Storm

Het is kwart voor 3 's middags en het is compleet donker. Opeens hingen er grote donkere wolken en zwiepte de wind door de straat. Wij hebben hier van die groene vuilcontainers op straat; er kwamen er net twee zelfstandig langsrijden met een kilometer of 30 per uur. Ik kon ze niet stoppen, ze gaan vast ergens tegen een auto aan...

De regen is losgebarsten, het zwiept door de straat. Mijn auto staat 5 meter van de deur van de loods maar ik ga er niet doorheen als ik zo naar huis mag...ik wacht wel even....

De straat is in vijf minuten omgetoverd tot een rivier. Het licht zal zo wel uitvallen. Ik kan mezelf niet horen denken van de herrie van de druppels op het dak van de loods. Jammer dat ik geen fototoestel mee heb.

Het flitst nu ook af en toe en de rommel er meteen achteraan, ik ga de loodsdeuren dicht proberen te doen zonder al te nat te worden. Het lijkt wel of de wereld vergaat.

Update 15.45 uur; Toch naar huis gegaan, en ook de bakker van naast ons even thuis gebracht, die komt altijd lopend.... toen het licht uit viel en de regen even wat minder werd zijn we vertrokken. Het systeem van putten is wel frappant hier. Als het hard regent gaat het water er na 5 minuten al niet meer in maar dan spuit het heel hard er uit!! Hoor net op de radio dat we 'alerta amarilla de tormenta' hebben. Geel storm alarm...wat dat dan ook moge inhouden. Maar het wordt al weer wat lichter en Fran en ik zijn veilig thuis. Het ging net goed. Het water is op sommige plaatsen zo diep dat de auto gaat 'stotteren' maar we zijn niet afgedreven hahaha. Gebeurt wel geregeld hoor, auto's die op een 'nat punt' geparkeerd staan en dan letterlijk wegspoelen. 30 liter per m3 is er net gevallen in een uur hoor ik net..

Enne, geen voetbal voor Fran vanmiddag dusss...

Jemig dat is nog eens storm!!!
En dat midden op de dag donker en zoveel regen….
nog een geluk dat jullie nu veilig thuis zijn
XxX
Jasty (Email) (URL) - 14 10 08 - 16:32

Een Geel stormalarm is vast minder erg dan een rood toch??? Ik heb laatst in zo’n storm in de rijhal gestaan, een herrie! Ik kon mijzelf niet meer horen denken….:)
Mrie (URL) - 14 10 08 - 17:18

Jij hebt helemaal geen fototoestel nodig, ik zie het zo voor me.
Dondersteen (URL) - 14 10 08 - 18:39

Bah wat eng!
Was Fran bang of vond hij het spannend.
Gelukkig goed afgelopen.
Liefs
Oma - 14 10 08 - 19:05

Zo heftig zeg! Mooi om te zien!
ggk - 14 10 08 - 19:33

Zo, dat is echt storm!!! Loopt dat goed af??
Henny (Email) - 14 10 08 - 20:14

@henny; Ja hoor, na dik een uur was de storm over en na dik drie uur was al het water de zee in gestroomd. Maar ze zeggen dat we nog meer kunnen verwachten.
@Mrie; Volgens mij is rood een orkaan of een tornado of zo, dit was gewoon een storm storm. Kwam ongeveer bij Malaga het land op en daar was ie ‘oranje’, hier in Almeria, Granada en Murcia ‘geel’.
Carola - 14 10 08 - 20:46

@Oma; Fran vindt nix eng, die wil slakken zoeken als het regent, dat weet je toch! We hebben er even mee gewacht tot de storm over was. Hij had er ongeveer dertig!
Carola - 14 10 08 - 20:59

Gelukkig ging alles goed en was Fran niet onder de indruk…30 Slakken !!
madammeke (URL) - 14 10 08 - 21:45

Wat kinderachtig Mietjes !!
Paula - 14 10 08 - 21:58

Hiervoor stond ,wat kinderachtig ,voetballen ging niet door,weet niet wat er fout ging!!
Paula - 14 10 08 - 22:01

@Paula; Ja best wel, ze wilden het programma nog veranderen in diep-schoolplein-duiken maar ze hadden hun zwembroek niet mee…
Carola - 14 10 08 - 22:19


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.