hot

Het is hier hot man! De zomer is begonnen. Wij lagen vanmiddag in het zwembad. Nou ja, lagen, we zwommen wat af! Fran ging lekker, en ik ook (64 baantjes in 55 min=1600 meter). Er zwom een oud collega, was leuk even bijpraten. Hij ging harder dan ik, maar hij had flippers aan, dus da's trampa! We waren uitgenodigd voor een drankje na afloop maar Fran zijn batterijtjes waren op, dus dat hebben we maar niet gedaan.

Gisteren een gesprek gehad met juf Catiana. Alles gaat goed met Fran. Hij is erg perfectionistisch, heeft een goed geheugen, is sociaal met zijn klasgenootjes. Zijn motoriek is ook goed, ze zijn cijfers en letters aan het oefenen spelenderwijs, met schrijven en dat gaat heel goed. Als je zijn werkjes in vergelijking met anderen zag kon je inderdaad zien dat zijn letters er meer op lijken haha. Het is trouwens verbazingwekkend zoveel als hij al kan met letters. Hij herkent er al een heleboel en weet al woorden te schrijven als je ze heel duidelijk zegt zodat alle letters goed klinken.

Volgend jaar krijgt hij juf Magdalena weer, die heeft hij dit jaar ook de eerste paar maanden gehad voordat ze met zwangerschapsverlof ging. Kon hij het ook prima mee vinden.

In juni hebben ze nog een keer een schooluitje, naar de brandweer in Almeria, compleet met schuimfeest. Alleen zit er een moeder bij die de juf aan heeft willen geven bij de politie omdat zoonlief een blauwe nagel had opgelopen omdat een jochie een beetje te fanatiek met een steen een gat aan het graven was in het grind en het zoontje hielp ook mee, maar niet met een platte steen maar met zijn hand en zo was de platte steen op zijn vinger terecht gekomen. Moeder in alle staten, wat de juffen wel allemaal niet aan het doen waren geweest, die stonden zeker te beppen in plaats van op te letten etc etc. Dus de juf is een beetje huiverig om vijfentwintig van die kleine guppies mee te nemen naar de brandweer want stel dat er iets gebeurd dan is zij verantwoordelijk, dan kan ze ze beter in de klas op hun stoel laten zitten en een verhaaltje voorlezen. Dus ze weet het nog niet zeker, of ze wel gaan.. 

Leuk zulke ouders die de juffen om niets de stuipen op het lijf jagen. Dat kan toch altijd gebeuren, een bult of een blauwe plek of een geschaafde knie, jongens, dat hoort er bij hoor, dat kun je echt niet altijd voor zijn. Het kan nog gebeuren als je er zelf met je neus bovenop staat. Ik hoop maar dat ze wel gaan. En er mogen ook een paar ouders mee...

Jaja…. Dus jij gaat mee? Fran lekker spelen met water en jij lekker kijken naar die stoere brandweermannen? ;-)
Merlijn (URL) - 08 05 07 - 21:25

Leuk, zo’n schuimfeest. Stom, zo’n neurotische ouder. Fijn, dat de zon schijnt. Jammer, dat hij hier nu weg is… :-)
Dondersteen (URL) - 08 05 07 - 21:42

Fijn he als je kind het zo goed doet!!
De juf is toch niet alleen met 25 kinderen?
iedereen is dus verantwoordelijk.
Wat een blitser met die bril en bandana.
kus
Oma - 09 05 07 - 11:01

laat die bezorgde moeder dan ook maar mee gaan, kan ze ervaren hoeveel ogen je wel niet moet hebben om alles te zien, laat staan dat je het dan ook nog kunt voorkomen
Hanscke (Email) (URL) - 09 05 07 - 17:53

@Hanscke; Dat is ook inderdaad de bedoeling van de juf..
Carola (URL) - 09 05 07 - 21:24

Wat leuk dat fran het zo goed doet!
Jij ook trouwens met die 1600meter, pffff.

En wat vervelend zo’n ouder!
Idd mooi meenemen naar dat uitje…
X
Sjiraffe (Email) (URL) - 10 05 07 - 10:18

Oooh ik wil ook weer zon, hier is het regenseizoen weer aangebroken haha
Ik hoop dat het uitje doorgaat. Jammer een moeder die van zoiets zo’n drama maakt!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 10 05 07 - 22:32


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.