psych

Zo zeg, ik voel me wel een beetje uitgeknepen nu. We waren vanmorgen bij de psycholoog. Eerst moest ik mijn verhaal vertellen. Niet alleen wat er gebeurd is, maar vanaf het begin met *** samen. Tjonge, alle mooie en smerige details wilde ze weten, om een beeld te krijgen hoe zijn vader is. Ze gaat misschien ook nog naar onze eigen psychologe bellen over Fran.

En daarna was Fran aan de beurt. Hij geeft goed weer wat er gebeurd is en hij geeft in het algemeen geen positief beeld van zijn vader. En/maar hij heeft er geen traumaatje van. Ze zegt dat het wel duidelijk is wat er gebeurd is maar er zijn geen blauwe plekken om het maar even eenvoudig uit te drukken. Dus zegt de psychologe; je zult er waarschijnlijk geen/weinig extra voorzorgsmaatregelen doorheen krijgen, 'ze' willen eerst 'schade' zien.  

Misschien gaat het Fran wel zo goed omdát hij zijn vader maar zo weinig gezien heeft de afgelopen 10 mnd. en door jouw houding naar hem toe, zei ze nog, maar dat kan ze niet in haar verslag zetten want dat is maar een gis. ' 'Maar als dit aanhoudt wel direct weer aangeven hoor, want natuurlijk kan dit op lange termijn wel schade doen', sloot ze af. 'Het is een heel vrolijk en open jongetje en dat willen we graag zo houden!!' En zo is dat!

Duss maar kijken hoe dit afloopt. Als *** er maar genoeg van schrikt om het NOOIT meer te doen! Als we dat bereiken dan is dat al heel wat. (*** schreef in zijn verklaring dat hij het allemaal nooit gezegd had of zou zeggen. Hij zou nooit iets zeggen dat schadelijk zou zijn voor zijn zoon. Waarschijnlijk kwam er toen spontaan een aureooltje boven zijn hoofd, o nee, een donderwolkje want de rechter geloofde hem niet. Hij zei bovendien dat hij helemaal niet alleen met Fran geweest is in November en December, alleen met mij er bij, tja, dat was een beetje dom want dat was al weerlegd in de rechtzaak over de omgangsregeling).

Nou ja. Fran was weer blij want hij kreeg ballonnen en een Mc Donalds computerspelletje. En toen hij even op mij moest wachten terwijl ik met de psychologe praatte heeft hij voor iedereeen daar op kantoor mooie tekeningen gemaakt. Ze hingen door het hele kantoor heen toen ik weer boven kwam. Allemaal blauwe monsters..

O, en het goede nieuws; *** is in beroep gegaan op de omgangsregeling maar alleen over het geld. Hij legt zich overal bij neer, hij wil alleen minder alimentatie betalen. Nou ja, zal mij een worst wezen als ie daar wat mee bereikt (wordt de advocaat wat later betaald :-) ) maar Fran blijft dus nu officieel bij mij wonen!

Tjonge zeg, logisch dat je je uitgeknepen voelt (ze heten ook niet voor niets zieleknijpers). Goed dat dit onderdeel van de “paper trail” gedaan is, ookal was het moeilijk. *** graaft zijn eigen graf wel, en wordt zo steeds minder geloofwaardig voor de autoriteiten. Jij blijft zo geweldig eerlijk, goed en consequent, echt bewonderenswaardig. En dat werkt niet alleen voor kleine kinderen, maar uiteindelijk ook voor grote.
Evidi - 22 10 08 - 17:07

Wat is het toch een geweldig kind. De vorige keer handstand en nu overal blauwe monsters. Geen beter visitekaartje denkbaar voor jouw zaak!
Dondersteen (URL) - 22 10 08 - 18:23

Duidelijk een slopende dag, maar heerlijk dat Fran lekker bij jou blijft wonen!!!!!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 22 10 08 - 18:39

Ik kan het niet beter verwoorden dan Evidi gedaan heeft .
maar zeg eh.. kriebelt dat nou .. zoveel veren in je r**t ? ;-)
Bravo !
gehannes (Email) (URL) - 22 10 08 - 19:19

@gehannes; ja lekker man hahahahaha
Carola - 22 10 08 - 19:26

Iedereen wist het wel al, alleen is het nu gelukkig officieel! :)
Henny (Email) - 22 10 08 - 19:45

Pffff, wat een spanning… Fran ondergaat het allemaal heel rustig, tekent zich suf met blauwe monsters. Als hij die monsters nou tekent, heeft hij dan iemand in gedachten ….??? Laatst ook al zo’n monster van papier mache …. ? Hij zit natuurlijk in zijn monsterfase, laten we het daar maar op houden ! Jullie zijn alletwee zo sterk !
liefs, Norma
Norma (Email) - 22 10 08 - 21:19

Dat laatste is een felicitatie waard!! Fijn dat het allemaal zo goed verlopen is, rot dat je alle ouwe koeien uit de sloot moest halen. *** is en blijft zielig. Fijne dag vandaag voor jullie :-)
madammeke (URL) - 23 10 08 - 06:06

kippenvel. Ben blij voor je!
M
mir - 23 10 08 - 14:41

Gefeliciteerd! X
estrella - 26 10 08 - 10:57


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.