Laujar

Vanwege de graad van verbranding vandaag niet naar het strand maar naar het bos; Laujar de Andarax. De eerste stop was bij het bezoekrscentrum van Laujar want ik wou graag wat looproutes weten; een kaart halen. Het was nog dicht. Geen probleem want er lag een heel mooi groene olijfboomgaard naast met mooie bloemen. Lekker doorheen gelopen. Je kunt echt wel zien dat het hier geregend heeft de afgelopen tijd!!

De mooiste route zou de route van de hydroelectrica zijn. 5 km en een hoogteverschil van ongeveer 200m. Met twee tunnels door de berg heen (grotten) dus liefst zaklamp mee. En erg mooi maar je moet geen hoogtevrees hebben, werd er gezegd.

Dus wij op weg. We kwamen langs een churros-kraam, dat werd de tweede stop. Churro is een soort oliebollensliert met suiker erop. (en dat dopen ze hier dan vaak in de warme chocoladevla). Daarna naar de 'nacimiento' (daar waar de rivier ontspringt). Bij aankomst bleek de route geen 5 maar 7 km en dik drie uur te zijn. We hebben hem niet uitgelopen maar zijn terug gegaan na een tijdje want het was wel erg steil voor Fran. Beter als hij wat groter is. Maar mooi was het wel. We gingen terug naar de rivier waar we ons installeerden op een kleedje in de schaduw en Fran ging vissen. Met een snoepje aan de haak, 'dan moeten ze zéker wel bijten'...

Het was er rustig, het was er lekker, Fran ving helemaal niets en er waren heel veel vlinders....'En waar is Ans nu?' vroeg Fran nogmaals. Ik had hem verteld dat de visite naar de bergen afgereisd was en dat ze volgende week weer terug zouden komen. Dus toen zaten we daar in de bergen, maar hij zag Ans helemaal niet?!...

We lagen moe-gevist op ons rug naar de blauwe lucht en de ruizende bladeren te kijken toen we plots 'iets groots' door het bos met grote sprongen op ons af hoorden komen. Maar voor we echt konden schrikken van dat 'vast heel wilde zwijn dat ons aan kwam vallen', hadden we een natte tong in ons gezicht van een over-enthousiaste hond.

De magen begonnen te knorren en we gingen naar de fabriquilla maar daar was een communie-feest bezig en niet voor publiek geopend. Dus naar het dorp afgedaald en daar aan de tapas gegaan. Calamares fritos met patat, cazon (vis) met een broodje, muslito de mar (krabbenvleeskroket) met patat en slakken met rode pikante saus en een broodje. We zagen ze liggen en wij hadden ze nog nooit geprobeerd dus ik zei tegen Fran die nogal van de slakken is; 'zullen we ze nu eens echt proberen, kijken of ze lekker zijn?' Dat wou hij wel. Ik moest wel eerst een paar keer slikken toen ik het eerste slakje uit zijn huis peuterde en je de hoorntjes en het kopje zo precies kon zien...brrr vieze slijmerds, maar ze waren lekker. Echt wel, en nix niet slijmerig.

Dat was weer een lekker dagje.
De vissen hadden geluk dit keer.
Renesmurf (URL) - 13 05 07 - 22:43

Mens wat weer een fantastische foto’s! Nummer twee kan zo op een enorme poster en dan op een Nederlandse muur. Voor als het hier weer eens regent en we wat sombertjes worden. :-)
Dondersteen (URL) - 14 05 07 - 00:07

En zo heb ik van mijn werkplekje lekker meegenoten van jullie pracht daggie!!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 14 05 07 - 15:25

Weer zo’n mooie dag, maar slakken die eet ik niet, dapper hoor ze te eten!
ggk - 14 05 07 - 18:51

Hmmm… Wat doe ik hier nog? Ik kom eraan !!!
Merlijn (URL) - 14 05 07 - 22:16

Oh wat een geweldige foto’s weer zeg!!
Ik rijd achter Merlijn aan!!!! LOL
Kus
Sjiraffe (Email) (URL) - 15 05 07 - 14:28

Jou nederlandse visite gaat nooit meer weg!
Mooi daar.
Dat Fran de slakken heeft gegeten,vond
hij het niet zielig?
kus
Oma - 15 05 07 - 15:58

Ik krijg echt zwaar honger van deze update. En zin in vakantie. Toen jij over tapas begon kon ik ze proeven en ruiken. Ik voelde zelfs de warmte van het zuiden en ik kreeg acuut trek in een Estrella
Penguin (URL) - 15 05 07 - 16:53

Jij hebt volgens mij daar elke dag vakantie….
Slakken eten…. JAk…. Lijkt me maar niks..:-/
Jetty (Email) (URL) - 15 05 07 - 19:49


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.