dapper

Het was heel zonnig vandaag. We gingen naar het strand bij Torregarcia, net even voorbij Retamar. En ik kwam thuis als een kreeft. De rest niet, die hadden goed gesmeerd. Het water was fris maar wel al lekker om te zwemmen.

De camper had een lekke band toen Opa en Oma naar huis wilden rijden. Drie spanjolen kwamen helpen verwisselen, toen was het zo gepiept. 

'Onze' Cubaan verblijft inmiddels een aantal dagen in Barcelona. Hij heeft nog geen werk gevonden, zijn geld is op, hij heeft al drie dagen niet gedouched, noch geslapen. En hij is 'op'. Dus ik zocht gisteren op internet naar publieke douches, gratis eetzalen en gratis herbergen en sms-te die door. Daar was hij heel blij mee en hij is er vandaag langs geweest. Ik heb het er moeilijk mee dat ie daar in zijn eentje rond doolt op zoek naar werk en een waardig leven. Hij zegt zelf: 'Het geeft niet, ontberen doet waarderen', 'hoe meer ik lijd, hoe gelukkiger ik straks ben als ik weer wat bereik'. Dan denk ik, doemdenker als ik ben: 'Als dat maar lukt dan'

Maar het eerste waar hij naar vraagt is altijd naar Fran: 'Hoe is het met Fran en met zijn armen, met zijn exceem?' 'Heeft hij nog wat gezegd?' Vandaag begon hij erbij te snotteren, maar dat kwam omdat hij verkouden was geworden, zei hij. Ja ja. Volgens mij zat ie er gewoon doorheen. Of we naar San Jose geweest waren en of we wel genoten hadden.

'Kan ik je ergens mee helpen, kan ik iets voor je doen?' vroeg ik, maar dat hoefde niet, hij wist niet wat, en ik had al zo veel gedaan, zei hij. Kut vind ik het. Maar dat mag je niet zeggen he.

Jawel hoor, KUT! Met een grote K …
Merlin (Email) (URL) - 17 05 09 - 22:10

Jawel hoor, dat mag je heel best zeggen.
Dondersteen (Email) (URL) - 17 05 09 - 23:21

Zou ik ook zeggen, je hebt gelijk!
Henny (Email) - 18 05 09 - 08:19

Natuurlijk mag je dat zeggen…
ggk - 18 05 09 - 08:49

Fijn dat jullie nog contact hebben en dat je hem hebt geholpen op deze manier. Hopelijk vind hij daar snel werk he!!
XxX
Jasty (Email) (URL) - 18 05 09 - 10:06

Zal voor hem duimen dat het snel lukt!! Is inderdaad super K…. zeker omdat jullie een leuke tijd gehad hebben.
kikkerdril (Email) - 18 05 09 - 19:09


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om commentspam te weren stel ik je deze vraag :
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.