Jabali

Toen we weg reden om ergens te gaan wandelen was de zon nog niet zo lang op. Er hingen nog wat wolken, het heeft vannacht zowaar geregend. Niet dat het nat was buiten vanmorgen maar ik zag het aan mijn auto: Vol met bagger!!! Dit was het uitzicht over zee.

We waren in Nijar. Net boven het dorp ging er een leuke route, of eigenlijk twee leuke routes die we hebben gelopen. En deze ezel kwamen we tegen in een schuurtje. Deze ezel is van een franse familie dat had je kunnen weten door.............het bezempje! Ze hadden ook een enorme hond. Erg lief gelukkig, al blafte hij eerst vervaarlijk.

Op weg naar de tweede route zagen we een paar auto's met kar erachter met wel een stuk of 30 honden bij elkaar. Toen we aan het wandelen waren kwamen we ze tegen aan het einde van een dal, de honden een stuk hoger, een heleboel jagers en n jager installeerde zich waar wij net liepen. Ik vroeg hem waar ze op jaagden en hij legde ons uit dat ze de honden bovenin los gingen laten om de jabalies (wilde zwijnen) op te jagen. Ik zei hem dat ik nog nooit een wild zwijn gezien heb hier in de buurt maar hij zei dat er veel te veel zijn. Dat ze zelfs onderin het dal in het dorp de tuintjes stukmaken en de aardappeloogst opvreten. Wij hebben ons maar snel uit de voeten gemaakt voordat ze die honden gingen loslaten want er liepen zo veel jagers, ik had geen zin in verdwaalde kogels. Alleen nu hebben we nog geen jabali gezien..

Vanmiddag ben ik met Fran naar het zwembad geweest (vrij zwemmen), hij vond het heerlijk en ik ook. Hij springt er z in, heeft geen enkele angst. Ik voelde goed mijn spierpijn van gisteren van het paardrijden. De Jaca wilde me lanceren toen ik er net twee minuten op zat. Was meteen mijn beugels kwijt en toen ging ie nog een rondje als een dolle stier de longeerbak rond. Kon gelukkig (net) blijven zitten, viel me alles mee. Er was geen land mee te bezeillen, de hele tijd niet..

Lastig, zo’n beest in bedwang houden… Misschien volgende keer meer gelukt met de jabalies??
Rose (Email) (URL) - 29 10 05 - 21:18

Zo zie je maar, ik zei het toch, er zitten hier veel te veeel zwijnen en daarbij denk ik niet alleen aan jabali…..je weet wel!!
kikkerdril (Email) - 29 10 05 - 22:30

Is Nijar niet een roteind bij jullie vandaan ? Was je alleen met Fran ? Wel leuk afz.
Bezorgde vader
DIGITALIST - 30 10 05 - 08:44

Als ik jou was, was ik even gebleven daar. Zo’n wild zwijn in je vriezer is nooit weg! :-)
Merlijn (Email) (URL) - 30 10 05 - 11:27