Mariopark

De zomerschool ging naar het Mariopark, een waterpretpark, vandaag. Glijbanen. Veel, hoge en enge glijbanen, zout water, golfbad, jacuzzi, massage stralen, ligbedden, cafetarias, souvenirswinkels, Winnie de Pooh in het echt, en Spiderman ook...

Toen ik uitgewerkt was ging ik er heen want de ouders mochten ook mee. Met de andere kinders wat rond gepoedeld en naar Fran gekeken die van de kinderglijbanen af ging. Maar daar waren die hoge enge glijbanen... die trokken. Daar waagden de juffen zich niet aan maar mama wel...

Eerst togen we naar de vier heel hoge glijbanen naast elkaar. Je moest met je benen over elkaar en je armen gevouwen voor je borst liggend naar beneden. Toen we boven waren was het toch wel heel erg hoog. Ik moest eerst en beneden Fran opvangen die op de baan naast mij even later losgelaten werd door een badjuf. Het is zo'n glijbaan die zo hoog is dat je tijd hebt om te denken voordat je beneden bent. En hard dat het ging!!! Ik dacht onderweg:'O o als Fran maar niet heel erg bang is geworden, dit wil hij vast nooit meer'. Ik plonste beneden in het zwembad en een halve minuut later Fran ook. 'Nog een keer!!' riep hij. Dus dat deden we.

Daarna naar een grote zwarte gesloten glijbaan waar je vanaf moest op een grote zwembad, eigenlijk een grote acht, voor twee personen. Fran voorop, ik achterop hem tussen mijn benen geklemd, zoef naar beneden de tunnel in. Alles zwart donker, helemaal schuin door de bocht alles pikzwart, gillen, een bocht de andere kant op, nog harder gillen, alles nog steeds pikdonker en hard dat het ging, hard...toen zagen we in de verte licht en werden we met grote vaart het zwembad in gespoten. 'O Fran dat was eng he' Hij keek een beetje moeilijk, net zoals hij keek toen hij voor het eerst in de botsauto's zat. 'Ja, eng'. 'Mama vindt het veel te eng die doen we niet meer hoor' 'Nee'

Maar er waren nog genoeg andere glijbanen die hij wel leuk vond. Waar je ook in een grote band vanaf moest en een hele hoge witte glijbaan waar we na elkaar af moesten en een badjuf hem een beetje moest helpen boven omdat ik eerst moest. Alles heel goed verzorgd daar. Veel badjuffen, bovenaan altijd een, onderaaan altijd een, en dan nog door het hele park verspreid, nee dat is top, alles heel goed gecontroleerd!

Om zes uur zei ik tegen Fran; 'zullen we maar gaan?', 'NEE' zei hij heel stellig, 'ik moet nog zwémmen' alsof hij niet al de hele dag in het water lag. Om zeven uur gaat het park dicht en vertrokken wij pas. Alle kindjes verweekt, óp en voldaan.

Ik voel me opeens weer helemaal kind… ;-)
Puur Kaat (URL) - 27 07 07 - 11:47

Dit logje brengt mij terug in de tijd. Ooit was ik (heel, héél lang geleden) nog heel jong en met een vriendin voor het eerst naar het buitenland op vakantie. Torremolinos. Ergens in de vorige eeuw. En daar hadden ze ook zo’n waterpark. Lange glijbanen, weet ik nog, en matjes waarop je dan naar beneden zoefde. En leuke jongens! Dat ook. En zon. Altijd zon. Hmmm…. (kijkt naar buiten en ziet regen en wind)
Dondersteen (URL) - 27 07 07 - 13:28

Oh wauw dat klinkt helemaal geweldig en juist dat toezicht overal moet een gerust gevoel geven zeg!!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 27 07 07 - 16:38

Wat een heerlijk zwemparadijs ,ik zou als badjuf er de zenuwen
van krijgen .
Als je ouder wordt zie je veel meer gevaar .
leve de jonge badjuf en meester!!
Veel iefs van deze oudere badjuf!!
paula - 27 07 07 - 19:08

Even wat bijgelezen. Het gaat dus goed, alleen is het me niet duidelijk of je ouders er nog zijn. Samen lekker plonzen, ik heb als kind zo verschrikkelijk van het zwembad genoten dat ik spontaan heb leren zwemmen, zonder maar één les te hebben gekregen
Hanscke (Email) (URL) - 28 07 07 - 22:49

dapper hoor! ook van jou trouwens brrrr…
drop - 29 07 07 - 19:53

Oooooooh geweldig!!
Ik wil ooooook :)

X
Sjiraffe (Email) (URL) - 30 07 07 - 17:52

Ha, ben weer thuis moet fff bijlezen. Liefs!
ggk - 31 07 07 - 13:08

Zo’n pikdonkere tunnel zonder zicht vind ik niks. Voor de rest kan het me nooit hard en hoog genoeg gaan. Maar ik moet wel wat zien. Stom he?

Wat groeit fran ineens weer door. Ik keek net het fimpje en het viel me op wat een fors mannetje ineens….
Penguin (URL) - 01 08 07 - 18:30


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.