zwervers-coach

Als je dus geen cent meer hebt dan kun je ook je koffer niet in een locker op het station laten staan. Ik vroeg waar M zijn koffer dan nu bewaarde. 'Die sleep ik de hele dag mee', zei hij, 'en dan zeggen de mensen': 'Daar komt die gek die de hele dag met zijn koffer loopt te zeulen ook weer'. 'Moet je zo'n supermarkt karretje voor nemen', zei ik. 'Ja', zei hij, 'en dan nog een zwerfhond erbij'.

Hij doucht inmiddels gratis. En hij eet twee keer op een dag gratis. Hij slaapt nog op het strand in een slaapzak (want nog geen herberg met plaats gevonden). Ik heb hem de hele stad door gestuurd per sms, inmiddels ook naar de bibliotheek zodat we per mail kunnen communiceren want daar kun je gratis internetten. Hij kan nl zelf niet bellen, alleen gebeld worden. Boven alles voelt ie zich erg alleen, maar per mail en internet kan hij toch contact met zijn familie en de rest vd wereld houden.

Gisteren belde ik met een meneer van een of andere opvanginstantie of hij een plaats wist waar mensen die op straat wonen gratis hun kleren kunnen wassen. (Want hoe ga je solliciteren als je kleren een uur in de wind stinken). Hij wilde meteen alles weten van wie en hoe en wat en waarom. 'Stuur hem maar hierheen' zei die meneer, 'wij vertellen hem waar hij terecht kan met vanalles'. Dus daar gaat hij vanmorgen heen.

'Die lijst met Cubaanse uitgaansgelegenheden was goed die je me gestuurd hebt, die ga ik kopieren en bij allemaal langs om te solliciteren!!'

'Je loopt wat af, hoe is het met je schoenen?' 'Helemaal kapot gelopen'...

goooooogle 'Gratis kleding in Barcelona, schoenen' Ik zoek weer even verder.....

Zo, je raakt helemaal thuis in het dakloze leven in Barcelona, maar dan op afstand…
ggk - 20 05 09 - 09:20

Super van je !
gehannes (Email) (URL) - 20 05 09 - 14:45

Goed dat je hem op weg helpt, maar net als met auto’s: houd afstand…..
hanscke (URL) - 20 05 09 - 15:15

ben het helemaal met de laatste eens. Je hebt een goed hart maar beware…..
mir - 20 05 09 - 16:15

Wauw wat ben jij een goede vriendin! Wat is hij blij met jou, zo lief
XxX
Jasty (Email) (URL) - 20 05 09 - 16:23

Hij heeft maar geluk met zo’n coach! Heeft hij wat aan 15 euro, stuur ik die! Als nu meer mensen wat storten, of ben ik nu te enthousiast??
Henny (Email) - 20 05 09 - 16:41

@Henny; Wat lief! Van mij wil hij geen geld aannemen, (dat is voor Fran zegt ie dan) maar misschien als ik zeg dat ik ‘sponsors’ gevonden heb wel?
Carola - 20 05 09 - 17:21

Mail je nummer maar, stuur ik wat om even op gang te komen!
Henny (Email) - 20 05 09 - 18:06

jaaa, ik doe ook mee !
gehannes (Email) (URL) - 20 05 09 - 20:12

‘Houd afstand’ zie ik bij Hanske, tja ondertussen is dat al veel te laat natuurlijk ;-) Het voordeel van al dit geregel is dat je in arbeidsnood altijd nog als maatschappelijk werkster aan de slag kunt, ervaring genoeg. Ga zo door !
Merlin (Email) (URL) - 20 05 09 - 21:13

@Henny/Gehannes: Daar gaat ie heel blij mee zijn!!!
@Merlijn; Beetje laat wel ja :-) al is de letterlijke afstand wel vergroot van 0 tot 850 km nu….Maatschappelijk werkster, hmmm volgens mij krijg je dan wel een héleboel nare verhalen op je bord, ik weet niet of ik daar wel zo goed tegen kan.
Carola - 20 05 09 - 21:50

Nee er is niks verkeerd gegaan. Het is normaal dat het zeer doet. Bot is gevoelig. Als het tegen zit blijft dat zo, al hoop ik dat de pijn minder word. Mijn oudste zoon heeft al 15 jaar een plaat en schroeven in zijn onderbeen en heeft nog steeds last. Het gebruiken van mijn pols gaat goed. Dinsdag moet ik weer op controle en hoor ik voor hoeveel ik nu mag gaan belasten. Dat verandert naarmate er meer bot groeit.
madammeke (URL) - 21 05 09 - 13:14

‘Dus jij schreef een stukje over mij op internet en toen wilden ze mij spontaan helpen?’ zei Miguel vandaag over de telefoon. ‘Yes sir!’ Hij was er geëmocioneerd van….en zei heel erg dank je wel!!!!
Carola (URL) - 21 05 09 - 18:27


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.