School

Vergadering gehad van de ampa (oudervereniging) op school. Er is een nieuw gebouw in aanbouw waar de drie, vier en vijfjarigen in komen te zitten want die zitten nu in noodgebouwtjes naast de school. De school is uit zijn voegen gegroeid. Nu is er gezegd dat er in dat nieuwe gebouw geen eetzaal komt, geen na-schoolse aktiviteiten en geen voor-schoolse opvang. Dat de kinderen dan maar lopend naar het hoofdgebouw gebracht moeten worden want het is niet zo ver. Kindertjes van drie, vier en vijf jaar. Of er moet een bus komen die ze brengt en haalt want het is gevaarlijk als er vijftig of zestig peuterjes over straat moeten die in de gaten gehouden moeten worden..Er is een commissie van ouders samengesteld die gaan praten en gaan vechten voor een eetzaal in dat nieuwe gebouw. Temeer ook omdat er al 180 aanmeldingen zijn voor de eetzaal van volgend jaar en er maar 100 plaatsen zijn in het hoofdgebouw.

En dan is er nog de zomerschool. De kinderen hebben hier drie maanden vakantie, daarom is de zomerschool in het leven geroepen, want de meeste ouders hebben géén drie maanden vakantie.... In augustus is de school echt helemaal dicht maar de rest van de tijd is er de mogelijkheid je kind naar de zomerschool te brengen. De zomerschool wordt gedaan door een prive bedrijf dat niets met de school van doen heeft. Dat bedrijf levert de meesters en juffen voor de zomerschool en dat bedrijf zorgt voor het materiaal de schoonmaak en alles, er wordt vooral veel gespeeld en geknutseld. De school levert alleen zijn installaties, het gebouw.

Nu wil de directeur van onze school zijn school niet in handen geven aan een bedrijf. De directeur wil de school in handen geven aan de oudervereniging, en dat de oudervereniging het bedrijf dat de zomerschool doet contracteert, en dat 1 peroon van de oudervereniging eindverantwoordelijke is. De directeur wil niet gebeld worden dat er een kindje een zaadje in zijn neus gestopt heeft als hij op het strand zit met een biertje in zijn vakantie. En van de oudervereniging wil ook niemand verantwoordelijk zijn. Bovendien zijn die mensen iedere schooldag in touw bij het begeleiden van de eetzaal, voorschoolse opvang en na schoolse aktiviteieten, die verdienen ook een echte vakantie. Het bedrijf neemt alle verantwoordelijkheid op zich, het bedrijf heeft verzekeringen voor als er iets gebeurd, het bedrijf zou een soort borg willen betalen voor het gebruik van de school, maar de directeur wil daar toch niet aan. Hij wil 1 naam van de oudervereniging, maar niemand wil/kan twee maanden toezicht houden/beschikbaar zijn. 

Er gaat gepraat worden met de directeur door een paar mensen om te kijken wat voor oplossing er mogenlijk is. Iedere ouder die zijn kind naar de zomerschool brengt moet verantwoordelijk zijn voor zijn eigen kind. Als er iets gebeurt met een kind moeten de ouders gebeld worden door dat bedrijf, en niet de directeur of een lid van de oudervereniging. En hij zou de hele oudervereniging verantwoordelijk kunnen stellen, niet 1 persoon.

Het is wat. Al die werkende ouders, dat al die opvang nodig is. Maar begrijp dat je hier wel allebei móet werken want de lonen liggen gewoon vreselijk laag. Dat een gewoon loon hier minder is dan een bijstandsuitkering in Nld. En de prijzen verschillen niet zo gek veel meer, op iets van 3% of zo, ligt het nu.

Ik klaag niet, wij hebben hier bijna altijd mooi weer, en daar word je blij van!

Wat een gedoe om het goed geregeld te krijgen. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken!
Dondersteen (URL) - 15 05 07 - 23:32

Kijk, dat bedoel ik, jullie hebben mooi weer… Maar géén zomerschool en dat is zwaar k.! Misschien kan ik voor kost en inwoning die 2 maanden … ? Geintje, die directeur moest zich schamen, heeftie zelf wel kinderen ??
Merlijn (URL) - 15 05 07 - 23:42

Jeetje Carool,wat een onduidelijkheid!!
Er zal best een oplossing komen .
Er zijn zoveel ouders en kinderen mee gemoeid.
sterkte.
kus
Oma - 16 05 07 - 10:33

Wel apart hij gaat zelf weg maar verwacht dat een ouder wel garant zal staan.. die willen toch ook op vakantie… hoop echt dat er een oplossing komt. Vind dat van de ouder persoonlijk bellen wel zo slim, is de ouder zelf ook gelijk op de hoogte mocht er wat gebeuren!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 16 05 07 - 22:01

Manana zullen we maar zeggen? (maar dan met gekke tekentjes maar ik heb geen zin die te zoeken)
Penguin (URL) - 17 05 07 - 00:15


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.