Peña Escrita

Ik bedoelde natuurlijk, dat als iemand opeens ergens van loopt te genieten en gelukkig loopt te zijn omdat het zo mooi mistig is of om wat voor reden dan ook, dat ik het dan heel leuk vind dat die persoon aan mij denkt en dat met mij wil delen door me even op te bellen, al is het middenin de nacht.

Maar de mist was mooi. Vandaag. En lastig ook. Fran en ik gingen een bloed-eind om naar een soort van dierentuin, ze noemden het zelf 'ecologisch park', te gaan waar ik nog nooit van gehoord had, in Almuñecar. En dat was ver en heeeeel steil omhoog de laatste elf kilometer. Maar helemaal de moeite waard, vooral ook weer door die mist. Daar kwamen we namelijk bovenuit en hadden een vreselijk mooi zicht, het was net of de zee tussen de bergen kolkte, daarachter is ook wel de zee, maar die was helemaal niet meer te zien.

Wij zaten dus in de zon, op de achtergrond wel de hele dag wolken beneden. Het was een heel raar park, je gaat er met de auto in, kost 5 euro per auto, en dan rijd je met de auto van dierengroep naar dierengroep. Heeeel steil de berg op. Je kunt er ook houten huisjes huren om in te overnachten, er zijn wandelroutes, je kunt er parapenten, er is een zwembad, nou ja, vanalles. De dieren leven in een soort van semi-vrijheid, tenminste sommige. Bambi's lopen er gewoon los en berggeitjes. Ik vond het allemaal blije dieren, blakend van gezondheid, en dat terwijl ik een beetje huiverig was om te gaan door wat ik gelezen had. Ze hadden het willen sluiten vd zomer vanwege slechte verzorging..nou, daar was nu echt niets op aan te merken.

De pelsen blonken, en de dieren reageerden ook op hun omgeving en lagen er niet apatisch bij. De hyena's wilden spelen toen Fran voor het hek 'tarzan stond te doen'. Liep ie naar de ene kant, liepen ze mee, naar de andere kant, weer mee terug, en zo met de kop op de voorpoten en de kont omhoog net als een hond vlak voor je de bal weggooit...

De meeste dieren kwamen naar het hek om te snuffelen en te kijken, een beetje terugdeinsend als je opeens een rare beweging maakte of zo, maar nieuwsgierig. Ik denk dat veel mensen in hun auto bleven om de dieren te kijken of zo, de weg ging langs de hokken, maar wij gingen er steeds uit om van dicht bij te kijken, misschien dat ze daarom zo reageerden. Met belangstelling voor hun omgeving. Heb echt geen enkel dier heen en weer voor de tralies zien lopen. Niet 1. De meesten zaten dan ook in enorme hokken.

Alleen een van de beren trok een beetje een lip...

De wolven waren prachtig, net of ze iedere dag geborsteld werden. En nieuwsgierig waren ze ook, in het begin wat schichtig maar toen we er een tijdje zaten kwamen ze ruiken.

Terug reden we de mist weer in, en werd het donker. Bovendien zaten er ook nog zo'n triljoen bochten in de weg...Na Adra werd het beter, daar konden we de snelweg op, die ligt wat verder het land in, daar was het niet meer mistig. Fran sliep en ik zong 130 km James Blunt, Tony Braxton en Randy Newman mee.

Fran vond dit de leukste want hij trok eerst een scheve neus naar mij en daarna draaide hij zich om en piestte zo door de tralies mijn kant op. Mis. Gelukkig!

Mist

Het is mistig, en mooi buiten, schijnt. Werd net gebeld, om me dat even mede te delen. Dat vind ik nou leuk.

Ik lag al op bed. En ben er even voor uit gegaan, om te kijken. Maar ja, ik liep niet langs het strand. En het was best koud op het terras in mijn nachtponnetje, en weinig mist hierboven. Maar wel mooie sterren.

En nu heb ik geen slaap meer, en koude voeten. En honger. (zal ik een patatje bakken??)

fam. bericht

Opa en Oma zitten in Mexico City en alles gaat daar naar wens. De eerste dag waren ze in Cancun en daar was het verschrikkelijk heet en vochtig maar in Mex City is het prima, een heeel grote drukke stad.
Ze hebben al veel leuke dingen gezien schrijven ze. Gisteren hebben ze me gemaild vanuit een internetcafe. Tenminste de heren waren aan de internet en de dames waren aan het winkelen...het zal ook niet waar zijn....en het regende...
Morgen gaan ze 300 km naar het zuiden...

weekend..

We hebben weer een lang weekend, wat zullen we eens gaan doen?

Cuba

Opa en Oma  zijn naar Mexico vertrokken gisteren. Ze sms-ten dat alles goed was en dat ze goed aangekomen zijn. Ze moesten ergens overstappen maar ze wisten van tevoren niet waar. Ze sms-ten dat ze in Cuba overgestapt waren. 

Dus ik sms-te terug of ze nog een leuke Cubaan voor me gezien hadden. :-)

Ik kon het niet laten..

Maar ik kreeg helemaal geen antwoord...:-(

:-) :-) :-)

Agua Amarga

Het was weer een stralend blauwe dag en we gingen met Miek naar Agua Amarga. Wij waren er nog nooit geweest en toch is het niet zo ver. Eerst scoorden we er een geocache. Wat een mooie plekjes ontdekken we met het geocachen!!!

's Morgens stond er geen zuchtje wind en de zee was zo glad als een spiegel.

Tegen de middag gingen we naar de baai van Agua Amarga waar we een broodje aten en een duik wilden nemen. Dat laatste ging mooi niet door want het stikte er van de kwalletjes. Duizenden!!! Gelukkig is het niet heet meer maar gewoon lekker weer dus ook heel goed uit te houden zonder te zwemmen. Al hebben we elkaar wel nat gegooid met emmertjes zeewater...

Langs de baai was een soort kalkberg met oude woongrotten. Wij zijn er heen geklommen en hebben de boel bekeken. Leuk. Later nog een koffietje op een terrasje en toen weer op huis aan. Lekker dagje weer!!!

O en deze wil ik u ook niet onthouden, die kreeg ik net toegestuurd van Miek.

Jemig de pemig, wat ben ik mooi slank!!! Fran wil niet meer in de blote kadetten gezien worden. Wat een goocheltruc's we nu uit moeten halen om om te kleden.....

kapot

Onze geocache die we hier niet zo ver van huis op de kliffen verstopt hadden was meegenomen en kapot gemaakt door mensen die hem per ongeluk gevonden hadden. Gisteren werd ik daarop geattendeerd dus vandaag na het werk ging ik met een nieuw doosje, met inhoud richting de kliffen. En inderdaad, hier en daar lagen nog wat resten en verder was alles weg. Dus ik verstopte het nieuwe doosje en genoot van het mooie weer, het lekkere zonnetje en het mooie uitzicht.

Op de terugweg zag ik twee berggeiten, moeder en dochter en even later zag ik voor het eerst in mijn leven een kameleon. MOOI! Hij zat op de weg en ik had geen fototoestel bij me alleen mijn telefoon met camera. Ik reed een stukje terug en stapte uit om een foto te maken. Er kwam een auto van de andere kant en......

flatsplatterdeflats....die reed hem helemaal plat. Ik heb de hele terugweg zitten jammeren..

poster

Gisteren kreeg ik foto's binnen die ik besteld had. En een poster. Van deze foto. Omdat ik hem mooi vind, niet eens zo zeer de foto maar de sfeer. Het jochie dat daar alleen de wereld in stapt.

Bij de kleine foto's was hij mooier afgedrukt. De grote was een beetje paarsig/rood. Maar ik heb er een donkerrood karton achter gekocht zodat het niet meer opvalt en het witte zand toch mooi wit afsteekt en nu hangt ie in een fotolijst boven de tafel. Mooi!

doel

Heeft u een doel in het leven? Weet u waar u naar toe wilt of dobbert u ook maar wat?

Zeggen ze tegen u ook wel eens, dat tekenen of fotograferen of schrijven daar zou je in verder moeten... En dat je dan denkt mijn werk is best leuk en ik verdien er geld mee maar ik zie me nog niet tot mijn 65ste...en dat je dan een beetje twijfelt. Maar ik doe dat andere er wel leuk bij, we moeten tenslotte eten ook en ik doe een hoop leuke dingen, ik zie wel waar het schip strandt.

En dan zeggen ze 'als Fran gaat studeren, als hij het huis uit gaat, wat ga jij dan doen?'

Weet ik het, een hond nemen en in San Jose gaan wonen en wandelen, en fotograferen en tekenen???? Dat wat ik nu ook doe met Fran, maar dan alleen of met een vriendin of vriend of een wandelclubje, of met de hond. Dat zien we dan wel weer! Of misschien ben ik tegen die tijd wel verloofd met de directeur van weet ik wat. Wie zal het zeggen. Of woon ik in een plaggen hut ergens in Kenia helemaal zennn.

Het duurt nog zeker twaalf jaar voordat Fran gaat studeren (of niet). En ik moet nog wel 23 jaar werken voordat ik 65 ben...Maar niets moet. Nou ja, blijven eten, dat moet.

Ik had het er net met mijn collega over. Die gelooft nog in de liefde tot het einde der dagen en zo. In een vertrouwen dat je tussen twee personen opbouwt wat al het andere overstijgt en zo. En dat dat een soort van doel is en de rest allemaal bijzaak. Ik geloof dat ieder zijn weg gaat, dat je soms een eindje of een eind samen oploopt met iemand, en daarna misschien weer een eindje met iemand anders, of alleen, of misschien wel de hele weg samen maar dat dat geen doel op zich is. Hij denkt dat álles vanzelf op zijn plaats valt als ik de juiste maar tegen kom. Maar volgens mij ben ik niet zo 'volgens de regeltjes'.

Na onze talk heeft hij me ook nog even lekker gemasseerd, de schouders en de nek. Best leuk toch, op het werk!

En mijn werk waarvoor ik hier zit is ook gedaan he, laten we daar even duidelijk over wezen..

eigen dorp

Aan het strand van Aguadulce

Skyline Almeria

strand

We zijn langzaam gestart vandaag en daarna naar San Jose gereden. Heel stralend weer maar wel wat frisser als vorige week. Heerlijk gezwommen en op het strand gelegen. Er waren maar héél weinig mensen en helemaal geen andere kinderen voor Fran om mee te spelen. Maar wel 3 grote honden. Dat vond ie wel net zo leuk. Hij gooide stokken en heeft de honden wat af laten rennen!

Op de terugweg een ijsje en zo was het weer een heel lekker dagje!

nog lang en gelukkig

Ze kwam thuis na een buitenlandse reis en kroop bij haar man op de bank.

Ze keek naar zijn voeten en zei : 'En die voeten?''Vertel het me maar want íemand heeft die voeten verzorgd!!'

'Ja, goed he' zei hij, 'Ik heb ze geweekt, geraspt, gemasseerd, in de zalf gezet, én de nagels geknipt'...

En zij geloofde dat want dat kwam wel zo goed uit.

Jasmijn

Bosje jasmijn geplukt, het hele huis ruikt er naar.  Heeeeerlijk!

Ishares

Eigenlijk zouden we naar Ana vandaag, met haar dikke buik, die op ontploffen staat, maar ze was niet zo lekker. En zo kwamen we bij de zeilwedstrijd vd catamarans terecht in Almeria, de ishares cup. Ze hebben ook in Venetie gevaren, en in Amsterdam, maar de afgelopen drie dagen hier in Almeria. Er was heel veel omheen. Veel voor kinderen, trampolines, schmincken, ballonnen, springkussens, vanalles.

Er deed ook een Hollands team mee. Zij voeren het grijs/oranje zeil.

De boot van Miek voer de mensen van de ene kant vd haven naar de andere kant. Het was jammer dat er aan de goeie kant om de wedstrijd te zien geen eetgelegenheid was. Er ging ook een treintje helemaal door de haven om je weer terug te brengen naar de andere kant.

Wij vonden het leuk. Wel erg warm en ook wel erg lange wachttijden voor alle atracties voor de kinderen. Maar toch leuk!

San Jose

Ben zo rood als een kreeft. We zijn ook al zo lang niet meer echt in de zon geweest. En vandaag de hele dag. Het was heerlijk weer en in San Jose was het zeewater heerlijk en helder, veel vissen gezien. We waren in de Barronal-baai (zie foto), eerst bijna alleen maar naarmate de dag vorderde liep het toch nog aardig vol.

We zwommen veel, liepen een berg op en weer af, aten een broodje, vingen 100 torren of meer en lieten die vlak bij de handdoek weer los (domdomdom), vingen visjes en krabbetjes en speelden met de bal. Fran maakte ook nog vriendjes zodat ik lekker kon lezen ...

In de zomer is het te druk en te heet maar nu in voor- en najaar is het héérlijk op het strand. Helemaal goed!!!!

thuis

Vanmorgen de auto volgeladen met spullen om naar San Jose te gaan, en zelfs de tent. Maar Fran was niet te bewegen om weg te gaan. Niet dat ik erg hard aangedrongen heb. We gaan morgen wel, want we hebben toch 3 dagen weekend deze week. Het is bovendien super mooi weer.

Heb de bank bekleding uitgewassen want die zag er niet meer uit, de vloeren gedaan. We zijn met z'n tweeen hier in Aguadulce naar het park geweest en 's middags ook nog met z'n drieen in Roquetas naar een ander park. Buurmeisje Sheyla was mee (Saila was niet goed geschreven, het is Sheyla hoorde ik gisteren)

Het is wel handig dat die twee zo dik zijn. Wil ik even weg dan blijft Fran even bij Sheyla in huis, en wil haar moeder even weg dan blijft zij even hier. En haar moeder komt om dezelfde tijd roepen 's avonds dat ze moet thuiskomen als dat ik haar eruit kieper om Fran in bad te doen en zo. Ze maken samen het huiswerk met veel commentaar op elkaar dat de ander het niet goed genoeg doet. Stimuleert wel om extra goed hun best te doen haha

tekenen

Fran kan mooi tekenen en hij vindt dat ook leuk dus toen ik zag dat er teken- en schilderles werd gegeven voor kinderen in de bibliotheek heb ik hem daar voor ingeschreven. Hij had er zin in. Hij wil graag nog mooier leren tekenen. Hij is nu net vanmiddag met de eerste les begonnen.

Ik hoop dat ie het straks nog leuk vindt, hij moest een vis inkleuren, zag ik, toen ik wegging, da's wel een heel basic begin...    :-(

 

dinsdagmiddag

En het is hier dus gewoon nog 29ºC...warmmmm.

Morgen heeft Fran een vrije dag. En ikke niet. De twee speelzalen waar ik wel eens gebruik van maak zijn allebei dicht morgen, maar Leila komt oppassen. Ze heeft vorig jaar zomer een week op Fran gepast in de vakantie, en later ook nog zo af en toe eens. En we hadden het geluk dat ze morgen ook vrij is....Dus nu ben ik eten aan het maken, voor morgen tussen de middag, voor Fran en Leila. Want ik ben er pas om kwart over drie en zij kan niet koken, maar wel opwarmen..

Fran is met Saila aan het spelen. En aan het ruzieen. Het is net een huwelijk, jemigdepemig. Ik bemoei me er maar niet mee. Fran wil mij nog wel eens ter hulp roepen maar dan zeg ik dat ze het zelf maar uit moeten vechten, dat ik geen scheidsrechter ben. Ze hebben een oorwurm gevangen, Saila is een beetje bang. Ze wil aan haar moeder vragen of ze hier een nachtje mag blijven slapen. In het weekend. Leuk, als ze dat over en weer gaan doen.

En de ouderwetse muziek van 'goodmorning saigon' staat op hard. 'And you got me wantin' you' 'oh sugar, honey honey'....

Ik krijg ook dit jaar weer een lot van de kerstloterij. Lief! Ik ben best een varken. En heb effe niets meer te wensen. Maar mocht ik iets winnen in die loterij, dan kom ik vast wel ergens op.

kamperen

We waren een weekendje naar het bos, naar Abla. Miek, de hond Jessy, Fran en ik. Het was superlekker weer. De eerste dag hadden we een barbeque. Maar dat mag helemaal niet meer hier en daar kan je een boete van 5000 euro voor krijgen hoorden we de volgende dag van twee mensen die kwamen controleren.. Maar toen hadden wij onze buik al rond, was lekker en gezellig. We waren op een recreatie-terrein met picknick-tafels en vaste barbeques (die dus niet meer gebruikt mogen worden...). We aten, vingen beesten, dronken, lazen, voetbalden, liepen wat en 's avonds zochten we een plekje om de tent op te zetten.

Dat werd uiteindelijk op hetzelfde recreatieterrein (al mag dat ook niet) maar we stonden een beetje verscholen, niet zichtbaar vanaf de weg en hebben er goed de nacht door gebracht. Volle maan, alles heel stil, mooi!

De volgende morgen bleef het nog heel lang heel stil. Miek en Fran sliepen wat langer, ik liep al vroeg met de hond door het bos, zag eekhoorntjes. Daarna maakte ik ontbijt, broodjes in de pan en thee en koffie. We liepen ook met z'n allen nog wat en daarna maar weer eens eten...

 

Er zat een oud collega van Miek met familie en daar sloten we bij aan. Leuke mensen, lief voor elkaar en gezellig. En met drie kinderen dus Fran had ook speelgenootjes. Heerlijk weekend!

onuitputtelijk

Fran heeft een nieuw meisje in de klas en zij is tevens ons nieuwe buurmeisje: Saila. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en lopen de deur bij elkaar plat.

Vandaag was de eerste handbal-les op school. Dat is heel goed geregeld. Het half uur van eetzaal tot handbal wordt er een gymmeester ingezet om vast wat spelletjes te doen. Ik hoef hem dus niet op te halen voor een half uur. Maar pas na het handballen om half 6! Wel een heel lange dag, van tien voor 8 tot half 6!! Maar nog niet lang genoeg voor Fran. Toen we de straat in draaiden met de auto, zei hij, en nu ga ik naar Saila om te vragen of ze komt steppen en spelen. 'Wil je niet eerst even zitten en wat drinken?' Probeerde ik nog. Niet dus...Saila was net in bad geweest en had haar pyama al aan maar dat verhinderde haar niet om toch te komen spelen..

donderdag

Vanmorgen werken werken, tussen de middag tapas eten, een (tijdelijk) afscheid, vanmiddag had ik buiten Fran ook Gabriel en Saila in huis te spelen en nu is de rust weer gekeerd, Fran ligt in bed en ik ga me zo voor de tv installeren tot een uur of half 2: 'Big-Brother-en'...als ik dat vol hou..