poep

Wij hebben een buurvrouw, nou ja, wij hebben wel meer buurvrouwen, maar deze buurvrouw woont twee huizen verderop en er hoort ook een buurman bij. Mensen van onze leeftijd ongeveer, met een patio met een randje met plantjes in mooie zwarte grond.

Wij hebben ook een kat, Manu, en die kat doet bij voorkeur zijn behoefte in lekkere zwarte grond, zo blijkt. De buurvrouw is daar niet blij mee. En wij wisten niets van dit al (want ik volg onze kat niet om te kijken waar hij zijn behoefte doet) ware het niet dat de buurvrouw op een dag uitviel tegen mijn moeder dat ze mijn kat ging vermoorden.

Een lichtelijk overspannen reactie lijkt mij, als de eigenaar van de kat nog helemaal nergens van op de hoogte is en er misschien iets aan zou kunnen doen. Ze had ook iets tegen mij kunnen zeggen. Ik sprak haar aan en vroeg wat er aan de hand was. Zij vertelde dat ze net een randje met plantjes hadden gemaakt en dat de kat in haar tuin kwam poepen en zij hield absoluut niet van katten dus zij wilde mijn kat niet in mijn tuin hebben spitten. Dus wij plaatsten op onze patio een kattenbak met zand van het strand en daar wat zwarte grond overheen om het aantrekkelijk te maken voor de kat als wc. Dat ging (even) goed.

Ik vroeg aan de buurman toen ik die toevallig eens tegenkwam of ze nog last hadden. 'Nee hoor, het vervelende was dat ie de plantjes erbij uitspitte, en die zijn nu wat groter. Nee hoor, hij had niets tegen de kat'.

We zijn inmiddels een jaar verder en het leek een tijd goed te gaan, ik hoorde er niets over. Maar ja, de eerste keer had ik er ook niets over gehoord. Ik wist wél dat de kat 'het' niet meer bij mij op de bak deed. Maar daar kan ik hem ook niet toe dwingen tenzij ik hem niet naar buiten laat. En fin..

Plots hadden wij verdacht vaak poep op de stoep. Eerst dacht ik aan een hond, als die eenmaal een plekje hebben..maar even daarna lag het ineens net binnen het hek. Daar kan dus geen hond komen en de kat doet het echt niet op de kale stenen. Ik kreeg een donkerbruin vermoeden en visioenen van de buurvrouw die 's nachts met een schepje de drolletjes uit haar tuin schept en ze bij mij door het hek gooit. Zielig..wel

Dus vandaag toog ik naar de supermarkt en heb daar een middeltje gekocht waar katten vies van zijn. Dat heb ik mooi ingepakt samen met een lekkere worst (uit mijn kerstpakket) in een kerstpapiertje. Heb een mooie kerstkaart gemaakt en daarop geschreven dat het ons spijt dat de kat 'blijkbaar' nog steeds overlast veroorzaakt en dat wij hopen dat dit het probleem op zal lossen. En 'Feliz Navidad' eronder...

Ik hoop dat het helpt...en dat ze niet in een praatgroepje hoeft wegens opgekropte kattenhaat stress

U is een wijs mens.En dat meen ik
Penguin (URL) - 18 12 06 - 21:25

Je bent heel erg aardig, en daar bereik je het meeste mee!
Renesmurf (Email) (URL) - 18 12 06 - 21:38

Wat onwijs triest van haar zeg! Ze had het toch ook kunnen zeggen en dat je dan had gezegd er is wel een middeltje. Hoop dat de onzin nu ophoud.
Knuff
Jasty (Email) (URL) - 19 12 06 - 08:47

Goed opgelost!!
Maar je hebt toch niet per ongeluk
een kattepoepje ingepakt inplaats van Worst??
liefs
Oma - 19 12 06 - 17:01

Overal zijn therapietjes voor tegenwoordig,tegen kattepoepjes ook
Een ouderwets middel koffieprut, vinden ze erg vies tussen de teentjes
Paula - 19 12 06 - 20:30

Een stukje gaas net onder de aarde en geen kat die daar nog poept!
WebLoes (Email) (URL) - 19 12 06 - 21:59

Dat heb je heel slim aangepakt!
dondersteen (URL) - 19 12 06 - 23:10

ja erg vervelend…ik snap het wel maar wat kan je er tegen doen…
Kerstwens

Ik heb een kerstwens.
dat ene kleine lichtje dat
aanwezig is in mijn hart .
dat lichtje van hoop en vriendschap
dat geef ik nu door aan jou
opdat je het zou bewaren
daar in je hart.
en warmte moet het je geven
opdat je het nimmer koud zult hebben.
en licht, ja veel licht
opdat je nooit bang hoeft te zijn in het donker.
maar vooral liefde
zodat je het kunt doorgeven aan degene
die zo dierbaar voor jou is
en dat die het ook weer doorgeeft
zodat het kan groeien en schitteren
in de harten van ieder mens
noordmiep (Email) (URL) - 20 12 06 - 09:39

Waren er meer mensen in de wereld als jij.
Puur Kaat (URL) - 20 12 06 - 10:27

Dat heb je keurig opgelost
Hanscke (Email) (URL) - 20 12 06 - 14:49


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.