buiten spelen

Fatima

Fran

Bana 

Kijk ze fietsen!

trots

Zondag is het de dag van Andalucia en daarom studeerden de kinderen op school een gedicht in.

De vier beste voordragers mogen het vandaag samen voordragen.

En in de klas van Fran is hij daar ook bij. Hij is helemaal trots! Ik ook!

Nieuwe bril!

+ regen

Regen, en nog voor twee weken meer regen in de voorspellingen ook. De putten nemen geen water op maar spuiten water de straten op zodat het wel rivieren lijken. Wij dreven richting Roquetas gisteren.

Naar het theater. Peneque el valiente, poppenkast voor kinderen. En clowntje Tina. Was leuk. Tenminste, Fran vond het leuk (en ik was bijna in slaap gevallen).

Regen regen

Het is vies weer. Nog steeds. Alle records zijn verbroken. Zo veel regen.

Ik had een knipperlichtje vd auto dat het niet meer deed. Mijn collega maakte de boel open om het lampje te vervangen. Ja, dat laat ik graag doen door een man (want ik had geen lampjes en hij wel). Bleek dat het hele knipperlicht vol zat met water. Het lampje deed het nog wel als we hem uit het water haalden. Dus Jacinto boorde een gaatje onderin het glas van het knipperlicht en het water stroomde eruit. Lampje er weer in, et voila...

sneeuw

Het is al weer de hele week slecht weer. Regen, regen en koud. Boven heeft het gesneeuwd en is het ook koud. Heel KOUD! Maar wel lekker om even te sneeuwsnuiven!

terrasje

Vandaag een beetje raar weer. af en toe zon,af en toe bewolkt. Morgen gaat het weer regenen zeggen ze. We waren in Almerimar. Fran met de step en Miek en ik lopend. Gewandeld en op een terrasje koffie gedronken met een tostada de atun.

Daarna naar Roquetas haven gereden en daar nog wat tapas gegeten op een terrasje en toen weer naar huis. (Ja, die van de curry)

Achter de toren zie je nog de sneeuw van de Sierra Nevada/Granada.

week

Maandag aten we tapas op een terrasje. Chipirones en boquerones. Lekker! Ik dronk mosto, dat is druivensap. Maar bij de tweede ronde hadden ze zich vergist en hadden ze witte wijn neergezet, in eenzelfde glas. Dus ik nam een grote slok en brrrrrrr dat is vies als je druivensap verwacht...

Dinsdag hadden we Hollandsche visite, Freya en Alvarito kwamen langs en dat was heel gezellig. Twee boeken gekregen waarvan ik er al eentje weer uit heb. 'Voor altijd' van de dochter vd ierse minister president ben alweer vergeten hoe ze heet. Ziet eruit als een flutromannetje maar is een leuk boek, grappig, en romantisch ook!

Woensdag had Fran tot half 6 handbal en daarna waren Sheyla, Fatima en Bana hier. Pannekoeken gegeten.

Donderdag waren we naar het kindertheater, dat was erg leuk deze keer. Freya vond het niet zo leuk want die was heel laat gekomen met Alvarito en zat helemaal bovenin waar ze het niet goed konden verstaan. Maar Fran en ik waren eerder en hadden een goed plekkie. Vlak achter de juf van zijn creche en de dochter van la señora Teodora bij ons uit de straat. Met kinderen allemaal natuurlijk.

Vrijdag op de step naar school om Fran af te halen. Werd nagefloten haha. De kinderen moesten een half uurtje beziggehouden tussen de overblijfuren en het handballen. Normaal is er een meester die er een half uurtje bij is maar die was op excursie vandaag. Vandaar die step, we zijn een half uurtje naar het park geweest met Antonio en zijn vader.

Zaterdag stroopwafels gekocht, daar had Fran al zo lang om gevraagd dat het er maar eens van moest komen. Dat kan hier alleen in de urbanisatie van Roquetas 'waar ze alle toeristen bergen'. Daar zijn supermarktjes met buitenlandse waar. We waren ook in de haven bij Miek, die heeft de boot op het droge om te repareren en te verven. Hij ziet er niet uit nu maar dat komt wel weer goed. (Denk ik dan toch). Daarna heb ik een tijd op een terrasje gezeten met mijn boek en Fran op het strand in het speeltuintje met een berg andere kinderen.

En vandaag gaan we de hort op.