handstand

Wij hebben de ochtend vrij genomen. Eerst hebben we zus en co uitgezwaaid en daarna heeft Fran een verklaring afgelegd bij de rechter.

Dat ging heel goed. Eerst kwam een mevrouw van de administratie die liet hem zijn eigen naam opschrijven en kletste met hem hoe oud hij nu al was en wanneer hij geboren was. Daarna ging Fran alleen met haar mee naar de rechter. Wij (de advocaat en ik) bleven op de gang wachten. De mevrouw vd administratie bleef ook bij Fran en nam de verklaring op terwijl de rechter vragen stelde. Fran was al een beetje jolig toen we zaten te wachten en ook daarbinnen kletste hij de oren van hun hoofd.

Ik heb zijn verklaring gelezen en ik denk dat het allemaal goed overgekomen is. Zoals het was, zoals het ging. Hij was vergeten dat *** gezegd had dat de Hollanders hun kinderen doodmaken als ze ze niet meer willen. Had blijkbaar niet veel indruk gemaakt. Ik heb het hem niet herhaald en het is natuurlijk al 9 mnd geleden. Maar hij had nog genoeg andere hele foute dingen die hij zich wel herinnerde...

Hij was zo in zijn hum dat ie zelfs een handstand aan de rechter heeft voorgedaan. Geen traumatische gebeurtenis voor hem dus dit haha. Ik had niet anders verwacht hoor, anders had ik het niet gedaan.

weekend

Het valt 100% mee met de regen. Gisteren was het bewolkt, we gingen naar Almeria, winkelen en naar het olijfoliemuseum. Dat museum stelde overigens niet veel voor. Daarna gingen Fran en ik even naar huis en daarna naar de paarden. De dames gingen naar het strand in Aguadulce. Het was best koud(!!) 

Aysha ging met ons mee naar de paarden. Omdat Segou-Omar vorige week niet gereden had uiteindelijk omdat hij zo bang was en omdat het wel betaald was kon Aysha nog een keertje meerijden. Ze heeft ook gedraafd, ging heel leuk. Fran ging ook goed. Ik reed op Abril omdat Coran nog niet helemaal goed was. Het ging wat beter als vorige week vooral in de galop. Ze kent nog weinig, het is al heel wat als ze netjes de hoeken door gaat met een juiste stelling.

Vanmorgen gingen we naar de markt in Vicar met z'n allen. Fran werd weer innig omhelst door een landgenoot van. Vorige week in Dalias ook, door een ander. En geregeld. Dat is wel leuk, toch wat genegenheid van die kant die ook zijn afkomst is. De dames zijn weer naar het strand van Aguadulce. Fran en Segou-Omar zitten hier te timmeren op de patio. Ik heb nog geen vingers hoeven verbinden. Het wordt een machine. Of zo. Nu al prachtig!

eigen bed

Het jochie ligt lekker in zijn eigen bed vanavond. Hij heeft eerst de dames (zus en co) nog even vermaakt en beziggehouden en daarna raakte hij zijn kussen en was hij vertrokken.

Niets meer gehoord van *** en Fran ook niet. Ik heb hem zelf maar gezegd dat *** blij was met zijn tekening. Heeft hij tenminste een beetje eer van zijn werk.

Het plenste vanavond. Laat het allemaal maar vallen vannacht, als het morgen maar weer droog is.... Hebben ze niet voorspeld; ze voorspellen regen, regen en nog meer regen...

***

De eerste aangifte die ik deed aan het adres van *** ging over een bedreiging. 4 oktober 2007. *** werd onschuldig bevonden en na beroep van de officier van justitie, schuldig. Die uitslag kreeg ik in april 2008.

Vorige week, (19 september !!) kreeg ik thuis een papiertje van het gerecht voor ***. Netjes onder de deur van zijn locutorio door gedaan. Was een afspraak voor gisteren; Gisteren hebben ze hem verteld wat de uitspraak was van die éérste rechtzaak. Hij heeft al een half jaar een straatverbod, maar hij wist het alleen niet. En voorwaardelijk..en dat wist hij ook niet. Grote schok voor hem. En voor mij ook wel; dat dingen daar scheef lopen wist ik wel, maar zó scheef...

Ik belde nietsvermoedend op vanmorgen want ik wil niet dat er vrijdagmiddag opeens iemand voor mijn deur staat om Fran op te halen zonder dat ik dat weet en ik Fran daarop voorbereidt heb. Ik dacht dat die afspraak van het gerecht met *** was om hem de láátste uitslag mede te delen of zo, of iets nieuws. Niet dus.

'Wil je Fran zien dit weekend?' vroeg ik hem. 'Ik wil geen problemen en wat ze me gisteren allemaal gezegd hebben ratatata... 'begon hij.

Dus ik zei: 'Ze hebben je de uitslag van de laatste rechtzaak nog niet gegeven? ´Nee' Maar ik heb wel 8 getuigen nu en ik had die mevrouw van school aan kunnen geven want het is allemaal gelogen. En zo ratelde hij nog even door. Hij weet dus ook nog niet dat Fran maandag met de rechter moet praten en dat hij zelf weer een verklaring moet afleggen op 9 okt.  'Dan kan ik nooit meer met Fran praten want ik mag jullie niet bellen' Dus ik zei;'Ik weet dit al sinds april en heb ik heb ik je óóit belet om met Fran te praten' 'Ja maar..'

Zielig. Maar ook weer zijn eigen schuld. Hij is onvindbaar, altijd onbereikbaar. Behalve via mij. Nog steeds. Brengen ze mij een papier leg ik het onder zijn neus. Geen enkel adres heeft hij veranderd, alle rekeningen en officiele dingen komen allemaal bij mij. Alle post gaat regelrecht terug de brievenbus in inmiddels, behalve de belangrijk uitziende stukken zoals dat van het gerecht vorige week.

'Ik zou maar even met je advocaat praten, zij kan het je vast beter uitleggen dan ik'.

'Ik ga wel naar het rechtsgebouw'

Een half uur later. Nu net, belt hij me weer; ´'Mijn advocaat weet nog niets, wat staat er in dan?'

'Wacht maar af tot ze het wel heeft dan, ik heb ook nog niets, de advocaat heeft me alleen gebeld'.

'O'. 'Fran heeft me een brief geschreven, die kwam net met de post' (Hebben we een mnd geleden of zo verstuurd, met een tekening en komt nu al aan!! Wel 1 dorp verder...Maar wel precies op het goede moment!)

'Is Fran vanmiddag thuis'

'Ja hoor' (en zo niet dan schakelen we de telefoon wel door naar mobiel)

'Dan ga ik hem bellen om hem te bedanken.'

De stemming weer wat milder...

'Dat is goed'

woensdag

De dames vermaken zich goed hier. Kakkerlakken in de badkamer, koud water uit de douche, stromende regen gisterenochtend....

Ze hebben het winkelcentrum Gran Plaza leeggekocht. En 's middags scheen de zon, waren de kakkerlakken doodgespoten, was er nog steeds geen warm water en lagen we op het strand. Zelfs nog gezwommen.

Ook vanmorgen miezerde het wat maar nu schijnt de zon weer, en de dames liggen weer op het strand. Wij vinden het een beetje koud...en Fran is wat verkouden/hoesterig en ik moe.

Wij gaan zo even naar de bieb, nieuwe boeken halen voor Fran.

uitslag

Had net de advocaat aan de telefoon met de uitslag van de rechtzaak.
De dagelijkse omgang / het gezag is voor mij. (Met gedeelde ouderlijke macht)

Om het weekend heeft *** bezoekrecht van vrijdagmiddag tot zondagavond. En de helft van de vakanties.
Hij mag hem wél het land mee uitnemen op vakantie. En hij moet 240 Euro/mnd alimentatie betalen.

De advocaat zegt dat we misschien nog iets kunnen doen met het buitenland met de nog lopende zaak. Ze kunnen hem niet veroordelen voordat hij iets uitgevreten heeft, daarom hebben ze dat nu niet toe kunnen kennen, zegt de rechter.
 
Nou, pff
Tuurlijk ben ik blij dat ik de dagelijkse omgang heb maar ik moet nog zien dat die visites en dat betalen goed gaan. Een heel weekend, hopelijk vindt Fran het leuk om daar te slapen als hij er aan gewend is. (Of juist niet, dat *** het snel zat is) Tot nu toe wil hij niet als ik niet mee ga. Geen idee hoe *** dat gaat doen, het hele weekend thuis zijn. Dat is helemaal niets voor hem. En ik ga echt geen eten meegeven voor drie dagen!
 
Dat betalen interesseert me niets maar als ik ermee kan bereiken dat hij minder rechten heeft als ik het aangeef als hij niet betaalt, dan doe ik dat!

En wanneer gaat dit in dan? Geen idee. Ik hoor het wel, ik hoop volgend weekend want dit weekend is Fran zijn tante Erica nog hier..

goed

'CAROLA, daar is ERICA!!!!! Met een vriendin' riep Fran heel hard naar beneden. Met wel drie vriendinnen!!!

Zus en co zijn goed aangekomen, Fran is hen nu even hun eigen huisje aan het laten zien en ik maak ondertussen iets te eten..

Gezellig!!

Castala

Vandaag was het mooi weer ondanks wat het weerbericht had voorspeld. We gingen met Miek naar Castala, dennebos met picknicktafels en eekhoorntjes. Miek maakte de foto's en ik de bonenschotel die we daar aten.

We hadden twee kindjes extra aan tafel, ze kwamen met Fran en de playmobiel spelen. En Fran maakte nog een vriend, kijk maar

(Niets gehoord van het ***-front. Had niet anders verwacht).

paarden

Fran is een beetje hangerig vandaag en hij wil nix. Alleen cadeautjes natuurlijk, dat wel. Maar dat zit er niet in vandaag haha. Hij wil ook niet paardrijden. Tenminste dat was tot een half uur geleden. Ik had hem gezegd dat hij niet hoefde te rijden dat hij ook gewoon mee kon en dan daar wat spelen met de andere kinderen. Maar nee, dat wou hij ook niet. Dus ik zei dat hij ook wel naar de speelzaal mocht een paar uur. 'En ga jij dan wel????' 'Ja natuurlijk'. 'o'. Hij vind het heel leuk op de speelzaal maar dat ik dan toch ga paardrijden maakt het een stuk minder leuk. En blijkt dat de speelzaal gesloten is vandaag.

We waren even naar de Decathlon, een nieuw geopende winkel hier met allemaal sportspullen, mooi! Heb een mooi dressuurzweepje gekocht voor 5 euro. Ze hebben er ook rijbroeken voor kinderen voor 12 euro en rijlaarsjes ook 12 euro. Dat is wel te doen. Toch nog maar niet gekocht. Ben er nog niet van overtuigd dat hij echt wil blijven rijden.

'Ik ga vanmiddag anders wel naar ***' zei Fran heel optimistisch. Dus ik zei 'ja hoor, dat is goed, kom maar dan bellen we hem even'. Maar hij moest eerst met zijn op afstand bestuurbare auto spelen. En toen stond Segou-Omar voor de deur. 'We gaan zo naar de paarden, ga je mee???' riep Fran hem al meteen toe alsof hij er al de hele week reikhalsend naar uit had gezien. Ik probeerde nog met 'wilde jij niet naar ***?' Maar dat idee was al weer helemaal van de baan.

Duss paardrijden en daarna vroeg naar bed, kijken of hij morgen wat fitter is.

update: Dat vriendje nemen we niet meer mee naar de paarden want dat is te gevaarlijk als ze een tijdje alleen moeten spelen als ik nog niet klaar ben. HIj had al eens een ritje gemaakt zei hij maar vandaag wou hij er toch maar niet op. Hij is bang voor alles. Dus ook voor lieve speelse honden die daar ook lopen en die dus heel hard achter hem aan gaan lopen als hij het op een lopen en gillen zet omdat hij een hond ziet. Hond wil spelen, jongetje zowat in shock hahaha. Doen we niet meer.

*** belde. Fran vroeg of hij naar zijn huis mocht komen spelen. Zegt ie 'Nee, want mama maakt zo veel problemen, en Miek en Erik zeiden allemaal leugens op het gerecht'. (Hij gelooft dat zelf, zo gestoord is hij wel!) Dus ik hield de hoorn wat van Fran z'n oor en keek hem aan, liet *** gewoon doorlullen aan de andere kant. Zegt Fran tegen mij 'dat hoeven we niet te horen he!' 'Nee he, niet echt' zei ik dus ik pakte de hoorn over. (Had meegeluisterd want ik verwachtte al zoiets) Aan mij vroeg hij of ik een oproep van het gerecht bij hem in de bus had gedaan en dat was zo want dat was thuis aangekomen. Maar volgens mij niet van ons want daar zou hij pas voor 9 okt voor opgeroepen worden en dit was voor 24 sept. Hij vroeg of ik wist waar dat van was. Dus ik zei van niet. Toen begon hij dat hij tegen Fran gezegd zou hebben dat hij hem nu niet kon zien omdat ik zoveel problemen gemaakt had, begrijp je wel, zei hij. Ik zei dat ik dat helemaal niet begreep en toen heb ik de hoorn er op gelegd. De boodschap kwam blijkbaar door want hij belde even later terug en praatte toen nog wat normaal met Fran over Harry Potter en zo en hij zou morgen bellen of hij kon komen spelen.

Ik was helemaal trots op Fran. De psychologe zei tegen Fran 8 mnd geleden; 'als *** nou weer eens lelijke dingen over mama of andere mensen zegt, of rare dingen, dan zeg je maar gewoon dat je dat niet hoeft te horen, dat je bent gekomen om het fijn met hem te hebben en samen te spelen'. Is er dus wel wat van blijven hangen.

olie

Vanmiddag reden we naar het winkelcentrum, over een rotonde, lag er een grote plas olie op de buitenbaan. Twee auto's aan de kant met knipperlichten aan, ik moest er omheen en ging ook bijna in de slip. Zag toen dat het Marianela was met de kinderen. Gestopt. Er was een meneer met twee kinderen in de auto achterop gereden bij haar, door die plas olie. Meneer had zijn auto net uit de bocht laten staan langs de weg, hij stond helemaal te bibberen. Heb hem gezegd zijn auto weg te zetten want met die kindertjes erin, zo net na die plas olie, als er een andere uit de bocht vliegt ....dus dat deed hij.

Gelukkig was er niemand gewond, tenminste ze hadden wel een klap in de nek gehad maar het leek mee te vallen. Schadeformulier voor hen in gevuld, Marianela dacht dat ze er geen had. Maar ik wel. Even daarna was ook Erik er al én de familie van die meneer én de politie dus toen zijn wij maar weer gegaan. Later zag ik dat ze zand gestrooid hadden in de bocht. 

We kwamen Catiana tegen, de juf van Fran toen hij drie was. Hij wist het eerst niet meer goed maar later wel. Ze had haar haar donkerder gekleurd, misschien daarom. Beetje bij beetje kwamen de herinneringen. Leuk!

Even in het winkelcentrum wezen kijken. Maar half geslaagd. Toen was het best laat voor we weer thuis waren. Fran nog even tv gekeken en toen naar bed. 'Ik wil morgen niet naar de paarden, ik wil naar Magdalena, naar school' zei hij toen hij naar bed ging. Tjonge. Heb hem verteld dat de juf in het weekend bij haar eigen kindertjes is en dat dat dus (helaas voor hem) niet kan.

Ik lag nog even bij hem toen ik bij de buren herrie hoorde. Onze buurvrouw is naar de Canarische eilanden uitgezonden en buurman is nu nog even alleen hier voordat hij haar nagaat. Veel mansvolk over de vloer, met hele harde stemmen. (haantjes he) Ik hoorde buiten iemand schreeuwen: 'David wat een geschikte buurvrouw heb jij! '. Ha dat ging over mij want hij heeft maar 1 buurvrouw en dat ben ik! Dus ik spitste mijn oren maar toen hij naar binnen liep kon ik het verder niet verstaan...mmm toch maar eens opletten wat voor mansvolk daar loopt. In ieder geval ééntje met smaak whahahaha

moe

Man wat heb ik vannacht slecht geslapen. Gedroomd over de ouderlijke macht. *** kwam er heel niet in voor, ik had de gedeelde ouderlijke macht samen met de rechter. Voor alles waar een handtekening voor nodig was naar de rechter...ik ben er nog moe van!

woensdag

Vanmorgen hoosde het buiten! En binnen ook een beetje. Maar nu schijnt de zon weer. Ze hebben de hele rest vd week bewolking voorspeld. Hopelijk is het volgende week wat beter als mijn zuster en haar vriendinnen hier komen.

We hebben nog niets gehoord van het gerecht. Afwachten maar.

Fran zit pannekoeken te eten en ik loop te bakken. We hebben net wedstrijdje gedaan door de kamer, over de kussens op de grond, over de stoel heen, langs het hobbelpaard, mán, ik heb niet een keer gewonnen.....moet weg..pannekoek omdraaien....

update; Hoor net dat Fran 29 sept een praatje met de rechter heeft, en *** op 9 okt. (voor de volgende zaak). Verder nog geen nieuws.

weekend

Zaterdag hebben we paardgereden. Fran op Blanquita, een iets groter 'model' dan de shetjes die hij normaal rijdt, en ik op Abril want Coran had een ei op zijn koot. Hij was van de week zo de bak uit gesprongen toen ze met hem aan het werk waren en had daarbij de omheining geraakt... Abril is ook leuk. Heel voorwaarts en nog weinig beleerd.

Zondag waren we met Miek naar San Jose. Het was heel mooi weer, niet meer zo heet en een beetje een windje. Alleen zaten er veel kwalletjes toen we 's morgens aankwamen. Dat werd in de loop van de dag veel minder en daardoor werden we misschien wat minder alert. In ieder geval werd Fran onder en op zijn arm geprikt. Hij gilde als een mager speenvarken en meteen kwam er een mevrouw aangesprint met afterbite. Lief! Hij was vrij snel weer rustig, hij is echt niet kleinzerig!

Er was ook veel teer op het strand, dat was wel vies. Maar goed, het gaat eraf met vet, zonnebrand crême en zo. Erik, Marianela en de kinderen zaten er ook. Die waren ook geprikt...

Nog geen bericht van ***. Fran heeft niet naar hem gevraagd na vorige week zaterdag, ik dacht hem misschien dit afgelopen weekend te laten bellen, eens kijken hoe de vlag hangt maar niet gedaan uiteindelijk. Fran taalt er niet naar en ik heb zelf eigenlijk even he-le-maal geen zin om hem te horen.

tag

Ik ben dubbel-getagged door Gehannes, komt ie:

Wat deed je tien jaar geleden ?

Auto's verhuren van 9 tot 2 en van 4 tot 7 en met mijn hondje Saïda wandelen.

5 dingen op mijn " to do " lijstje morgen:

5 dingen, op zondag???!!! Er staat helemaal niets op het lijstje!

Mijn favo snacks :

kaneelsnoepjes, paprikachips, zachte zoete drop, gevulde koeken, patat, frikandel, schuimgebak, tompouce...Heb ik even geluk dat ze het meeste hier niet hebben. Alleen de patat wel..

Waar ik heb gewoond :

1967-1974 Geboren in Loenen aan de Vecht op de Kerklaan.

1974-1986 Later met 7 jaar verhuisd naar de Rijksstraatweg.

1986-1992 Toen ik 19 was ging ik in Wageningen studeren. Ik woonde op een studentenflat (Walstraat), en op een andere studentenflat (Rijnsteeg) en op nog een andere studentenflat (Asserpark, vanaf toen (1987) met Kees gewoond..) en toen op een studentenbarak (Droevendaalsesteeg). Weer terug naar de Asserpark en daarna ook nog een half jaar naar America. Bij thuiskomst eerst een tijdje naar Loenen, toen weer naar Wageningen, een échte flat voor gewone mensen zeg maar haha (Troelstraweg).

1992-1993 Daarvandaan ging ik met Kees naar Enkhuizen naar de Kweekwal.

1993-1995 En van de Kweekwal naar Spanje, naar de Calle la Ventilla in Aguadulce.

1995-2000 Daarna alleen naar een studio in Playa Paraiso alwaar ik ***ontmoette, Aguadulce

2000-2008 In 2000 kocht ik mijn huis op de Calle de Jaron, óók in Aguadulce.

Wat zou ik doen als ik Billionair was:

Een betere advocaat zoeken, eentje die alleen voor mij werkt en geen 100 andere zaken in behandeling heeft, een vrijstaand huisje kopen met een paard en een pony , een koe en een geit, een hond en wat katten, een groentetuin, een zwembad en een mooie meneer om de boel te onderhouden en verder zijn mond te houden. Volgens mij blijft er dan nog een héleboel over om te verschenken, natuurlijk aan de familie en vrienden, en de rest nou daar moet ik dan nog eens over denken

Dat was het al weer, en ik geef hem door aan...niemand..

School

Nieuwe boeken en schoolmaterialen, twee tassen vol zijn er naar school gebracht. En Fran heeft ook een nieuwe rugzak, die heeft hij van papa gekregen toen die uit Senegal kwam. Fran heeft hélemaal zin om naar school te gaan. Vandaag was de laatste zomerschool- dag, we kregen de tekeningen en het werkboek van de zomerschool mee naar huis en vanavond toen hij naar bed ging zei Fran; 'Ik wil morgen geen vrij, ik wil morgen naar school, naar Magdalena!' (zijn juf) Hij heeft haar gemist, hij zei het al eerder deze vakantie. Ik ben blij dat hij zo graag gaat! En dat hij daar lieve mensen om zich heen heeft die hij ook in vertrouwen neemt. Zoals Fernanda van de eetzaal tegen wie hij verteld had dat *** met glas had gegooid.

Vanmiddag boodschappen gedaan en verder lui geweest. En moe ook, van alle emoties, denk ik. Ik ben niet meer zenuwachtig voor wat er nog komen gaat. Een beetje door een reactie hier misschien wel. Evidi schreef; 'Er wordt niemand vastgezet door een verklaring van een 5 jarig kind'. Daar zal ze wel gelijk in hebben en dat lucht mij wel op. Wat ik wél wil is dat hij zich helemaal te pletter schrikt en het voortaan wel uit zijn bolle hoofd laat!!! Dat wou ik heel niet schrijven, daar wou ik het heel niet over hebben! Maar het is toch weer boven komen dobberen.

Fran is een lieverd! We hebben net een boek gelezen over een giraffe die niet kon dansen en toen was er een klein krekeltje dat tegen hem zei dat hij de grassprietjes kon zien dansen in de wind en dat als hij naar de maan keek, dat hij dan muziek hoorde in zijn hart. 'Als je maar wilt dat er muziek is, zei het krekeltje, muziek in je hart, dan gaat het vanzelf'. Hij pakte zijn viool en begon voor de giraffe te spelen. Zijn hoefjes begonnen te trillen, zijn staart ging rondjes draaien, hij wiegde zijn hals heen en weer, zo begon de giraf te dansen. En hij danste en danste en maakte de meest sierlijke sprongen. 'Ik dans, IK DANS' riep hij blij...

Fran heeft ook muziek in zijn hart, zegt hij. En hij deed het even voor. Hij zat op zijn knieen op bed, boog helemaal naar achteren door, speelde zijn denkbeeldige electrische gitaar en maakte vreselijke geluiden. Tjonge, ik wist niet dat we een hardrocker in de familie hadden!!

Mario

'Er is een jongen op school en die heeft ook Mario (nintendo) en die heeft al álle werelden gedaan en die kan heel hoog springen met Mario maar hij wil het mij niet leren en hij zegt dat ik lelijk ben en moro (scheldwoord voor marokkanen hier) en hij kan heel hard lopen en hij is niet bang voor mij en ik wel voor hem boehoehoeeeee '

Op de zomerschool zitten de kinderen van alle leeftijden door elkaar heen. Dus als je er dan een treft van vier klassen hoger die jou een lastpost vindt omdat je hem aldoor zijn nintendo uit de handen trekt en commentaar zit te leveren als je zit te spelen, dan krijg je dat he...

poeh...

Een belletje van de advocaat en ik zit weer in de zenuwen...poeh....

Eigenlijk zouden ze voor vanmorgen van *** een verklaring opgenomen hebben voor de volgende zaak, ware het niet dat ze hem niet hadden bereikt om de afspraak te maken (?!? hij was er gisteren toch maar goed, dat zal wel weer langs elkaar gegaan gegaan zijn). En Fran zou eigenlijk morgen door de rechter gehoord worden ook voor de volgende zaak. Máár zegt de advocaat; 'Ik denk dat we de zaak van gisteren gewonnen hebben en Fran is vijf, je wéét niet wat hij eruit flapt waardoor hij de boel slecht zou kunnen beinvloeden'. Hij kreeg vanmiddag de notificatie en het kan dus gewoon zijn dat hij mij vanmiddag niet heeft kunnen bereiken en dan doet de rechter dat gesprek met Fran volgende week, als de andere uitslag er misschien al is, zonder risico voor de zaak van gister. Het gaat nl ook dezelfde rechter zijn.

Deze zaak gaat over dingen die *** tegen Fran gezegd heeft en geschreeuwd heeft tijdens bezoek aan zijn huis, waar hij nu soms nog over droomt 's nachts. Daar heb ik aangifte van gedaan. In de vakantie werd hij nog een ochtend huilend wakker. 'Wat is er dan, wat heb je gedroomd Fran?''Dat zeg ik niet want dan ga jij ook huilen' zei hij toen. Maar toen drong ik een beetje aan dat ik niet zou gaan huilen dat het maar een droom was en niet echt. Toen zei hij dat hij gedroomd had dat ie mij dood gemaakt had. Het is acht mnd geleden dat *** tegen hem zei dat hij dat moet doen als hij later groot is.

Later zou Fran dan ook nog spreken met een psycholoog vh gerecht. Ik wil niet dat *** vastgezet wordt. Maar ik wil zéker niet dat hij hier mee door gaat. Nu heeft hij dat ook na dec. niet meer gedaan, misschien uit angst, of misschien omdat hij zich niet meer zo op zijn pik getrapt voelde. Maar ik moet gewoon doen wat ik moet doen. Ik hoop alleen niet dat Fran me later kwalijk gaat nemen dat ik *** vast heb laten zetten want daar zou het op uit kunnen draaien. Het kan ook zijn dat hij uit de ouderlijke macht ontheven wordt, dát zou wel heel mooi zijn. En als hij zich gewoon gedraagt kunnen ze altijd contact hebben, maar niet meer verplicht. En dan heb ik tenminste niet meer overal zijn handtekening voor nodig. Daar durf ik niet eens op te hopen.

Zo, dat is er ook weer uit. Slaappilletje vanavond.

lief!

Hartstikke bedankt voor álle lieve reacties, niet alleen hier, ook per sms, telefoon, mail etc.

Gisteren toen Miek stond te getuigen drupten de tranen langs m'n wangen. Niet omdat ik dacht het het niet goed zou gaan of bang was voor de afloop, of door alle leugens die *** had staan verkondigen maar gewoon omdat die vier kanjers zo goed voor Fran en mij stonden te strijden.

'Waarom huil je nou' zei Rosi, die er toch al de ballen niet van begreep wat er allemaal gezegd werd want ze spreekt alleen duits, 'het ging toch juist goed??' 'Jaha maar jullie zijn allemaal zo liehief!'

'Oh' zei ze, 'ik wist niet dat jij zo'n weekdier was'..

voorbereiden van de rechtzaak in t cafe, die boeventronie moet mij verdedigen...

recht

'Hebben jullie hem misschien gezien', vroeg de knappe advocate met de leuke blauwe jurk. Het was vijf voor twaalf. 'Nee, we hebben hem nog niet gezien' zeiden wij, 'wat gebeurt er als hij niet op komt dagen?' 'Ik heb deze telefoonnummers allemaal geprobeerd maar...' Dus ik zei 'hij heeft een nieuw nummer' en vroeg toen aan de rest 'zal ik het haar geven?' 'Nee joh, laat maar', zei ze zelf al. 'Zou je het alsjeblieft heel slecht willen doen zodadelijk' zei ik haar nog. En Miek voegde er ook nog zoiets aan toe. Ze lachtte. Een heel aardig mens. En toen kwam *** binnenlopen. Even later konden we de zaal in.

Een beetje een onvoldaan gevoel heb ik wel want ik heb helemaal niets mogen zeggen! Maar verder was alles eigenlijk heel positief. We hadden een andere rechter. Ook een vrouw. Zij kende *** dus niet maar hij zei zo vaak 'hij is van mij, hij is van mij' dat ze hem er terecht op wees dat een persoon geen eigendom van iemand anders kan zijn. En dat we daar waren om te kijken wat het beste voor het kind zou zijn.

Ik had vier getuigen mee, Fernanda, van de voor-schoolse opvang en de eetzaal, Erik mijn chef, Annemieke, vriendin van de fam., y Rosi die op Fran gepast heeft toen ik weer 4 uurtjes per dag begon te werken zeven maanden na Fran z'n geboorte. *** had een getuige mee en dat was Fran, zijn boekhouder. Ik was bang dat hij iemand zou meenemen die een of ander leugenverhaal op zou hangen maar Fran is een heel geschikte man en we hebben nog wel eens contact. Hij zag heel bleek en durfde me niet aan te kijken, waarschijnlijk voelde hij zich een enorme verrader dat hij ging getuigen voor de tegenpartij maar ik was er erg blij mee. Ik ben naar hem toegegaan heb hem gegroet en toen ontdooide hij en ik zei 'voor het welzijn van de jongen' en toen zei hij 'wees daar maar niet bang voor'.

Eerst werd er gevraagd of we tot een overeenkomst wilden komen, nu we zo veel tijd hadden gehad om erover te denken. *** zei van niet 'dat hij van hem was!'. De rechter vroeg of we dan niet de gedeelde zorg wilden hebben, de ene maand hier en de andere maand daar. *** zei van niet want hij is van hem. En ik zei ook van niet, dat dat helemaal niet goed voor het kind zou zijn. 'Dus ik moet het beslissen terwijl ik jullie niet ken, met informatie uit deze documenten en wat de getuigen mij gaan vertellen?' zei de rechter.  En daar waren we het zowaar over eens.

Eerst werden er vragen aan *** gesteld door zijn eigen advocaat. Hij was van hem! Hij zou hem vanaf zijn geboorte verzorgd hebben, en altijd voor hem gekookt en hem altijd naar school gebracht en gehaald. 's Middags zou hij zich altijd met hem bezig gehouden hebben en in de weekenden ook. Ik ging altijd uit met de vriendinnen en dan kwam ik 's nachts om een uur of twee beschonken thuis. Verder had hij Fran het afgelopen jaar 's middags heel vaak met andere mensen zien lopen, het was duidelijk dat ik hem aan zijn lot overliet.

Mijn advocaat was daarna aan de beurt. Die vroeg over zijn late thuiskomen alle nachten, zijn werktijden, waarop *** zei dat de werktijden van 11 tot 2 en van 5 tot 11.30 waren en dat hij nooit na tien uur thuis was 's avonds. Toen vroeg hij wat zijn inkomsten waren. Dat kon hij hem niet vertellen maar genoeg want hij betaalde altijd zijn huur en zijn auto en eten en zo. 'O, heeft u een auto, heeft u ook een rijbewijs?' vroeg mijn advocaat. 'Eh ja, eh, dat is bijna, eh dat is onderweg, ik heb wel een rijbewijs uit mijn land'. 'We hebben het nu niet over rijbewijzen' zei de rechter. Maar het was mooi wel even genoemd! Weet u aan wat voor buitenschoolse aktiviteiten uw kind deelneemt? vroeg mijn advocaat, terwijl net de verklaringen van de zwemles en het paardrijden genoemd waren. Hij kreeg geen duidelijk antwoord. Ik liet Fran hem nooit bezoeken volgens hem en even later zei hij dat ik Fran eens in de maand bij hem liet tien minuten omdat ik dan eigenlijk naar zijn huis kwam om geld te vragen. De advocaat vroeg namelijk waarom hij maar 450 euro bij had gedragen het afgelopen jaar en toen zei hij dat dus opeens, dat hij het me altijd in de hand had gegeven als ik was komen zeuren bij hem thuis. Zo nog wat vragen, ik weet het niet precies meer.

Toen kwam mijn eerste getuige van school die vertelde dat ik altijd Fran van school had gehaald en nog steeds en dat ik altijd de inschrijvingen geregeld had en dat Fran altijd op school at. En op de vraag of ze nog iets aan Fran gemerkt had zei ze dat Fran had gezegd dat *** met glas had gegooid thuis.

Daarna was mijn chef aan de beurt die verklaarde dat ik helemaal nooit 's middags hoef te werken en altijd op tijd weg ben. Dat ik eerst vier maanden ouderschapsverlof heb gehad toen Fran geboren werd en daarna nog drie maanden buitengewoon verlof om bij Fran te zijn en dat ik toen weer vier uur ben begonnen. Wat later uitgebouwd is tot zeven uur gedurende de schooltijden van Fran. Dat hij vaker gevraagd heeft of ik ook niet 's middags wil komen maar dat ik daar altijd heel duidelijk in geweest ben dat ik dan bij Fran wil zijn. Dat hij altijd alle medewerking geeft en zal geven als er iets met Fran is waardoor ik weg moet.

Toen was Annemiek aan de beurt. Op de vragen van mijn advocaat was ze nog heel kort, op de vragen van de tegen-advocate begon ze los te komen en op de vraag die de rechter haar uiteindelijk stelde stortte ze haar hart uit. De boodschap kwam heel goed over. Rosi werd niets gevraagd daar Annemieke ook al gezegd had dat Rosi Fran verzorgd had in de uren dat ik weer ging werken, en niet zijn vader die toch zo veel tijd had volgens eigen zeggen. Ook dat *** altijd zo laat thuis kwam 's nacht kwam er goed uit want Miek heeft hem eens op de man af gevraagd wat hij dan altijd deed 's nachts en toen had hij gezegd dat hij naar religieuze bijeenkomsten ging. Dat heeft ze daar ook verteld. Toen vroeg de rechter aan wie vroeg je dat, aan haar of aan hem. 'Aan hém, en hIJ antwoordde dat'.

En fin, toen was Fran de boekhouder aan de beurt. Die antwoordde zoals het was. Dat hij wel eens 's morgens langs was geweest dat Fran toen alleen met zijn vader was. Dat hij hem wel eens Fran te eten had zien geven, maar voegde hij er zelf al aan toe 'ik weet niet wie dat gekookt had hoor'. Dat hij Fran wel eens met zijn vader naar de crêche had gebracht. Nog wat over zijn bedrijf en verder weinig. Geloof ik.

En ik kwam niet aan de beurt! Dat komt; ik had de aanvraag gedaan, en wat ik wilde en waarom stond op papier. Als de tegen-advocate me dan niets wil vragen dan mag mijn eigen advocaat me ook niets vragen. En omdat het hen niet uit zou komen dat ik al zijn leugens zou tegenspreken en zijn bedreigingen te berde zou brengen vroegen ze mij niets. Maar dat weet de rechter dan natuurlijk ook, dat stond al op papier. Maar ik had er graag nog het een en ander aan toegevoegd. Er zijn tenslotte inmiddels weer heel wat maanden voorbij gegaan.

Toen was het voorbij.

De advocate van *** zei tegen hem dat ze niet dacht dat ze Fran bij zijn moeder weg zouden nemen want er was niet bewezen dat ik niet goed voor hem ben.

Mijn advocaat was ook positief en denkt dat het allemaal wel goed zit, alleen het punt dat we willen dat Fran niet naar het buitenland mag ivm de bedreiging die *** geuit heeft weet hij niet. De rechter vroeg wel aan hém of we daar nog steeds bang voor waren.

Thuis hebben we taartjes gegeten met heeeeeel veel slagroom vanwege het toch positieve gevoel, over een dag of tien horen we de uitslag......

loslopend wild

Wij hebben een goed weekend gehad, zaterdag hebben we paard gereden weer voor het eerst na de vakantie. En zondag kwam Miek eten en gingen we naar San Jose.  

In onze gemeente ging het echter niet zo goed kwam ik vanmorgen achter. Zaterdagavond werd er een Senegalese jongen (28) doodgestoken die tussenbeide kwam bij een ruzie mbt drugs tussen een zigeuner en een afrikaan. Dit gebeurde in een wijk in Roquetas waar veel zigeuners en afrikanen wonen. Er ontstond een ware oorlog. De afrikanen staken het huis vd dader in de brand, sloten straten af voor brandweer, politie en ambulances, gooiden met stenen en flessen, zelfs vanaf de daken, vernielden auto's, oa vd de brandweer, staken vervolgens ook auto's en nog een huis in brand...

De 'ME' kwam erbij met wagens en een helicopter en tegen de ochtend werd de boel wat rustiger. Verschillende arrestatie wegens ordeverstoring. Zondagavond begonnen ze echter opnieuw. Er liep iemand over straat in betreffende wijk, de spanning was nog te snijden, hij voelde zich bedreigd, maakte meer haast en viel zo ongelukkig dat er een ambulance moest komen die men met stenen en flessen bekogeld heeft en niet door heeft willen laten. De guardia civil en de lokale politie moesten er aan te pas komen om de orde te herstellen.

Men kent wel de identiteit van de dader maar ze hebben hem nog niet op kunnen pakken.

tja

Vanmiddag een bijzonder belletje van 'je weet wel'. Eerst sprak hij even met Fran, die was heel kortaf. 'Vanmiddag kan ik niet komen spelen hoor, we gaan nu naar de paarden. Morgen'. Toen gooide Fran hem erop. Twee minuten later belde hij terug. Ik pakte op en hij zei; 'Ik zag toevallig een brief, maar goed dat ik hem tegen kwam. (Typisch gevalletje papiertjesman). 'Hebben wij een rechtzaak dinsdag?'

....

'Waarover dan? En waar dan? In Roquetas? Ik wil niet in Roquetas, ik wil in Almeria'. (logisch, hij heeft zich niet erg ingehouden daar de laatste keer)

'Wil je nog met Fran spreken? Wat hebben jullie afgesproken, wil je dat hij morgen komt?'

'Nee! Nee, laat maar. Ik bel wel'.

Ik kan het niet helpen maar ik vind het zielig. En heel erg onbegrijpelijk, dat ook.

paarden

Gisterenmiddag bezochten we Rosi, we hadden haar al heel lang niet gezien. Zij heeft Fran verzorgd toen ik voor het eerst weer ging werken nadat ik zeven mnd bij Fran thuis was geweest. Het was gezellig. Fran weet niet meer dat zij hem verzorgd heeft toen hij zo klein was. Maar hij kent haar wel als Rosi, van de hondjes. Ze heeft nl twee hondjes en als we haar zien speelt Fran altijd met de hondjes. Ze komt ons helpen vd week!

En vanochtend doen we het kalm aan, beetje schoonmaken. Vanmiddag beginnen de paardrijlessen weer dus dat is wel heel leuk!!

eindelijk

Hoorde vanmiddag dat we dinsdag 9 sept om 12 uur rechtzaak hebben over het gezag en de omgangsregeling. Dus nu ben ik zenuwachtig! Opeens. pfiew...

ninja's

Huáááá wááá ik ben een ninja, tomáá huáá. En jij, pak aan, huáá.. Vijf ninja-strijders had ik in het zwembad vanmiddag. Ze maakten elkaar nét niet af. Daarvoor hadden ze gebroederlijk samen schatkaarten getekend, ja, dat geocachen heeft wat teweeg gebracht bij Fran.

De zomerschool is weer begonnen. Ik had moeite om hem vanmorgen wakker te krijgen maar toen ik zei dat het al laat was, dat Lorena vast al op school was, gingen de luiken open en was hij meteen klaar voor vertrek..en hij had het weer naar zijn zin. De juf was ook naar de camping geweest, maar dan in Tarifa, vriendje Pablo was naar een huisje in de pireneeen geweest vertelde zijn moeder en zijn dikke vriendin Lorena was thuis gebleven want haar mama had maar 1 week vakantie en ze hebben een babietje van een paar maanden.

Toen ik Fran weer kwam halen waren ze allemaal aan het hardrennen. Ze waren aan het trainen voor morgen want morgen hebben ze een sportwedstrijd. Hardlopen, verspringen en dat soort dingen, met echte medailles voor de winnaars, dus getraind moest er worden, dat begrijp je!

Ik heb me beziggehouden met het kopieeren van mijn oude weblogs op schijf. Stel dat 20six opeens de oude weblogs van het net gooit...ik heb daar drie weblogs volgemaakt, die heb ik nu op schijf zodat ik alle schrijfsels uit Fran z'n jonge jaren nog eens terug kan lezen. En deze ben ik ook bezig te kopieeren. Leuk werk want je ziet alles weer even voorbij komen...