vergadering

Even naar de bieb geweest gisterenmiddag, Fran op de step. Er was vergadering op school maar ik had geen zin. Had een beetje uitgekiend langs school te lopen vanuit de bieb, als de vergadering afgelopen zou zijn. En dat was goed gepland. Een andere moeder aangehouden of ze nog wat interessants/nieuws te melden hadden gehad. Was niet het geval dus goed gedaan! Heb geen bezigheidstherapie nodig, heb wel wat anders te doen!

Het weekend gaan we waarschijnlijk kamperen. Als het weer meewerkt en zo. Lekker even er uit. Weet nog niet waar heen..

regen

Het is vies weer. We werden wakker met onweer gisterenmorgen, en veel regen. Dus we hebben binnen gehangen. Tv gekeken, 's middags even eruit met de step. (Met de step door de plassen en dan helemaal nat worden...), daarna weer voor de tv, beetje lezen, nagels knippen, in bad, zo lamlendig word je daar van dat je elkaar op de zenuwen gaat werken.

Nog maar weer even eruit met de step...Fran heeft ook zijn huiswerk gemaakt, zijn eerste huiswerk..woordjes naschrijven. Ik rende de trap op en draaide iets verkeerd in mijn rug, daar heb ik last van, maar vanmorgen al iets minder.

Vanmiddag vergadering op school, morgenmiddag weer vergadering op school. Lekker efficient allemaal. Maar goed. Fran speelt dan met de andere kinderen op het schoolplein en vermaakt zich wel met voetballen en zo. Lekker dat hij al wat groter is nu.

zaterdag

Ben aan het 'big brother bijkijken' op de pc want we hebben 'jaws zoveel' gekeken ipv big brother. Leuk! Alleen de pjoeter slaat steeds plotseling uit. Virusje?

Veel naar het plein geweest met Fran vd week om te steppen en te spelen. Hoor er al hele maal bij :-), ik word al gevraagd even op te passen op de kinderen als pa of ma even snel een boodschap gaat doen. En dan nemen ze voor Fran ook wat lekkers mee, dat is wel lief.

En een mooi meisje getekend. Ben nog niet zo goed met monden. Maar ze lijkt wel. Goed oefenen.

Vanmorgen waren we even de bergen in, een stukje lopen. Maar het is vies weer, dus we zijn weer thuis en hebben ons net gevuld met gebakken eieren, koffie, fanta, tv aan, deur open, spetter spetter buiten....

vanalles

Zondagmiddag waren we naar de film 'UP'. Miek had ons uitgenodigd. Leuk, we hebben er van genoten!

Gisteren was er vergadering op school over het handballen. Dit jaar is er geen voetbal in de naschoolse opvang. Wel vd gemeente, maar dat is vol. De eetzaal is tot 4 uur. Daaropvolgend is er op maandag en woensdag engels van 4 tot 5 en op dinsdag en donderdag informatica. Fran wil wel naar informatica. Maar ik wil dat ie ook sport. Dus bleef handbal over. Dat wordt door de gemeente georganiseerd op de scholen en dat is op dinsdag en op vrijdag van half 5 tot half zes. In het eerste jaar doen ze vooral allerlei balspelletjes om behendigheid en balbeheersing te krijgen, niet echt handbal.

Maar de tijden zijn flut. Dinsdag overlapt het een half uur met informatica en vrijdag zou ik hem om 4 uur op moeten halen van school en dan om half 5 weer op school af moeten leveren. Ook niet handig...maar eens kijken hoe we dat freubelen. Ik ga hem toch voor allebei inschrijven, volgens mij zijn er meer die aan allebei mee willen doen dus maar eens kijken hoe dat gaat lopen. Of ze gewoon dinsdags pas na de informatica gaan handballen (een half uur)? En vrijdags kunnen ze misschien een half uur langer op het schoolplein blijven spelen tot het handballen begint?? (Maar normaal gaan de eetzaaljuffen om 4 uur weg..?)

Om nou speciaal er naar toe te gaan, ophalen en weer wegbrengen voor een half uur... Is ook helemaal niet handig, dan heb ik er zelf niet veel aan. Ik ben om drie uur klaar met werken en gebruik die dagen van naschoolse opvang tot 5 uur altijd om dan snel even boodschappen te doen, iets te regelen, of naar de kapper te gaan, dat soort dingen. Dan hoef ik Fran niet overal mee naar toe te slepen. Het is wel fijn dat we handballen gewoon een maandje proef kunnen doen zonder te betalen, dan kunnen we zien hoe/of het loopt.

Wat betreft het uniform ben ik een beetje op andere gedachten gekomen. Fran moet drie dagen in de week in sporttenue (sport- of joggingbroek en shirtje) naar school want dan hebben ze gym. Iemand zei dat het school-uniform ook het gevoel geeft dat je bij die school hoort, een soort van saamhorigheidsgevoel, clubgevoel. Iets om trots op te zijn. Iets wat stimuleert om beter je best te doen. Zo had ik het nog niet echt bekeken. Ik heb nu toch maar een uniform-joggingpak en twee uniform-polo's besteld, eentje met lange mouwen en eentje met korte mouwen. Dan kan hij die drie sportdagen het joggingpak/broek aan met een shirt en de andere 2 dagen een gewone broek met evt. een schoolshirt erop. Niet het hele uniform dus, er is ook nog een nette broek, een trui en een vest, verschillende shirts en sokken en weet ik t allemaal, dat heb ik allemaal niet besteld.

Fiets

Het heeft gewerkt, de truc met eerst leren steppen en dan pas weer de fiets.

Vanmorgen haalde ik de fiets van stal. Het steppen gaat Fran nu helemaal goed af dus dacht ik dat ie nu ook wel evenwicht op de fiets zou moeten kunnen houden.

'Je denkt toch niet dat je me over kan halen om te gaan fietsen he? zei hij toen ik de fiets uit de schuur haalde. 'Neuh' zei ik. 'Ik ga de banden oppompen en dan doen we wedstrijdje, jij op de step en ik op de fiets'. Dat vond ie een goed plan. Maar eh, ik won...en dat deed een beetje zeer. Hij vond dat hij toen maar beter op de fiets kon gaan en ik op de step. Maar dat vond ik niet zo'n goed idee.

Dus nog een wedstrijdje.... En toen won ik weer.... Toen moest en zou meneer op de fiets (natuurlijk). Met op gang komen en stoppen moet ik hem nog even helpen maar voor de rest fietst hij zo de hele straat door zonder hem vast te houden!

Mandinga

 

Vanmorgen waren we in Almerimar. Fran is na de rit in de bergen van Trevelez een beetje bang om paard te rijden. Hij vond zichzelf toen wel erg stoer maar blijkbaar was het toch een beetje te veel. Dus wilde ik proberen een leuk ritje langs het strand terwijl ik het paardje vast hield. Miek er ook naast en zo wat stappen en draven.

Het leek niet erg te helpen, het stappen vind ie wel leuk, en ook wel kleine stukjes draven en dan begint ie te piepen. En naar les wil hij niet meer. Ik ga hem niet dwingen, maar eigenlijk zou hij  wel de angst kwijt moeten raken. Misschien over een tijdje weer een ritje. En dus zal ik maar weer wat moeten verzinnen voor mezelf. Fran naar de speelzaal terwijl ik rijd. Dat wil hij wel zegt ie. Of ik combineer het met zijn handbal of informatica, na school.

spelen

Na het werk snel boodschappen gedaan want later zou er geen tijd voor zijn, Fran zou een vriendje te spelen krijgen. Daarna naar het schoolplein, om Fran en Antonio op te halen. Daar was zijn vader die zei dat het niet door kon gaan want Antonio z'n moeder had hem al een week niet gezien en ze had gebeld dat ze die middag vrij was en hem graag wilde zien.

Antonio in tranen, Fran had hem uitgenodigd om bij ons te spelen en dat wilde hij liever dan naar zijn moeder. Dus werd er even heen en weer gebeld en uiteindelijk ging Antonio toch mee met ons. We spraken af dat zijn vader hem later op het speelplein af zou halen want wij zouden daar vanaf een uur of 6 heen gaan.

Ik heb ze de hele middag niet gehoord, ze waren druk met ijs eten, racebaan bouwen en alle auto's bij elkaar zoeken. Aan het eind vd middag, na een broodje met chocopasta gingen we naar het plein, met de step. Daar waren nog meer vriendjes en moeders. De jongens renden en stepten en ik deed ook wat 'socializing'. Zo kwam ik erachter dat er nog meer jongetjes niet in uniform gaan komen, maar dat de meerderheid het wel doet, of alleen een t shirt en trui gekocht hebben evt voor op een eigen broek. 'Heerlijk' zei een chileense moeder die 4 kinderen op school heeft en de 5e op komst (!), 'dat gevecht iedere morgen dat de één dit niet aan wil en de ander dát niet. Ala allemaal hetzelfde en geen gezeur meer'.

De vader van Antonio kwam en bleef ook nog een tijd zitten. Hij en zijn russische vrouw zijn uit elkaar gegaan toen Antonio 2 was. Maar wel op een heel andere manier dan wij. Zij zorgde voor Antonio en hij werkte en betaalt nog steeds alles ook voor haar. Antonio was ook vaak bij hem thuis. Nu heeft ze sinds kort werk gevonden en woont Antonio bij zijn vader tot moeders het allemaal zo georganiseerd heeft dat ze hem ook weer kan hebben thuis. Volgens mij was het de allereerste keer dat hij bij een vriendje speelde aan de reacties van zijn vader te merken.

Toen we half bevroren waren (de moeders)(wat klinkt dat mutserig, maar het is wel gezellig!) en anderen helemaal bezweet (de kinderen) zijn we naar huis gegaan. Er stond een koude wind en als je dan stil zit! Ik heb eerst een warme douche genomen thuis...

dokter

We waren even bij de dokter vanmiddag want kinderen van 6 krijgen een 'APK keuring' en een inenting hier in Spanje. De enting is pas dinsdagmiddag en de rest was allemaal goed.

Gewicht goed, geen liesbreukje, hart goed, longen goed, alles goed en de lengte ver boven alle grafieken uit..

park

Salma en Fran

's Middags gaan we vaak even naar het park/speelplein. Daar komen we veel klas- en schoolgenootjes tegen en dat is erg leuk voor hen. Ze steppen, skaten, voetballen en rennen achter honden van vriendjes aan die daarna weer achter hen aan rennen.

Abril en Fran

Resultaat, Fran moe maar voldaan met twee kapotte knieen en een bijna gebroken arm (volgens hemzelf dan)

Vos

We (Miek, Fran en ik) sjeesten naar Fiñana vandaag. Dat is nog wel een aardig eindje weg (90 km). Daarvandaan reden we nog 17 km over een onverhardde weg de bergen in. Dennen, amandelbomen, eikebomen en donkere wolken...Aan het eind van de rit was een bron: Fuente el Rosal. Daar hebben we onze waterflessen gevuld en een geocache gevonden. We waren de eersten die hem vonden dus we kregen een 'first to find award'. Een mooie cache, met zorg gemaakt en gevuld!

Het was op zo'n 1700 meter hoogte en het was er gewoon koud!! Op de terugweg vulden wij onze zakken en buiken met amandelen en we zagen een mooie grote vos door het bos lopen. Eigenlijk was ons voorgehouden dat daar nogal eens wilde zwijnen gezien werden maar mooi weer nix geen zwijn.

We gingen ook langs het wat lager gelegen grondstuk van Miek in Fiñana en daar kregen we prompt een regen-onweersbui over ons heen. We kwamen als verzopen katten en helemaal koud weer bij de auto aan. We lieten ons plan om te gaan barbeknoeien maar varen en doken een dorp verder een bar in alwaar we tapas aten. Was ook lekker..

Terug in Aguadulce was het gewoon weer warm en zonnig...tja......Toen zijn Fran en ik nog even met de step naar het park geweest. Het gaat heel goed. Zal morgen een filmpje maken hoe hij van de heuvel af sjeest met allebei de benen op de step. Hij is één keer hard gevallen en heeft nu een enorme blauwe plek op z'n bovenbeen maar hij vond het té leuk om van het heuveltje te suizen om lang zielig te zijn.

Isleta del Moro

 

Vandaag waren we op de Isleta del Moro. Eerst zochten we een geocache (die er helemaal niet meer ligt kwam ik net pas achter)..daarna lagen we in deze baai. Miek was ook mee. We aten een soort van chili con carne op het strand en we verbrandden een beetje. Fran werd gered door een echte baywatch meneer! Volgende keer doe ik ook net of ik verdrink :-)

En dit soort dingen dobberen daar. Best geinig toch..

school

Yés, Fran is ingeloot voor de eetzaal. 100 kinderen, toch weer twee eet-rondes. Gelukkig maar.

Verder hebben we twee grote tassen vol met boeken en materiaal naar school gebracht en kregen we vandaag een papier dat er nóg meer boeken moeten komen. Tjonge, we zijn pas zeven keer naar de boekhandel geweest om alles compleet te krijgen, kan er nog wel bij...

Ze beginnen dit jaar met uniformen hier op school. (Lange broek, korte broek, lang t shirt, kort t shirt, polo korte mouw, polo lange mouw, jogging broek, trui, vest.....) Maar dat is niet verplicht. Ik heb het niet besteld. Ik vind het niets, bovendien is het nog duur ook. Begin oktober gaan ze dat aandoen want ze zijn nu nog niet binnen. Ik hoop dat er veel kinderen zijn bij Fran in de klas die er niet aan mee doen anders kon hij wel eens gaan sputteren dat hij ook wil. Dan zal ik er dus wel aan moeten geloven, ik wil niet dat hij daardoor buiten de groep valt.

Zijn juf lijkt me een pittige dame, en aardig! Ze is niet meer piepjong en lijkt een natuurlijk overwicht te hebben. Dat mag ook wel met een klas met 21 jongetjes en 4 meisjes!

Blom

Beetje aangepast maar ik krijg 'm niet echt beter. Ook nog een mooie blom getekend waar we van de zomer op visite waren... Fran wist wie het was toen hij de tekening zag. Wie nog meer?

Verder had Fran vandaag zijn eerste echte schooldag en hij had het helemaal naar zijn zin gehad. De nieuwe juf heet Carmen en hij vindt haar aardig dus dat is mooi. Er is geen eetzaal tot 15 sept en daarna is het nog maar de vraag hoeveel er ingeloot gaan worden, dat is nog steeds niet bekend. Moet een uur eerder weg van het werk om hem op te halen..

Verder is ie weer wat aktiever dan net na de vakantie. 's Middags wordt er gestept en touwtje gesprongen. Het steppen gaat aardig. Nog niet echt overtuigend met twee benen tegelijk op het plankje als ie vaart heeft maar het begin is er. Als ie dan het sturen en evenwicht houden tegelijk op de step onder de knie heeft gaan we de fiets weer eens proberen. Zes jaar, en niet kunnen fietsen!!! Kan toch niet he, dat zou in Nederland niet gebeuren! Maar dit is niet zo'n fietsland.

tekenen

Ben een poging aan het doen om Fran te tekenen. Van die foto van hier rechts naast. Maar ik krijg de uitdrukking niet goed. En zijn mond niet en zijn gezicht niet breed genoeg ook al klopt het in centimeters wel precies. En zijn ogen...

Pfff moeilijk hoor. Maar het lijkt in ieder geval al wel op een klein zwart jongetje..dat is alvast wat...

zondag

Zondag toch maar niet naar San Jose. Het waaide heel hard en bovendien was Fran zaterdagavond toch wel koortsig geweest en hij klaagde nog steeds over hoofdpijn. Later op de dag niet meer.

We waren wel even naar het park met de step, kon hij buiten spelen. Er waren nog wat schoolgenootjes ook.

's Avonds Big Brother gekeken, het is weer begonnen. Ik vind dat dus leuk, (jaha, ik weet wel dat verder NIEMAND dat leuk vind, maar ik dus wel) maar alleen als ik het volg, af en toe een aflevering werkt niet. In Spanje is gisteren het 11e big brother huis geopend waarvan ik het twee keer gevolgd heb. Gewoon op de bank, of op de hometrainer, verstand op nul, en maar kijken hoe mensen die je bij elkaar opsluit op elkaar reageren.

Fran is gewoon naar zomerschool vandaag. Vanmiddag de materialen halen, de schoolboeken hebben we al en donderdag begint de gewone school weer. We weten nog niet wie zijn nieuwe juf/meester is, en we hebben ook nog steeds geen eetzaal-nieuws. Morgen horen we meer. Kan vanmiddag wel het formulier vd buitenschoolse opvang ophalen. Fran wil niet sporten, maar daar ben ik het niet mee eens. Hij wil niet voetballen, niet paardrijden, niet basketballen, nix...Maar hopelijk was dat omdat hij nog moe was van de vakantie. Vanmiddag maar eens kijken. Informatica wil hij wel doen zegt hij..eens kijken wat er allemaal nog meer is. Ik wil hem eigenlijk wel inschrijven bij een sport want dan kan hij lekker even rennen na de hele dag stil te zitten, even stoom afblazen.

warm

De nieuwe koelkast is ook gebracht gisterenmiddag. Wauw, ik heb nog nooit zo'n schóne koelkast gehad! (De heren bezorgers vroegen of ze even hun handen mochten wassen nadat ze mijn oude koelkast de trap af hadden gedragen) :-) Vanmorgen boodschappen gedaan om de nieuwe koelkast te vullen, het is bijna zonde om er iets in te zetten.

En vanmiddag waren we op het strand van Aguadulce. De grote toeristen-meute is weer weg. De geur van de zee, het geluid van de golven en dan het lekkere warme water, dat doet goed! Ik wilde eigenlijk morgen naar San Jose maar we kijken het even aan want Fran klaagt al twee dagen over hoofdpijn en was net een beetje warm.

spook

En toen had ik opeens spookverlichting. In de auto.

Het begon toen er opeens een lampje bleef branden om de nummerplaat te verlichten. Niet uit te krijgen behalve door het lampje eruit te halen... heb ik gedaan.(nou ja, ik geef toe, niet ik zelf maar een meneer) (die vervolgens zijn hand eraan brandde. Zou ik nooit gedaan hebben hahaha).

De volgende dag stond de auto met een lege accu tussen de middag op mijn werk. Had al twee duwpaarden geregeld toen bleek dat de bakker startkabels had en mij snel weer op weg hielp. Thuis heuveltje af geparkeerd en vanmorgen de auto zonder problemen naar het werk en naar de garage kunnen rijden.

'Ja, daar ben ik weer, die van de spookverlichting' zei ik. Er is nóg een licht aan wat niet meer uitgaat, en dat is de dashboardverlichting. Dat zie je dus overdag niet maar toen ik vanmorgen in het donker naar mijn auto toeliep dacht ik meteen, 'HA ik heb nog accu, want er brandt licht' 'ER BRANDT LICHT??????'

Dus vandaag stond de auto bij de garage alwaar ze zich een paar maal op het hoofd krabten en dat helpt want even later ontdekten ze dat er een kale kabel hing die vals contact maakte en de boel in de war schopte. Ze verhielpen het gratis en voor nix niet spook...

Kaal

De nieuwe radio zit in de auto. Helemaal top. Soms moet er gewoon even ingebroken worden in je auto voordat je voor jezelf eindelijk eens een radio koopt die het goed doet.

Dat moet ik eerder doen, dingen voor mezelf kopen, zo verkondigde iemand mij vandaag nog. En dat het niet eerst stuk moet gaan of gestolen hoeft te worden voordat ik iets koop. Dat als ik graag een lange robuuste eettafel wil dat ik dan niet moet wachten tot de oude instort want die kan wel mee gaan tot ik 80 ben. Zit wat in, maar ik ben niet zo wegdoenerig.

Ik dacht ook nog bijna dat ik zonder computer zat. Als je 'prikdrinken' in de vriezer doet en het dan open doet als het nog niet helemaal ontdooit is dan spuit het eruit. Heb het zo goed mogenlijk afgeveegd en toen de föhn erop gezet. Nu doen alleen drie pijltjestoetsen het (nog) niet, de rest weer wel...En er is al een toets weg door Fran z'n danonino ongelukje. Op een dag kan ik alleen nog maar ááááá intoetsen hahaha, en dán koop ik een nieuwe computer.

Heb Fran kaal geschoren vanmiddag. Eerst wou hij niet maar uiteindelijk liet hij het toe. Ik zei 'dan zal ik er niet zo veel afhalen als je niet wilt'. Maar dat was het niet. Hij wilde hélemaal kaal dus dat is ie nu...