Bacares

Naar Calar Alto en Bacares geweest vandaag. Calar Alto is een astrologisch centrum. Omdat er hier weinig lichtvervuiling is kan hiervandaan de ruimte goed bekeken worden. Het ligt op bijna 2200 meter hoogte. Er lag nog wat sneeuw maar het was niet echt koud. Heerlijk weer!

Onderweg eerst een koffie in Gergal gedronken en met een vrolijke Belg gesproken. Naar een benzinestation gezocht, en daarvoor hebben we eerst Gergal drie keer rond gereden en tot overmaat van ramp reed ik over een heel hoge rand daar op het tankstation. Het klonk als fouteboel maar er bleek niets aan de hand.

Daarvandaan gingen we naar Bacares. Dat ligt weer een stuk lager dan Calar Alto. Waren we bijna in het dorp begon de auto te stinken. Kwam er rook uit mijn wiel..(het andere wiel als waarmee ik over die hoge rand gereden was. Voorzichtig doorgereden zonder te remmen, alleen op de motor (moeilijk bergaf!) en toen heerlijk tapas gegeten. In het restaurant gevraagd of er iemand iets van rokende wielen af wist...zat er een een automonteur naast ons die zei dat ik waarschijnlijk bij het afdalen de remmen te veel gebruikt had, dat ik meer op de motor moet remmen. Als hij het nog doet (de rem) dan is er niets aan de hand zei hij. En toen hij wegging zei hij dat we hem vooral moesten komen roepen als er iets was met de auto als we weg gingen. Erg aardig! Was me nog nooit gebeurd en we rijden toch echt heel veel in de bergen. Morgen toch even naar de garage om er naar te laten kijken..

Vriendje Manu belde toen we op de terugweg waren en die kwam langs om met Fran te spelen toen we weer thuis waren. Er kwam niemand meer om nog met mij te spelen ..

3-0 gewonnen!

La Ragua

We waren naar de sneeuw vandaag en dat was koud maar heerlijk! Vroeg naar boven en tegen etenstijd naar Bayarcal naar ons favoriete restaurant, lekker eten en een wijntje..rozig weer thuis..