Marco

opperhoofd Manu, Zwarte Panter en de kleine Hiawatha

Toen ik 'Dochters' hoorde van Marco Borsato voor het eerst pinkte ik een traantje weg. Snel en stiekem want ik zat op het werk. En voor je het weet denken ze dat je diep ongelukkig zit te wezen wat helemaal niet het geval was. Maar het doet me wel denken. Heb ik me dan zo vergist, had ik Marco Borsato moeten trouwen? :-)

Dinsdag had ik *** aan de telefoon, Fran was nog aan het voetballen en dat vertelde ik hem. 'Voetballen? JODER', 'waar dan?' 'sinds wanneer dan?' Hij was helemaal gelukkig, zijn zoon op voetbal. Volgens mij heeft Fran het hem wel eens verteld en hebben we het hem ook gemaild maar goed, dat zal dan wel niet, of hij heeft gewoon niet goed geluisterd. (Geen woord meer over geld of zijn nieuwe huis, ik vraag er ook niet naar, informeer hem alleen over zijn zoon). En vandaag belde hij weer, toen Fran wel thuis was. 'Wanneer kan ik bij jou thuis komen spelen?' zegt Fran dan. En zijn vader zegt voor de zoveelste keer dat hij het hem zal laten weten wanneer.

Waarom kan ik me er niet gewoon bij neerleggen dat het zo gaat. Moet ik dan toch aanbieden om hem naar hem toe te brengen? En wat moeten we nou nog met die laatste (hopelijk) rechtzaak. Wat kan daar nou nog van komen? Iets goeds of alleen maar meer wrijving? En waarom kun je alleen maar gevangenis eisen en geen dertig sessies bij een psycholoog? En waarom laten ze dat een jaar liggen? Een jaar!!!

Vorig jaar op 16 december ging *** door het rooie, en zei hij allemaal heel nare dingen tegen Fran. Tot die dag zag hij hem iedere zondag en iedere woensdag na school, zei hij hem ook wel nare dingen maar niet zó extreem. Sindsdien heeft hij hem 6 keer gezien. In een jáár! Vier middagen en twee hele dagen. Niet omdat ik het tegenhield, ik heb er NIETS van gezegd, maar ik heb het wel aangegeven. Dat hoorde *** echter pas van de zomer. 

Zal het een door hem zelf opgelegde straf zijn of zo? Je weet het niet, met zulke rare kronkels. Of omdat hij zichzelf niet vertrouwt, dat hij weer kortsluiting krijgt of zo? Hij kan gewoon niet normaal met woede omgaan. Zoals hij na de rechtzaak tegen zijn advocate stond te keer te gaan. Zoals hij zijn personeel afblaft...ja, zegt hij dan, zo doen ze het weer een tijdje goed.

Nee, dit is omdat ik steeds problemen geef. En als hij bij mij uit de buurt blijft dan krijgt hij geen problemen. Zegt hij. Maar hij kon natuurlijk wel proberen of hij geld van me kon lenen. Dat wel. En rekening houden met de gevoelens van zijn zoon heeft hij nog nooit van gehoord. Ik kan niet zo lang boos zijn dus af en toe moet ik mezelf even helpen herinneren, hoe het ook al weer zat. Ik ben geneigd alles af te vlakken, het beste te denken van iedereen, dingen goed te praten die niet goed zijn.

En ik verval in herhaling.

Je doet het prima zo, Carola. Het is hard voor Fran maar hij went eraan geloof me. *** informatie geven over Fran, meer niet. Pluim voor jou…
madammeke (URL) - 11 12 08 - 07:22

Maak je maar eens woedend en zet het dan weer aan de kant. Een mooie eigenschap altijd het goede in mensen te zien en het beste te denken, jammer alleen dat je dan zo vaak teleurgesteld wordt. Maar gewoon doorgaan op deze weg, jammer voor Fran maar hij went er wel aan, maar hij verdient een betere vader en hij heeft al de beste moeder die hij zich kan wensen. Liefs!
ggk - 11 12 08 - 10:06

Om met het laatste te beginnen: in herhaling vallen is goed. Dat helpt alles op een rij te krijgen. En je krijgt zicht in je eigen gedrag, dat is héél goed. Voor jou lijkt het misschien of dingen niet vooruitgaan in een jaar maar volgens mij is er wel degelijk vooruitgang. Voor jou zeker en ook voor Fran. Voor *** niet. En dat gaat hem ook niet meer worden. Hij staat stil en verwacht dat de rest van de wereld samen met hem stil blijft staan. En dat heeft hij dan toch echt fout ingeschat lijkt me. Ga dus vooral zo door. En val gerust heel vaak in herhaling! ;-)
Dondersteen (URL) - 11 12 08 - 14:28

Als je die foto ziet lijkt Manu echt mega groot naast panter!!!
Ik ben trots dat je je geen schuldgevoel laat aanpraten want het probleem ligt duidelijk bij hem. Het is sneu dat Fran zijn vader maar zo weinig heeft gezien, maar ook dat ligt bij hem en niet bij jou!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 11 12 08 - 16:51

Carola het is een moeilijke weg.
Maar laat je niet door hem in zijn macht houden.
Met niets!!!
Je weet dat je daar niet beter van wordt.
En wordt zo nu en dan maar eens flink woest,en toon dat dan ook.
Het is een kl…situatie.
Maar, tel je zegeningen.
(en je hebt altijd je moeder nog)
Liefs
Oma - 11 12 08 - 19:00


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.