schrik

Morgen gaat ons logeerhondje Jessy weer naar huis. En de vis-zonder-naam ook. Dan komt het baasje weer thuis van vakantie.

Vanmiddag kwam ik uit 't werk, haalde Fran van school, reed ik heel niet opvoedkundig verantwoord een blokje om zodat hij al in slaap was voor we thuis waren, dan hoeft hij niet te 'vechten' met mij dat ie niet naar bed wil om te slapen, en kieperde ik hem thuis zo zijn bed in. Babacar lag ook in bed, mooi want ik wou boodschappen gaan doen, kon dus best even weg. 'Maar wat is het hier stil' waar zit dat hondebeest?' 'JÉSSY, we gaan even naar buiten' Geen sjoege. Dat kan wel, als ze ergens zit waar de kat 'voor haar uitweg' zit, dan verroert ze geen vin en geeft geen kik. Dus ik op zoek. Onder het bed, nee, onder de tafel, nee, kat ook niet in beeld dus ze zou te voorschijn gekomen moeten zijn. SCHRIK!!!! Hond weg!!

Babacar, waar is Jessy? Heb je de deur open laten staan? Nee. Raam stond open maar de patio-deur was gewoon dicht, en geen uitbreek-sporen..SUJÍT!!!! Waar zit die hond. Buiten gekeken, nogmaals geroepen, per ongeluk in een kast opgesloten (je vraagt je vreemde dingen af in zo'n geval) maar echt geen hond. Babacar weet je zeker dat je de buitendeur niet open hebt laten staan? Ja. Hij was dicht toen ik thuiskwam. Babacar weet niet meer of hij dicht was toen hij thuis kwam maar wel dat hij hem dichtgedaan heeft toen hij wegging. Zal ook wel want dat doet ie altijd wel.

Dus ik op zoek. Als ze ergens heen is dan is het naar huis. Maar daar moet ze een héél drukke straat voor oversteken, en nog een boel niet zo heel maar ook drukke straten, ik zag in gedachten al ergens een klein zwart tapijtje op straat liggen in een grote bloedvlek...Dus ik gauw in de auto naar haar huis gereden, geen hondje voor de deur. Uitgestapt en geroepen. Hoor ik geblaf van binnen uit het huis. Jessy! pfjiew......

Naar de buren toe want die hebben ook een sleutel dus die zullen haar gevonden en in huis gestopt hebben. Inderdaad, ze vertelde dat Jessy aan het eind vd ochtend voor het hek had lopen draaien en verschillende mensen hadden haar gezien en gewaarschuwd, toen was ze gaan kijken en had haar gevonden, in huis gedaan en te eten en drinken gegeven. Wat een opluchting!!! Wat een schrik had ik in de benen. Kenonne!!! Stel je voor komt vriendin morgen thuis en moet je haar vertellen dat t hondje weg/plat is, moet er niet aan denken!

Later dacht ik 'misschien was het de post met een aangetekende brief of zo, die het hek open hebben gelaten'. Dus ik naar de brievenbus. Geen briefje van de post, wel bijbelfoldertjes, zal het een jehova-getuige geweest zijn of zo aan de deur? Ik ben ook nog buiten het hek gaan staan en heb haar geroepen om te kijken of ze ergens een uitweg wist of zo. Niets hoor, ze ging gewoon staan blaffen en springen dat ik het hek open moest maken. We zullen wel nooit weten hoe het gegaan is maar ik weet wel dat voortaan alle ramen ook dicht gaan als ze alleen thuis is, dat poes dan maar buiten moet blijven zolang we er niet zijn.

Nu ligt ze in haar mand heel onschuldig naar me te kijken BICHO!!!

Oh Carool wat een schrik!
Maar goed dat je niet gezien heb
hoe hij thuis gekomen is!!!!

Kussen
Oma - 10 10 06 - 10:00

Wat een spanning, weg ontspannen gevoel van even boodschappen doen. Toch heel logisch van je gedacht!
Hanscke (URL) - 10 10 06 - 11:41

Pffffff wat een schrik zeg!
Moet je idd niet aan denken…
Is er nog wat het boodschappen doen gekomen??
X
Sjiraffe (Email) (URL) - 10 10 06 - 12:44

Oh jeeeh wat een paniek. Gelukkig is er niks ergs gebeurd joh! Kan me voorstellen dat je flink in de zenuwen zat
XxX
Jasty (URL) - 10 10 06 - 18:03

Dat zijn geen grappen. En al helemaal niet met de hond van een ander… wat zul je geschrokken zijn. Gelukkig is het goed afgelopen en idd, je zult wel nooit weten hoe, wat en waar. Als onze kat weer es benauwd is denk ik ook wel es: ZEG DAN WAAR HET VAN KOMT!! :-D
skwebbel (URL) - 10 10 06 - 19:44

Zo, dat is een spannend avontuur, gelukkig met goede afloop.
Ik heb het wel eens spaans benauwd gehad met een vermiste hond, dat is vreselijk!
Renesmurf (URL) - 10 10 06 - 20:49


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.