Week 47

De afgelopen week....Maandag en woensdag had Fran voetbal na school. Die tijd heb ik benut om sinterklaascadeautjes te kopen...Dinsdag was Miguel bij ons thuis, niet slim want hij was ziek en kotserig. Hij zou de dag vrij genomen hebben maar er was een verjaardag die in de bar gevierd zou worden. Zat ie daar de hele avond (en wij ook een tijdje want ik zou foto’s maken voor op de site van de ‘Mojito gigante’ die hij voor hen zou maken).  Maar ze kwamen gewoon niet opdagen...

Verder zochten we voor Fran een nieuwe bril uit deze week. Weer een blauwe. Op woensdag had hij na de voetbal  ook nog handbal en dáárna ook nog tandarts....De tandarts vulde een gaatje en dat doen ze hier altijd met verdoving. Het gevolg was weer een enorm dikke lip en donderdag ging Fran niet naar school maar met mij mee naar het werk. Hij zag er niet uit.

We aten ook nog ergens een avond in de Mc Donalds. Maar dat kan ook wel de week er voor geweest zijn..eigenlijk..ik weet het niet meer. Dat was al weer lang geleden en Fran had er zin in..

Op donderdagavond, geloof ik, was Miguel er ook. Aten we visjes die we van de buren  gekregen hadden. Boquerones fritos. Ze hebben een broer die visser is en we krijgen nog wel eens wat. Lekker, en lief dat ze aan ons denken!!!

Vrijdag ging Fran wel weer naar school want toen was de lip een stuk beter. En ‘s middags was er feest op school maar daar zijn we niet geweest want het plenstte. Fran ging bij Gabriel thuis spelen.

Zaterdag plenstte het de hele dag. ‘s Morgens had Fran een voetbalwedstrijd in El Parador en heb ik op de tribune zitten roepen. Hij doet de verdediging en hij leert al een beetje de ballen die zijn kant op komen te stoppen en heel hard richting het andere doel te schieten. Desalniettemin verloren ze weer met 5-0..

Ik ruilde een maillot (voor  Fran voor als ie buiten moet voetballen, en voor in de sneeuw onder de broek), een trui (voor mij, had een damesmodel genomen maar toch maar terug voor een herenmodel) en verder zaten we binnen. Het was koud en veeeel te nat buiten. In bed met kop thee ernaast, en koekjes de film “strawberry and chocolate” (fresa y chocolate) gekeken die had Miguel ons geleend. Mooi.

Zondag hebben we gewandeld met Jacinto en Marinela. In Huéneja. Fran was daar geweest op excursie met de handbal en wilde ons dat laten zien. Hij wist precies waar we moesten zijn voor het begin vd route, vóór het dorp een weggetje in, goed hoor, hij leidde ons er zo heen.

Het was zonnig maar koud. De sneeuw lag vlak bij op de bergen, een heel frisse wind maar we hebben lekker gelopen. Mooie tamme kastanjebomen daar.  Heel oude bomen, en met heel mooie kleuren nu. De fotocamara doet een beetje raar, ik heb geen foto’s, misschien morgen, van Jacinto, dan zet ik ze hier bij.

Laujar

We waren weer aan de wandel vandaag. Het was fris maar zonnig. Erg lekker en een mooie route.

semana

Vol weekje weer. Maandag na werk/school kwam Gabriel bij Fran spelen en daarna hadden ze allebei voetbal alwaar ik hen heb afgezet en zelf ben ik de weekboodschappen gaan doen.

Dinsdag was rustig, geen bezigheden na het werk. Woensdag had Fran voetbal én handbal na school. Ik ben voor een nieuwe bril wezen kijken want hij heeft hem weer gebroken..heb de oude eerst nog even geplakt. Misschien krijgt hij een nieuwe van Sinterklaas met een serieus gedicht dat hij beter op moet letten...

Donderdag naar de paarden, leuk! Op hetzelfde paard Topacio gereden. Vorige week reden we met drie, om te kijken hoe onze niveaus waren en zo. De andere twee zijn net begonnen. Deze week vroeg ze (de instructrice) of ik niet een uur later wilde rijden dan kon ze mij apart nemen. Yés, eindelijk weer eens iemand die het leuk vindt om iemand serieus iets bij te leren. Ze heeft me laten zweten, lekker!!!

Het is een leuke club. De eigenaar rookt sigaar. Altijd. Ook op het paard, ziet er niet uit, maar hij kan het wel!!! Fran krijgt ook weer echt zin. Ik wacht nog even..

Vrijdag had Fran op school een uitstapje naar het park vanwege de herfst. (Geen loofboom/gekleurd blad te zien in ons park maar leuk bedoeld). 's Middags had hij een voetbalwedstrijd in Vicar. Het gaat beter. Ze zijn feller. Maar met 7-3 verloren...Direct daarna had hij een verjaardag van een klasgenootje.

Vanmorgen was Miguel hier, gevoetbald met Fran, met zijn engels huiswerk geholpen, wat publiciteit rondgebracht. Vanmiddag gaan we hout zoeken in de rambla voor de open haard want het is al aardig fris 's avonds en morgen gaan we weer aan de wandel.

Laujar

Het was herfst in Laujar. We hebben een lange wandeling gemaakt, de route vd hydroelectrica met Jacinto en consorten. Was heerlijk weer. We zijn eerst op de heenweg gestopt voor churros in het dorp Laujar. Daarna gelopen en op de terugweg in de Fabriquilla koffie bij de open haard genoten. Helemaal goed.

Chopy

Zat vandaag na een jaar en drie mnd weer op het paard! Chopy heet ie. Een gewezen politiepaard. Leuk! Leuk paard, leuk mens wat les geeft. Ze heeft me flink laten zweten, ik heb ook heel geen conditie meer maar dat komt wel weer goed. Ben helemaal blij!

Fran heeft ook een paar rondjes gereden op een ander paardje. Vond ie leuk.

Sinterklaas

Gistermiddag Freya op de koffie gehad. We zouden eigenlijk in een barretje in de haven gaan zitten terwijl de kinderen op het strand konden spelen maar het was windkracht storm dus toen maar bij ons thuis.

Hoorde van Miek gisterenmiddag (die heeft heel speciale connecties met Sinterklaas) dat we hoog geeerd bezoek krijgen. Sinterklaas himself komt hier op zaterdag 4 december langs in Roquetas, in de bar van Lien, met zwarte Pieten en een paard, man, helemaal echt!!! Gauw Lien gebeld om een stoeltje voor ons vrij te houden. 30 (Nederlandse) kinderen rekent ze ongeveer op. Leuk!!

Fran heeft al ooit eens eerder kennis gemaakt..

Weekend

Vrijdagmiddag had Fran handbal en heb ik ondertussen (eindelijk) de (oude) auto bij Miguel afgeleverd samen met Miek. Cocktail gedronken in de bar en toen weer terug Fran ophalen. Bij ons thuis nog wat gegeten samen. Had 's middags een groot stuk varkensvlees (poot) uit de oven gekregen en rijst met zwarte bonen klaargemaakt "a la cubana" (er was een cubaans feestje geweest in de bar). En voor Fran twee croissants meegekregen (want die wil nog steeds geen varken eten..)

Zaterdags had Fran voetbal, thuis. Ze verloren met 1-8...Dat mocht de pret niet drukken. Een van de voetbalmoeders rijdt paard en ze was aan het vertellen en ik kreeg er weer zo de kriebels van! Na de voetbal gingen we naar de urba van Roquetas want daar was een rommelmarkt bij de Hollandse bar van Lien en Miek stond er "met haar kraam". Broodje kroket gegeten, hoe Hollandsch en lekker!! Niets gekocht. Op de terugweg even bij de bar v Miguel langs en daarna naar huis. Aan het eind vd middag nog een eind langs het strand gelopen met Fran en Miek en de hond.

Zondagmorgen was Miguel bij ons en tussen de middag kwam Miek eten en daarna gingen we naar Celin, stukje lopen en met de hond rennen. Het was mooi, het was herfst!

Mooie kleuren, lekker zonnetje.

Op de terugweg gingen we langs een club hípico. En ik vroeg een inschrijfformulier. En ik heb het ook al ingevuld!! Donderdagsmiddags van 5 tot 6...Zal ik... of zal ik

Op de terugweg zei ik tegen Fran; "en als je je heel goed gedraagt zal ik jou misschien ook weer inschrijven om paard te rijden". (Hij durfde niet meer, wilde niet meer, sinds een jaar geleden) En hij is tenslotte al op voetbal, op handbal, en op tekenen! We waren nog maar koud weer thuis of hij vroeg of ik hem ook in wilde schrijven. Ga ik in eerste instantie even niet doen. Hij moet eerst maar een paar keer mee om te kijken. Een rondje rijden misschien. Echt zin krijgen..

San Jose