feest

Zojuist per telefoon mijn loonbelastingverklaring ingediend. Ja wel, dat kan hier. Ze sturen je vd belastingdienst een klad-verklaring op en als die goed is of als er maar weinig veranderd is, dan kun je dat telefonisch doorgeven. Bij mij wilden ze nog wat gegevens over het huis hebben, (aankoopdatum, of hypotheek volledig voor de aankoop van het huis gebruikt is) en toen ik die gegevens doorgegeven had kreeg ik opeens nog meer terug als er op de klad-verklaring stond. Ik vond het helemaal leuk dus heb toen maar gelijk de definitieve verklaring over de telefoon gedaan. Laat het geld nu maar binnenstromen :-)

Gisteren zaten we op het paard, de les van zaterdag inhalen. Was lekker. De paarden waren allemaal een beetje fris want ze hadden twee dagen stilgestaan..

Vrijdag komt mijn zusje, met man en zoon hier naar toe vliegen. Gezellig! En om de feestvreugde compleet te maken komen ook Opa en Oma halverwege volgende week hier aan met het campertje. Dus we hebben leuke vooruitzichten. Maar ik moet nog wel even vegen, stoffen, ramen lappen en onkruid wieden van te voren. Anders krijg ik op mijn donder..

kort

Er zou een leuke looproute lopen bij dit aquaduct, we hebben gezocht maar niet gevonden. Nog maar eens kijken op internet hoe en wat. De dag begon bovendien stralend maar toen wij gingen wandelen ging het regenen. Korte wandeling dus..

kamperen

Uit t werk/school gingen we richting San Jose alwaar we de berg over liepen en de tent opzetten vlakbij een heel mooi strand, een beetje in de duinen. Er was niet echt een vlak stukje maar goed, we rolden dus naar elkaar toe. De zon ging al vrij snel achter de berg maar Fran wou toch nog zwemmen. Daarna maakten we een vuur en aten we thuisgemaakte en op het vuur opgewarmde rijst.

De nacht was niet koud, het was bewolkt, en de volgende ochtend was het jammergenoeg nog bewolkt. Op het vuur geroosterde broodjes gemaakt. Een eind gelopen door de verschillende baaien en krabbetjes gezocht op de rotsen. Daarna kip gebakken op het vuur en met de rest van de rijst opgegeten..

Na het eten ging het druppelen. Snel de tent afgebroken en op de terugweg gegaan. In Aguadulce scheen de zon weer maar waaide het heel erg hard (dat was daarginds niet zo). Het was lekker, maar wel heel jammer dat het geen mooi weer was anders hadden we nog de hele dag op het strand kunnen liggen en zwemmen...

Gormiti

Hadden we toch gisteren twee pakjes van de post nog voor mijn verjaardag. Een heel lekker pakje en een heel leuk pakje. Dank dank dank!!

En voor Fran zat er ook een grote verrassing in, een Gormiti uit Nld!! Van de eerste serie, die wordt hier niet (meer) verkocht. Die heeft NIEMAND, zei hij glunderend, en Gormiti Malvarius moest zelfs mee naar bed.

Vannacht gaan we een nachtje kamperen op San Jose. Daar waar je eerst vanaf los Genoveses een berg over moet lopen, en dan bij een heel mooi strand komt, waar je in de duinen kunt slapen. We hebben alleen nogal veel zooi om mee die berg over te slepen...

zomer

We zaten weer op het paard gisterenmiddag. Ik op Nilo een vosje met arabisch bloed, Fran op Merlin, en er was nog een meisje van 7 in het klasje en zij reed op Blanquita. Was leuk. De kinders deden spelletjes en ik reed mijn eigen ding. Weer eens lekker gegaloppeerd met Nilo. Abril die ik normaal rijd is nog erg onstuimig en onstuurbaar in de galop.

Er komt binnenkort een nieuw paardje bij, een 4 jarige. Leuk.

Nu, vanmorgen is het supermistig. Dat wil zeggen dat het een warme dag gaat worden. Straks als de mist op trekt krijgen we veel zon. Gisteren was het ook warm. 26ºC, lekker hoor, ik heb in het zonnetje gelegen.

maandag

Fran heeft het leuk gehad op schoolreis. Hij heeft zelf brood gebakken, en paard gereden. Ze hebben spelletjes gedaan en met de geiten gespeeld, er waren ook jonge geitjes. De juf zei alleen dat hij zich niet zo erg goed had gedragen, en daarna thuis ook niet dus later heb ik hem straf gegeven. 'Maar je moet toch ook luisteren Fran!!''Ja, ik weet' zegt hij dan. Zo zielig is hij dan... 

En ik ben weer gebeuld bij de tandarts, ze zette mijn hoofd klem tussen haar borsten en haar hand met een klem erin en zat een vol uur in mijn mond te vijlen, te boren en te doen. Maar goed het is weer gebeurd.

Castala

Het was raar weer vandaag, bewolkt, later niet..Wij waren met Miek naar het bos van Castala en daar hebben we gebarbeknoeid. En we hadden net geluk want het zonnetje scheen en alleen op het eind kregen we wat druppels op het hoofd. Was lekker en relaxed!

Wochenende

Vanmorgen zaten we op het paard. Was leuk! We waren maar met drie, Fran, Noe, de man van Luisa en ik. Lekker gereden. Het was ook lekker weer, niet te heet en niet te koud.

Daarna waren we even op het strand van Aguadulce maar er kwam een enorme wolk, dwz de hele lucht is nu betrokken en er kwam veel koude wind toen zijn we maar weer naar huis gegaan.

Morgen gaan we met Miek barbeknoeien ergens in de bergen. Hopelijk is het dan mooi weer. En maandag heeft Fran schoolreis naar een soort van kinder-boerderij met paarden en koeien en kippen, gaan ze meehelpen en ritjes maken. Cortijo Colorao in Berja. En dan moet ik weer onder het mes bij de tandarts...aahahahahaaaaaa

42

HAPPY BIRTHDAY TO ME

San Jose

Vanmorgen wilde Fran nergens heen. Na een paar dagen uit huis wil hij het liefste thuis spelen. Maar dat is dan om een uur of 11 over en dan wil hij wel weer ergens heen. Naar San Jose bijvoorbeeld.

Zullen we daar ook nog een schat zoeken Fran?

'Nee hoor', was zijn antwoord, 'we gaan om te genieten, niet om ons daarmee te vermoeien'(!!....)

Dusss, zo gezegd zo gedaan. Nu heb ik billen als tomaten!

Mooi

Donderdagochtend vertrokken we vroeg met de auto nokkie vol en om een uur of tien kwamen we bij dit kasteel, van La Calahorra aan. Een heel rustig mooi dorpje met dit indrukwekkende kasteel. We vonden er bovendien een cache.

Daarna reden we door richting Sierra de Huetor. Het was een stralend zonnige dag. Maar het was ook wel duidelijk te merken dat het in Granada een paar graden koeler is dan bij ons. Het ligt dan ook een heleboel meters hoger.

We reden het natuurpark in en vonden een mooi recreatie-terrein om te koken en een hapje te eten. Het was er heel mooi. Ik ben erg van de naaldbossen en dus helemaal in mijn hum. Ook daar vonden we een cache. Fran kreeg er helemaal zin in, hij wou er nóg een zoeken. We reden naar een ander stuk natuurpark en liepen er een mooie route. We kwamen bij een watertje, Fran speelde met zijn Gormiti's aan het water en we kwamen vlak bij de cache, alleen zo'n driehonderd meter te laag....we hadden het verkeerde kronkelpad genomen. Maar we waren moe en weer hongerig dus togen we naar de camping.

Er stonden allemaal Nederlanders. Echt, je kunt hier geen camping op of het staat er vol mee. Wij hebben een auto met spaans kenteken, Fran is een donker jochie en ik ben heel lang en blond. Ze wisten niet wat ze van ons moesten denken, maar toen ik in een kwartiertje de tent had staan in m'n eentje (nou ja, Fran hielp..) wisten ze het zeker; ik moest ook wel een Nederlandse zijn.

We aten een broodje en daarna had Fran toch nog weer zin om die schat die we niet gevonden hadden te zoeken. Dus dat deden we. Het was een mooie route die uitkwam bij een groot verlaten huis in het bos. Het licht was mooi, de zon ging bijna onder en toen het bijna Frannebedtijd was kwamen we weer op de camping aan.

De nacht was koud en gehorig. Er waren nog twee plekjes vrij op ons gangpad en die werden allebei nog bezet die nacht, de laatste zelfs pas om drie uur 's nachts. Weet je wat een herrie dat maakt, een luchtbed oppompen middenin de nacht!! En dan al die snurkers rondom, man man. En koud was het ook. De volgende ochtend ging gelukkig vlug het zonnetje weer schijnen.

Daarna gingen we een ronde maken naar vier geocaches die relatief dichtbij elkaar lagen. We begonnen bij Viznar, waar Federico Garcia Lorca is gefusileerd. Er was een soort gedenkplaats gemaakt, daar zagen we een eekhoorntje springen. Leuk.

En we vonden een schat..Door naar de volgende; een zogenaamde earthcache, een plaats waar heel veel schelpenfossielen in de berg zaten. Die vonden we ook en reden door naar een park dat ook naar Federico Garcia Lorca vernoemd was. Daar zaten mensen op het gras op tien meter van de plaats waar de cache lag dus die moesten we even laten liggen. De laatste op rit was een berg op naar een mooi uitzichtpunt over een vallei. Het werd inmiddels wel erg bewolkt. We liepen de berg op die bezaaid was met orchideeen in alle kleuren, geel, donkerpaars, lichtpaars, wit, roze, prachtig.En het uitzicht was uiteindelijk ook mooi al hebben we bijna naar beneden gerend omdat het begon te plensen.

Maar het was toch bijna etenstijd. We reden nog even terug naar het park en scoorden de cache die we over hadden moeten slaan en gingen vervolgens naar Beas de Granada een hapje eten. Soepje, migas, tortilla en calamares, erg lekker maar veel te veel! We hebben er lekker lang gezeten tot de zon weer wat ging schijnen... 

Daarna naar het bezoekerscentrum vd sierra de huetor vanwaar er verschillende routes lopen. We volgden er een die naar een schat zou lopen maar we deden weer iets fout. Wel een heel mooie wandeling! We kregen een hagelbui op ons hoofd en keerden terug naar de tent alwaar we in de auto een broodje gegeten hebben want het was koud en winderig.

Die nacht sliepen we beter dan die er voor want de regen spetterde op ons tentdoek. 'Mama water' zei Fran om twee uur. #&%$&%/$%!!! Dus ik de tent uit op zoek naar water...maar verder sliepen we lekker lang door, wel tot een uur of half negen. En dat is heel wat voor Fran. Het was nog verdacht donker.

Toen we ons hoofd uit de tent staken vroren de oren zowat van ons hoofd en zagen we dat het hartstikke bewolkt was. Er lag zelfs een beetje sneeuw! Dat was teveel van het goede. Ik heb de tent opgebroken en we hebben nog een rondje met de auto door het gebied gereden, een broodje gegeten, twee eekhoorntjes achter elkaar aan zien gaan, een grote bonte specht heel vlakbij op een boom zien ziten en daarna zijn we op huis aan gegaan. Halverwege ontdooiden we weer een beetje en in Aguadulce waar we aan het begin vd middag aankwamen was het stralend mooi weer! Dus vanmiddag in de zon gezeten en bijgekomen. Toch een mooi kampeeruitje! Jammer dat we deze dag ook nog niet wat mooie wandelingen hebben kunnen maken maar het was echt te koud en nat, dan ga je ook niet lekker buiten zitten eten en zo. We moeten zeker nog een keer terug als het wat warmer is!

sneeuw

Even weg

Fran heeft het reuze naar zijn zin op de paasschool. Gisteren was ik tien minuten eerder om hem op te halen, was hij zwaar teleurgesteld dat ik hem al kwam halen, hij was nog helemaal niet klaar met spelen! Mooi toch!

Uiteindelijk niet paardgereden gisteren, er was teveel wind. Toen zijn we maar een kampeertafel en 2 klapstoelen gaan kopen. Zitten we nog comfortabel ook deze dagen.

Wat hoop zoooooi gaan we meenemen om een paar dagen te kamperen. Mán, we mogen wel een aanhangwagentje meenemen! Maar we zijn er bijna klaar voor. Nog even wat zenuwen uit mijn kies laten halen vanmiddag en dan morgenochtend gaan we op pad. Zal geen computer in de buurt hebben, denk ik, dus dan horen jullie zaterdag of zondag wel weer wat van ons.

Gisteren

Het bekijken van 'de schat'

Fran is moe

We zijn weer aan het werk/op school. Maar gisteren liepen we hier! Nog twee daagjes en dan heb ik ook een paar dagen vakantie, en dan lopen we door de provincie Granada. Lekkerrrrrr...

Rambla Indalecio

We liepen weer door de woestijn vandaag, en nog in de goede rambla ook. Het was een heel mooie route die eindigde bij een waterval van een meter of twintig hoog waar een klein straaltje water door naar beneden kwam. En dat hoorde je al van verre. Op de achtergrond vd foto kun je het een beetje zien, daar waar de bergen in een kommetje samenkomen. En daaronder vonden we de geocache waar we al een tijdje naar op zoek waren...

Whisky

Sorry Pa, je whisky is op. Ik zal een nieuwe voor je halen.

Dat zat zo, ik had het hek op slot voor die Cubaan. Maar dat hielp niet.

Vanmiddag heeft ie valkuil gespeeld met Fran en ook het piratenspel. En vanavond heeft ie met mij gedanst, salsa, en jouw whisky opgedronken. Ik ook, met cola. Dus nu ben ik tipsy en weet ik weer helemaal hoe dat ging. Salsa.

En hoe iemand met zijn neus in je haar kippevel maakt.

Toen hij indecente dingen wou gaan doen heb ik hem de straat weer op ge-bonjourd terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Maar ik had zo gedacht dat dat toch maar het beste was. Vooral omdat ik dat morgen waarschijnlijk ook vind als ik niet meer tipsy ben.

Dusss

blubber

Vanmorgen vroeg zaten we weer op het paard. Fran op zijn Blanquita en ik op Abril, en ook een galopje op Nilo. Om de les van vorige week in te halen gaan we dinsdagmiddag weer rijden.

Daarna de woestijn in. Daar ligt nog een geocache waar we al een paar keer naar op jacht geweest zijn maar nog steeds niet gevonden. Er gaan 150.000 kronkel-rambla's door de woestijn en we hebben de goede nog niet gevonden. Tenminste... nu wel, maar toen gingen we weer op huis aan (want honger...). Het is nogal ruig terrein maar de volgende keer weten we waar we moeten beginnen, dat scheelt!

Fran had zijn rijlaarzen aangehouden. Dat was maar goed ook want hier en daar stond er water in de rambla, en blubber. Zijn laarzen waren eigenlijk nog te kort, hij heeft zitten spelen en knoeien tot hij van laars tot kruin onder de blubber zat. Tegen die tijd had ie wel een bakje vol met kikkervisjes gevangen (middenin de woestijn, ik snap dat nog steeds niet erg...). Ze zwemmen nu bij de goudvis in de kom maar die wordt er beetje gestressed van..

donderdag

Fran kreeg zijn rapportje mee vandaag en het was weer allemaal goed. We hebben samen al zijn tekeningen bekeken en zijn schriften. Hij was helemaal trots.

Lieve juf Fernanda liep met een hééééle dikke wang, ze had last van haar verstandskies. Ze had echt een hoofd zoals je wel eens op die heel overdreven plaatjes ziet met een dikke wang en een zakdoek eromheen geknoopt. Zo zielig!!

Morgen gaan ze met school naar de film in Roquetas, iets met monsters en buitenaardse wezens.... en daarna hebben ze paasvakantie.

Vanavond hadden we vergadering voor de paasschool. Nou ja, eigenlijk voor de mensen die niet weten hoe dat werkt. Fran was mee en omdat Ana Reina (de opper-juf van de zomerschool) en Fran elkaar goed kennen mocht Fran mee helpen vertellen wat er zo leuk is op de paas- en zomer-school met Ana. Was wel grappig. En gelukkig was hij alleen maar positief :-) Ze gaan pasen vieren op z'n engels (maandag), op z'n Nederlands/Belgisch (dinsdag) en op z'n spaans (woensdag). Ben benieuwd.

En ik kreeg een afhaalbericht van de post van het Nlds consulaat in de bus. Ik kan Fran z'n ID-kaart ophalen op het postkantoor. Da's mooi! Dus, we kunnen weer op reis buiten Spanje.

paasweek

Wat we doen? Nou niet veel bijzonders. Fran gaat naar school, ik ga naar het werk. Uit school/werk zitten we een beetje voor de televisie, lezen we tijdschriften, eten we wat en gaan we naar bed. Het is een beetje raar weer geweest de laatste dagen. Beetje bewolkt, gisteren ook met regen.

Fran heeft volgende week paasvakantie. Maar ik moet werken...drie dagen. Er is 'paasschool' op school dit jaar. Gegeven door Ana Reina (waar hij altijd naar zomerschool gegaan is tot nu toe) Daar heb ik hem voor ingeschreven. Gaan ze leuke dingen doen.

Op de manege hebben ze ook heel iets leuks georganiseerd. Drie dagen 'ponykamp', zonder slapen, alleen 's morgens, maar ik weet niet hoe ik hem daar moet krijgen. Spotgoedkoop ook nog. Gaan ze leren poetsen, invlechten, opzadelen, uitmesten en natuurlijk ponyrijden. Jammer dat het zo'n eind weg is anders was er nog wel een mouw aan te passen met het halen en brengen op voor mij verkeerde tijden...

Daarna hebben we samen 4 dagen vrij. En als het mooi weer is wil ik graag een paar dagen weg. Maar ik twijfel nog: 

Sierra de Huétor, Granada. (170 km) Is mooi bosrijk gebied. Liggen ook veel geocaches...maar het is wel in de bergen en dus misschien wat koud, 's nachts..Daar kunnen we natuurlijk gewoon genoeg slaapzakken en dekens voor meenemen...

Almuñecar, Salobreña, (118km) aan de kust, dus wat warmer 's nachts. Liggen ook veel geocaches. Maar het trekt me niet zo. Geen bos, toeristisch opgepoetste plaatsen vooral Salobreña...

Laujar. (70km) Zijn we al vaak geweest. Mooie camping met ezels, paarden, kippen honden etc. helemaal goed. 1 nog te zoeken geocache langs een mooie route die we al vaker gewandeld hebben. In de bergen, beetje koud?

Sierra de Maria. (190km) Mooi bosrijk gebied. Liggen veel geocaches in de buurt. In de bergen, beetje koud?

Mojacar (103km) Langs de kust, vaak geweest maar nooit op de camping, leuke sfeer. Verschillende geocaches in de buurt.

Ik denk dat het de eerste wordt; Sierra de Huétor. Is erg mooi daar. Maar eerst maar eens de weersvoorspellingen afwachten voor volgende week want als het zo is als deze week dan kunnen we beter thuisblijven!