Barcelona

Laatst zei ik tegen Miguel dat ie zijn biografie zou moeten laten schrijven, hij heeft al zo veel meegemaakt. Niet alleen nu maar in zijn hele leven. En dat ik die dan wel wil schrijven, dat het vast en zeker een succes wordt en dat we de winst samen delen :-)

Op vrijdagavond, na een dikke week op straat, heeft hij een herberg gevonden waar nog plek voor hem was. Daar slapen ze op een grote zaal waar 12 stapelbedden staan. Daar mag hij twee weken zijn. En als hij in die tijd werk vindt, mag hij er nóg twee weken blijven. Daarna moet hij andere woonruimte zoeken. Ik vroeg hem of hij nu eindelijk na al die tijd weer eens goed geslapen had. Hij zelf snurkt als een oude traktor en er slapen daar vast nog '23 tractoren' die door de zaal scheuren 's nachts, dus ik had zo mijn bedenkingen. Dat snurken was het ergste niet, zei hij, maar de lúcht, de stank die er van al die mensen af komt. De volgende dag heeft hij 'het volk toegesproken', ik zie het hem doen, dat er ramen open moesten, dat er ventilatie nodig is met zo veel mensen en dat werd wat morrend goed gevonden. 'Een stuk houdbaarder nu' zegt hij.

's Morgens om 7 uur worden ze de herberg uitgezet. Dan krijgen ze brood en water en tussen de middag een goede warme maaltijd, in een eetzaal, ergens anders. En 's avonds om 8 uur mogen ze de herberg pas weer in, en dan mogen ze ook douchen. Ze hebben hem een plaats gewezen waar hij gratis zijn kleren kan wassen maar daar is een wachttijd van twee dagen, dus daar moet je je op tijd 'inschrijven' om aan de beurt te komen. En hij hoeft niet meer met zijn koffer te zeulen want die kan hij daar op de herberg laten staan. Hij is kan nu dus met schone kleren, gewassen, en 'uitgerust' op zoek naar werk..dat is al heel wat...

Wat ie het aller aller aller meeste mist is koffie 's morgens vroeg. Maar zonder geld, geen koffie...

Toen ik van mijn lieve loglezers centjes kreeg voor hem heb ik die gestuurd. (En ook wat van mezelf zodat hij een koffietje kon drinken. Dat vond hij niet goed, daar komt ie me nog een keer voor aan mijn oor trekken, zegt ie. Maar toen was het toch al gebeurd :-)). Ik bracht het hier naar het postkantoor....erg makkelijk. Ik sms-te; 'Je kunt het geld ophalen op elk willekeurig postkantoor als je deze code doorgeeft. En geniet van je koffietje vanmorgen!!!' En hij mailde: 'Ik heb wel dríe koffie's gedronken!!! De ober keek of ik gek was maar ik heb er zó van zitten genieten'. En hij heeft een paar schoenen gekocht, van 15 euro. De rest is hij héél zuinig op, zegt hij.

update; Hij heeft een bruiloft-klus; hij mag cocktails komen mixen vrijdag. In Almeria! Dus morgenochtend neemt ie weer een vrachtwagen deze kant op....én hij kan waarschijnlijk aan de slag als enqueteur in Barcelona vanaf volgende week, en best leuk betaald dus dan gaat ie weer net zo hard met een vrachtwagen die kant op....Alleen kwam ie er net achter dat zijn plek in de herberg dan waarschijnlijk weer vergeven zal zijn aan een ander, hij gaat kijken wat ie kan regelen anders moet ie weer wachten op een nieuwe plek, en ondertussen weer op het strand in zijn slaapzak.... Je moet er wat voor over hebben :-)

Wat fijn dat het wat beter gaat. Nou maar hopen dat er een baan op z’n pad komt.
Dondersteen (Email) (URL) - 27 05 09 - 19:37

Klinkt wel hoopvl, het zijn misschien maar klussen maar het is een begin!
ggk - 31 05 09 - 20:03


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.