Apassionata

We zijn inmiddels een paar dagen in Nederland. De 23ste kwamen we aan rond middernacht, vanuit de lucht zagen we al dat alles nog wit was. Bij aankomst thuis bleek dat het bed dat ze voor ons klaargemaakt hadden precies onder een lekkende dakkappel stond...uiteindelijk lagen we pas om half drie in (een droog) bed. Desondanks waren we de volgende ochtend al weer vroeg wakker. Gewandeld door de sneeuw, veel sneeuw gegooid en 's middags naar de verjaardag van Thijs. -s Avonds pastte Opa op Fran en gingen Ma en ik naar de nachtmis in Ankeveen. Daarna nog wat broodjes gegeten en toen weer naar bed.

Op eerste kerstdag zijn we er met de slee op uit geweest en -s middags kwamen zus Erica en Sander. Cadeautjes onder en in de boom en lekker gegeten.

Tweede kerstdag in Loenersloot gewandeld. Ook Opa met zijn gipsen poot loopt als een kievit!

Maandag ben ik met Oma naar de stad geweest (Hilversum) om wat inkopen te doen en Opa en Fran waren met de slee weg en hebben met neefje Yulian gespeeld. 's Avonds ben ik met mijn zus naar Apassionata (in de RAI) geweest. Was helemaal mooi! Daarna nog even naar een kroegje in A'dam. Dinsdag naar vriendin Marjolein. Bij Nap het paardje gekeken en het Oppad opgelopen, en ook weer af..

We blijven nog even...

meer sneeuw

sneeuwpret

Koud!

Na drie uur in de auto en drie uur in het vliegtuig zijn we weer in het Hollandsche...De reis ging voorspoedig en alles is nog wit hier...en koud!!! Man, wat koud!!!

Kerst

Nog twee nachtjes slapen en dan komen we naar Nederland voor een dikke week. En wij willen graag dat dat dikke pak sneeuw nog even blijft liggen...want Fran wil sleeen en sneeuwballen gooien. En zo. Ik ook!

Dat is lang geleden, met de kerstdagen in Nederland..het kan maar zo 15 jaar geleden zijn of zo..

Kerstbomen met lampjes in huis én in de tuinen (dat zie je hier bijna niet), nachtmis, warme rosbief en broodjes na afloop (??), de familie bijeen voor het kerstdiner, naar de beekse bergen, (ok, dat heeft niets met de kerstdagen te maken maar daar gaan we wel heen!!), met dinnetje M afgesproken, misschien nog wat meer mensen opzoeken, oliebollen eten, vuurwerk!! (dat hebben ze hier maar heeeeel weinig en bijna alleen maar knallen, weinig sier), en de rest van de tijd dus sleeen en sneeuwballen gooien, denk ik.

Komt helemaal goed!

(Hier komt de regen met bakken uit de lucht)

salsa

Fran en Faruco

Kijkt hem nou toch weer eens gaan!!!!

concours

We waren op de manege vandaag. Er was een onderlinge wedstrijd. We hebben niet meegedaan, alleen gekeken. Volgende keer doen we wel mee.

Hierbij zien jullie Fran weer eens kaal en met zijn nieuwe bril. Het paardje is Chopy (Topacio) waar ik op rijd.

Huéneja

Vandaag waren we weer in Huéneja, deze keer met Miek. Het was heerlijk weer, wel veel wind af en toe maar helemaal niet koud. Lekker gelopen, veel amandelen en walnoten geraapt. Walnoten zijn zo lekker op de yoghurt en dan honing eroverheen...Lekker dagje!

Heerlijk

Het was een beetje raar weer vandaag maar naarmate de dag vorderde werd het steeds zonniger dus dat was lekker. We waren wandelen in San Jose, over de kliffen, uitzicht op zee. We liepen van de baai van de Genoveses langs de kust naar de baai El Barronal waar wij zomers meestal vertoeven. Fran vermaakt zich prima als Jacinto en Guillermo mee zijn. Mannen, het is toch een bijzonder soort hahaha. Die moeten stenen gooien, mensen tackelen, op hoge rotsen klimmen en worstelen en zo...

Toen we uitegevloerd thuis kwamen hebben we het heerlijk avondje gevierd. Dat was ook helemaal goed! Een volle dag, was al in slaap voor ik mijn  kussen raakte..

Sinterklaas

Hahaha en jullie dachten dat Sinterklaasin Nederland was vandaag, nou mooi niet. Hij was gewoon hier, in Roquetas, met paard en Pieten! De kinderen hebben eerst getekend voor Sinterklaas

Daarna werd Sinterklaas opgewacht en werden alle tekeningen aan hem gegeven.

Sinterklaas riep de kinderen een voor een naar voren, zei wat tegen hen en gaf hen een cadeautje.

Daarna kregen ze ook nog allemaal een pannekoek. En pepernoten natuurlijk. Het was hartstikke leuk! Dikke pluim voor Lien!