Muis

Gisteren een muis gevangen. In de koffielade op het werk zat een muis en die sprong eruit toen ik de lade open deed om koffie te gaan zetten. Hij nam een spurt naar een doos en sprong erin. Dat zag ik helemaal niet want dat ging veel te snel. Maar ik hoorde geritsel in de doos. Ik pakte de doos en hield hem buiten op zijn kop. Floep floep floep sprong muis weg en schoot twee loodsen verderop naar binnen. Geregeld weer! 

's Avonds belde ***. Misschien gaat Fran er het weekend heen. Niet dat ie al iets tegen mij gezegd heeft, maar dat hoorde ik er een beetje uit. (Ik luisterde met Fran mee)  Fran wil wel, ik vroeg van de week of hij misschien de volgende keer ook bij *** wil blijven slapen, 'als *** het goedvind he', heb ik er bij gezegd, en daar heeft hij nu wel zin in gelukkig. Drie mnd hebben ze elkaar niet gezien! (Omdat *** niet wilde dus he..) Maar goed, dan zal *** eerst moeten laten weten hoe en wat. Vanmiddag zijn we er niet, dan gaan we op visite bij een schoolvriendje van Fran. In principe mag *** hem nu, sinds we de uitslag van de rechtzaak weten om de week halen van 5 uur vrijdagsmiddags tot 8 uur zondagavond, maar dat heeft hij tot nu toe nog niet gedaan. We wachten af..

Hij moet volgens de rechter iemand sturen om Fran af te halen. (Want hij zelf heeft een straatverbod). Maar ik geef Fran natuurlijk niet zomaar aan iemand mee, hij moet van te voren wel even laten weten door wie en wanneer Fran gehaald wordt. Ik ben echt niet sinds we de uitslag hebben iedere vrijdagmiddag met een koffertje voor Fran gaan zitten wachten of hij misschien opgehaald gaat worden. Dat zou ook veel te onrustig zijn voor Fran. We merken het wel. Het moet nu van *** afkomen en niet van mij.

Vanmorgen naar de dokter geweest voor Fran z'n ogen. Dat is zo fijn omslachtig. Moet je eerst een afspraak maken met je dokter, dat kan tegenwoordig gelukkig via de computer (Vroeger moest je dan dus vrij nemen van het werk om eerst op de artsenpost een nummertje te gaan vragen). Via de pjoeter een nummertje gekregen voor vanmorgen half 9, lekker vóór school. Ik was dus wel even wat later op het werk. En ik dacht; 'die dokter kijkt wel even of het nodig is om door te verwijzen', maar nee, zij schrijft direct een verwijzing uit en daarmee moet je weer naar een balie waar ze dan een afspraak voor je gaan regelen bij de oogoloog in het ziekenhuis in Almeria. En daar kunnen we al op 15 dec. terecht..duss

Fran naar school gebracht, zijn juf ook weer even gezien, die loop ik altijd mis omdat Fran eerst naar de voorschoolse opvang gaat. Daar doen ze trouwens hele leuke dingen. Hij had er over de planeten geleerd en tekeningen daarvan gemaakt. En geleerd dat de zon draait en de aarde ook, en ook nog eens om elkaar heen, dat soort dingen, nou, voor een jochie van 5...

Verder nog wat op het secretariaat van school geregeld, ze zijn me 30 euri schuldig, komt goed, gaan ze me overmaken. Hoop ik, dan toch nu. En toen naar het werk. Er is weinig te doen. Zo eerst maar eens schoonmaken hier, dat is wel weer eens nodig.

OOO en ik heb dropjes, uit Nld, LEKKER!!!! Ook even opgehaald vanmorgen, op het postkantoor. Dank Mier!! Lief!

Nog iets, misschien wel helemaal niet bijzonder, maar voor mij wel. We hebben een schoenmaker in het dorp gekregen, dát is goed zeg, en zó goedkoop. Drie paar schoenen laten repareren voor de somme van 7 euro, samen. Anders had ik ze weg kunnen mikken...Een stukje op mijn jezussandalen laten zetten zodat ik hopelijk minder blaren krijg (liep precies een hobbelige naad over de achillespees), een gymschoen die bij een naad helemaal los was en een laars waar ik al honderd jaar lekker op loop maar waar mijn kleine teen bij naar buiten kwam kijken omdat het bovenleer los vd zool was 'gescheurd'. Helemaal mooi gedaan, stukje ertegenaangezet van binnen, je ziet er niets van en ik voel er ook niets van, perfect! Daar kan ik ook lekker mee paardrijden, met chaps erboven ipv die rubber zweetlaarzen.. En nu staat er nog een schoen van Fran waarvan de naad bij de grote teen was losgegaan een maand na aanschaf...koop je dure schoenen kun je ze na een mnd weggooien...Maar deze schoenmaker kan er wel wat mee zei hij, helemaal goed!

Nou ik ben benieuwd of hij het weekend word opgehaald. Denk ook verwarrend voor Fran dat wel niet…
Oh en wat lekker dat hij de schoenen voor zo weinig geld kon maken, kan je er nog even mee doorlopen!!

Ja in amerika miste ik ook de nederlandse drop (jaar daar geweest) dus ik ken het gevoel
XxX
Jasty (Email) (URL) - 17 10 08 - 12:12


  • Schijnt in de gaten te krijgen hoe het werkt (niet helemaal want hij doet het buiten jou om, maar toch) misschien heeft het gesprek laatst bij de rechtbank een beetje geholpen? Hopenlijk is het goed voor Fran…


madammeke (URL) - 17 10 08 - 12:44

@Madammeke; Misschien wel. Hij heeft ook met mijn advocaat gesproken toen. Eerst heeft ie hem vanalles over mij naar zijn hoofd geslingerd (wil niet weten wat), toen heeft de advocaat gezegd dat ik helemaal geen problemen voor hem wil, dat ik alleen wil dat hij goed voor Fran is. Dat we moeten proberen zo normaal mogenlijk met elkaar om te gaan voor Fran. Misschien heeft ie er inderdaad wat van opgepikt.
Carola - 17 10 08 - 12:51

Oma zou daar op zeggen ,laten we dat dan maar hopen!!
Carool bedankt voor je digitale kaart ,heel leuk.
Liefs
Paula - 17 10 08 - 18:43


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.