeft hij die andere bolling van zijn lens en dat blijft ook zo. Hij kreeg druppeltjes in zijn ogen, drie keer, om de vijf minuten, dat vond ie heel naar maar hij was wel dapper. Na 40 minuten deden ze nog meer proeven en kregen we het resultaat waarmee we vanmiddag naar de opticiën gingen.

Daar hadden ze een heleboel kinderbrilletjes. Hij vond er meteen eentje leuk, een blauwe met rode poten. We keken verder, hij had er wel een stuk of tien op en ik zag een neutralere die ik iets leuker vond staan. We rekenden uit hoeveel het ging kosten, en toen zei Fran dat ie die niet wilde, dat ie toch liever die andere had. Nog eens gekeken, en die is ook leuk, dus we hebben de door Fran zelf gekozen bril genomen. Hij moet er tenslotte mee lopen. Morgen kunnen we hem afhalen en dan zal ik een fotootje plaatsen!

Met bril ziet hij wel effe beter dan zonder !!!.
Onze drie kinderen waren er ook zo aan gewend ,hij zal hem zelf al snel opzetten omdat hij beter kan zien
Succes en liefs
Paula - 15 12 08 - 19:22

Gelukkig een mooi brilletje gevonden, al is de boodschap dat het niet over gaat natuurlijk een stuk minder leuk. Morgen afhalen? Tjonge, bij ons duurt het minstens 2 weken !
Merlijn (Email) (URL) - 15 12 08 - 19:24

Sjonge jonge wat een sukkels zat je door hun verkeerd. Wat een geluk dat je toch nog geholpen kon worden en nu dus aan de bril. Ik ben benieuwd naar de foto!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 15 12 08 - 20:21

Ik ben heel benieuwd welk model hij gekozen heeft. Ik kreeg mijn bril toen ik 7 was en er ging een wereld voor me open, weet ik nog wel. Ben benieuwd of dat voor Fran morgen ook zo is.
Dondersteen (URL) - 15 12 08 - 20:51

Fijn dat het maar 2 dagen duurt voor de bril klaar is. Ik kan mijn nieuwe bril maandag a.s. ophalen, duurt 2 weken…Kreeg mijn eerste brilletje toen ik net 3 jaar was. Goed dat je Fran de bril geeft die hij zelf mooi vind. Minder dat de bolling van de lens anders is.
Madammeke (URL) - 16 12 08 - 08:43

Mooi zo, ook ik ben benieuwd naar de foto. Prettige dagen gewenst.
Peer (Email) (URL) - 16 12 08 - 22:11


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.