stuk!

Broem broem..., reed ik met het heftruckie een pallet buisrailsteunen de vrachtwagen in. Naast onze loods zit een bakkerij (zonder winkel) alwaar een donkere jongen een broodje kwam halen. Het bakkertje gaf hem bovendien een hele plaat met 'leche frita' mee.. 

'Oooo' riep ik, 'wat ziet dat er lekker uit!' 'Mag ik er een proberen?'

En daar kwam het bakkertje met nog zo'n hele plaat vol, voor ons! Ze hadden een grote bestelling gehad maar die was niet opgehaald..dat mogen ze vaker doen!! En dat ik voor de kerst eigenlijk 74 kg zou wegen, nou ja, dat komt wel een keer..

Het minder leuke nieuws is dat ik vanmorgen een was zou draaien, de knop uittrok zodat het programma zou beginnen en dat ie toen niets deed..dus ik nog een beetje draaien, en tegen de deur duwen, en nog een keer proberen en toen hield ik de hele knop in mijn hand. Nou is het al een vreselijk oude wasmachine, toen ik het huis kocht begin 2000 stond hij er al en zag hij er al uit als een monument, dus ik mag er niets van zeggen, er zal niet veel meer aan te repareren zijn vrees ik. Maar er zal dus een nieuwe moeten komen. Aú! Dit weekend maar eens op zoek. Naar een winkel waar ze sterke mannen hebben die dat monument van zijn plaats kunnen halen en meenemen, en die de nieuwe wasmachine dan gelijk installeren...

Update; Had ik net een nieuwe machine uitgezocht, een Bosch WAE20062EE 6kg 1000rpm voor 389 Euro, in een winkel met sterke mensen die ook de oude wasmachine weg willen halen, heb ik net nog eens naar de oude gekeken; Met een tang kan ik de knop bedienen die geen knop meer is en na wat geduw en gedinges met het deurtje sloeg hij toch opeens weer aan en staat ie nu gewoon weer te draaien! Duss ik weet vast welke ik wil hebben als ie echt ophoudt maar het hoeft dus nog even niet...nog even tijd om te sparen.

Oh lekker verwend door de bakker
Jammer dat ze daar geen wasmachines uitdelen want dat had nu wel van pas gekomen!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 12 12 08 - 12:00

:-)
Carola - 12 12 08 - 12:15

Leuk, zo’n buurman, jammer dat het zo aanzet! :)En balen van de wasmachine!
Henny (Email) - 12 12 08 - 13:35

Goed zo Carool.jij red je wel
Maar de wasmachine heeft het prima gedaan.
Wat is een leche frita?
Kan ik dat ook maken?
Heb je ook een goed recept voor een spaanse curry.
liefs
oma - 12 12 08 - 17:35

Oma; nooit gehoord van spaanse curry?? Leche frita is ‘gebakken melk’. Melk koken, meel, vanille, citroen en kaneel er door. 4 uur op laten stijven op een plaat in de koelkast als een plak van ongeveer 1 cm dik. Dan in vierkante blokken snijden en in de olie bakken met een laagje meel/ei…
Carola - 12 12 08 - 19:02

Is dit recept geschikt voor een kerstmenu ???????????
Help ,ik ben dit jaar aan de beurt
Paula - 12 12 08 - 20:51

Heb je de wasmachine echt weer afgezegd? Ik zou doorgepakt hebben
hanscke (Email) (URL) - 12 12 08 - 21:46

Bálen is het van zo’n wasmachine. En het is prachtig dat hij het weer doet maar als ik lees van met een tang aan een knop draaien denk ik ‘hou dat geld maar even goed vast want de uitgave komt er aan hoor’. Leche frita leest als ‘heel erg fout’ en dus ‘ERG LEKKER!’ :-)
Dondersteen (URL) - 12 12 08 - 22:24

@Paula; Het is wel erg lekker maar ik heb het zelf nog nooit gemaakt dus ik weet niet hoe groot de kans-op-mislukken-factor is..
@Hanscke; Jullie hoeven waarschijnlijk niet zo op de uitgaven te letten als wij, dan zou ik dat misschien ook gedaan hebben. Al ben ik ook wel van het eerst echt helemaal opmaken..Toen we in dit huis kwamen wonen waar deze wasmachine stond, zei ‘men’; ‘dat oude lor gaat er toch wel uit?’ Niet dus, hij staat in het washok, uit het zicht en hij heeft sindsdien nog négen jaren goed voor me gewassen en wie weet doet ie het nóg wel een poos, met de tang…
Carola - 13 12 08 - 06:29

Geef je groot gelijk! Tegen die tijd is er misschien wel zelfreinigende kleding… En tot die tijd, euhh.. knopje bestellen? [[http://www.europart.nl]]
Evidi - 13 12 08 - 14:51

@Evidi; zelfreinigende kleding, dát zou nog eens een uitvinding zijn!! En wat een handige pagina! Maar ik bestel nog maar even niets want het is meer dan de knop alleen vrees ik. Ik wacht even af hoe/of t ie door draait..
Carola - 14 12 08 - 22:00


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.