nieuw

De auto rijdt weer, was inderdaad gewoon de accu. We hebben vanmorgen een koelkast gekocht en die wordt vrijdagmiddag gebracht. Kon ook eerder maar dan alleen 's morgens, en dan werk ik, dus..... We wachten wel. Omdat de vriezer het doet vries ik flessen met water in en die leg ik in de koelkast. Zo blijft die dan toch lekker koel van binnen. Koelbox idee. Dat lukt wel tot vrijdag.

Gelijk ook een nieuwe autoradio gekocht, die ga ik er morgen in laten zetten. De was is ook weer gewassen, de ramen schoongemaakt want het was nu wel heel erg en alles weer ontstoft.

En misschien misschien krijgen we binnenkort een nieuw kattebeest, Miek heeft jonge katten gespot..

spin

Gisteren waren we in de Amersfoortse dierentuin met Opa en Oma. Daar was een demonstratie met dieren die je mocht aanraken en van dichtbij bekijken. Slangen, hagedissen, en oa deze vogelspin. Opa was zo heldhaftig dat hij hem wel op zijn hand durfde.

Aparte dierentuin, veel dingen voor kinderen die ze kunnen onderzoeken, in gaan, op drukken zodat het beweegt. En een dinosaurussenbos. Daar vond ik niets aan maar Fran vond het helemaal geweldig. 

En nu zijn we net weer thuis. Goede reis gehad. Goede vakantie gehad. Iets minder goede thuiskomst. Het is hier gewoon nog 35ºC......En de koelkast is stuk. Het vriesgedeelte niet gelukkig dus we kunnen de inhoud straks zo overladen naar de nieuwe, maar het koelgedeelte wel. (daar zat nix in)

En toen we naar de winkel wilden sjesen om een nieuwe uit te zoeken, want hij is oud en repareren zou denk ik toch niet meer lonen, toen bleek dat de auto open was, het radiofrontje eruit gehaald en de accu leeg (binnenlampje aan gezet door de radiodieven). Die radio deed ook al niet veel meer, maar toch. Nu heb ik gratis een soort van wegenwacht bij de verzekering dus die komen zo met een kabeltje om hem te starten want er is toevallig ook niemand thuis vd buren om dat even te doen. Maar ja, die koelkast zal nog even moeten wachten, het is inmiddels al een beetje laat geworden om een koelkast uit te gaan zoeken...

neefjes

Vandaag waren we bij mijn nicht en neefjes. Gezellig! We hadden elkaar al héél lang niet gezien. Zó lang dat we elkaars kinderen nog nooit live hadden gezien. Maar nu wel, en dat was heel erg leuk!

Vroeger speelden we vaak op zondagmiddag met alle nichten en neven bij Oma, en we logeerden wel eens bij elkaar. Met Norma, broer en ouders hebben we ook wel gekampeerd toen wij nog klein waren. Toen had ze een Amsterdams accent en nu een noordelijk accent haha, maar verder nog helemaal dezelfde! Heel leuk om elkaar weer te zien!

We combineerden de reis met een bezoek aan Daniel en Ans in Deventer. Fran was erg stierig (want moe, denk ik). Ook heel leuk om hen weer te zien en te zien waar ze wonen. Hen hadden we twee jaar geleden voor het laatst gezien toen ze bij ons in Spanje waren. Lekkere pannekoeken gegeten van chefkok Daniel!

speeltuin

Gisteren was ik in Utrecht en Fran bleef thuis bij Opa en Oma. Nog twee paar schoenen gekocht en een mooie riem. Daarna lekker gegeten bij de Griek met mijn zuster. Leuk!

Fran was naar de boerderij geweest met Opa en daar hadden ze jonge poesjes. Helemaal goed. En daarna ook nog naar een kippenboerderij waar ze 28.000 kippen hadden lopen. Hij zei vanmorgen:"Carola, daar hadden ze wel 47 kippen". Dat is namelijk ook al bijna ontelbaar in zijn ogen..

Vandaag waren we naar Zuid Holland (en alweer mooi weer!) naar Marijke en Junia en dat was heel gezellig. Er is daar een heel mooie speeltuin waar we op de fiets naartoe gingen en daar hebben we ook wat gegeten. Bijzonder hoe je iemand via de computer kunt leren kennen en dat het 'plaatje' dan ook gewoon helemaal klopt wat je in je hoofd hebt. Leuke dag! We wilden ook nog even langs het Nederlandse strand rijden maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan, Fran viel als een blok in slaap al na de eerste bocht in de weg.

Morgen richting Deventer...

Hemelrijk

Vandaag waren we in Billybird Park Hemelrijk bij Uden met Mireille, Marloes en Stan en dat was erg leuk en gezellig! En het was heerlijk weer! Er is heel veel te doen. De meeste atracties zijn karretjes, bootjes of fietsen die je op eigen kracht moet voortbewegen door ergens aan te draaien of te duwen, erg leuk. Geen stroomverbruik dus. Ze hebben zelfs ook de enige energie-neutrale achtbaan. En die was nog best eng!

We hebben gezwommen, ge-achtbaand, ijsjes gegeten, gespeeld in de speeltuinen, broodjes gegeten, frietjes gegeten met frikandellen, op de Hemelaya geklommen, gekletst, foto's gemaakt, gegleden van de glijbanen en nog veel meer...

Het is allemaal rond een heel groot meer. Ik had er nog nooit van gehoord maar het is erg leuk. Als ik wat meer in de buurt woonde zou ik er zeker vaker heengaan :-)

En het is zo leuk om de 'vriendinnen-sinds-de-middelbare-school' weer eens live te zien na drie jaar!!

Maandag

Vanmorgen op de fiets nog een geocache gedaan. En voor een andere nog een keer teruggefietst maar weer niet gevonden. Chips!

Daarna kwamen zus en schoonbroer langs, die zijn net terug van vakantie en we hadden ze nog niet gezien.

Vanmiddag hebben we een speurtocht gedaan in 's Graveland in het bos, uitgezet door natuurmonumenten, was ook leuk, vooral voor Fran. En morgen gaan we hier heen met vriendin Mireille en kinderen. We hebben er zin in!

schat

Vandaag stond in het teken van de de schatten. We deden aan geocaching. Vanmorgen gingen we eerst naar Vreeland en deden daar een cache die bestond uit een wandeling door het dorp om op verschillende plaatsen een getal te zoeken waarmee de coordinaten van de uiteindelijke cache berekend kon worden. Erg leuk. En makkelijk te vinden allemaal.

Daarna even naar de rommelmarkt, o nee, dat mag ik niet zeggen: Curiosa markt in het dorp. Video's voor Fran gekocht.

Na de lunch van een Hollands kroketje op brood nog twee geocaches gezocht. In Nieuwer ter Aa lag er een, daarvoor moesten wij het Amsterdam Rijnkanaal over varen met het pondje. Altijd erg leuk (vind ik dan). We kwamen op een erg mooi plekje:

Daarvandaan nog naar een andere langs het kanaal maar wat we ook zochten met z'n vieren, geen schat!

's Avonds ontmoetten we nog wel een schat: we hebben poffers gegeten met Gehannes in Laren. Was heel gezellig! En lekker ook!! Fran heeft onder het eten wespen gevangen in zijn drinkflesje en onder glazen want die waren daar genoeg...Na het eten nog even langs het hertenkamp in Laren, ook erg leuk.

vissen

Net voordat gisteren die onweersbui viel gingen we naar de Angstel. We zwommen een stukje, we zochten en vonden een geocache en we vingen een vis(je)! Missie geslaagd!

Vandaag ben ik wezen shoppen in Hilversum. Drie broeken, een paar zomerschoenen en boeken gescoord...

En vanmiddag fietsten we naar Breukelen, liepen over de markt, en aten een softijsje op het terras. Vanavond waren we in de bieb en daar leende ik drie boeken. Voor een week. Zal dat nog lukken? Ben op de helft van de eerste, heb ik in bad zitten lezen..

Efteling

De Efteling is zomers open van 10 tot 21 uur. Fran en ik waren er gisteren saampjes en hebben de volle tijd benut maar waren nog (lang) niet uitgekeken. Het is zo mooi gemaakt en er is zo veel te zien. Bijna alle atracties hebben we gedaan, alleen de python en het grote schip niet. (En dat kwam eigenlijk omdat ik Fran een beetje voorgejokt heb. Ik heb gezegd dat die alleen voor grote mensen zijn, want eng!) In de Fata Morgana gingen we zelfs twee keer omdat we die zo mooi vonden (en er toch geen rij stond en we zo weer een keer mee konden). 

Het viel reuze mee met de drukte. Veel grote lange hekken waar normaal gesproken rijen staan maar nu niet. Alleen bij de pirahna hebben we 25 min in de rij moeten staan, dat was het langste. Daar werden we trouwens aardig nat!! We zijn ook van de grote achtbanen Pegasus en de vogel Rok (in het donker áááá) afgeweest. Ik vond het allemaal vreselijk eng en indrukwekkend maar Fran niet hoor...die durft alles! Ik had overal spierpijn vandaag, van het schrap zetten, denk ik...

We hebben enorm genoten en waren helemaal kapot op het einde van de dag. Echt een aanrader, ook voor grote mensen!

Ome Jan

De afgelopen dagen hebben we met het tentje en de camper bij Ome Jan en Tante Jenny gestaan. Op manege de Duijksehoef in Loon op Zand. Het is daar zo mooi, de bossen, de heide, de Loonse en Druunse duinen. De eerste avond was ik mee op een buitenrit. Op Rielex reed ik. En dat was relaxed, we waren met een stuk of zeven, je hebt daar meer ruiterpaden als wegen of fietspaden, zo goed!! Heel mooi! En Ome Jan rijdt lekker door, veel draven en ook vaak een galop ertussendoor. Lekker!

De volgende ochtend toen de rest nog op bed lag heb ik een stuk door het bos gelopen. Mooi wakker worden op de manege, paarden voor je neus in het weiland, in de pijama door de stallen naar de wc/douche. Paarden die ook net een beetje wakker worden op stal.

Ik liep een heel eind, zag twee reetjes, een konijntje en het was er zo mooi, dat nevelige boven de heide...

En overal nog dauw, het zonnetje dat net op kwam....

Vriendin

Vandaag was ik met vriendin op stap. Fran had vannacht koorts en Opa en Oma wilden hem liever thuis houden. Hij leek weer kip- vanmorgen maar goed, hij bleef toch thuis.

Ik ging eerst naar t huis van vriendin. Daarvandaan gingen we lopend naar de stal waar haar verzorgpaard staat. Napoleon. Eerst heeft zij gereden en daarna ik ook nog even. Leuk!! Weer een heel ander paard. We moesten even aan elkaar wennen maar uiteindelijk liep hij ook voor mij eventjes mooi....Leuk leuk leuk

Daarna gingen we naar de spiegelplas om te zeilen. Ik ben een echte leek maar gelukkig kan zij het heel goed!! Ik deed alleen het fok. Het was heel erg lekker. Er stond best aardig wind. Later lagen we aan op een beschut plekje waar we heerlijk hebben zitten eten. Zeilen doet eten, zo!

En we hebben zelfs ook nog gezwommen. Daarna weer teruggetuft op het buitenboordmotortje. Nog ergens gelegen, wat fuutjes op de foto proberen te zetten en daarna weer op huis aan. Heel gezellig!!!!

boter

Goede reis gehad, gezwaaid boven Grevelingen en een goede aankomst gehad. Opa, Oma en Vriendin stonden ons op te wachten. De eerste keer dat we in Nld kwamen dat we niet even bij Oma Sars langs kunnen. Maar dat hebben we wel gedaan. Eerst langs het huisje en 's avonds even langs het graf.

Kreeg vd week een mail van mijn tante die ik door moest sturen naar 15 mensen in 15 minuten en dan zou de naam verschijnen van de liefde van mijn leven waarmee ik op zaterdag zou zoenen. Er verscheen helemaal niets en ik heb ook niet gezoend gisteren...wel veel kussen gehad. Én wel een liefdesverklaring per telefoon gekregen. Maar dat zal niet de liefde van mijn leven zijn, hij probeert het al bijna twee jaar...en ik ben nog echt niet overtuigd!

Het is mooi weer. Fran heeft al geschaakt met Opa. We hebben in de zon gezeten en vandaag waren we naar een traktorfeest in Vreeland. Heeeeel veel oude traktoren, oude ambachten, markt, roofvogelshow, ponyrijden, springkussens, frikadelletjes, Hollandse klederdracht....

Een kinderboerderij, poffertjes, volksdansen. We gingen er op de fiets heen (ik kon het nog). En we parkeerden die naast de molen en alles was groen. Man man wat vielen wij met onze neus in de Hollandse boter!

Op stap

De koffer is gepakt, de vis uit logeren.

Op naar het land van de appels en de peren.

chaotisch

Fran is weer helemaal beter. Dat heeft toch een dikke week geduurd! En nu ben ik aan de beurt. Het zal wel een virus zijn. Ik hoop dat ik het sneller kan..

Verder zijn we erg chaotisch bezig (ik). Gisteren ging ik weg van het werk en toen deed ik de deur van de loods op slot terwijl mijn collega nog binnen was. Dat geeft niet als hij een sleutel bij zich heeft maar die had hij buiten in zijn auto...

Fran kwam woensdag thuis zonder bril. Overal zoeken. 'Had je hem wel op naar school, is ie daar gebleven, of in het zwembad?' Donderdag zouden we vragen. Vergeten. Want we moesten snel terug naar het werk om de collega te bevrijden.

Vanmorgen was niet alleen de bril nog steeds weg maar nu ook zijn schoolrugzak. Niet in huis, niet in de auto, niet op mijn werk, niet op de speelzaal....waar we overigens vanmorgen wél de bril vonden.

En die rugzak, zal wel in de koelkast liggen of zo.

duss

Vanmorgen vroeg op...we moesten weer aan het werk/naar school. Nou ja, niet naar de echte school, maar naar de speelzaal op het golfterrein gaat Fran deze week. En dat is een luxe bedoeling hoor, met zwembad erbij, buiten, én binnen mocht het slecht weer zijn.. (hier, in Augustus...??) Juf Raquel is zeer geliefd bij Fran dus het komt zo ie zo helemaal goed.

Gisteren was hij een tekening voor Lorena aan het maken. Want, zo zei hij, 'we mogen toch al bijna weer naar school?'. Nou, dat duurt nog wel even. Tot 10 september om precies te zijn. Maar hij mag wel naar de speelzaal, en in sept weer even naar de zomerschool. Hij heeft het liefst veel andere kinderen om hem heen. Vooral meisjes...Op vakantie was hij zeer gecharmeerd van Lulu. Frunnekte aan haar haar omdat ze dat zo lekker vond, en zat met een arm om haar heen naar de film te kijken. Op school is Lorena nog steeds favoriet maar dat is wel een haat-liefde verhouding, zó, wat kunnen ze ook vechten haha.

Gisterenmiddag waren we op het strand in San Jose. Toen hij eenmaal omgekleed was heb ik hem niet meer gezien; druk met andere kinderen. Hij wilde zijn broek niet uitdoen om zijn zwembroek aan te doen. Schaamt ie zich voor. Moest ie helemaal ingewikkeld omkleden achter een grote steen. Terwijl de grote meerderheid daar in zijn blote derriere loopt haha, meneertje wil een zwembroek aan tegenwoordig. Thuis niet he, als het zwembad vol is loopt ie rustig buiten in zijn blote gamba en nodigt de hele buurt erbij uit. Dan doet het hem niets. (?!?!)

En nu gaan we langzamerhand de koffers voor Nld inpakken. Zaterdag gaan we voor twee weken die kant op. Niet teveel meenemen want ik moet daar het een en ander inslaan: Damesschoenen maat 42, lange broeken lengtemaat 36, onmogenlijk hier...en boeken natuurlijk. Dus ik neem alleen slippers en korte broeken/rokjes mee voor mezelf, dan moet ik wel inkopen doen anders verkleum ik haha. (Ik ben niet zo'n winkelaar)

Zaterdagavond komen we aan, dan hebben we voor zondag een dagje met de fam. gepland, maandag een dagje met vriendin, (naar 'de verzorgpony' en als het mooi weer is ook zeilen...dus duimen voor mooi weer!!!). Dinsdag willen we graag richting Loon op Zand en dan ons tentje opzetten bij Ome Jan op de manege en een dagje naar de Efteling gaan, dat ligt er namelijk vlak naast.. En dan donderdag weer richting Loenen. Nu ik dit zo zie moet ik misschien toch maar een lange broek meenemen want de eerste week hebben we geen tijd om te shoppen....duss

Trevelez 3

Fran in Trevélez

Trevélez 2

De vriendjes op de camping

Fran op Napoleon in de 'proefles'.

Het terrein waar we reden. Je ziet de diepte op de foto niet erg maar het is behoorlijk steil.

Hé, ik was ook mee!

De buikklachten van Fran gingen niet echt over. Woensdag voelde hij zich beter maar 's avonds was het toch weer mis. We zijn naar wat dorpjes in de buurt geweest, naar een waterval waar ijzerrijk water stroomde. Wat cadeautjes gekocht, wat door de bergen gereden, in ons eigen dorpje lekker uit gegeten.

Donderdag zijn we naar een andere grotere waterval gelopen en hebben we daar een tijd gezeten. Verder op de camping gefreubeld. Op de camping in het restaurant gegeten. Gezwommen. En nog steeds rommelde het in de buik van Fran.

Dus ik besloot een dagje eerder naar huis te gaan, al vandaag en niet morgen. Kijken of Fran thuis wat bijkomt voordat hij maandag weer naar de zomerschool gaat. Vandaag nog naar een heel mooi dorpje geweest; Ferreirola waarvan een route loopt naar Busquistar. Die route hebben we een stuk gelopen en daaraan lag ook een geocache verstopt die we natuurlijk even hebben gescoord. Vlak bij een bron met water met bubbels, 'la gaseosa' noemen ze die. Een soort seven-up wat daar zo uit de berg komt stromen!

Na het lopen vd route zijn we aan de terugtocht van honderduizendmiljoen bochtjes begonnen. Onderweg uit gegeten en nu zijn we weer thuis. ook wel weer lekker. Veel klammer hier, lijkt wamer. Maar daar hebben we de airco voor...

Trevélez

Na honderdduizend bochtjes, een geocache en nog eens honderdduizendmiljoen bochtjes waren we op de hoogste camping van Spanje, in Trevélez, op 1560m. We zochten een plekje, kochten een ijsje, zetten de tent op en doken in het zwembad. In die volgorde. In het zwembad was een familie uit Amsterdam met drie kinderen met leeftijden rond Fran. Leuk, Fran had vriendjes gevonden! Ze bleken schuin tegenover ons te staan en liepen af en aan bij ons tot ze dinsdags weer weg gingen.

De eerste middag bleek er een open dag op de manege in de buurt te zijn. Daar gingen wij (natuurlijk) heen. Fran reed paard, vooral ook om te kijken of hij goed genoeg reed om een route te rijden.. Hij had het paard goed onder controle, zei de eigenaresse, dus hebben we afgesproken om een rit te maken op maandagochtend door het bos.

's Avonds hebben we een film gekeken op de laptop van de fam. van de kinderen. Alle kinderen op een laken en wij er achter op stoelen, met een lekkere grappa. Leuke dingen gedaan dus op de eerste dag.

Zondags liepen we over een bergpad naar het dorp. Een mooie route. We hebben wat boodschappen gehaald en een ijsje en liepen daarna weer terug over het bergpad..We zwommen in het zwembad, de kinderen speelden en tekenden samen. Lulu (4) maakte een mooie tekening voor mij en zei: ' die moet je aan een leuke meneer geven, dan gaat hij vast wel met je trouwen. Dus die bewaar ik goed, mocht ik een leuke meneer tegenkomen, haha.

's Middags met de auto naar het dorp, winkeltjes gekeken, ijsjes gegeten op een terrasje en een lekkere trui gekocht voor Fran want het is hier best fris 'savonds en ik had alleen een tshirt met lange mouwen voor hem bij me voor 's avonds. Fran kreeg last van zijn buik in de nacht van zondag op zaterdag. Diarree. Maandag even voor 10 waren we bij de paarden. Fran weer met buikkrampen, op de letrina buiten achter het kippenhok. Vond hij reuze interessant.

We gingen met vier de berg op. Eigenaresse, haar dochter, Fran en ik. Ik wist niet dat paarden zulke steile bergpaadjes op konden. Over hazenpaadjes gingen we naar boven, tot boven de boomgrens. Soms moest het paard een rare stap/sprong maken om naar boven te komen en dan gilde Fran een beetje maar hij deed het heel goed. Het kostte hem wel, zei hij, maar hij had het heel leuk gevonden. Heel stoer.

We reden over hazenpaadjes tot boven de boomgrens, daar gingen we een stuk over een ongeasfalteerde weg en daarna weer over een hazenpad terug. Zo mooi uitzicht, ik heb zo genoten!!! Heel gaaf!!!

's Middags heeft Fran geslapen, hij was nog heel niet lekker. Overgegeven en diarree. Ik heb medicijnen voor hem gehaald maar dat leek eerst nog niet te werken. Want 's nachts kotste hij de hele tent onder. De slaapzakken, zelfs tot bij allebei achter onze oren.... Beetje weer slaapbaar geprobeerd te maken en dat ging redelijk. Dinsdagochtend alle slaapzakken gewassen. Gelukkig droogt het hier snel! 

Vanmorgen een rondje door de bergen gereden en vanmiddag in het zwembad gelegen. Het lijkt hem nu beter te gaan, gelukkig maar. Hij ligt nu in het zwembad met twee spaanse vriendjes. En ik profiteer even om hier in de receptie van de camping te internetten....tot next time!

theater

Gisteravond waren we in de urba. Eerst ergens afgesproken om wat te drinken, daarna naar het kinder-theater. In de urba is het aan de rand van de boulevard,in het gras in de buitenlucht. Iedereen neemt een handdoek mee en gaat zitten of liggen en de meesten nemen zakken vol chips en broodjes mee. Het is nl op een tijd dat de spanjolen eten. Van half tien tot een uur of kwart voor 11 's avonds.

Het was weer heel erg leuk! Ik had woensdag na de voorstelling een mail gestuurd dat we altijd zo van hen genieten. Kreeg ik gisteren een mailtje terug en we werden zelfs genoemd en bedankt na afloop van de voorstelling. Erg leuk!

En dan zijn we er nu bijna klaar voor. Het meeste zit al in de auto, Fran slaapt nog, maar als hij zo dadelijk wakker wordt gaan we ons langzaam klaar maken en op pad.

Tot over een week!