San Jose

We hebben gewandeld bij San Jose vandaag. Miek, Fran en ik. Het was stralend weer en alles was erg groen omdat het zo geregend heeft de laatste tijd. Er waren zelfs kikkervisjes in een 'plas' vlak bij het strand.

We kwamen bij een kleine verlaten baai waar we heel hard hebben gerend, lekker hebben gegeten, steeds meer kleren uit hebben getrokken ..

...heel lekker in de zon hebben gelegen, ik handstandjes heb gedaan, waar we over de rotsen hebben geklommen, tot onze enkels het water in zijn geweest (KOUD!!) en gewoon hebben genoten!

En daarna zijn we weer rustig terug gewandeld. En nu zijn we een beetje knock out!

voorjaar

De Oma Sars Bank is gelakt, de schommelstoel en het tafeltje ook. De doucheslang en douchekop zijn vervangen. Het keukenblad is opnieuw beplakt. Het lijken wel voorjaarskriebels. Maar het is dan ook stralend weer.

We gaan zo lekker naar buiten.

samenvatting

Maandag. Boeken besteld. 8! Regen. Macaronie met in wijn gewokte groente en kaas.

Dinsdag regen, vies, en koud, ontsnapt en gewarmd. Gechat. Geschrokken, geadviseerd.

Woensdag nog veel meer regen. Kaasfondue. Open haard. Een onverwachtte vraag, oud verdriet. De juiste woorden. Én de finale van Big Brother.

Donderdag, zombie van het laat naar bed gaan, zon, gambas, kindertheater in Roquetas. Een nieuwe afspraak met Freya.

Guarri guarri

Het was lekker weer en we gingen naar de speeltuin, de nieuwe speeltuin, naast de rambla. Er liepen wat kinderen en er stond een grote plas en er liep een eend.

Een meisje pakte de eend op en zette hem in het water. De eend liet het rustig toe, plastte wat door het water en kwam er toen weer uit..Hij kwam naar ons toe en knabbelde wat aan onze broeken.

'Hoe heet ie?' vroeg ik. 'Guarri guarri omdat het een echte viezerik is', zei het broertje van het meisje dat de eend had opgepakt. 'En hoe komen jullie nou aan een eend? vroeg ik. Maar ik wist het antwoord eigenlijk al.

Zomers hebben wij kermis in Aguaduce. En op de kermis staat een kraam waar je met een bal blikken om moet gooien. Als je het goed doet win je en goudvis, een schildpadje of een eendekuiken....Wij hebben een kermis-vis, zij hebben een kermis-eend.

raar

Begin januari was Fran vrij, en ik moest al weer werken. Fran ging een dag naar een vriendje en Leila, onze oppas was de overige drie dagen bij ons om op Fran te passen. De moeder van Sheyla, ons buurmeisje, vond dat Leila wel op Fran en Sheyla tegelijk kon passen. Ik was daar niet zo heel blij mee en zei toch dat ik het aan Leila zou vragen. Maar maandag zou Fran bij een vriendje zijn en vond de moeder van Sheyla dat Leila dan ook wel op Sheyla kon passen. Ze zou haar zelf bellen, zei ze.

Ok, zei ik, dat is goed. En dacht, ze komt vanzelf wel weer bij mij want ze heeft geen telefoonnummer van Leila. Dus ik wachtte af wat ze nou precies wilde/ging doen. Toen bleek dat ze de laatste keer dat Leila op Fran pastte bij mij thuis het telefoonnummer aan Leila gevraagd heeft. Zonder mij te vragen of te zeggen.

Snappen jullie het nog, met alle Leila's en Sheyla's? En fin. Dat vond ik niet netjes, dat had ze via mij moeten doen. Vind ik dan.

Leila nam de telefoon niet op en kwam gewoon dinsdags op Fran passen. Op Fran alleen want moeder Ana had iets anders geregeld voor Sheyla, de familie die naast hun bar woont zou voortaan oppassen. Ok. Beter! Vond ik.

En toen werd het afgelopen zondag en stond opeens moeder Ana onderaan de trap of ik op Sheyla wilde passen want die familie die zorgde niet goed voor haar dochter en het meisje wat ze gevonden had om het over te nemen was niet op komen dagen.

Wat er aan vooraf ging is dat ik tot twee maal toe Sheyla per verrassing hier in huis heb gehad terwijl haar moeder even naar de dokter ging en vervolgens niet meer terug kwam en ook niets liet horen tot de volgende dag en Sheyla gewoon bij mij achter liet. Niets aan de hand. Met alle liefde vang ik haar op. Moeder Ana was erg dankbaar en als er iets was dan kon ik Fran altijd bij haar laten. Daarvan heb ik één keer gebruik gemaakt. Fran is een ochtend bij hen geweest terwijl ik moest werken. En dat ging helemaal goed.

Maar afgelopen zondag kwam ze dus aan de deur omdat die familie niet deugde om op te passen en dat het meisje niet op was komen dagen en dat ze mij wel de twintig euro die voor dat meisje waren zou geven.

Ik zei dat ik geen geld wilde, dat we naar Laujar zouden gaan en dat Sheyla mee kon als ze dat wilde. Ze hield vol dat ze mij die 20 Euro zou geven. En ik dat ik het niet wilde hebben.

Sheyla ging mee naar Laujar en toen ze opgehaald werd door haar moeder, anderhalf uur later dan ze gezegd had, kwam die toch met 20 Euro aan. Ik wilde het niet. Uiteindelijk gaf ze het aan Fran.

En toen heb ik het haar de volgende dag weer teruggebracht, nadat ik er een nachtje over geslapen had. Ik heb haar gezegd dat ik in een noodgeval met alle liefde op Sheyla pas maar dat we daar niet voor betaald willen worden. Dat gunsten onbetaalbaar zijn! En dat mag ze op twee manieren opvatten.

Die twintig euro, ik kan er niets mee. Wat is dat nu voor een verhouding, moet ik haar dan de volgende keer ook betalen als er eens iets is en zij Fran even opvangt of zo? Wat wil ze daar mee zeggen. 'Ik koop jouw dienst', en dan is het goed? Ik wil niet voor haar werken, echt niet! Dan is het de volgende keer dus gewoon 'nee, sorry'.

Met alle liefde pas ik op Sheyla als er een noodgeval is, dat had ik al laten zien en dat heb ik nogmaals gezegd. Maar het goede gevoel is weg!

stormloop

87.000 kilo krijt voor op de kas verkocht vanmorgen! (En nog anderhalve wagen: 35.000 kilo in bestelling) Zoveel hebben we echt nog nooit gedraaid op 1 ochtend. En maar vrachtwagens af en aan om te laden. En ik op het heftruckie. En dan hadden we net de vrachtwagen vol en dan belden er ondertussen weer drie dat ze met spoed geleverd wilden hebben.

De zon is namelijk weer gaan schijnen! Nadat we een week of drie een beetje raar weer gehad hebben, heel koud, heel nat (alle kassen schoon geregend) en grijs, is het nu opeens weer Zuid Spanje, dus moet er gekrijt..

Ik was helemaal wit van het krijt en de ochtend was zo om. Lekker, mogen ze vaker doen!

vriendjes

De school is weer begonnen voor Fran deze week. Er komen weer vriendjes spelen uit school. En vanmiddag heeft ie een verjaardag. Gisterenmiddag cadeautjes gekocht. Zaterdagmiddag weer een verjaardag...druk sociaal leven voor een 6 jarig jongetje, tjonge!

Laujar

Nog nooit zo veel water in de rivier in Laujar gezien. En overal ijspegels.

We laadden de auto vol met Fran, Sheyla, de hond, een heleboel jassen, mutsen, dassen en wanten en toen gingen we op weg. Onderweg aten we churros. Daarna liepen we een stuk langs de rivier die de hele weg weggespoeld had. Het pad waar we naar op zoek waren was er ook niet meer. Dus we hebben zo maar wat gelopen. En een broodje gegeten, en de waterval bekeken.

Op de terugweg vielen allen (met rode wangen) in slaap. Zelfs de hond.

Present

Toen ik vanmorgen om kwart over negen richting Roquetas reed, gaf de tijd- en temperatuur-paal 1ºC aan en waren de plassen langs de kant van de weg bedekt met een klein laagje ijs! Nou, dat zien we hier dus NOOIT he, maar vandaag wel. Het was heerlijk weer. Koud, zonnig en helder.

We hebben een eind met de hond van Miek langs het strand gelopen (want mevrouw is zelf op een cruise in de Caribe..). Het is heerlijk wandelweer!

Yesterday is history, tomorrow a mystery, today is a gift, that's why it's called the present..

Kapot

Er was een nieuwe tandenborstel voor Fran, want de oude had de haren naar alle kanten uitstaan. Ik had er een gevonden voor kinderen met een leuke vorm en hij rook ook nog naar appeltjes! Fran blij. Hij zou zich klaarmaken voor t bed terwijl ik nog een even wat kleren aan het opvouwen was. Terwijl hij op de wc zat speelde hij met zijn tandenborstel en brak hem in twee...

Huilend riep hij; 'mama (hij heeft eergisteren gezegd dat ie me voortaan weer mama wil noemen. 'En als ik me vergis, zeg je dat dan mama?') mijn tandenborstel is in twee gebroken. Ik heb hem op de grond laten vallen...!' De eerste tandenborstel die breekt als je hem op de grond laat vallen moet nog uitgevonden worden dus ik werd boos. Het was duidelijk dat ie er heel wat anders mee gedaan had als alleen tandenpoetsen..of op de grond laten vallen.

Ondertussen werd ik gebeld en toen ik ophing zei ik tegen Fran dat hij niet meer moest huilen. Dat ie voorzichtiger moet zijn met zijn spullen, dat ie er zuinig op moet zijn en er goed voor moet zorgen. Dat ie er niet op moet rekenen dat ik altijd maar weer nieuw ga kopen als hij iets kapot maakt. Dat dat geld kost en dat ik daar hard voor moet werken. (nou ja, hard). Maar dat ik niet meer boos was.

Nog meer tranen........en toen...; 'Jaa, maar ík ben nog wel heel boos op mij...'

3 koningen

De drie koningen werden weer groots ingehaald vanavond. Met ridders en draken...

Met sjeiks (ik denk dat ik deze maar hou, hij kijkt zo guitig) en vuurwerk

met kerstmuziek en aardige fluitistes

met olifanten

feeen

trommelende Aladinos

8000 kilo snoepgoed en een heleboel kindertjes die met open mond toekeken

Rio Aguas

Vandaag waren we met Miek en jessy de hond, naar los Molinos, Sorbas. Daar loopt een heel mooie route langs een rivier. Je loopt door smalle paadjes door het riet en over bruggetjes, over rotsen en door de rambla. En het is mooi! Bovendien was het ook heel lekker weer dus alles zat mee.

Bij elkaar liepen we, denk ik, zo'n 8 km. We kwamen wat andere wandelaars tegen, met honden. We aten een broodje onderweg. En we zochten ook nog een geocache.

Fran vond hem onder een struik. Missie geslaagd!

begin

De oliebollen zijn al weer op. Het plan was om wakker te blijven tot 12 uur, Fran en ik waren met z'n tweetjes, maar daar zijn we allebei niet zo goed in. We hebben eerst lekker gegeten aan de grote tafel met een kaarsje op tafel en lekkere dingen, we staken sterretjes in het toetje en later staken we ook sterretjes buiten af.

Daarna installeerden we ons op de bank met Kung Fu Panda, de film waarbij we allebei in slaap vielen, ik eerst... (Carola, kijk dan, Carola, blijf nou kijken..) maar we zijn evengoed in het nieuwe jaar beland.

Het nieuwe jaar is goed begonnen en we zijn lekker naar buiten geweest, de raad van Opa gevolgd. We zijn in de woestijn gaan kijken want het heeft heel veel geregend, en middenin de woestijn is een waterval, heel hoog maar er valt weinig water. We waren benieuwd of daar nu grote hoeveelheden water naar beneden zouden kletteren. Niet duss.

We waren ook al op het strand dit jaar, wandelen, en frisbeeen.

Voor straks zijn we uitgenodigd door de buren (de ouders v Sheyla), die hebben de inauguratie van hun bar in Roquetas vanmiddag. We gaan er even kijken.