Chino

Het was weer erg warm vandaag maar vanmiddag waren wij in een hele grote "chino" en niet op het strand. Het is een groothandel voor chinese winkels die hier als paddestoelen uit de grond vliegen. We hadden wat dingen te zoeken waar we allemaal niet voor slaagden maar wel ideeen voor opdeden, en we vonden een nieuwe rugzak voor school, een nieuwe etui,  6 mooie glazen (want op twee glazen na is álles kapotgevallen in de laatste maanden) en een mini-skate voor Fran. Het kost er allemaal drie keer niets dus dat is leuk kopen. Voor een tientje waren we klaar!

Lekker

We ontbeten croissant op het strand van San Jose en bleven tot een uur of twee. Het was lekker, het is daar altijd lekker.

's Middags waren we thuis, sliepen siesta, lazen een boek, speelden nintendo..

En 's avonds gingen we naar de urba van Roquetas. Eerst even naar Miguel naar de bar, daarna naar de muziek van 'Venga Jazz', op het podium aan het strand. Het was mooi. De maan stond achter het podium. Fran viel in slaap op schoot. Natuurlijk.

week 28 en 29

Het is hier warm, dus wat doen we dan; We houden ons rustig en liggen aan het strand. 's Middags na het werk/zomerschool eerst wat relaxen thuis, of boodschappen doen. En eten. Ik eet menu van school sinds Fran op de zomerschool is want ze moeten minimaal 10 menuutjes bestellen en er zijn minder kinderen die blijven eten dan 10. Dat moeten we toch betalen en als ik uit mijn werk kom en er staat al wat te eten klaar dan is dat ook wel heel erg makkelijk. Dan hoef ik niet te koken en niet te bedenken wat ik eten wil en lekker!  Later op de middag gaan we meestal een uurtje of twee naar het strand hier in Aguadulce. Er zijn altijd wel kinderen voor Fran om mee te spelen, vaak ook klasgenootjes.

Verder gaan we 's avonds naar het kindertheater aan het strand. Ook naar de film aan het strand. Het heeft iets gezelligs, iedereen zit/ligt op zijn handdoekje naar het grote scherm te koekeloeren. Met broodjes, chipsen, drinken..het lijkt wel een grote picknick.

Vorig weekend zijn we niet naar San Jose geweest maar even naar de urba van Roquetas naar het strand. Dat vonden we allebei drie keer nix, zo veel mensen, zo veel toerisme, zo veel gebouwen, zo gecultiveerd, dus we gaan zo lekker weer richting San Jose!

Nog een week werken dan heb ik bijna de hele mnd augustus vrij! We gaan kamperen. In Moratalla, Murcia, daar is bos, groen, bergen, een zwembad en daarna ook door naar Terra Mitica, bij Benidorm, want Fran wil naar een pretpark...

Week 27

Aan het begin van de week maakte ik voor het eerst (na 23 jaar op de weg) een ongeluk(je) met de auto waar een andere auto bij betrokken was, mijn schuld. Ben wel eens tegen een palm gereden en achteruit tegen een andere boom, maar nooit tegen een andere auto. Er stak iemand een zebra over, een auto moest behoorlijk remmen, de tweede nog harder, en ik was de derde en zat net tegen de bumper van mijn voorganger aan waardoor het glas van mijn voorlamp brak en zij een beetje schade aan de bumper had. Het was niets, poem, maar toch het glas kapot, balen!

Dinsdag waren we op het strand met de meiden, woensdag ook. 's Avonds naar het kindertheater in Roquetas. Halverwege de opvoering maakte Spanje een goal tegen Duitsland, mobieltjes gingen af, er kwam niet veel meer van theater. Gekkenhuis! Spanje door naar de finale. Wij gingen door naar de urba van Roquetas, niet door te komen op de weg, allemaal auto's met vlaggen, mensen bovenop de auto's gillen schreeuwen toeteren. We hadden kunstwerken af te leveren. Fran heeft (in opdracht) twee schilderijen gemaakt voor in een bar en daar hangen ze nu, hij wordt beroemd, read my lips! Wij hebben ook getoeterd en gegild toen we weer naar huis reden, naar de mensen met vlaggen en sjaaltjes op straat.

Donderdag was druk en 's avonds weer theater, nu in Aguadulce. Ook uitgenodigd door de papa van een klasgenootje van Fran om met z'n vieren naar de film te gaan volgende week. Weinig geslapen dus vrijdag was ik dood en heeft een Senegalees achterbuurmeisje de hele club mee naar het strand genomen en heb ik geslapen.

Zaterdagochtend naar Almeria en 's middags naar San Jose, slaapzakken mee, we gingen daar overnachten!

's Middags krabben gevangen, gezwommen, gegeten en gerend tot we de allerlaatsten waren die overbleven, dat was rond tien uur 's avonds. De slaapzakken uitgerold en Fran was al snel in slaap.

Er was geen maan, wel honderdmiljoen sterren, wat kun je dat daar mooi zien!! En al die krekels die de hele nacht tjirpen!!! Het was erg vochtig, de slaapzakken waren gewoon helemaal nat van buiten 's morgens maar van binnen gelukkig niet. Kreeg nog een bezorgd telefoontje van het thuisfront of ik wel uitkeek. Er werd gedoeld op duistere personen met slechte bedoelingen. Maar er is daar gewoon helemaal niemand 's nachts in 'onze baai' dus wat moet iemand met slechte bedoelingen daar dan zoeken? Het is er alleen maar mooi! Daar ben ik niet bang voor. Nee, wat wel wat eng was; 's nachts komt er vanalles de struiken uit kruipen. Brrrrrrrr. Fran heeft het niet gezien maar ik heb een enorme spin voorbij zien rennen, gauw mijn hoofd ook in de slaapzak gestoken!!!!

Ik vroeg Fran of hij een beetje bang was geweest, zo in het donker met zijn tweetjes. Hij zei, dat hij het wel spannend had gevonden, dat er misschien een koppel wolven uit de struiken kon komen hahaha. Heb er niets van gemerkt hoor, niet dat ie bang was en niet van wolven. (...)  Hij was zo in slaap en kwam de volgende ochtend ook gezond weer op!

Eerst een duik genomen toen de zon net boven de berg uit was en daarna voordat de eerste badgasten kwamen de slaapspullen opgeruimd en ontbeten.. Eitje, broodje, zonnetje, golfjes...

Genoten

Uit

Tegenwoordig ga ik Fran van school halen (van de zomerschool) met de step. De auto is zo heet en dat krijg je niet koel voor zo'n klein stukje en Fran wil niet zo ver lopen (driehonderd meter of zo...). Dus step ik heen en hij stept terug. Dat is leuk want iedereen lacht en toetert naar een 43 jarige blonde reuzin op een step. Zo ook onze psychologe, waar we een paar keer geweest zijn toen Fran zijn vader en ik uit elkaar waren. Ze toeterde en riep, "Zooo, jij gaat goed, ik zie het zo!!!" En dat is ook zo.

We gaan zo naar een rockbandje kijken op het strand, kijken of het wat is. En anders zijn we er toch even uit..