Mallorca

Wat een mooi eiland is Mallorca! We waren twee weken bij Miek in huis op Mallorca. Ze heeft ons heel veel laten zien. Het is prachtig! Het is er veel groener als bij ons, veel schoner ook. Het ruikt er lekker. Er staan héél veel dennen. Er zijn mooie dingen om te zien en leuke dingen om te doen. Het enige wat niet leuk is, is dat het er stikt van de (jonge) duitsers. Wat Texel in de zomer voor de Nederlandse jeugd is, is Mallorca voor de Duitse jeugd..

We mochten met de speedboot mee. Dat ging ging heel hard, langs baaien en door mooie grotten. Fran wou nóg wel een keer..

We waren ook op de Rancho Grande daar staan meer dan 100 paarden maar ook lama's, geiten, aapjes, een koe, cavia's, eenden, ganzen, zwarte zwanen en nog het een en ander meer. Er was een grill restaurant bij en er werden tochten te paard en op de kar met t paard er voor gehouden. We zijn er een paar keer geweest omdat Fran het er zo leuk vond. En wij ook trouwens. 

In Capdepera waren we bij de vuurtoren, daar liepen veel poezen, dat vond Fran erg leuk. Het uitzicht was er ook prachtig.

Een andere dag gingen we met de grote boot van Miek mee. Naar Cap Formentor, dat ligt in een natuurgebied waar we een uur vd boot af mochten om te zwemmen en te eten. Onderweg lagen we ook nog een keer stil om te zwemmen in een baai. 

In Porto Cristo waren we in de safari dierentuin. De apen maakten de auto kapot maar verder was het erg leuk. Fran was bang van de loslopende dieren en vond het gedeelte waar ze veilig achter tralies zaten veel leuker. Hij mocht mee doen bij een clowns-voorstelling...

We keken en zwommen bij veel verschillende stranden en baaien. veel witter zand als bij ons en fel blauw water...

Twee keer gingen we het bos in te paard. Érg leuk!!!

De laatste vrijdag hebben we een tocht gemaakt langs de westkust. Sa Caldosa, met een hele mooie baai en canyon, Lluc, een klooster, Soller waar Fran en Miek met een treintje gingen. Deia, een kustplaatje met veel kunstenaars, en Valdemossa met een mooie kerk en erg leuke sfeer.

We hebben Gato de almendras geprobeerd, en granizada de almendras, sopas mallorquins en ensaimada, allemaal lekker. En niet te vergeten pa amb oli!

Erg lekker was het! En nu zijn we weer thuis. Heet is het hier. Mallorca is koeler, niet zo zweterig en klam. We hebben zelfs een avond de trui aan gehad, nou dat kan hier thuis echt niet!