beter

Fran had een korte verjaardag. We reden naar Toys r us om een cadeautje te kopen van het geld van zijn pa, we maakten de taart op met Miek, we aten (hij wou garnalen en linzen eten op zijn verjaardag..) en om vier uur viel meneertje in slaap en werd pas vanmorgen om 8 uur weer wakker...Nu is hij weer helemaal fit!

Ik ga zelf ook beter. Gisteren was slecht, vanmorgen alleen nog verhoging, zo slap als een vaatdoek en sterretjes zien bij het hoesten. Maar nu gaat het veel beter.

Dan gaan we nu maar eens aan de paasweek denken. Wil eigenlijk een paar dagen kamperen dus ik ga iets leuks opzoeken....

In de gloria

Het was een leuk feestje. Er waren veel vriendjes en vriendinnetjes en hij kreeg leuke cadeautjes. Af en toe liep Fran er wat verloren bij, je kon zien dat hij niet lekker was.

Normaal is hij bij de wildsten en rennen en duwen ze dat het een lieve lust is maar daar hield hij zich vandaag wat afzijdig van. Toch had hij het wel heel erg leuk gevonden, zei hij.

Zijn vader belde toen we net thuis waren, hoe het geweest was. Dat dan weer wel.

Hij heeft een probleem in zijn hoofd hoor. Ik weet zeker dat hij even had willen komen kijken, maar dat zijn trots en schaamte tov andere ouders hem in de weg zit. Hij doet het zichzelf aan.

Straks gaan we de racebaan bouwen die Fran gekregen heeft!

feest

Straks gaan we Fran z'n feestje vieren, in de Mc Donalds. Eerst stoppen wij ons nog eens vol met paracetamol en dan gaan wij er tegenaan. Fran heeft ook weer koorts, 38.2 en ik 38.6. Shit he, net nu hij zijn verjaardag viert.

We gaan er in ieder geval even heen. Omdat er nog een jarige is maakt het ook niet zo heel veel uit als we er na een tijdje tussenuit knijpen, als hij het niet volhoudt. Hij ligt nu te slapen, misschien scheelt dat voor straks.

En morgen wordt hij écht 6. ZES! Groot man!!!

Ik kreeg net van zijn vader geld om iets voor hem te kopen. Het is natuurlijk prut dat hij dat niet zelf doet. En dat hij het niet zelf komt brengen vanmiddag. Maar goed. Het is iets.

kots

Vannacht gedroomd. Dat *** bij ons thuis kwam, midden in de nacht (voor hem heel gewoon) en dat hij niet meer weg wou want hij had ook recht om daar te zijn, vond hij. En vervolgens kotste hij op het bed en op de bank en bleef hij gewoon zitten.

Maar ik wou dat hij weg ging en bleef, dus ik ging de politie bellen want hij heeft een straatverbod, ik kon van de weeromstuit het goede telefoonnummer niet vinden. Vervolgens werd ik badend in het zweet wakker, maar dat was van de koorts.

gaten

Fran was weer naar school en dat ging prima. En ik was weer naar het werk. Met kippevel de hele dag, beetje koorts.

En zit ik met een scheve mond, kan ik nog niet praten zonder te slllissen, vanmiddag naar de tandarts geweest. Ik had een groot gat in een kies en bovendien blijkt dat de kies er naast ook aangetast is. De kies van het grote gat moet gereconstrueerd, de kies er naast moet gevuld en onderin heb ik een losgelaten vulling. Tjakka. Vier vervolgafspraken. Zal ik alles er maar uit laten slopen :-(    Of in het vervolg beter flossen natuurlijk...

school

Vanmorgen keek Fran nog behoorlijk scheel maar hij is inmiddels weer helemaal wild dus hij mag morgen weer naar school. Er waren wel 7 kinderen ziek van zijn klas, vertelde juf Magdalena. Het heerst. Nu zal ik ook wel aan de beurt zijn, ik heb het al in de keel dus dat komt goed.

'Ik heb nog zó'n hoofdpijn', zei hij net met een heel gemaakt zielig gezicht, 'dan mag ik vannacht zeker wel weer bij jou slapen he?' Ja ja...nee nee!

Hij was de hele dag in zijn hoofd wel bezig met school. Dan zei hij; 'nu zijn ze op het schoolplein he?' 'of nu gaan ze eten he?' Juf heeft een methode bedacht om ze allemaal weer rustig te krijgen als ze buiten gespeeld hebben; Dan gaan ze 5 minuten op relax. Allemaal het hoofd op de armen op de tafel leggen, monden dicht en een klassiek muziekje erbij. Ik zie het hele stel liggen  :-)

thuis

Fran was toch best wel echt ziek bij (koorts)pieken en had veel hoofdpijn. De dokter heeft hem er iets voor gegeven. In de loop vd dag kwamen er hoest en snotters los. Eens kijken hoe we de nacht doorkomen, tot nu toe slaapt ie als een roosje en gloeit ie niet.

De hele dag thuis geweest, dat gebeurt niet vaak. Ik ging aan de gang met een fles 'quitagrasa' en ontdekte dat ik wítte tegeltjes met een blauw/grijs motiefje heb in de keuken. En ik heb 1 bovenkeukenkastje, en dat is nu ook wit van boven. En met de plafondventilator kwam ik tot de helft.... toen was de fles ontvetter leeg.

Fran zat op de bank voor de tv, lag in mijn bed voor de tv, maakte van lego huizen voor zijn Gormiti's en daarna maakten we ook een reuzenrad van K'nex voor zijn Gormiti's. En we probeerden een fee te tekenen voor vriendinnetje Lorena maar alle pogingen draaiden uit op heksen. Ik vrees dat ze geen tekening krijgt morgen.

We wasten de auto en tot drie keer toe kwam meneer de Cubaan voorbij. Hij hééft het niet meer over kussen maar ik krijg er nu al standaard twee op mijn wang als hij langsloopt. Hij is wel aardig hoor maar hij komt letterlijk en figuurlijk te dicht bij staan als hij een praatje maakt. Hoe kom ik daar nu weer vanaf. Het wordt tijd dat zijn bar open gaat, dan heeft hij daar geen tijd meer voor. O ja, en ik ben erg guapa met mijn haar op een staartje. 

Verder zaten we ook in het zonnetje met een boekje en vrat ik me een slag in de rondte. Vooralsnog ben ik 6 kilo kwijt. Ik ben een eter uit verveling blijkt weer. Ben ik ergens buiten aan het lopen dan eet ik als ik honger krijg en niets tussendoor. Hang ik op een bank dan beweeg ik graag ook iets, namelijk de kaken. :-(

update; Het gaat nog niet lekker met Fran. Koorts en veel hoofdpijn. Dus we blijven nog maar even thuis.

ziek

Met kinderen krijgen, krijg je ook tegelijkertijd gratis en voor niets een paar heel sterke gevoelens mee. Ten eerste het onvoorwaardelijk houden van waarbij al het andere waarvan je voorheen dacht dat het houden van was volledig in het niet valt.

En ten tweede angst. 'Er zal hem toch niets overkomen' en 'er zal mij toch niets overkomen want ik moet voor hem zorgen'.

Pijn in de nek en een beetje koorts wordt angst voor meningitis. En waar ik vroeger nooit bang was om van het paard te vallen denk ik nu soms; 'ik moet nog minstens 12 jaar mee om Fran goed af te leveren, ik mag (nu nog) niet mijn nek breken'.

Fran heeft koorts en ligt in mijn bed te gloeien. Ik vind het nix, kon ik het maar overnemen.

update; Vanmorgen een stuk beter, toch maar een dagje thuisblijven

Tabernas

Dit is een stukje van de woestijn van Tabernas, de enige woestijn in Europa, gezien door mijn zonnebril...

We waren daar vandaag aan de wandel op zoek naar een geocache. Het is zo leuk dat we hierdoor op plaatsen komen waar we eerder nooit geweest zijn. Wandelroutes die we niet kenden, mooie plekjes die we anders nooit hadden ontdekt! Miek was mee, de hond was mee, Fran was mee maar een beetje niet zo heel lekker al hebben we daar niet veel van gemerkt. Voordat we gingen was hij een beetje iebelig en had ie pijn in z'n nek en keel en hoofd. En nu we terug zijn is hij weer niet helemaal lekker. Ik zie het altijd aan zijn rechter oog, dat hangt dan half dicht.

Maar hij heeft wel genoten vandaag, net als wij. Het was heel mooi weer en de omgeving prachtig. Hij heeft lekker in het water zitten prutten. Want raar maar waar, je ziet hier bijna nooit een rambla met water er in maar middenin de woestijn dus wel!

.                                                                                                                                                                                .

te paard

..                                                                           

                           .

zaterdag

Niet vaak zó'n schoon huis als nu :-)

 Je gaat toch twijfelen, die bulten zien eruit als vlooienpikken, tenminste die op de voeten wel. 

Maar het hele huis is uitgekamd, schoon gedweild, bespoten tegen ongedierte, de poezen zijn gepoederd en dragen een spiksplinternieuwe vlooienband.

De auto is bespoten van binnen, mijn bed is nageplozen en verschoond, bespoten, geen beestje gezien en nog komen er nieuwe bulten.

Het zal wel weer een keer over gaan.

Vanmorgen waren we bij de paarden (de laarzen maar aangehouden voor de zekerheid :-) )

Was lekker. Miek was ook mee en heeft foto's gemaakt. (Zet ik misschien later nog wat van op)

Daarna gingen we de woestijn in en zochten en schat die we overigens niet vonden.

We liepen een rambla uit en werden daarna opgehaald door een meneer die zei dat 'het hek' dicht zou gaan tot aan maandag...Hij had de auto zien staan. We wisten helemaal niet dat we achter een hek zaten....

Het was er wel mooi trouwens! Maar dus geen cache gescoord..

teek?

Mijn dokter zegt dat het door een tekenbeet is veroorzaakt, de bulten die ik heb. 'k Heb geen teek gezien maar goed. Staan mijn sandalen voor niets bij het vuil :-)

Er is bloed afgenomen en ik moet antibiotica nemen want teken kunnen nare bacterien overbrengen die oa de ziekte v lyme kunnen veroorzaken.

Anyway, over een week is de uitslag van het bloed er ongeveer, en dan hoor ik meer.

UPDATE: Ik krijg net de uitslag van de APK keuring van het werk van vorige week en daarin is ALLES goed behalve mijn bloed waarin teveel 'eosinofilos' zitten en wikipedia zegt daarover:

Een eosinofiele granulocyt is een witte bloedcel die wordt gekenmerkt door vele eosinofiele granules (roze) die niet over de kern liggen en een kern die meestal twee lobben heeft. Hij is veelal aanwezig bij allergische reacties van het lichaam. Dit komt doordat er een systemische respons optreed. Bij deze respons komen ontstekingsmediatoren (IL-1, IL-6 en TNF-alpha) in de bloedbaan terecht en zullen ze een allergische reactie opgang brengen. IL-5 activeert de eosinofielen. Eosinofiele granulocyten ontstaan net als neutrofiele granulocyten uit stamcellen. Onder invloed van cytokinen ontwikkelen ze zich ze zich tot volwassen cellen. Daarnaast ruimt hij ook antigeen-antilichaam complex op

En dat duidt dus eigenlijk weer op allergie. Of zal ik een allergische reactie op een tekenbeet hebben? 

Daar heb ik eerst zelf aan gedacht, nou, ik dacht eigenlijk meer aan een allergische reactie op een vlooienbeet (ik deed mijn zweetlaarzen uit en mijn sandalen aan na het paardrijden, nog bij de paarden)..

woensdag

Vanmiddag een cadeautje gekocht voor Jose Luis z'n verjaardag want daar moet Fran morgenmiddag heen. En ook voor Fran z'n verjaardag een step, zomerschoenen, een zwembroek en daar moet nog wat Gormiti-achtigs bij.

Fran uit school gehaald, die had zijn 'Devilfenix Gormiti' geruild voor een 'Horror profundo Gormiti'. Veel afschrikwekkender nog en dus mooier, dat mag duidelijk zijn. Helemaal gelukkig.

Mijn voeten jeuken niet meer! Wat een opluchting! De bulten op de rest van het lichaam nog wel...???!!! maar niet zo erg. Tussen/op de tenen was het ergst maar daar voel ik niets meer van. Vrijdagochtend een vervolgafspraak bij de dokter..

Zo, en dan ga ik nu even fietsen!

PUK

Ben ik weer. Met nog meer bulten. :-)

Heb pas voor morgen een afspraak bij de dokter kunnen krijgen, nou ja, hij kan toch niet veel doen, alle troepjes die hij vorig jaar voorschreef heb ik nog in huis en dat helpt toch niet, het is gewoon afzien tot de jeuk wegtrekt. Maar vannacht heb ik heerlijk geslapen. Ik had nog 3/4 doos met pillen van de dokter, om rustig van te worden, te relaxen, toen met dat rechtzaken gedoe. Há en dat hielp. Compleet knock out vannacht.

Maar ik wil wel even weten wat het nou echt is en waar het vandaan komt.

En ik had ook nog twee gaatjes bij de tandarts gisteren. PUK!

update; Toch maar even langs 'urgencias'geweest. De dokter dacht ook aan allergie en heeft me 'n spuit in mijn derriere gezet. Nu moet de jeuk over een half uurtje over zijn en de bulten moeten weggaan. En dan moet ik voor een vervolgafpraak naar mijn dokter om te kijken waar ik dan precies allergisch voor zou kunnen zijn behalve pollen. Hij was onder de indruk van mijn voeten.. :-(

Met Fran alles goed.

bulten

Shit. Ik krijg nog meer bulten, op mijn rug, in mijn middel, in mijn knieholtes... Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het gaat worden wat ik vorig jaar eind april ook al onder de leden kreeg, toen kreeg ik opeens allemaal bulten eerst op mijn onderbenen en later overal; waterpokken noemde de dokter het toen. Ik denk dat het iets is wat met waterpokken/gordelroos verwant is want waterpòkken krijg je maar 1 keer als het goed is...

Toch maar weer even naar de dokter..

zomer

Het lijkt wel zomer! We waren met Miek naar San Jose en zochten en vonden daar hoog boven de stranden een geocache. Daarma daalden we af naar de playa de Monsul en lagen daar op het strand. Fran heeft zelfs gezwommen. (Die is gek!)

update; Ik word ook gek! Van de jeuk. Gisteren bijna niet geslapen en vannacht weer niet. Gisteren op het strand was het wel uit te houden. Als het erg ging jeuken stapte ik in de ijskoude zee en bleef daar staan tot ik van de kou geen gevoel meer in de voeten had. Maar in bed is een ellende. Dat gaat zó jeuken. Voeten uit laten steken, ook geen optie, helpt geen barst. Poeder, kalmerende gel, niets, alleen een harde koude douche erop dat helpt, tot ze weer warm worden. Dus heb de halve nacht mijn voeten af staan spuiten. Die zijn schóón nu!!!

krabkrabkrab

krabkrabkrab

Gisteren voor het eerst weer mijn 'Jezus-sandalen' aan gehad de berg op

krabkrabkrabkrab

en nu blijkt dat ik daar een allergie voor heb want

krabkrabkrab

waar de banden zitten heb ik allemaal bulten

krabkrabkrab

gekregen..

krabkrabkrabkrab

Celín

Vanmorgen paardgereden. Was lekker. Daarna zouden we een geocache daar in de buurt gaan zoeken maar ik was het papier met de coördinaten vergeten mee te nemen. Dom dom dom. Toen maar even naar Sierra de Alhamilla gereden en water gehaald. Het water komt daar met 60ºC uit de berg!

Thuis gaan eten en 's middags naar Celin geweest om een cache te verstoppen. We zijn deze berg een stuk op gelopen:

En daar aan de rand van het bos hebben we hem verstopt. Dat is de derde cache die we zelf verstopt hebben. De eerste is inmiddels twee keer gevonden. De tweede is net vanavond online gekomen en de derde die van vandaag ben ik aan het invoeren, dus die is dan overmorgen online. Erg leuk. Vooral ook als je enthousiaste mails krijgt van mede-geocachers!

Beneden bij de rivier nog even samen gevoetbald en toen was het kwart voor zeven vanavond voordat we weer thuis waren. Het was heerlijk weer, en helemaal lekker!

een cocktail

Mooi weer weer. Vanmiddag zat ik op het terras maar het was eigenlijk al te warm op mijn bankje. Dus ik zat te zweten met een boekje in een 'bloot hemdje'.

Er loopt hier vaak een heel correcte gekleurde man die Fran altijd aanspreekt en een knuffel geeft. 'Een vriend van papa' zegt Fran altijd. (alle donkere mensen zijn vriend van papa). Hij liep vanmiddag ook langs, zag mij daar 'in mijn hemd' zitten en keerde op zijn schreden terug naar het hek. Vervolgens vroeg hij naar Fran maar die keek 'Doraemon' en is dan niet aanspreekbaar :-) Na een 'buren-praatje' liep hij weer door.

's Avonds stond ik de was op te hangen, compleet in kikkerbroek...en dat zou toch iedereen af moeten schrikken! Maar nee. Plots stond hij weer voor het hek. 'Als mijn bar in de haven geopend is dan nodig ik je uit om cocktails te komen drinken, ik ga een hele speciale voor je maken. 'Weet je hoe je dat drinkt?' vroeg hij: 'Een cocktail, een kus, een cocktail, een kus'

(blush)

O la la, een cocktailbar en een cubaanse meneer die wil kussen, ik lig nog in de markt, salsa!

vanmorgen

Vanmorgen moest ik voor het werk eerst naar Almeria voor een APK keuring bij de dokter. (Verplicht arbo). Ogen(in een soort verrekijker kijken), oren (in een dichte cabine met een koptelefoon op), hart (met allemaal electroden overal en klemmen op de armen en benen), bloeddruk, bloed, urine, reflexen, vanalles. De analyse uitslagen komen over een week en voor de rest was alles goed. Wel goed zo'n check up ieder jaar. Ik kom normaal nooit bij de dokter.

Heb Fran op gewone tijd naar school gebracht. Toen naar Almeria gereden, daar had ik nog dik drie kwartier over. Cache gezocht op de boulevard langs het strand in Almeria. Gevonden, stukje gewandeld en daarna naar de dokter. Onderweg kwam ik Ana tegen, die zat in de leswagen, is rij-instructrice.

Om kwart over tien weer op het werk...leuk begin vd dag.

strand Almeria, op de achtergrond zie je Aguadulce

cadeautjes

Ben al 5,5 kilo afgevallen sinds ik mijn hometrainer heb. Da' s een cadeautje voor mezelf! Nog twee en dan is het goed. Behalve bewegen doe ik er niet veel aan want ik eet gewoon pannekoeken met Fran mee en patatten, maar wel alles met mate natuurlijk.

Fran kreeg vandaag weer een uitnodiging van een vriendje voor zijn verjaarspartijtje. En hij is zelf ook bijna jarig, dus moet ik op zoek naar cadeautjes..

Én ik kreeg vandaag een leuke brief van de verzekeringsmaatschappij waar ik het huis verzekerd heb. Omdat ik al vijf jaar niets geclaimd heb hoef ik dit jaar geen premie te betalen. Nou, dát is ook een heel fijn cadeautje!

last week

Sierra de Gador

Espejo del Mar

 A few dollars for a movie                                                          Torre Garcia

Capilla                                                                   Faro Cabo de Gata

Cabo de Gata

Miek, Fran en ik gingen vanmorgen richting Cabo de Gata. Dan kom je langs de vuurtoren van Almeria, waar nog een cache lag die we de vorige keer niet gevonden hadden. Nu ook niet, want hij was afgesloten, er werd verbouwd..

Daarna verder richting Cabo de Gata, over de oude weg, langs Retamar en het pitabos. Even voorbij Retamar is een afslag richting zee naar een kapelletje. Nooit geweest. Maar vandaag wel. We liepen er een stuk, we voetbalden wat en we vonden een schat. Met travel-bug-beer Stefan uit Duitsland. We hebben hem meegenomen om met Fran z'n beren te spelen.

Daarna reden we verder richting Cabo de Gata. Stralend mooi weer! We keken bij de vuurtoren, aten wat op een berghelling en klommen een stuk omhoog voor nóg een schat en nóg een travel-bug; klompen uit Nederland. Krijg nou nix. Kreeg net nog een leuke mail terug van de meneer van de klompen uit Nld!

Na al dat schatzoeken hebben we wat gelegen en gevoetbald op het strand van Cabo de Gata. (Er staan nu wel dertig of meer campers daar op dat plekje Opa en Oma. Niet leuk meer!) En daarna weer richting huis. Voldaan en met een heel rode neus en hele rode armen...

Suegra

We lazen een boek van de bieb waar een verhaaltje van Adam en Eva in stond. Dat die volmaakt gelukkig met elkaar waren, ondanks dat ze geen moeders hadden en mede omdat ze geen schoonmoeders hadden. (ja ja modern boek) :-)  Schoonmoeder is suegra in het Spaans en dat spreek je uit als 'sweegra'.

Wat is dat een 'sweegra'? vroeg Fran. Dus ik legde uit dat als hij een vriendinnetje zou krijgen, dat ik dan haar suegra zou zijn. En dat de mama van zijn vriendinnetje dan zijn suegra zou zijn. En dat de moeder van papa in Senegal mijn suegra was.

En Oma vroeg ik toen?

Dat is de zebra van papa! :-)

Zomer

Het is hartstikke zomer vandaag. Vanmorgen reden we paard en zweetten we peentjes. Daarna reden we nog een stukje door de woestijn om een schat te zoeken. Toen we die gevonden hadden op een mooi plekje hebben we daar gepicknickt want we hadden nog pannekoeken over van gisteren...

jin-yang cirkel op de grond in de woestijn

woestijn in bloei

cache

 

Op de terugweg deed Fran een dutje in de auto en nu zitten we in het zonnetje op het terras. Fran met zijn Gormitti's en ik met een stapel oude libelles. Ben even naar binnen gegaan om me in te smeren want aan een kant ben ik helemaal rood. Dus ga nu even anderom zitten..... Wentelteef :-)

Transformer

Het was een kort werk/schooldagje vandaag want Fran moest naar de oogdokter in het ziekenhuis. Hij ziet alles goed met zijn bril, hij hoeft over een jaar pas weer terug.

Dus aten we pannekoeken. En daarna beklommen we een berg. De berg, waar die transformer op lag, die Fran graag wilde hebben. Het was stralend mooi weer en we liepen als kievitten naar boven.

Hebbes! We waren de eerst die de cache vonden en kregen ook een 'First to Find oorkonde' wow, hahaha. Mooie route!

schatzoeken

Het waait enorm de laatste paar dagen. Er ligt een spiksplinternieuwe geocache niet zo ver van huis; 0,7 mile, (maar wel 350 meter omhoog!). En daar zit een transformer spele-dingetje in, las ik voor, aan Fran. Dús we moeten als een haas die berg op, want dát wil hij wel! Maar met dit weer niet want dan waaien we er af!

Bovendien willen we ook zelf een cache gaan plaatsen. Maar we weten nog niet waar. Opa suggereerde Espejo de Mar, Miek suggereerde de woestijn v Tabernas en zelf dacht ik aan Celin of Castala.  Of San Jose, Laujar, Bayarcal. Ik bedoel maar, er zijn zoveel mooie plekjes. Ik wil er een mooie wandelroute bij van niet zo heel lang maar wel een half uur heen en een half uur terug of zo. Men moet er wel iets voor doen! We hebben al een doosje gemaakt met een boekje, potloodjes, een puntenslijper en ruilspulletjes.

Ik denk zelf dat Celin een mooie plaats is, om te beginnen; niet zo ver van huis, je kunt daar de berg op wandelen tot je in het bos komt, en dan daar ergens...en daar ligt ook nog niets in de buurt..

U leest, 'we zitten er helemaal in'....leuk leuk leuk!!

Update; Espejo del Mar gaat niet door, daar waren we vanmiddag, we zagen drie berggeitjes onderweg en een rode patrijs. Het is een heel mooi plekje, en je kunt er een leuk stukje lopen. Maar er staat een (nieuw?) bord met 'prohibido el paso, propiedad privada' als je aan komt rijden bij de kleine nederzetting Espejo de Mar. En dat gaan ze dus niet goedkeuren, dat daar vanalles en iedereen schat komt zoeken....

Regen

Het regende pijpestelen.

Zó hard dat de kat in de open haard kakte omdat hij niet naar buiten wou.

Toen heb ik hem voor straf een half uur buiten in de stromende regen gezet.

Hij ging niet onder een tafeltje of onder een auto zitten, nee, hij ging heel zielig voor het raam zitten jammeren....

Slécht ben ik hè :-)

Alicante

Gisteren belde *** nog eens, of ik zijn originele ID ook niet mee wilde nemen voor de zekerheid. Nou, dat was toch behulpzaam, maar ik heb het afgeslagen, een gestempelde kopie was genoeg had de mevrouw van het consulaat gezegd.

En zo gingen we vanmogen om 6 uur op weg om een NIK (Nederlandse Identiteitskaart) voor Fran aan te vragen. Het ging voorspoedig, even over 9 waren we op het consulaat. Daar hebben we alle papieren gelaten en zijn toen op weg gegaan naar de fotograaf die pasfoto's maakt voor Nederlandse papieren. Toen weer terug naar het consulaat om ze te brengen. En klaar...

Koffie gedronken in een bar en toen naar het kasteel van Sta Barbara. Dat staat op een heuvel in de stad en daar zijn we in geweest. Leuk. In de tuinen lag een geocache. Onder deze link een uitleg van geocaching. Wij hadden een geocoin gevonden in een vorig cache en die moet je dan weer ergens kwijt. Maar hier kon dat niet, het was een micro-cache, een 35mm filmdoosje, daar pastte hij niet in.

Na wat te hebben gegeten reden we weer naar het zuiden. Dit keer niet over de snelweg maar langs dekust. Eerste stop; Sta Pola want daar stond weer zo'n grote stier, met cache! Weer een mini, en ook hier konden we de munt niet kwijt...

Mooie rit langs de kust. De volgende stop was bij Torrevieja, La Mata. Moooooi gebied, bossen, lekker gewandeld, maar het was te ver voor Fran om de cache te halen. Hij had er al een lange dag opzitten..

Nog wat te eten klaargemaakt en toen weer een stukje verder richting huis maar nog wel in La Mata nog een cache gescoord waar we helemaal met de auto bij konden komen. Wéér een minicache. Toen gaven we het op om die geocoin in Alicante te verstoppen en namen we hem maar weer mee naar huis. Daar verzinnen we wel iets anders voor! Het was inmiddels half vijf dus toen zijn we maar op huis aan gegaan. Fran was zo vertrokken, helemaal moe. En om 8 uur waren we weer thuis...600 km en een beetje, lange reis maar wel een mooie dag!

bloed

Fran beet op het puntje van zijn tong...

'Mama ik bloed!'

'Laat eens kijken?'

Hij kwam voor me staan en stak zijn tong uit. Geen bloed.

Hij was niet overtuigd en probeerde het puntje van zijn tong zelf te zien maar dat lukte natuurlijk niet. Hij boog steeds verder naar voren om het beter te kunnen zien, maar natuurlijk zag hij nog niets.

In dezelfde beweging door pakte hij zijn bril van zijn neus en hield die wat dichter bij zijn tong.......helaas, toen zag hij het helemaal niet meer hahahahahaha

Sabinal

Vanmorgen waren we naar de zoutmeren net voorbij Roquetas de Mar. Het was een beetje bewolkt en winderig zoals bijna altijd daar. Verder waren er veel muggen maar het was er wel mooi!

We gingen naar de vuurtoren want daar zou een geocache liggen...en dat was ook zo.