Los Frailes

Hier werd Federico Garcia Lorca geinspireerd tot het schrijven van zijn boek, 'bodas de sangre' ('bloedbruiloft'). Het is de Cortijo de los Frailes. Een ruïne van een kerkje met boerenhuizen eraanvast. Er zijn hier ook westernfilms opgenomen oa met Clint Eastwood. We kwamen er langs onderweg.

Wij gingen kijken bij Cortijo el Campillo in Albaricoques om te zien of dat een mooi staand huis is om eens te huren. Het ligt in the middle of nowhere, 2,5 km van het dorp (tien huizen) Albaricoques en je kunt er alleen over een onverharde weg komen. Er zijn ezels en een hond en een kat en een pony. Daar kun je Fran wel los laten denk ik. En sterren kijken 's nachts. Het ligt een km of 12 van San Jose. De prijs is ook leuk. Het hele huis voor 60 euro per dag/nacht in het hoogseizoen en 50 in het laagseizoen.

En in Pozo de los Frailes hebben we nog een paar cortijo's gezien, een heel mooie plek maar wel duur. 

Eigenlijk waren we gewoon op weg naar San Jose maar het waaide en het was een beetje bewolkt en koud. Dus via een grote omweg langs de cortijos, vervolgens in San Jose aan de warme chocolademelk met een tostada de atun, waarna we uiteindelijk lekker gewandeld hebben tussen de pitacas en tot slot toen de zon ging schijnen ook nog achter een rots uit de wind met de billen in het zand gelegen. Top!

Middle of nowhere: klinkt goed. Heel goed zelfs!
Dondersteen (URL) - 01 05 07 - 22:34

Klinkt goed zeg! En tostades Atun … bij de gedachte ga ik al watertanden.
ggk - 02 05 07 - 08:09

Ook al was ‘t fris, je stukjes doen altijd mediterraan aan!
Puur Kaat (URL) - 02 05 07 - 11:02


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.