Boom

Hebben jullie ook allemaal de boom gezet vandaag? Vanmorgen togen wij eerst naar het postkantoor voor postzegels voor de kerstkaarten. Daarna door naar de Eroski voor wat nieuwe kerstballen en andere versiersels. 'En dan kopen we ook een Papa Noël die op het dak klimt' zei Fran...o, nou ja, vooruit maar...die hangt nu dus ook aan de gevel..en uiteindelijk kochten we ook de boom. Weer een echte, dat ruikt zo lekker!

Dit jaar staat ie scheef en onregelmatig, elegant en gezellig te zijn, vol met goud en rood. Veel gouden sterren. Ook wat engelen, die hangen allemaal bij elkaar want dat hoort, zegt Fran, die ze er in gehangen heeft. De kerststal staat eronder. Die was na een uur al leeg, alle bewoners zaten in de emmer onder de kerstboom op een herder na die op het dak lag te slapen.

Overal kaarsjes in huis. En die stonden vanavond aan. Fran vond het prachtig. Die liep maar te dansen en te zingen. Navidad, jingle bells, zie ginds komt de stoomboot...Babacar zette zowat het hele huis in de hens, die schoof even een kaars opzij onder een houten boekenplank. Ik dacht; 'wat ruikt het hier opeens...'

Fran heeft een tekening gemaakt voor Santa Claus, hij hield hem eerst omhoog voor Santa die hier aan de gevel hangt;'KIJK!' En die zit nu in zijn zak. Nu ik nog aan de slag, kerstkaarten schrijven...

Wat origineel, een kerststal in een emmer. Dat gaan we hier ook invoeren hoor, is weer eens wat anders.
Ik ben nog in het geheel niet in de kerststemming. Maar volgend weekend doen we een heel weekend kerstmarkt in Oldenburg (inclusief een hotelletje voor een nachtje) dus dan zal de stemming zeker wel komen. Hoop ik.
dondersteen (URL) - 09 12 06 - 23:47

Wij nemen na het volgende weekend een boom, en daar hangen we de oude frutsels en ballen dan weer in.
Altijd leuk.
Renesmurf (Email) (URL) - 09 12 06 - 23:56

Bij ons heeft het kerstvirus ook al toegeslagen.
Kus Pa
Digitalist (URL) - 10 12 06 - 10:09

Carool ,kom jij hem zetten met Fran.
Ik heb er een pest hekel aan.
Maar okč okč.

liefs
Oma - 10 12 06 - 10:30

Ik zet geenboom, we ziten in de woestijn met kert en oud en nieuw! (Dubai VAE, en Oman), kamperen he! En er kan geenboom in de tent.
ggk - 10 12 06 - 12:42

Nee, de kerstboom mag niet voor mijn verjaardag opgezet worden, dat is altijd zo geweest en dat zal zo blijven. Eerst 15 december dan nog een paar dagen en dan mag het.
Hanscke (Email) (URL) - 10 12 06 - 14:57

@ggk; Zooo dat heb je weer leuk voor elkaar! Maar hoezo, er kan geen boom in de tent, waar een wil is…haha ok ok het is wat onhandig
Carola - 10 12 06 - 15:52

Mijn boom staat al sinds woensdag. Alleen wil ik nog iets van frutsels erin want hij is niet af genoeg naar mijn zin
Wat een geluk dat je het rook en je nu dus toch lekker gezellig knus nog binnen kan zitten!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 10 12 06 - 22:49


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.