Jaca

Vanmiddag de Jaca gereden. Juan was er niet maar ik kon gewoon gaan rijden zei hij over de telefoon. OK. Paard gepoetst, hoeven gekrabt, zadel erop, singel los laten hangen, hoofdstel om, halster om de nek. Zadel half half gesingeld, heeft ie een bloedhekel aan. Paard klaar om te gaan rijden, alleen nog nasingelen, loop eerst even naar de zadelkamer voor een zweepje. Gaat die oet liggen! Hij wil zich wel vaker op de grond gooien met het singelen, dan geef je een schreeuw en een por en dan komt ie overeind, maar ik was helemaal niet meer bij de singel in de buurt deze keer..Hoofd naar beneden, teugels over de hals naar beneden, tegendruk van het halster maakt dat ie gaat hangen, weer overeind krabbelt, in de teugels zit, weer gaat liggen en hangen teugel kapot, halster over de hals eraf, paard los. Na de schrik laat hij zich gemakkelijk pakken. Achterbeen een schaafplek op het gewricht. Pffff wat een schrik!

Paard weer schoongeborsteld en toen voorzichtig gaan rijden. Hij leek goed te lopen, is zelfs niet geschrokken van een of ander, maar in draf liep hij volgens mij niet lekker en hij wlde ook niet draven. Juan was er nog steeds niet. Maar vooral gestapt en wat wenden en wijken gedaan. Na drie kwartier maar gestopt, paard gedouched en op stal gezet, Juan gebeld, die zou er naar kijken. Ik ga morgen maar even kijken hoe het er mee is. Balen!

Wat een apart paard en wat een schrik! :)
Henny - 05 11 05 - 21:46

Ik kan me z voorstellen dat je je rotschrok. Wat ook een sukkel zeg, hij wist toch wel dat dat niet kon? Nou dan. Tssss… sommige paarden!
dondersteen - 05 11 05 - 23:24

Wel een lekkere week met emoties/ervaringen…..volgende week beter!!
kikkerdril (Email) - 06 11 05 - 00:50

De stiekemerd! Hij zal best geschrokken zijn… en jij ook trouwens….
SMEK (URL) - 06 11 05 - 10:18

Ik weet niet zo veel van paarden, maar het zal best vervelelnd zijn geweest, vooral als je twijfelt of het wel helemaal goed is met het paard.
Hanscke (URL) - 06 11 05 - 14:09