Ako

Vanmiddag paardgereden, Fran en ik. Fran op zijn zwarte shet die eerst uitgebreidt gekust en geknuffeld werd. En ik op Ako. Ik begin Ako een beetje te begrijpen, weet een paar knoppen te vinden, zeg maar. Ik denk dat als ik er vaker op rijd dat we wel vriendjes kunnen worden.

Paarden hebben ook ieder hun eigen karakter. Het klikt gewoon niet, of juist wel. Ik reed een jaar of vijf geleden op een merrie van een jaar of 21, Lola, was ik helemaal weg van. Was een echt maatje. Als ze ergens van schrok en een stap opzij deed van schrik dan keek ze bij wijze van spreke even achterom van 'sorry, gelukkig, je zit nog'. Mocht ik in mijn up mee naar buiten nemen, gingen we samen de bergen in, de rambla omhoog, allebei in ons hum. Zij vol vertrouwen in mij en ik vol vertrouwen in haar. Prachtig.

En toen Lola naar Malaga ging, reed ik daarna vaak op een ruin, ik ben de naam vergeten, van nijd denk ik. Daar was ik gewoon de hele tijd mee aan het kibbelen, aan het vechten. Mocht ik ook mee naar buiten, tot ik dacht op een keer 'ik vind paardrijden leuk maar met dit stuk sjacherijn vind ik er helemaal niets aan', dus toen zei ik tegen de toenmalige stalhouder na een ellendige buitenrit, dat ik maar geen vrienden met hem kon worden en toen kon ik gelukkig op andere paarden rijden.

Hoe kwam ik hier nou weer op. O ja, Ako. Het is een bijzondere, maar niet kwaad. We gaan aan elkaar wennen.

Tuurlijk. De meesten wennen toch uiteindelijk min of meer aan jou?
Penguin (URL) - 14 09 06 - 23:20

@Pen; en dat is moeilijk hoor!
Carola - 15 09 06 - 08:58

Ja, zo’n band is altijd heel bijzonder als ik met mijn verzorgpony op stap ga is het soms alsof hij mijn met z’n oren fff vraagt “is het goed?”. het klikt tussen ons ook erg goed, maar de eigenaresse kan geen ander bijrijder vinden want niemand vind’um leuk ONBEGRIJPELIJK!!!!! He, geniet ervan zoals je elkaar gaat aanvoelen is een bijzonder proces.
ggk (URL) - 15 09 06 - 10:17


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.