Broer van

Heb weer eens met de broer van op MSN gezeten. We houden contact, niet vaak, maar af en toe. Vind ik best belangrijk, zijn toch Fran z'n roots en mocht *** echt die kant uit willen met Fran in de vakantie...is het beter daar wat contact te hebben.

Ik vroeg:'Hoe gaat het nu met je moeder, ik hoorde laatst dat *** aan Fran vertelde dat ze zo ziek is?'

'Ziek, helemaal niet, het gaat juist heel goed met haar!'

Waarom liegt iemand nou over zó iets tegen zijn zoon? Snap ik helemaal niets van! En broer ook niet.

Fran krijgt er ook een handje van en daar ben ik helemaal niet blij mee. Dan verzint hij dingen om interessant te doen. Hij zegt dan, als ik hem er op wijs, dat het een grapje was. Dus zei ik tegen hem dat hij dat er dan wel meteen bij moet zeggen. Want grapjes zijn om te lachen en als niemand weet dat het een grapje is dan lacht er niemand om en is het gewoon een leugen. Hopelijk leert hij het af.

Laatst liepen er door de hele keuken cacao-sporen, maar hij had echt géén extra cacao in zijn melk gedaan. Met een: 'Fran, Sinterklaas weet álles hoor!!!' heb ik me er toen vanaf gemaakt.. Daar komt Sinterklaas nog wel op terug, met een gedicht in de schoen!!! Maar moeilijk vind ik het!

Ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vindt als Fran dingen zegt en /of doet die niet waar zijn. Misschien krijg je een keer boven tafel waarom hij zo doet. Ik zou blijven zeggen dat dat niet kan en mag. Doe ik ook bij mijn kleinzoontjes als 1 van hen iets onwaars zegt. Als jij dat blijft doen, komt misschien het moment dat hij *** opvoedt!!
madammeke (URL) - 27 10 08 - 16:47

Ik kan me voorstellen dat je dat heel moeilijk vind.
Pff vooral als *** het hem juist weer een soort van aanleert…..
Vind dat je het goed doet hoor!!!!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 27 10 08 - 17:33

Lastig is het inderdaad maar wat je nu investeert krijg je (en de rest van zijn omgeving) later dik uitbetaald!
Dondersteen (URL) - 27 10 08 - 18:17

ffe kijken of ik inmiddels van de zwarte lijst ben???
kikkerdril - 27 10 08 - 19:29

Heel verstandig om contact met de broer te houden en ach, alle kindertjes willen toch wel eens (te) stoer doen, jij redt je daar prima mee, net als met de rest! :)
Henny (Email) - 28 10 08 - 00:02

Carola je pakt het goed aan,want een grapje kan soms
grote gevolgen hebben .
Zeker als ze groot zijn!!”
Confronteren,en niet wachten op die man met de schimmel.
liefs
oma - 28 10 08 - 09:45

Nou! kan me heel goed voorstellen dat je dat moeilijk vindt! Misschien confronteren via een knuffel? Dan is de knuffel de intermediair zeg maar tussen jou en hem. En natuurlijk trekt de knuffel in het begin partij voor Fran maar via een slinkse omweg…komt vast de waarheid wel bovendrijven. Mn zus deed zoiets als haar kids iets hadden gedaan wat niet mocht.
estrella - 29 10 08 - 21:49

@Estrella; Daar moet ik eens over denken, het klinkt als een mooie manier. Dat ie zich uit zichzelf schuldig gaat voelen zeg maar als hij iets zegt wat niet waar is
Carola - 30 10 08 - 09:10


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.