Voetbal

Kwam ik het jochie ophalen, stond ie in de hoek van het schoolplein. Er stonden nog wat meer jongetjes langs de kant en de rest zat in een grote kring. En de meester stond er bij met een voetbal in de hand. Toen was het afgelopen. 'Had je straf?' vroeg ik aan Fran. 'Nee, maar ik vond het geen leuk spelletje', zei hij.

De middag verstreek. Hij vertelde aan vriendje Segou-Omar dat hij gevoetbald had, best nog met redelijk enthousiasme. Hij had gekeept, en Pablo ook. Hij was beduidend rustiger als anders. Moe gerend, denk ik.

Ik bracht hem naar bed en vroeg of het leuk was op school en of hij lief was geweest vandaag. (Als hij net uit school komt dan heeft hij geen zin om het erover te hebben). Bij juf Magdalena wel, zei hij, maar bij voetbal niet, daar vergeet hij dat steeds. Hij had toch straf daar in die hoek en hij was drie keer stout geweest, maar hij wist er nog maar een. Hij had heel hard tegen een jongetje van drie gebotst. En nu wil hij niet meer naar voetbal, zegt ie. Want ze doen stomme spelletjes en hij moet altijd in de hoek..

'Maar dan ga je de volgende keer toch heel goed je best doen om wel lief te zijn en beter uit te kijken voor de kleinere kinderen' 'Ja maar ik vergeet het steeds' 'Niemand is áltijd lief, iedereen vergeet het wel eens, maar je kunt het wel heel hard proberen!' 

'Er was ook dansen he?' (vriendinnetje Lorena 'zit op' dansen). 'Ja, er is ook dansen' 'Weet je wat we doen, dinsdag ga je nog een keer voetballen en dan kijken we of het beter gaat en als ik je dan op kom halen dan vraag ik aan de juf of je ook een keer met dansen mag meedoen. Om te kijken wat je het leukste vindt'.

'mmmm'

Ik gok dat hij dansen vl leuker vindt dan voetbal. Want laten we eerlijk zijn, voetbal is niet leuk. Beetje achter zo’n bal aan hollen. En dan nog meer achter een bal aanhollen. En dan, als je denkt dat het wel klaar is, draait het hele veld om en moet je ng meer achter die bal aanhollen… ;-)
Dondersteen (URL) - 02 10 08 - 23:25

@donder; Wat je zegt; stom spelletje! Opa heeft er wel een beetje moeite mee als hij zou gaan balletten hahaha. Het is wel goed voor hem, dat rennen en leren dat als je iemand een trap geeft dat je er dan een terug kunt verwachten, en dat dat zeer doet en zo. (Kan wel even duren voordat hij dat snapt, zelfs die hele grote jongens op de televisie zijn hardleers wat dat betreft…)
Carola - 03 10 08 - 10:38

Ik kan me helemaal in Fran verplaatsen. Maar ik houd niet van voetbal. Enne…Opa went er wel aan als Fran ballet leuk zou vinden. Misschien wordt Fran wel wereldberoemd als balletdanser %-)
madammeke (URL) - 03 10 08 - 13:06

Nouja, koop maar vast een tutu dan, en spitzen niet te vergeten … ;-)
Merlijn (URL) - 03 10 08 - 13:57

Ik hou het toch maar bij een paar voetbalschoenen !
Opa
Digitalist (URL) - 03 10 08 - 16:16

Nou dat heb je goed met hem afgesproken toch!!!!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 03 10 08 - 16:48


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.