2010

Os deseo paz, felicidad y alegría!!

afspraak

Dit is het land van het kastje en de muur. Heel verschrikkelijk als je hier iets moet 'regelen', al is het maar een simpele afspraak bij een arts. Fran heeft twee 'projecten' in het ziekenhuis, zijn steunzooltjes en zijn bril. Allebei eens in het jaar terugkomen. Voor zijn steunzooltjes moesten we eigenlijk eind vorige mnd terugkomen om een nieuwe afspraak te maken. Dan moet je naar het ziekenhuis toe in de ochtenduren om bij de assistente vd dokter een afspraak te maken. Kan niet per telefoon. Dus moet ik een dag vrij hebben op een 'niet nationale feestdag of dag in het weekend' om die afspraak te kunnen maken...

Voor zijn ogen moet hij over twee mnd terugkomen en ook daar moet persoonlijk een afspraak gemaakt worden bij de assistente. Allebei in hetzelfde ziekenhuis, dat dan weer wel. Dus togen we naar het ziekenhuis voor afspraken, twee tegelijk, had express gewacht tot de kerstvakantie om er niet speciaal een dag vrij voor te nemen. Want tussen kerst en oud en nieuw draaien de instanties in principe door maar ik ben wel vrij; dus gelegenheid tot afspraken maken...

Eerst keken we bij de 'assistente vd steunzooltjes'. Die kwam met de fijne mededeling dat we te laat waren. Er staat over een jaar terugkomen en dat was vorige maand. Als je nu een nieuwe afspraak wilt maken moet je eerst weer via de huisarts verwezen worden. Ja hoor. Tof.

Daarna naar de ogenmevrouw. Maar wie er was, geen ogenmevrouw...Waar is de assistente vd oogarts? Die is met vakantie mevrouw, zij is er pas weer na drie koningen. Bij wie kan ik dan mijn afspraak maken? Bij niemand mevrouw, zij heeft geen vervanger. Na drie koningen weer mevrouw. Dus dan moet ik nóg een dag vrij nemen, speciaal om een afspraak te maken in het ziekenhuis op de gok dat ze er dan wel is? 'Ja mevrouw'

Relax Carola.....óp naar de Mc Donalds Fran!

Mago de Oz

Vanavond waren we naar het theater en daar zagen we 'El Mago de Oz' (de tovenaar van Oz). We waren met de familie van Gabriel, een jongetje uit Fran z'n klas. Zijn zus was de hoofdrolspeelster en toen wij gisteren zonder dat te weten vertelden dat we naar het theater gingen vandaag, naar 'el Mago de Oz' toverde ze vrijkaarten uit haar tas en spraken we af. Leuk leuk leuk!

Het was heel erg goed gedaan, heel mooie kleurige pakken, prachtige licht- en muziek-effecten, leuk gespeeld, allemaal heel professioneel! Het is georganiseerd door de ONCE, de stichting voor blinden van Spanje. De moeder van Gabriel werkt voor die organisatie en organisteert dit soort uitvoeringen, evenementen en excursies.

We hebben genoten!

3e kerstdag

En vandaag op derde kerstdag scheen de zon weer. Wij togen naar een kerstmarkt waar ook een kindertheatergroep zou optreden. Mooi niet. Afgelast, omdat het gisteren regende...of zo...Er waren wel wat kraampjes van de markt maar veel was het niet. Het water trok de kinders meer dan de kraampjes.

Na afloop werd Fran uitgenodigd om bij Sheyla mee te eten dus ik was alleen en lag lekker even op de bank.

1e en 2e kerstdag

Een week regen, we zijn het zat!

Gisterenochtend was het droog, toen zijn we eruit geweest, naar Almeria, naar de kerstmarkt, en de speeltuin in de rambla.

Gisteravond zouden we naar de levende kerststal in la Gangosa.

We reden bijna Babacar voor de sokken. Ik zwaaide, hij zwaaide maar stopte niet en liep gewoon door. Het was gelukkig pikkedonker en Fran had het niet gezien. Zou wel droevig voor hem zijn als hij gezien had dat zijn vader zo maar door liep. 

We zochten de kerk van de levende kerststal en vroegen het aan drie jongens. Stonden we er naast haha. Maar toen bleek dat het was opgeschort naar 1 januari vanwege de regen...

Kwamen we in een andere kerk terecht, kerststal gekeken, al was die niet levend, en toen begon er net een mis. Die hebben we voor de helft uigezeten en toen zijn we gegaan. Een uur stilzitten en stil zijn is wel een beetje veel voor Fran..

Vanmorgen warme croissantjes gehaald en warme baguette. Kerstontbijtje. Fran zat te smullen. Hij speelt de hele dag met zijn Gormitis. En het regent dat het giet...We waren er even uit om nieuwe schoenen te kopen en een cadeautje voor Abril, die geeft een verjaarsfeestje dinsdag. Verder de hele dag thuis..en maar (vr)eten!!

Fijne dagen

Vandaag moest ik eigenlijk werken....maar ik was helemaal overtuigd dat ik vrij was...en daar kwam ik dus gisteren achter...toen ik vanmorgen al volgepland had en bovendien Fran thuis heb. 

Dus ik belde gisteren naar t chefke om te vragen of we soms werkten de 24ste (want hij was nog niet geweest met de kerstpakketten..) en jawel....gelukkig was het verder geen probleem dat ik toch vrij nam. aan het eind vd ochtend alleen even naar het werk om iedereen gelukkige dagen te wensen en het kerstpakket in ontvangst te nemen.

Vanmorgen gaan we kerst-brunchen. En vanavond kerstdiner, dat doet men hier op kerstavond.., niet op 1e kerstdag. Allemaal in goed gezelschap, heb er zin in..

Het regent, dat het z...    We doen lekker de open haard aan!

Wij wensen iedereen hele fijne dagen, met veel vrolijkheid, vrede en gezelligheid

rapport

Fran heeft zijn kerst-rapport gehad gisteren. Hij had 't allemaal netjes voor elkaar. Allemaal 'notables', (dwz 7 a 8) en één 'suficiente' (6) voor godsdienst. (Hij volgt dit jaar voor het eerst godsdienst, de eerste drie jaar niet, vanwege de andere geloofsovertuiging van zijn vader).

Van de naschoolse 'informatica' kreeg hij ook een brief mee dat hij goed leert maar dat hij in gedrag wel wat moet verbeteren. (De verklaring van Fran: Ik zit met Antonio samen aan een computer en we willen steeds allebei tegelijk op de computer..)

Van de voorschoolse opvang kreeg hij een rapportje mee dat alles goed is (interesse, respect voor de anderen, luisteren, zichzelf uiten, etc)

En nu heeft ie vakantie, en ik overmorgen pas.....morgen gaat ie naar Sheyla..

sneeuw

We waren vandaag naar de sneeuw. Het bleef heeeeel lang groen onderweg omhoog. Heeeel lang groen. We waren zelfs een beetje bang dat we helemaal geen sneeuw meer tegen zouden komen maar uiteindelijk bij de Puerta la Ragua op 2000 meter lag er wat...

Daar hebben we gewandeld en Fran heeft sleetje gereden.

Daarna lekker en gezellig gegeten in een restaurantje in Bayarcal, een bergdorpje op 85 km van huis, waar we zo'n twee keer per jaar gaan eten. Heel aardige mensen en heel lekker eten.

Het was een heel compleet dagje met een mooi sneeuwrandje

Ana

Zo klein, zo fragiel, zo mooi

Welkom op de wereld kleine Ana

bijna vakantie..

Ik weet niet waar ik nou zo druk mee ben maar ik kom niet aan loggen toe. Chatten, en zo...en Fran heeft de computer ook de halve middag bezet...dus tja...

Hij was vandaag naar de laatste les van tekenen voor de kerstvakantie. Ze hadden chips, limonade en stoelendans...

Maandag de rapportuitreiking, dinsdag kerstliedjes zingen op het schoolplein en vanaf as woensdag vrij tot 11 januari!!! Fran dan he, ikke niet...ik ben van 24 dec tot 4 jan vrij, geloof ik. De 23ste ga ik aan de moeder van Sheyla vragen of ie daar kan zijn. Heeft ze tenslotte aangeboden! En de vader van Antonio heeft ook aangeboden Fran een dag op te halen. Nou, dat is mooi, want dat scheelt Euri voor de crêche en de vriendjes vermaken zich altijd heel goed bij elkaar thuis!

markt

Zondag was er een markt om geld op te halen voor een goed doel. En daarbij waren allerlei muziekgroepen aanwezig. We waren er 's morgens even en 's middags weer even. Was best leuk.

Circo Paris

Vrijdagavond waren we in het circus. Waardeloos circus, maar vriendje Antonio en zijn vader waren ook mee en dat maakte het toch nog gezellig. Vader Antonio belde mij op want Antonio junior had tegen hem gezegd dat Fran naar het circus zou gaan en hij wilde weten of dat zo was dan zou hij ook gaan. We beklonken de date en zo zaten we 's avonds naar de meisjes in veel te kleine glitterpakjes te staren die in de ringen konden zwieren zoals ik dat zelf ook kan (kon). Ik had best bij het circus gekund, dat wilde ik vroeger zo graag. Vooral dat glitterpakje. Bovendien bracht ik het er beter af dan deze dames.

Er waren ook leeuwen en ponies en een dromedaris. Er werd een mevrouw in tweeen gezaagd door een goochelaar, bovendien werd ze door haar tanga-glitterpakje ook al in tweeen gesplitst, man, dat moet zéér gedaan hebben...

Maar goed. Vader Antonio had lollies mee, en ik verantwoordde broodjes en sapjes, het ging er allemaal in als ketelapper. Antonio en Fran riepen heel hard boeh en dansten de hoelahoela en hadden dikke schik. En daar ging het om.

vanalles

Vanmorgen torens gebouwd van blokken, met Fran en Sheyla. En gespeeld op de playstation. We hadden anderhalve mee-eter.

Vanmiddag op het strand gevoetbeld en getennist en gerend. Een kilo pepernoten opgegeten (bijna) om al die verspeelde kilojoules weer aan te vullen.

En vanavond heeft Fran met Oma (en Opa geloof ik ook?) op de computer gechat en gesproken. Hij kan al een hoop zelf!!

Celin

Vanmorgen waren we naar Celin. Sheyla was ook mee. Daar loopt een stroompje waar eenden in zwemmen, er zijn picknick tafels en veldjes om te spelen, er zijn bomen en het was er echt herfst!

Het 'stel' speelde met de bal, met stokken, staken over stenen het riviertje over, haalden allebei een natte voet, klauterden over de stenen, Fran is daar veel behendiger in omdat wij altijd buiten lopen. Hij lachtte Sheyla uit en er ontketende zich een ware huwelijkscrisis. Ze barstte in huilen uit, zei dat ze zijn foto zou verscheuren en dat ze het hem nooooit meer zou vergeven.

Fort Bravo

Vandaag waren we met Miek naar Fort Bravo- Texas Hollywood. Dat is een film dorp waar vroeger western films opgenomen zijn. Er zijn een aantal van die dorpen hier in de omgevingen deze hadden we nog nooit gezien. Miek kent de eigenaar en we mochten er vrij in.

Ik kende er ook iemand namelijk de sherrif van het dorp, maar dat wist ik van te voren niet. (Collega vd autoverhuur bij Europcar van 12 jaar geleden. Hij herkende me wel maar dacht dat we samen in een film gespeeld hadden hahaha...)

Er waren twee leuke shows, eentje in de saloon en eentje buiten, met paarden en cowboys en schieten...

Mooi dagje en heerlijk weer, ik heb de zon in mijn gezicht.

Sint

Pakjes, pepernoten en gedichten

Een leeg pakje met alleen een gedicht?!?!?!

Na de reactie v Fran

En deze is voor....

uit

Fran heeft bij zijn vriendje Gabriel gespeeld gisterenmiddag. Toen ik hem op kwam halen om 7 uur 's avonds waren ze nog lang niet uitgespeeld. Of hij mocht blijven slapen...

Dat mocht. Dus ik was helemaal alleen vannacht, zonder 'man in huis'. Toch raar. Ik heb 'm vanmorgen om half 1 pas opgehaald. Hij had het prima naar de zin gehad en de ouders van Gaby waren erg over Fran te spreken. Hij was erg lief geweest. Als alle kinderen toch eens zo waren, zei zijn moeder; 'als je wat tegen hem zegt dan luistert hij en als je hem zijn pyama geeft en de douche wijst dan gaat hij zichzelf douchen en aankleden' haha vreemde ogen dwingen zullen we maar zeggen want thuis gaat het niet altijd zo soepel. Nou ja, meestal wel hoor.

Rock n Roll

 

Het is koud en zonnig in het spaanse land
Maar dat zag u vast al in de krant

Alle cadeautjes zijn ingepakt
En in een grote doos gekwakt

Morgen komt er een zwarte Piet
Een neppert of een echte, dat weten we nog niet

Hij komt op onze deur kloppen
en zal zich daarna gauw verstoppen

Verder is het hier echt te dol
alles sex en drugs en rock n roll

dus misschien stopt Piet ons wel in de zak
en geeft ie ons geen enkel pak

Ik weet het nog niet zo net
Maar misschien is dat ook wel dikke pret

Vanmiddag sprokkelen we hout
Want ‘s avonds is het best wel koud

In de rambla ligt genoeg
En na het sprokkelen naar de kroeg

Dat is niet waar, maar wat moet ik dan
Als ik niet op ‘genoeg’ rijmen kan

Hierbij laat ik het maar weer
Ik spreek jullie morgen wel weer een keer

pakjes..

Ben even druk met pakjes en gedichten hoor...

en ik heb de open haard er bij aan, dat inspireert...