paarden

Fran is weer ok. Goed gegeten, nergens last meer van. We hebben vanmorgen niet veel gedaan maar vanmiddag zijn we naar de paarden geweest. Lekker gereden en Fran ook. Hij mag vanaf de volgende keer beneden bij ons meerijden. Wij doen het heel kalm aan hoor. Ik met Coran de allergrootste voorop en dan steeds kleiner erachter. Galopperen doen we omstebeurt, of soms een goeie met een beginner erachter zodat ie het kan leren door erachteraan te hobbelen, draven soms ook zo. Als de helft met de beugels uit rijdt moeten degene die er nog niet aan toe zijn ze gewoon aan houden. Ik leer er niets bij maar ik rijd wel lekker.

Als ik ook wat wil bijleren moeten we naar Viator, ongeveer net zo ver weg, maar daar is het weer moeilijker om tegelijk met Fran te rijden. Daar zijn ook wel lessen voor kleintjes maar niet gelijk met de paardenlessen. Misschien doen we dat als hij wat groter is en zich ook wel een uurtje zelf op de manege kan vermaken met de andere kinderen. Waar we nu rijden is dat ideaal, hij begint iets later dan ik, dan mag hij helpen pony-poetsen terwijl ik de les begin en hij is ook iets eerder klaar dan ik en dan kan hij met de honden en de ponies en de andere kinderen spelen, meestal komt ie met nog wat kinderen naar de piste beneden toe. Je hebt daar geen grote wegen, alleen de oprit die overgaat in onverhardde weg en hij vermaakt zich er altijd prima. Moest vandaag een half uur op hem wachten want hij was nog helemaal niet uitgespeeld.

Waar we nu rijden is eigenlijk gewoon een familie met 7 ponies en 5 paarden. De vrouw des huizes is van de paarden en geeft les aan degenen die 'zelf kunnen draven en sturen', en ze heeft een meisje voor de beginners/pony-lessen/ritjes. Allemaal heel gemoedelijk en relaxed. En met een groot terrein, boven een piste voor de ponies en beneden een enórme piste voor de paarden. Kijk maar: http://www.poniclubalmeria.com/ en http://ponipark.com/

Het lijkt me zeker veel plezieriger om zo met z’n tweetjes te kunnen rijden. De rest komt wel weer. Wie weet doen jullie nog wel eens een pas de deux in de toekomst (op de Radetsky Mars!) ;-)
Dondersteen (URL) - 25 10 08 - 21:22

Soms is het leuker om samen te rijden dan om nog wat bij te leren he. En het klinkt heel relaxed hoe het daar gaat, dat is ook wel fijn
XxX
Jasty (Email) (URL) - 26 10 08 - 12:36

Wat hebben ze daar een leuke stallen, met die uitloopjes. Zo wil ik mijn Ocho ook wel zien staan. Helaas gaat dat in Nederland niet zo… Maar ja wij hebben dan wel weer gras (en regen, vandaag weer de hele dag. En modder, brrrr)
Mrie (URL) - 26 10 08 - 18:26

Leuk toch om zo relaxt te kunnen rijden. Voor Fran ook de beste manier om met paarden en ponies om te leren gaan lekker spelen… Ik ga een andere keer de site een keer bekijken ga nu slapen (hele langen dag gehad vandaag)
ggk - 27 10 08 - 21:44


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.