Nat bos

Vanmorgen zag het er een beetje donker uit. We gingen met Miek richting bergen. Eerst naar Berja want daar ligt een spik splinter nieuwe geocache. Onderweg begon het te regenen, en daarna te plensen. De laatste 4,5 km naar de 'schat' gingen langs een onverhard kronkelig bergweggetje dat binnen een paar minuten veranderde in een glibberig modderig geheel, met aan de ene kant de afgrond en aan de andere kant een greppel. Ik besloot dat ik dat liever een keer zou doen als de zon scheen want dit leek me niet echt veilig vooral gezien het steeds harder ging regenen.

Daarom reden we verder door de bergen, langs de balsa de Beninar, het meer waar ons water vandaan komt, over de verhardde wegen naar Laujar de Andarrax. Het regende nog steeds toen we daar aan kwamen en het zag er niet naar uit dat het nog op zou houden vandaag. We gingen de Fabriquilla in, een restaurant/bar in een natuurgebied waar ze de open haard aan hebben als het koud is, en lekkere tapa's hebben. En het wás koud. Dus wij hebben lekker naast het vuur gezeten. Met een wijntje, of twee, en tapa's en dat was helemaal niet verkeerd.

Het hield zo waar op toen we aan het eten waren en dus konden we na het eten een stuk wandelen door het natte herfstbos. Het rook heerlijk, altijd, maar na de regen altijd nog meer en er waren mooie herfstkleuren. Dus haalden we koude oren en rode wangen en nu zijn we rozig. Op de terugweg ging het weer regenen en het is niet meer opgehouden...

shoppen

Het is een beetje vies weer. We gaan zo een shoppingcentrum Alcampo in om voor Sinterklaas te shoppen. En daar is een kindercreche,  Club Rik en Rok waar ik Fran achter de videospelletjes parkeer zodat ik rustig kan shoppen. Vindt Fran leuk. Die wil wel iedere dag shoppen...maar ik ben er zelf niet zo dol op.

En een beetje raar, hier geen Sinterklaas natuurlijk, hier hangen alle winkels al vol met kerstspullen, als we nog maar geen loslopende kerstman tegenkomen..

update; En we zijn geslaagd hoor!

TNX

Bedankt! Het heeft geholpen, ik ben weer een stuk beter!

Hete grog gedronken en zelfs Gran Hermano helemaal gezien. Tot half 2.

ziekjes

Vanavond Gran Hermano (Big Brother), als ik dat haal. Gisteren lag ik al om half negen in bed. Met koorts. Uche uche uche

Beterschapskaarten en fruitmandjes, massages met vaporub, stripboekjes, zelf geperste sinasappelsap 

....laat maar komen...              :-)

goed

Gisterenmiddag had ik een praatje op school met de juf van Fran. Eerst hield de overblijfjuf me aan. 'Hij eet iets beter maar het houdt nog steeds niet over', zei ze. Toen hij net beter was vd griep at ie bijna niets. Normaal. Het is goed dat ze het doorgeven.

Juf Carmen was tevreden over hem. Hij kan al aardig schrijven en hij is erg vooruit gegaan met lezen. Hij kletst wel veel net als alle andere kinderen, zegt juf, en als ik er wat van zeg dan zet ie zo'n onschuldig gezicht dat ik moet lachen. Hij windt haar dus ook om zijn vinger....'Maar hij maakt wel altijd zijn opdracht op tijd af en goed', zei ze, 'ik heb eigenlijk niets op te merken, alles gaat goed'. Nou, dat is weer fijn om te horen.

Met de klas gaat het ook goed, geen kinderen die uitgesloten of gepest worden, dacht ze, en Fran gaat heel goed in de groep.

Vanmiddag kwam er weer een vriendje spelen, Gabriel. En Sheyla werd ook opgehaald. Er werden Gormitis geruild en gespeeld, natuurlijk.

Faro S Telmo

We gingen omhoog bij de vuurtoren van San Telmo vandaag, aan de rand van Almeria. Voor de zoveelste keer op zoek naar een geocache. We vonden hem steeds niet, maar vandaag hadden we meer geluk! Misschien was het wel omdat Sheyla ook mee was?

Daarna nog even naar het park. 's Middags hebben we pepernoten gebakken. Ze leken niet op pepernoten maar ze waren wel lekker.

gebeurd

Groot gat in een ruit van mijn auto vanmorgen, de ruit achter de bestuurder.

Alles overhoop gehaald in de auto maar niets gestolen, zelfs de nieuwe radio niet.

Amateurs, een polo is makkelijk open te maken zonder iets stuk te maken.

De hele weg naar het werk zitten foeteren.

Daar heeft Jacinto me geholpen de ruit er helemaal uit te halen en er plastik voor te plakken.

Nieuwe ruit is besteld en maandag gaan ze hem zetten.

beter

Uiteindelijk was Fran de hele dag mee naar mijn werk. Hij was 's avonds nog ziek dus ik wilde hem niet naar school laten gaan. 's Morgens leek hij goed dus ik dacht we gaan gewoon samen naar het werk, ik neem hem mee en als hij iebelig wordt dan gaan we naar huis maar hij was weer kiplekker. Heeft zitten tekenen en computerspelletjes doen.

Vanmiddag waren we even naar het park.

Ik dacht gisteren dat ik nu zelf aan de beurt was maar het valt mee, ik denk dat het overwaait.

Sheyla was net hier, die was gelijk met Fran ziek geworden en zij is wel naar de dokter geweest. Die zei dat het de mexicaanse griep was. Gezien ze alle dagen samen geweest zijn voordat ze ziek werden zullen ze dus wel hetzelfde gehad hebben. Allebei zaterdag ziek geworden en vandaag weer beter..

spiegelei

Nou, en Fran is nog steeds erg ziekkies. Tussen de ibuprofennen door als de koorts weer even de kop op steekt kijkt hij errug scheel en krijgt ie heel rode lippen, en er komt soms een hoest vanuit zijn tenen. Maar als ie dan weer gedrogeerd is dan is ie kip-, dan eet ie gewoon en speelt ie gewoon. We doen dus rustig aan. En hij gaat morgen ook nog niet naar school.

Vanmorgen lang laten slapen, daarna even naar mijn werk. De nodige dingen gedaan, een programmaatje geinstalleerd zodat ik vanuit huis op mijn werk-pc kan werken, de kerstkaarten van het werk meegenomen zodat ik die vast kan schrijven en toen weer naar huis. Fran was zoet voor de tv, en met de playmobiel, en met tekenen en nog veel meer. En ik werkte.

's Middags was ik twéé uur aan de chat met een 'meisje van ver' en dat was gezellig. Ik speelde Peter Pan met Fran. We lazen een boek, en hij maakte tekeningen voor me.

Dat naast die zwarte meneer zijn hoofd is dus een spiegelei. Want ik vroeg wat ie wou eten en toen zou hij het wel even tekenen.

nog ziek

Fran is nog ziek dus waren we de hele dag thuis. Hij heeft zitten tekenen en we hebben tv gekeken. Hij heeft een middagdutje gedaan en ik heb puin geruimd. Drie grote zakken vol met troep uit de kasten. Oud speelgoed, oude papieren, oude tassen en andere rommel die we nooit meer gebruiken.

Gisteravond gloeide meneertje weer even flink maar na de medicijnen heeft hij in een ruk doorgslapen. Gisterenochtend sliep hij zelfs tot tien uur. Nou, dat gebeurt normaal echt nóóit! Ik hou hem vandaag ook thuis van school. Ga zo wel even met hem langs mijn werk, even wat dingetjes doen, gaat Fran maar even daar tekenen.. en dan weer terug naar huis.

ziek

Het jochie ligt met koorts op bed. Vanmorgen was er nog niets aan de hand. Eerst hadden we visite, daarna gingen we met iemand anders tapas eten en toen we thuis kwamen was Fran hangerig. En warm.

Hopelijk is het gauw weer over. We hangen voor de tv dit weekend! Met een sappie, en een mandarijntje...

muziek

Hoort nou toch, we hebben muziek in de steeg achter het huis vandaag. Een groepje met een gitaar en een blokfluit. leuk!

uitslag?

Fran was de hele dag onder de pannen gisteren. Eerst naar school natuurlijk, daarna informatica en daarna had ie afgesproken met twee vriendjes. De vader van een vd twee haalde hen allemaal op en ik zag hem pas weer om zeven uur bij een vd vriendjes thuis.

Kreeg een sms van Opa en Oma, die waren ondertussen in Guatemala en gingen naar Honduras en gaan morgen/vandaag weer terug naar Guatemala. Wat een reis, ben benieuwd naar de foto's en de verhalen.

Ik moet vandaag naar de advocaat. En iets tekenen op het gerecht. Dat van twee jaar geleden, de bezoeksregeling ed voor Fran en zijn vader, dat is nog steeds niet geregeld. Zijn vader tekende beroep aan tegen de hoeveelheid alimentatie die hij voor Fran zou moeten betalen (niet dat hij ooit iets betaalt, en niet dat hij hem sinds anderhalf jaar geleden ooit op bezoek heeft gewild). Maar er gebeurt weer eens iets, zal er binnenkort een uitslag zijn? En zal dat dan ergens invloed op hebben?

beesten

Op Espejo de Mar liepen we kameleons te zoeken. Want laatst zag ik dus daar die ene die prompt platgereden werd. Vandaag mooi niet eentje. Wel berggeitjes, ook leuk.

appeltje v oranje

Vanmorgen wat in huis gewerkt. De vloeren, twee wassen gedraaid, opgehangen, afgehaald en gestreken, de planten gedaan, de patio schoongeveegd en gespoten, gestofd, op de kamer van Fran wat oude troep verzameld en weggegooid, de bedden verschoond nou ja, vanalles.

Vanmiddag met Miek ergens bij Santa Fe een rambla uit gelopen. Veel sinasappelen daar maar allemaal nog wat groen. Ook veel vlinders. Er liep wat water door de rambla en er was blubber en ook veel stof, Fran zag er niet uit, en de hond Jessy ook niet.

De rug is weer helemaal goed. Veel gefietst op de hometrainer met het zadel hoog, schijnt goed te zijn en nog allerlei soorten oefeningen gedaan, hielp goed!

Ana

Heb er een vriendin bij gewonnen. De moeder van Sheyla was weer thuis en kwam vanmiddag bedanken. Ze heeft een soort maagzweer maar dan in de slokdarm, denken ze in het ziekenhuis. Een slokdarmzweer dus of zo...en het is haar al vaker gebeurd dat ze opeens begint over te geven en dat ze maar door blijft gaan tot ze niet meer op haar benen kan staan en ze haar letterlijk kunnen wegdragen. Ze hebben haar zelfs morfine gegeven.

Ze was helemaal geëmocioneerd en ratelde in een stuk door dat ze-zo-dankbaar-was-dat-Sheyla-bij-ons-had-kunnen-zijn-en-dat-als-ik-moest-werken-en-er-op-school-een-feestdag-is-dat-ik-dan-geen-oppas-hoef-te-nemen,-dat-Fran-altijd-bij-haar-terecht-kan-omdat-ze-toch-niet-werkt...En-dat-ik-er-een-vriendin-bij-heb-voor-wát-dan-ook,-ik-hoef-maar-te-roepen,-en-dat-ze-hier-nog-helemaal-niemand-kennen-en-dat-ze-zo-blij-is-dat-haar-meisje-zo-goed-opgevangen-was. 

En-Fran-je-kan-altijd-bij-ons-komen-wanneer-je-maar-wilt-en-blijven-eten-wanneer-je-maar-wil-en-als-Sheyla-kattig-tegen-je-doet-dan-krijgt-ze-ruzie-met-mij,-goed-Fran-goed?

logé

De mamá van Sheyla is ziek, ze heeft de hele dag lopen overgeven en is naar het ziekenhuis, naar de dokter gegaan, net voor ik Fran op ging halen van het handballen. Sheyla is bij ons gedropt. Ik word af en toe gék van ze want als ze samen zijn is het net een wervelstorm in huis. Maar goed...

Moeders is nog steeds niet terug dus ik heb ze maar in bed gestopt, Sheyla op een matras op de grond op de kamer bij Fran. Ze vinden het een feestje! Ze smoezen nog wat maar het is redelijk stil nu..

update; Vanmorgen vroeg nog steeds geen teken van leven bij de buren. Voor de kinderen maakte ik er maar een feestje van zodat Sheyla niet bezorgd werd om haar moeder. Even voordat ik de kinderen naar school ging brengen kwam Musta de vriend van Sheyla's moeder aan. (Ze hebben geen telefoonnr van mij en ik niet van hen, lekker handig). Haar mama was nog in het ziekenhuis. Musta heeft Sheyla thuis even schone kleren aangedaan en de schooltas gepakt en daarna heb ik hen naar school gebracht want hij ging als een speer weer naar het ziekenhuis terug. Waarschijnlijk mag ze wel naar huis vanmorgen.

rug

Terwijl Opa en Oma krokodillen zien, en apen en veel mooie vogels daar in Mexico, terwijl ze in een indianendorp zijn en ze genieten, kwam er hier een doos aan met spulletjes die ze voordat ze weggingen bij een leverancier van ons (mijn werk) achtergelaten hadden. Om op de eerstvolgende vrachtwagen mee te gaan.

En die kwam hier gisteren aan. Met oa pepernoten en taai taai, chocoladeletters en erwtensoep.. Lekkerrrr.

Ik tilde de doos in de kofferbak van de auto, een beetje voorover want het pastte niet zo goed, ik moest wat wringen en AU daar ging ik weer verkeerd met mijn rug..Weet niet meer hoe ik zitten of liggen moet. Vannacht ibuprofen genomen, dat ging wel, toch tot 5 uur geslapen. En toen kon ik niet meer. En vanmorgen paracetamol genomen maar dat werkt (nog) niet echt. Tien minuten op de hometrainer gefietst met een hoog zadel. Dat schijnt goed te zijn voor lage rugpijn. Of beter gezegd tégen lage rugpijn.

En nu zeven uur zitten. Op het werk. Lekker dan.

pyamadag

Gisteren hadden we pyamadag. We gingen van 't bed, naar de bank, en in bad, zaten voor de tv, met een boekje, achter de computer, kregen in-pyama-te-ontvangen-gezelschap, lazen een tijdschrift, keken Big Brother, tekenden, wasten de auto en draaiden een was in de wasmachine, en al zo wat meer.

Vandaag een beetje hetzelfde, behalve dat we er 's morgens even uit gingen voor een wandeling halverwege de berg op richting Enix. Even luchten. En beestjes zoeken. En stenen gooien tegen een grote steen. En springen van steen naar steen. En nog maar weer een foto van de mist gemaakt. Thuis was het namelijk nog mistig. Daarboven was het al veel te heet voor de spijkerbroek en het shirt met lange mouwen.