jongetje

Er was eens een jongetje dat altijd rond 8 uur naar bed ging. Hij woonde sinds een half jaar alleen met zijn moeder. Zijn vader woonde een paar straten verderop. Hij had zijn vader vier dagen daarvoor nog gezien, op zijn verjaardag. Niet lang, even maar, op straat, omdat zijn vader niet binnen wilde komen hoewel hij daartoe wel uitgenodigd was. Hij wilde ook niet dat het jongetje even bij hem thuis langs kwam op zijn verjaardag. Het jongetje kreeg zijn cadeautje, een innige omhelsing, een dikke zoen en weg was zijn vader weer. De laatste keer dat ze samen een dag doorgebracht hadden was inmiddels al weer meer dan een maand geleden. De vader van het jongetje had steeds iets anders waardoor het jongetje niet bij hem kon komen.

En toen, een paar dagen later, belde zijn vader op, om half negen 's avonds. De moeder van het jongetje nam de telefoon op en de vader vroeg of het jongetje er ook was. De moeder zei dat het jongetje al in bed lag. 'O' zei de vader, 'ik wou hem even gedag zeggen want ik ga vanavond op reis naar mijn land voor een maand of twee'.

'O' zei de moeder, 'dan zal ik wel even gaan kijken of hij toevallig nog wakker is maar ik denk het niet'. Ze liep de trap af en keek om het hoekje van de slaapkamer waar het jongetje lekker lag te slapen. 'Hij slaapt' zei ze. 'Bel maar als je daar bent, dan kun je gelijk een telefoonnummer doorgeven voor als het jongetje jou zou willen bellen'.

De volgende ochtend zag het jongetje zijn nintendo die hij van zijn vader voor zijn verjaardag had gekregen. 'Mag ik die mee naar school nemen?', vroeg hij. 'Nee dat doen we maar niet, dan zou je hem kwijt kunnen raken' zei zijn moeder. 'Ik zeg maar niets tot hij zelf het onderwerp -papa- opbrengt' dacht ze bij zichzelf, 'dat lijkt me vroeg genoeg'.

Dat je zo snel zo goed kunt reageren, bravo !
( zou het stiekum niet een beetje fijn zijn als hij het sengalees een beetje verleerde ondertussen….?)
sterkte, het is natuurlijk toch weer een bak stress.
knuf.
Nog bedankt voor je lieve reactie op mijn log…
gehannes (Email) (URL) - 03 04 08 - 14:57

pfff ik krijg het er koud van Carola. Maar voor jou is het nu wel even rustig denk ik, hopelijk krijgt Fran er niet te veel last van, alhoewel hij er al wel een beetje gewend is dat hij z’n papa niet vaak ziet.
xxx Trieny
trieny (Email) (URL) - 03 04 08 - 17:31

Jemig dat hij dat zo ineens op je bord gooit na zijn bedtijd….
Dikke knuffel voor jou
Jasty (Email) (URL) - 03 04 08 - 18:00

Wat een Hork zeg. Staat bepakt en bezakt klaar om zich dan te realiseren dat er meer mensen in de wereld zijn dan hij… enne oh ja met eentje er van was toch iets… wat was het ook eens weer ens…. Oh ja, dat was zijn zoon… Duh. Wordt er spontaan giftig van.
mrie - 03 04 08 - 18:13

Dat is naar voor Fran maar ook voor jou als moeder. Gelukkig heeft Fran jou en dat maakt het een beetje goed. Verbeteren ga je de situatie niet dus fran zal er aan moeten wennen. En met jou gaat hem dat vast wel lukken. Zet ‘m op julie twee
Penguin (URL) - 03 04 08 - 18:58

Het contact is al weinig en zal waarschijnlijk steeds minder worden, daarbij denk ik dat Fran daar eerder aan gewend is dan jij! Knuffel!
Hennyy (Email) - 03 04 08 - 19:02

Ik ben, toch weer, verbaasd over zijn gedrag. Voor Fran is het niet leuk, voor jou wel rustiger maar het zou ook zo anders kunnen. Wat een #$ is het toch. (ik weet niet hoe je #$ op z’n Spaans zegt…) :-)
Dondersteen (URL) - 03 04 08 - 19:09

Tjongejonge, enige verantwoordlijkheid is weer ver te zoeken, ik zou me bijna schamen dat ik een man ben …
Merlijn (Email) (URL) - 03 04 08 - 21:19

Lekker ding, lekker rekening houden met enzo!
ggk - 03 04 08 - 21:39


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.