Toro

Vanmorgen paard gereden. Wat langer als normaal want we hadden nog wat in te halen. Was leuk. Abril gaat steeds beter al zit er in galop nog niet echt een navigatiesysteem op.

Over navigatiesysteem gesproken. Na het paardrijden zijn we naar de TORO bij Rioja gereden, da's vlakbij de paarden want daar zou een geocache liggen. Gisteren hebben we namelijk van Miek een Tomtom gekregen al vast voor onze verjaardagen... Helemaal leuk!!! Dus nu kunnen we ons storten op t zoeken naar schatten.

We laadden hem (Antonio) vanmorgen op in de auto en zetten hem voor de allereerste keer aan op de parkeerplaats waar we moesten parkeren om de geocache te zoeken, onderaan de heuvel met de stier.

 

'Mag ik eens kijken' zei Fran. 'Ja hoor' en tjakka in drie seconden had hij hem op deense taal gezet :-) Dus toen was het zoeken in het deens waar we de taal konden veranderen naar het spaans of nederlands of engels of eventueel duits of frans maar DEENS....dat lukte niet echt. Toen maar op goed geluk naar boven gelopen en we liepen zo tegen de geocache aan. Helemaal geen tomtom nodig deze keer...gelukkig maar. We vonden ook een geocoin, zo eens kijken wat we daar mee moeten. Misschien kunnen we die 300 km verderop droppen maandag in Alicante...

Thuis nog even prutsen om de taal goed te krijgen en dat lukte waarempel. Antonio schrijft en praat nu spaans tegen ons als we dat willen...

goed gedaan

De advocaat heb ik gisteren gesproken en daarna heb ik hem een mail gestuurd dat ik de aangifte wil laten archiveren. Mocht *** weer vervelend worden kan ik hem ook nog aangeven omdat hij niet betaalt wat wel zou moeten ondanks dat de uitspraak van het beroep van *** nog niet bekend is volgens de advocaat. En omdat hij al een voorwaardelijke straf heeft lopen zal hem dat dan duur komen te staan volgens de advocaat. We hebben dus nog wat achter de hand. Eventueel. Maar ik denk niet dat dat nodig is.

Vanmorgen heb ik de papieren opgehaald die *** getekend en ingevuld heeft en vanmiddag hing hij aan de telefoon om te vragen of hij het goed gedaan had. Ja hoor, heel goed. :-)

Fran is de afgelopen twee dagen vrij geweest en is maandag ook nog vrij. Gisteren en vandaag is hij naar de crêche geweest. Er was ook een klasgenootje van hem dus hij vermaakte zich wel. Maandag heb ik vrij genomen, dan gaan we maar naar Alicante. En dit weekend gaat het regenen zeggen ze...beuh

gesprek

Poeh. Wat een gesprek. Met ***.

Vrijdag heeft hij de papieren die ik nodig heb om een ID voor Fran aan te vragen in een enveloppe in het locutorio klaarliggen, zegt hij. Dan kan ik ze daar afhalen. Misschien dat we dan maandag naar Alicante crossen om een ID aan te vragen, Fran heeft dan toch vrij van school (300 km heen en 300 km terug....) morgen maar eens bellen of het consulaat open is dan.

Hij was zielig. Om wat 'ik hem allemaal aangedaan heb'......Hij heeft zijn BV veranderd (want ik stond er nog met 5% in en wilde er helemaal uit) en werkt nu uit zijn eigen naam. En omdat hij nu een strafblad heeft, willen de maatschappijen waarbij je geld naar het buitenland kunt sturen, moneygram, western union etc, en de maatschappijen die telefoonkaarten opladen, niet meer met hem werken...En hij hoopt maar dat zijn telefoonprovider wel met hem wil blijven werken. (Hij heeft twee callcenters). Hij is heel erg bezorgd, zegt hij, want waar moet hij dan van leven, alleen van de telefoons lukt niet, zegt hij. Nu heeft ie ook al meer dan een half jaar een schuld bij Moneygram, en dan zetten ze de service stop dus daarom probeerde hij het bij western union en die hadden dus gezegd van niet vanwege dat strafblad...En telefoonoplaad-service kun je ook hebben met vooruitbetaling. Allemaal mijn probleem niet natuurlijk. Hij kan ook zijn handen uit de mouwen steken bij een baas maar hij heeft het niet zo erg op zélf werken. Daar heeft hij personeel voor.....

Natuurlijk vind ik het toch sneu, ik heb nooit aan zulk soort consequenties gedacht.

Hij heeft me nooit kwaad willen doen, zegt hij. Ik zou toch nooit iemand kwaad doen?' vroeg hij aan mij. Dus ik heb hem nog maar eens uitgelegd hoe het allemaal op mij overgekomen was, en dat hij dat allemaal eerder had moeten bedenken. Maar hoe moest hij nou rondkomen en kon ik dat niet terugdraaien. (Dat blijft drie jaar van kracht, dan heeft hij in principe weer een schone lei) Ik heb hem maar weer eens verteld dat hij zo kwaad was dat hij niet meer wist wat hij deed en wat hij zei. Zelfs tegen Fran! 'Ja, dáár had hij veel spijt van, dat met Fran' zei hij. Dat was meteen de aller aller allereerste keer dat hij uit zichzelf zei dat hij ergens spijt van had. En dat hij er maanden niet goed van geslapen had.

En dat hij nog steeds moet huilen als hij denkt aan het moment dat hij hier kwam om zijn koffers te halen en dat Fran hem om de nek vloog. Dat Fran nu zeker wel gewend is zonder hem? Alsof hij hem niet wil zien zodat Fran eraan kan wennen. Ik zei dat ik hem nooit ervan weerhouden heb om Fran te zien. Dat gaf hij toe, maar, zei hij, hij is niet meer zo 'illusionado', ik heb daar geen goed woord voor in het nederlands, verwachtingsvol staat er in het woordenboek, maar dat is het niet. (En ook niet het illusie uit het Nederlands dat slaat op iets wat niet echt is).. Hij is niet meer zo vol van Fran en wat hij allemaal voor hem wilde als eerst, door al het gebeurde, zo iets.

Toen vroeg ik of hij al een nieuwe zoon gemaakt had :-), hij is tenslotte getrouwd vorig jaar in Senegal, en twee mnd daar geweest... Dat ontkende hij ten stelligste, en van wie ik dat dan wist....dat hij in Senegal was omdat zijn moeder ziek was vorig jaar. Ik heb hem niet verteld van wie ik het wist want dat gaat hem niets aan. Van twee van elkaar onafhankelijke kanten heb ik het gehoord dus ik weet zeker dat ie getrouwd is. Bovendien had hij het toen ook al over zijn zieke moeder terwijl zijn broer beweerde dat ze kiplekker was toen ik naar haar informeerde omdat ze (volgens ***) zo ziek was. Draaikont.

Hij heeft het helemaal niet over de nog lopende zaak gehad. Misschien denkt ie wel dat dat vanzelf in lucht opgelost is in al die tijd. Of misschien probeert ie zo iets te bereiken? Morgen heb ik een afspraak met de advocaat om een koffietje te drinken. Dan zal ik het er eens over hebben. Ik denk er zwaar over om het af te blazen, al was het maar om mezelf weer al die spanning te besparen.

dinsdag

Een vruchtbaar dagje.

Een uittreksel uit het gemeenteregister voor Fran gehaald.

Een half uur gefietst voordat ik Fran van voetbal ging halen. (jaaa, ik ben al 4 kilo kwijt!)

Zijn verjaardag geregeld; gepraat met de moeder van Jose Carlos want die is dezelfde dag jarig. Ze gaan het samen vieren in de Mc Donalds en ze gaan samen de hele klas uitnodigen. Twee versierde stoelen, twee taarten en een heleboel vriendjes. Ik ben er heen geweest om te reserveren, wordt leuk.

Daarna ook nog naar het bevolkingsregister voor een geboortecertificaat van Fran. Wat een heerlijkheid dat er nu ook instanties 's middags open zijn en dat er geen rijen meer staan!!!! En dat je niet een dag later terug hoeft te komen om het op te halen maar dat je het gelijk mee krijgt. Wat een efficiency.

broccoli

'Fran ga je mee, dan wandelen we naar de bibliotheek, en dan kun je even in het park spelen'.

Dat wilde Fran wel maar hij wilde eerst even BoBoBo de tekenfilm afkijken. OK, dacht ik, dan doe ik vast wat aan het eten. Pomtidom er staat nog een runderschijf en wat gekookte aardappelen, die kan ik mooi bakken voor Fran. Pomtidom wat zal ik er bij doen, broccoli? Zet ik vast schoon in een pannetje water. Vuurtje eronder. Pomtidom ik kan die aardappelen wel vast bakken dan is het zo alleen opwarmen. Pomtidom. En voor mezelf, even kijken...

'Carola, het is afgelopen' 'OK dan gaan we maar' Vuurtje onder de aardappelen uit, trui aan, 'waar zijn de bibliotheekboeken nou gebleven, o ja, die lagen klaar op de trap'.

In het zonnetje lopen we naar de bieb. Voor de bieb ligt een park in de rambla, een speeltuin, daar laat ik Fran achter als ik even de boeken ga ruilen. Als ik terugkom is hij aan het voetballen met een klein meisje en haar Opa. Ze spelen nog even en dan lopen we weer naar huis. We zijn een uur weggeweest.

Als ik de deur open doe zeg ik tegen 'Fran, wat stinkt het hier!!' 'Caca van de poes', zegt Fran, onder het bed' Maar dat is het niet, we lopen de trap op en dan weet ik wat het is; de broccoli! Die had ik blijkbaar ook al aangezet? Boven hangt een dikke mist, ik zet snel het vuur uit en gooi de verkoolde broccoli in de vuilnisbak. Pannetje in de week in de gootsteen. We gooien alle ramen open en zetten de ventilator aan. We laten de ramen de hele nacht open (dat kan, we hebben overal tralies voor de ramen) en de volgende ochtend ruikt het nog! Maar als dat het ergste is..

Fran

Hallo hallo wie stinkt daar zo? vroeg Oma; De meneer van de televisie!!! riep Fran

Ik had de takken met pollen rondstuivende katjes naar buiten gedaan maar hier en daar lag nog wat op de grond. Zei Fran de volgende dag toen hij er een vond; 'Mama kijk, een poesje!'

Na het badderen holde Fran gisteren in de blote billen naar de slaapkamer en zong; 'Hop hop hop, picha (piemel) in galop' *bijbehorende beweging uiteraard benadrukkend*

San Jose

Soms denk ik 's morgens; 'Het is wel een eind rijden', gelukkig denk ik er over het algemeen meteen achteraan dat het dik de moeite waard is. En dat is het ook. We waren weer eens naar het natuurgebied bij San Jose en het was heerlijk. Het weer werkte mee, 's morgens nog wat fris maar daarna steeds warmer. Het groeit en bloeit uitbundig daar nu. We hebben een heel eind gewandeld, vanaf de molen heel aan het begin van het park naar achteren over mooie paadjes, het strand zijn we eigenlijk niet op geweest.

Fran was ook aan het fotograferen en hij deed het heel niet slecht. Ik zet nog wat foto's in een picassa albumpje....

rennen...

Gisterenmiddag niet meer naar het carnavalsfeest dat de oudervereniging georganiseerd had geweest. Ik ben nog steeds erg verkouden en iebelig en voor Fran hoefde het ook niet zo.

Vandaag zaten we om tien uur vanmorgen al op het paard. Fran reed op Merlin, een klein jong wit ponietje en ze gingen per ongeluk een half rondje in galop, Merlin was een beetje fris. Maar hij bleef er goed op zitten. Hij schreeuwde wel heel hard áááááá :-) maar hij was ook heel trots dat ie erop was blijven zitten.

Daarna heb ik hem in het piratenpak gehezen en zijn we de stad in gegaan naar het carnaval gebeuren. Daar sloten we ons aan bij Ana en fam. Was gezellig. Na afloop tapa's wezen eten.

Nu is Fran op verjaardag en moet ik rennen om hem af te gaan halen.....

schoonmakers

En zo belde ik gisterenmiddag en vanmorgen de halve wereld rond want de papa's en mama's mochten komen kijken bij de carnaval maar ze hadden niet gezegd hoe laat...Het secretariaat wist het niet, de andere moeders wisten het niet, Fran z'n juf had een week ervoor gezegd dat het wel om een uur of 10 zou zijn maar dat we daar nog bericht over zouden krijgen (niet!), de juf van Alvaro had gezegd waarschijnlijk rond half 10. Dus om kwart voor tien stond ik (en nog veel meer vaders en moeders) voor de deur en warempel toen lieten ze ons er in. Het verbaasde me dat er toch nog zoveel ouders waren ondanks dat we geen bericht gekregen hadden.

Er was een klas met koks, een klas met verpleging, een klas met artiesten, een klas met schoonmakers, een klas met formule 1 coureurs en een klasje met ?vergeten :-)?. En ze deden elk een lied. Het was weer buitengewoon...

Na afloop een kop koffie met Freya en een servische vrouw, ik ben de naam even kwijt en toen gauw weer aan het werk..

carnaval..

Ben opeens snipverkouden sinds gisteren. Nou heb ik katjes en andere takken staan die ook in bloei gegaan zijn en heel veel pollen verspreiden maar ik weet niet of het daar van is of dat ik gewoon verkouden ben. Ik heb ze in ieder geval maar naar buiten gedaan. En ik kreeg een grote zak vol sinasappelen van collega J. uit de sinasappelgaard van zijn broer. Als dat allemaal niet helpt..

Vanmiddag heeft Fran een afspraak bij de tandarts. De allereerste keer was hij heel stoer. Hopelijk nu weer.

En morgen is er carnaval op school. 's morgens gaat zijn klas als een grote schoonmaakploeg en dan zingen ze een grappig liedje. De ouders mogen komen kijken. 's Middags is er op het grote schoolplein nog een carnavalsfeestje (vrijwillig).

Dan is op zaterdag Opa jarig, wij gaan 's morgens paardrijden en daarna misschien even de stad in want daar is een carnavalsoptocht. 's Avonds heeft Fran een verjaardag want Robert is ook jarig en viert dat in de Mc Donalds.

Zondag is er weer carnaval in de stad maar ik weet nog niet of ik zoveel carnaval wel aankan :-) Misschien gaan we wel heel wat anders doen. Lekker naar buiten, ergens.

Dussss zo zijn jullie ook weer op de hoogte

update; Fran was weer net zo stoer als eerst bij de tandarts!

positief

Fran heeft een nieuw reisdokument nodig, het oude is al tijden verlopen en mochten we weer eens naar het buitenland willen dan hebben we dat nodig. Daarvoor heb ik een handtekening, een authorisatie van zijn vader nodig. En die gaan we krijgen, zei hij vandaag door de telefoon. We wachten het even af, hij belooft immers wel eens meer wat, maar het klonk of hij het echt van plan was. Positief dus.

We hebben nog steeds een rechtzaak lopen (vanaf éérvorig jaar december ja...) en ik denk er heel hard over om dat toch maar te laten archiveren. Ik denk niet dat we er meer uit halen dan alleen dat Bbc het van schrik nooit meer zal doen en ik denk dat we dat al bereikt hebben zonder dat het voorkomt. Vandaag had ik het erover met de advocaat en die dacht dat eigenlijk ook. Maar goed, heb nog tijd om erover te denken want we zijn nog steeds niet opgeroepen.

Zolang hij mij met rust laat en aardig is voor Fran bij het weinige contact dat ze hebben is het voor mij goed. En als hij dan inderdaad ook meewerkt als ik eens een handtekening van hem nodig heb dan kan ik weinig meer vragen toch. Nou ja, hij zou kunnen betalen voor zijn zoon, maar dat doet ie dus (nog) niet. De definitieve uitslag van de omgangsregeling is ook nog steeds niet bekend en dus hoeft hij wettelijk nog niets te betalen, dat is hem nog niet opgelegd. Je zal maar krap zitten als moeder met kind.......(is gelukkig niet echt het geval) Ons hebben ze nu al een jaar en vier mnd laten wachten!

wind

Opa en Oma zijn weer thuis. Vrijdagochtend vroeg zijn ze teruggegaan, naar Malaga en daarvandaan met het vliegtuig.  

Zaterdag was het stralend mooi weer en heb ik buiten liggen lezen, Fran heeft een nieuwe Gormiti gekregen. Die zijn hier heel erg in, hij was helemaal blij en heeft de hele tijd met zijn twee Gormitis gespeeld. 's Middags paardrijden, was ook weer lekker. Ik met mijn nieuwe cappie (!), Fran met mijn oude cappie en zijn nieuwe rijbroek.

De takken met katjes staan hier mooi te wezen op tafel, echt voorjaar. Er komen nu ook nieuwe groene blaadjes aan.

Vannacht waaide het heel hard. Ik dacht wat zijn de buren toch aan het bomsen; was het het vliegtuig-windmolentje......Ik heb hem nu toch maar beneden aan het hek vast gemaakt, daar hoor ik hem niet. Aan het ijzer op het balkon boven mijn hoofd maakt ie een hoop herrie. Hopelijk jatten ze hem niet nu hij daar beneden zit. Hij draait wel goed daar!

experiment

Met de hoeveelheid zout die je uit 1,5 liter zeewater kunt winnen, kun je een heel zoutvaatje vullen!

Zelluf gezien, veul he!!

woensdag

Gistermiddag was Fran met Opa want Oma en ik waren naar de Decathlon (sportzaak) en 's avonds hebben Opa en Oma samen op Fran gepast toen ik een vergadering had op school. Dit jaar komt er waarschijnlijk wél zomerschool op onze eigen school, zelfs ook drie dagen paas-school misschien. Verder is er gestemd vóór een uniform. Wij zijn nog de enige school in Aguadulce zonder uniform (en dat zou ik graag zo houden maar de grote meerderheid denkt er anders over). Ze kunnen het dragen van een uniform echter niet verplicht stellen dus dan krijg je kinderen zonder uniform en kinderen met uniform, en dan is het 'effect' van een uniform toch weer een beetje weg lijkt mij... 

Verder waren er klachten over de eetzaal. Het eten zou koud zijn, er zou niet opgelet worden of de kinderen wel genoeg eten. Op de grote school eten ze in twee ploegen, dan staat de eerste ploeg na 25 min. al buiten, men zegt dat je dan onmogenlijk een voorgerecht, een hoofdgerecht en een toetje naar binnen gewerkt kan hebben. Er gaan steekproeven gehouden worden, af en toe gaat er iemand onverwacht controleren, in beide gebouwen.

Het kleine gebouw heeft meer dan 100 leerlingen en er is maar 1 deur om eruit te kunnen. Maar zeggen ze, mocht er brand zijn dan is er een veilige ruimte (de interne speelplaats) waar de kinderen dan moeten wachten tot ze gered worden. Daar zijn de ouders het niet mee eens, er moet nog een deur komen, desnoods buiten op de speelplaats naar een steeg tussen de school en een ander gebouw zodat de kinderen eruit kunnen.

Fran was lief gaan slapen, Oma had hem naar bed gebracht en ik was om 10 uur weer thuis. Morgen gaan Opa en Oma weer richting Nld, al om half 6 vertrekken ze hier 's morgens. Fran wil er ook uit om ze uit te zwaaien, zegt ie. De step zo hebben we besloten krijgt ie pas over een maand, voor zijn verjaardag. Maar gisteren heeft ie een echte rijbroek gekregen van Oma. En ze heeft nog een dinosaurus voor hem, om te geven als ze weggaan. Weer verwend dus...

lief

Gisteren met juf Magdalena gesproken over Fran. 'Ik heb je eigenlijk niets te vertellen, alles gaat heel goed' zei ze. Hij kan goed lezen, schrijven en begrijpen. Hij let goed op en hij speelt goed met zijn klasgenootjes. Dat is weer fijn om te horen!

Thuis bij Opa en Oma was hij niet zo lief gisteren. Hij schrok er zelf ook wel van, geloof ik. Hij kreeg een kleur, al zie je dat bij hem niet zo goed. Ik gaf hem een uitbrander. Later samen thuis werd ik overladen met kusjes. 'Jij geeft nooit straf' zei hij. 'Nee', zei ik, 'maar je had zo ook wel gevoeld dat dat helemaal niet goed was he?' 'Ja'

En Fran wil noooooit meer fietsen, zegt ie. We hebben de zijwieltjes eraf gehaald en het lukt niet zo goed. :-) Hij zou eigenlijk van zijn vader een step krijgen, dat had ie beloofd. Dan kan hij mooi evenwicht en sturen oefenen, dan komt dat fietsen vanzelf wel daarna. Maar paps komt niet over de brug dus dan krijgt hij van mij wel een step, misschien straks als Opa en Oma weg zijn, dan is ie altijd wat onthandt de eerste dagen.

skeef

Toen we zaterdag terugreden van Mini Hollywood had ik last van mijn nek. En dat werd steeds erger. Zo kwam het dat ik zaterdagnacht geen oog dicht deed want na iedere kleine beweging van mijn hoofd ging ik een beetje dood. En bij meer dan twee seconden stilliggen van mijn hoofd, ging ik ook een beetje dood :-) Rond drie uur wilde ik naar het toilet maar ik kon ook niet meer opstaan want dan viel mijn hoofd eraf (zo voelde dat), of mijn broek naar beneden doen, of erger nog; bukken en weer ophijsen......AU AU AU  Ibuprofeno genomen en toen viel ik om een uur of 4 toch in slaap. Tot zes uur, toen stond Fran weer naast me. Niet meer tot slapen te bewegen. 

Zondag gingen we naar Bayárcal, Opa reed, want ik kon mijn nek niet draaien maar het voelde een stuk beter. Het was koud, maar wel zonnig lekker weer. We hebben gewandeld, een berggeit, bloeiende helleborus, bloeiende katjes en het kronkelend riviertje gezien. Het ging steeds beter met de nek, maar ik merkte net dat het nog helemaal niet ok is toen ik een vracht probeerde te lossen. Dan rij ik achteruit de loods uit kijkend over mijn rechterschouder. Niet dus...AU!

Het verlossende telefoontje kwam toen ik net twee pallets gelost had; 'stuur een volle wagen door naar de cooperatie van La Mojonera'...OK goed!!

Maar er komen nog twee wagens vanmorgen...oef

update; én een van die wagens met een héél grote verrassing....HARTSTIKKE DANK JE WEL GEHANNES!!!!!!!!!

dierendag

Vanmorgen zaten we eerst een uur op het paard en daarvandaan reden we door naar Mini Hollywood (dat ligt daar op 8 minuten met de auto vandaan). Het rijden was leuk en te snel afgelopen.

Mini Hollywood was ook leuk. Zo'n mooie dierentuin!! Opa en Oma waren er voor het eerst. En ik heb voor het eerst een giraffe geknuffeld! Zo leuk, dat grote hoofd met die mooie ogen. Ik kon wel zijn neus aaien maar toen ik probeerde zijn hals te aaien schrok hij en liep hij weer weg. Fran heeft 'm zelfs een kus op zijn neus gegeven! Het was wel vies koud trouwens, er stond een echte sneeuwwind, de bergtoppen waren ook allemaal vers wit. Er is zo veel te zien in dat park! We hebben genoten! (Zie ook het nieuwe picassa albumpje rechts boven, klik)

wind

Vrijdag, ook al weer voorbij. Beetje gewerkt, beetje gefietst, beetje gekookt, bladerdeeg pakketjes met groente en noten erin. Opa en Oma hebben film gekeken met Fran; Lepel.

Fran is met Opa zeewater wezen halen want we gaan dat laten verdampen en dan gaan we zout winnen. Tenminste, Fran laten zien dat er dan zout overblijft. Hij vindt het spannend.

Morgen gaan we eerst paardrijden en daarna gaan we naar Mini Hollywood; het wild west dorp met de dierentuin er bij, als het tenminste een beetje aardig weer is.

Simba loopt weer te springen, t pootje is weer beter.

Ik ga zo nog even fietsen en de film 'de paardenfluisteraar' afkijken.

regen

Simba loopt nog steeds mank maar het voetje is niet meer zo dik.

Ik ben ook niet meer zo dik.

Namelijk 1 kilo lichter dan afgelopen zaterdag en 2 kilo lichter sinds ik fiets (3 wkn). Dus ik fiets nog even door want blijkbaar werkt het wel!

Het is vies weer vandaag. Regen, wind, koud. Opa en Oma zijn wezen shoppen. Fran had voetbal, ze hebben echter niet gevoetbald maar een Garfield film gekeken, nou ja zeg, watjes!

update; Vanmorgen 'fietste ik over de ranch van de paardenfluisteraar, met Grace en Pilgrim'. Ik had gerust twee uur door kunnen fietsen, maar de wekker ging. Het was weer tijd voor de arbeid..

woensdag

Opa heeft een konijn in de pan, en ik bak er patatten bij...

Vanmiddag toen ik Fran uit school ging halen wou hij naar het park met vriendje Antonio dus dat hebben we gedaan. Ze hebben het halve park omgeploegd om schatten te zoeken. Toen we thuiskwamen waren Opa en Oma ook net de straat in komen rijden. Ze waren de bergen in geweest, naar Ohanes. Het waaide vreselijk maar het was wel zonnig.

Op t werk een wagen gelost. De chauffeur, een oud mannetje wilde niet helpen lossen (hij in de wagen met een electrische palletheffer en ik met het heftruckie de loods in) want voorheen kregen ze daarvoor betaald maar nu niet meer. Dus ik belde de 'opper'transporteur dat de chauffeur niet wilde lossen en dat ik alleen was 'en wat doe ik nu?'. 'Wie zegt er dat er niet meer gelost wordt door de chauffeur, zei hij, geef me Alberto maar even'; BULDERDEBULDER door de telefoon en de chauffeur begon prompt te lossen. Na een minuut belde de oppersmurf me weer terug. 'Als ie nog een keer ook maar een klein klein beetje sputtert dan bel je me hoor, al is het maar een kléin beetje, $%%/&%(&$&%($/& als het moet kom ik persoonlijk naar je toe om te lossen'. Oei, die oppersmurf was nijdig hahaha. En meneer chauffeur ook, nijdig omdat hij het niet meer vergoed krijgt en wel het werk moet doen. Maar goed, dat moeten ze zelf maar uitvechten, ik heb wagens nodig waarbij de chauffeur moet helpen lossen. Doen ze dat niet dan zoeken we een ander. En dat weet oppersmurf wel.

Thuis nog een half uur gefietst en nu zit Oma aan de skype met Frankrijk en Opa tussen de wilde dieren met Fran.

vanalles

Vroeg wakker; drie kwartier gefietst met een video van Herman van Veen in Carré. Die man is geweldig!  

Het waait weer behoorlijk maar verder was het wel erg mooi weer vandaag. Na het werk gestreken, met ma naar de kapper voor een afspraak en de kapper uitgelegd hoe ze het geknipt wil hebben want ze denkt dat ze nog niet voldoende spaans kan om dat zelf uit te leggen. Verder even naar de opticiën met een los schroefje.

Gisteren voor pa een afspraak bij de tandarts geregeld want er was een tand uit gevallen. Een nepper. 'Geeft niet Opa' zei Fran, 'er komt vanzelf weer een nieuwe'. 's avonds kon hij de boel weer ophalen en mocht hij ons weer toelachen.

De kleine kat heeft een zere poot. Ze hinke-rent er wel mee rond en lijkt er niet ziek van maar het voetje ziet er wel dik uit.

De vis roept steeds blub doe het licht eens aan blub want de kom moet verschoond. Manu ziet er helemaal niet uit want het is hier echt voorjaar en hij vecht wat af met de andere katers. Het is echt een schooier nu. Viespeuk!

Fran wil niet meer naar voetballen, zegt ie steeds, maar vandaag vond ie het toch wel leuk.

Opa en Oma zijn naar Almeria geweest naar een museum dat dicht bleek te zijn, toen naar de kathedraal (schrijft je dat zo) die ook dicht bleek te zijn...en fin..voor de rest van de week hebben ze slecht weer voorspeld..regen en wind. We hopen er het beste van.

En nu gaan we even een hapje eten..

Plum

Wel leuk hoor dat Opa foto's van ons maakte toen we gingen paardrijden. Maar ook wel confronterend voor iemand die zelden in de spiegel kijkt. Ik ga 8 kilo afvallen, ik lijk wel een plumpudding! 

Lekker, plumpudding! :-)

Het regent

het zegent, de pannetjes worden nat...