Vakantie!!!

'Tot in september' zeiden we net op de zomerschool. 'Ik wil helemaal geen vakantie, ik wil naar de school van Magdalena' zei Fran, 'ik denk heel veel aan haar en aan Jose Carlos en Abril'... en nog zo'n heel rijtje...Fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft op school!!! Maar we gaan toch echt eerst even weg haha

Het werk is klaar. Echt klaar alles, had nog een leuke ontmoeting met iemand die ik de laatste jaren bijna iedere dag over de telefoon spreek, soms meerdere keren per dag maar ik had hem nog nooit gezien. En ik was aangenaam verrast door zijn verschijning, had een andere voorstelling van hem, stond te blozen als een schoolmeisje hahaha. Leuk onze transportmeneer.

Verder thuis nog de laatste dingetjes, planten water, cavia verschonen, zwembad straks leeg en schoonmaken, lekker slapen en morgenochtend om 6 uur gaan we op pad.........

dááááág tot gauw

la carpa

Hard gewerkt vandaag. Vóór het einde van de maand de maand afsluiten vereist nog wel enig kunst en vliegwerk haha maar het komt goed. De meeste facturen zijn de deur uit en morgen de rest. Morgen heeft t chefke ook de resultaten van juli op zijn bureau, en de nieuwe lijst met overdues. En alle betalingen tot 15 aug zijn ook geregeld. Daarna moeten ze maar wachten tot ik er weer ben. Vandaag ook weer voorraad water, koffie en koffiemelk, wc papier en suiker tot ik terug ben gehaald en morgen nog even t kantoor schoonmaken. Vervolgens drinken ze drie weken lang geen koffie op het werk omdat niemand het zet. Triest, maar dat is hun probleem haha

Vanavond met Fran naar het kindertheater in Roquetas. Leuk, er komt een leuke groep; La Carpa, zijn heel goed. Vindt dit kind van 41 ook leuk!

Alle bagage past in de kofferbak heb ik net even gekeken, we moeten nl in Alicante de auto even neerzetten en ik laat liever niets in het zicht in auto liggen. Dat werkt alleen maar uitnodigend. Ik pakte de tassen op en toen rende er een kakkerlak onder vandaan, brrrrrrr heb ik weer. Waar ze vandaan komen, geen idee. Ja, uit de trapkast bij Fran maar hoe ze daar in komen??? Hij is dicht en helemaal bekleed met hout, het raam heeft pa een hor voor gemaakt afgelopen jaar, we spuiten geregeld de hele kast uit en tóch zijn ze er steeds weer. Het is mij een raadsel.

bijna

De meeste spullen heb ik bij elkaar gezocht. Vamorgen even langs de garage om mijn reservesleutel vd auto op te halen. Alles even laten checken (en gratis bijvullen, service!!!), bandenspanning, vloeistoffen, lichten. We gaan tenslotte een heel eind rijden met t autootje vrijdag.

Vanmiddag nog een mail gestuurd namens Fran aan *** of hij hem nog wil zien voordat we gaan (met hint..Er is circus in t dorp vanaf woensdag...). Nog wat boodschappen gehaald, eten voor de beesten, lekkers voor onderweg. Opa en Oma aan de telefoon gehad, alles gaat goed met hen. Ze zitten al in Narbonne, vlak bij de grens en vinden het erg warm.

Kreeg van Ana nog een grotere tent te leen aangeboden, maar ik denk dat het best gaat met ons tentje. Zij hebben een bungalowtent, sinds niet zo lang. Leuk, we gaan een keer samen met hen weg! Toen kleine Adrian er nog niet was hadden ze een oud bussie met een matras achterin waarmee ze kampeerden. Avontuurlijk stel ook, leuk!

Mijn nieuwe bikini van Venca is ook op tijd aangekomen, nu die rol op mijn buik nog even eraf WHAhahahaha

Laujar

We gingen naar het bos, naar Laujar om precies te zijn. Op de heenweg kochten we churros en zo om een uur of half twaalf kwamen we bij 'ons riviertje' in het bos en zochten we een mooi plekje om ons te installeren. Er zat nog een familie met een klein meisje een stuk verderop, en verder hebben we hélemaal niemand gezien.

We liepen een stukje, we speelden verstoppertje, we vingen schrijvertjes in de rivier en we poogden ook een vis te vangen maar die waren ons te snel af. We aten pasta-salade, en teveel andere lekkere dingen en lazen een boek, Fran kleurde in zijn cars-kleurboek en speelde met zijn nintendo.

We zagen heel mooie vlinders, libelles, wantsen, een marrokaanse hagedis (die hebben een fel groene staart) en ook de wuivende groene blaadjes en daarachter een strakblauwe lucht toen we op onze rug naar boven lagen te kijken. Fran wou nog lang niet weg..

Toen kwamen het meisje en haar moeder langswandelen, op onderzoek hoorde ik later... De heer in hun gezelschap dacht mij namelijk herkend te hebben en na een omschrijving van hem gingen de dames onderzoeken of ik het inderdaad was. Het is dat Fran mij Carola noemt en dat hadden ze gehoord, daarmee had de heer in het gezelschap besloten dat ik het dan inderdaad wel moest zijn. Duss een tijdje laten kwamen ze met zijn drieen naar ons toe. 'Ken je mij nog' zei de jongeman. 'Jazeker' zei ik, 'maar ik moet wel even hééél hard denken waarvan..' Hij hielp me door te zeggen dat hij voor Omari gewerkt had en toen viel het kwartje. 'Sorin!' zei ik.

Tien jaar geleden werkte ik voor een autoverhuurbedrijf en naast ons was een Belgische bar. Daar werkte oa Sorin, vers uit Roemenie, sprak net drie woorden spaans maar wat hij kon zeggen klonk erg sympatiek. Ik had eens een vriendinnetje uit Nld te logeren en Sorin bleek zeer van haar gecharmeerd. Erg aardige jongeman, hij zal toen net twintig geweest zijn dus ik heb nog geprobeerd ze een beetje te lijmen maar vriendin voelde er niet zoveel voor. Hoewel ze later nog wel een middag samen afgesproken hebben en ze toen een rode roos van hem kreeg...of nee, die had hij voor haar maar die had ie van de zenuwen in zijn appartement laten liggen of zo haha.

Het was een echte man geworden, en nog een knappe ook. Met vrouw en dochter Ana van 6. Het was erg leuk om hem weer eens te zien en te spreken. Je hoort veel slechte dingen van Roemenen maar ik moet zeggen dat ik zelden zo'n beschaafde goed opgevoedde jongeman(nen) gezien heb als Sorin (en ook Mihai die bij ons werkte het afgelopen half jaar). Hij had inmiddels zijn hele familie over laten komen en hij klonk als een gelukkig mens. Erg leuke ontmoeting ! Enne, de groeten van Sorin aan HETTY!

Warmer

Iemand had een bouwwerk van pitas op het strand gemaakt, daar hingen wij wat lappen over, et voila, zaten wij even mooi in de schaduw vandaag. Dat was wel nodig, de zon brandt ontzettend, het is echt heet. En ik ben evengoed verbrand. Fran niet, die smeer ik wel in maar je ziet nooit echt verschil, die verbrand niet zo gauw. Ik vraag het hem wel eens als ik zelf erg rood ben, of het bij hem niet een beetje zeer doet, ook al zie je het misschien niet maar hij heeft nooit ergens last van.

We waren al vroeg onderweg zodat we niet de bus hoefden te nemen. Het was nog lekker rustig. We hebben een heel eind langs alle baaien gelopen, af en toe gezwommen onderweg, over de rotsen geklauterd, het was heel erg lekker. Fran wou niet naar het strand zei hij vanmorgen. Vorige week wou hij ook niet, toen hebben we het hele weekend binnen gezeten, maar nu was het mijn beurt. Bovendien als hij er eenmaal is dan wil hij niet meer weg.....En in zo'n zelf gefabriceerd tentje op het strand is het natuurlijk dubbel leuk..

Geen foto's helaas want ik had al zo'n zware volle rugzak, geen toestel meegenomen. Ik zal er een oudere bij doen..

Warm

Opa en Oma zijn aan hun grote reis met het campertje naar beneden begonnen, en volgende week vrijdag reizen wij een stukje omhoog. We ontmoeten elkaar op een camping in de bergen van Montsant in Noord Spanje en we hebben er zin in!!! Ik dacht dat het in het noorden wel wat koeler zou zijn maar als ik het zo bekijk is het daar nog warmer als hier..pfffff

Gisteren waren we op verjaardag bij Adrian die twee jaar werd. Gezellig. Fran en Adrian waren door het dolle heen, en dat met deze hitte pffff. Misschien komen Ana, Fede en Adrian het weekend naar ons toe of gaan we samen naar het strand. Als we naar het strand gaan, gaan de nichtjes en hun vader ook mee. Foute man, maar wel knap (en erg attent als hij je wil versieren..), beetje uit de buurt blijven maar, je weet nooit, in een zwak moment, ik krijg het altijd wel een beetje warm van hem.. hahaha

Nog een rokje gekocht gisteren...en wat oud en afgedragen spul weggemikt..het verkleurt hier allemaal zo met die felle zon, vooral katoen wat ik het liefste draag...maar goed, voor deze prijzen kun je nog eens wat nieuws halen.

Rebajas

18 Euro lichter en twee lange broeken, (een beige en een kaki), een korte broek (knalrood), een sweater (ook rood), een t shirt met lange mouwen (ook rood) en twee thirts met korte mouwen (knal oranje en lichtblauw) voor Fran en twee hemdjes (wit en kaki) voor mij rijker.

REBAJAS da's nog eens leuk kopen!!!

Alleen jammer dat ze dat 'alarm-ding' aan de broeken hadden laten zitten, moet ik vandaag weer even terug. En ik word daar in die winkel zo hebberig...zie ik vast weer iets leuks wat ik wil kopen...

Moeilijk

Fatima

Na een goeie dag komt vaak een slechte, vooral als je zo heel erg moe geworden bent van die leuke dag. Gisterenmiddag was Fran nog helemaal moe van het waterpark de dag er voor. Er waren wat vriendjes komen tekenen, dat was toch wel rustig maar 's avonds was hij helemaal totelossss.

En dan heb ik het gedaan. 'We gaan naar bed Fran'. 'Ik wil niet naar bed'. 'Even in bad Fran'. 'Ik wil niet in bad' 'En ook de tanden poetsen' 'Ik wil geen tanden poetsen' Kom nu maar uit bad Fran, zo is het mooi geweest. 'Ik wil niet uit bad, ik kom niet uit bad, jij bent slecht, als ik later groot ben maak ik je dood, en dat is geen grapje, ik doe het echt!'. Alsjeblieft, dank u wel.

Dat heeft ie in okt/dec geleerd vorig jaar. En niet van mij. Hij moet even goed leren hoe je wél in discussie kunt gaan met iemand, hoe je wél 'ruzie kunt maken'. Want dit is écht niet goed! En het was niet de eerste keer.

Dussss, ik heb me omgedraaid ben naar boven gegaan en heb hem in bad laten zitten. Ik moest er gewoon even over nadenken. Hij ging nog harder huilen en kwam er uit en ging naar boven waar ik heengegaan was. Van een afstandje vroeg hij: 'Waarom ging je weg en waarom praat je niet tegen me?' 'Waarom denk je?'

'Ik weet het niet?' 'Wat zei je als laatste tegen me?' 'Dat weet ik niet meer'

Kom maar even hier bij me zitten.

Je zei dat je me dood zou maken als je groot bent. En daar word ik heel verdrietig van. 'Weet je nog dat *** dat zei, en dat ik mede daarom niet wil dat hij nog bij ons woont?' 'En nu heb jij het ook weer gezegd...'

Hij kreeg er een kleur van. (en ik had eigenlijk meteen spijt dat ik het zó gezegd had, want het klonk als een soort van verkapte bedreiging) 'Ik zal het je vergeven nog voor deze ene keer Fran, want jij bent nog klein en jij moet die dingen nog leren maar dat zijn dingen die je niet kunt zeggen, nooit! Ik wil het nooit meer horen. Dat zeggen alleen mensen die ziek zijn in hun hoofd'. 

'Maar ik heb me vergist en ik ben ook ziek want ik heb pijn in mijn buik' (niet lachen)

'Daar mag je je nooit meer in vergissen hoor, niet tegen mij en tegen niemand. Je mag best boos worden, iedereen is wel eens boos. Maar dan kun je zeggen wat je dwars zit, of huilen of brommen, of allemaal tegelijk, maar zulke dingen mag je nooit zeggen. Dat lost helemaal nooit iets op, daar wordt het alleen maar erger van'.

'Jaahaa dat heb je al gezegd' 'Als je het maar goed onthoudt dan' 'Mag ik bij jou in bed?...' ok dan... *knuffel*

Fran en Segou-Omar

Vandaag was alles weer goed. Met het tandenpoetsen riep hij uit:' Ik ben het gelukkigste jongetje' ......'Soy el niño más feliz!!'

Nou, en daar doen we het voor he...

Trots

Fran is trots op me. Hoe lang zal dat nog duren? Voordat ik in zijn ogen NIETS meer goed kan doen en hij zich kapot schaamt voor zijn vriendjes. 'Mijn moeder, in zo'n rare bikini. Mijn moeder zegt zulke rare dingen. Mijn moeder is zo hopeloos ouderwets en doet altijd van die stomme dingen...'

Gisteren ging ik na mijn werk naar het waterpark waar de zomerschool al vanaf 11 uur aan het spetteren was. Opeens was ik door Fran tot 'DE grootste atraktie' van het park gebombardeerd; 'Wie wil er met mijn moeder spelen?' 'Wie wil er met mijn moeder praten?' hahaha. En zo was ik plots een krokodil die achter alle kinderen aan moest om ze op te eten..

Mariopark

Lorena en Fran 

Wij waren in het Mariopark. Leuk, warm, zonnig, zout water, golven, regenpaddestoelen, glijbanen met tunnel, reuzenglijbanen, botsingen....En nu zijn we moe!

Erica en Fran 

Lore en Fran

uitrusten

De zaterdag hebben we uitgerust. Ook voor niets naar Almeria gereden want de fotograaf daar maakt geen pasfoto's meer voor de Nederlandse identiteitsbewijzen. Dat moeten we dus straks nog in Alicante laten doen als ik een identiteitsbewijs ga aanvragen. Dat wil ik op de heenweg naar boven doen als we op vakantie gaan, dan komen we toch langs Alicante en hoef ik er niet een keer apart heen te rijden. Het is toch dik drie uur heen en weer net zoveel terug! Je krijgt hier in Spanje nl niets meer om je mee te kunnen legitimeren als buitenlander. Eerst hadden we een tarjeta de residencia een verblijfsvergunning zeg maar, waar je je mee kon legitimeren maar die van mij is al sinds 2004 verlopen en als je een nieuw aanvraagt krijg je een groen papiertje wat je niet kan gebruiken om je mee te legitimeren. Heb me járen met een sinds 1997 verlopen rijbewijs uit Florida gelegitimeerd overal (In de supermarkt om met de kaart te kunnen betalen) maar nu wil ik dus een Hollandse identiteitskaart, kan ik me weer legaal identificeren met iets wat makkelijk in de portemonee past.

Omdat we toch in Almeria waren hebben we even gekeken of de bieb open was want daar zijn op zaterdagochtend vaak voorstellingen voor kinderen. Maar dat is niet in de zomer kwamen we achter, alleen in de wintermaanden.

Onverrichter zake naar huis en na het eten kwamen Segou-Omar en Aysha bij Fran spelen. Had ik mooi de gelegenheid mijn boek uit te lezen. Ze hebben in het zwembad gespeeld en daarna een film gekeken van Harry Potter. Tussendoor moesten zij ook nog een keer thuis eten (moeders kwam roepen) en in die tijd zijn wij naar Vicar gereden naar een riviertje (waar we de kikkervisjes gehaald hebben ooit) om waterplantjes te halen voor in de goudvissenkom. Er was weinig rivier meer over. Wat poeltjes maar geen riviertje. Toch wat plantjes kunnen pakken en nu ziet de kom er een stuk gezelliger uit. En zo te zien vindt vis het ook leuk. Twee ieniemienie slakjes erbij om het glas schoon te houden..

Nu is het bijna kwart voor tien en Fran slaapt nog. Hij was dus écht aan uitrusten toe na deze kermisweek! Morgen hebben we weer een leuk dagje, dan gaan ze met de zomerschool naar het Mariopark hier in de buurt en na het werk ga ik ook, de ouders zijn nl ook van harte welkom..

Collegaatje

We aten bij ons thuis, liepen een stuk langs het strand, haalden herinneringen op en het was weer net als vroeger.

moe

Het plan was een avondje vroeg naar bed want de week was behoorlijk vermoeiend met al die kermis-avonden. Maar gisterenmiddag belde *** of Fran mee ging naar de kermis. Dus vooruit maar weer. Hij had het weer naar zijn zin, had niet nóg een vis gewonnen want zijn vader wist niet of ik wel (nog) een vis in huis wou. Dat viel mee, er was over nagedacht.

Vanmorgen kwam Fran bijna zijn bed niet uit. Half slapend heb ik hem naar school gebracht, daar zaten/hingen al vijf van zulke zombies die ook naar de kermis geweest waren...

Vanavond maar niet naar het kindertheater, vanavond vroeg naar bed. Daar ligt ie al in trouwens

Vis

We gingen nóg een keer naar de kermis gisterenavond (vandaag de laatste dag maar dan gaan we niet)(als ik het kan voorkomen), en deze keer gingen we met een doel: We gingen een vis winnen.

Met Aysha en Segou-Omar in het kielzog trokken wij naar de kraam met de eendjes. Eendjes? Ze gingen toch om een vis? Jawel, maar om een vis te winnen moest Fran drie eendjes uit het water vissen (eigenlijk wou hij een schildpad maar die waren er niet dit jaar...). Hij kreeg een stok met een ringetje waarmee hij de eenden moest proberen te vangen. Tjonge, de eerste twee had hij er zo uitgevist. Dat was te makkelijk, hij kreeg een andere stok, met een los bungelend ringetje om de spanning te verhogen. En ja hoor...dat lukte ook, hij is nu de trotse eigenaar van een goudvis!

Gezien Fran rechtstreeks op de vissen was afgesneld liep moeders (ofwel,; ik) de rest van de avond met vis in de hand terwijl zoonlief in botsauto's rondreed, op de luchtkussens sprong en in de 'pulpo' ging, zo'n ding met veel armen die ronddraaien en ook nog eens omhoog en omlaag gaan. Hij vond het heel eng maar wou er toch ook wel héél graag in. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het in het begin wel heel spannend vond maar later gingen zelfs, op afroep van de inktvis-meneer, de armen de lucht in.

Hij rolde voldaan zijn bed in en vandaag is de vis mee naar school...

lopen

Gisteravond belde ***. Fran lag al zeker een uur op bed. Hij wilde Fran meenemen naar de feria. Dus ik zei dat dat goed was maar dat ie al sliep, dat ie dat dan morgen (vandaag) maar moest doen. Dat was goed. Ik heb 'm net gebracht en om kwart over tien haal ik hem op bij de kraam van Segou-Omar's vader, op de kermis, hier bovenaan de straat.

Dus ik heb twee uurtjes vrij, wat zal ik eens gaan doen, stukje langs het strand lopen...lijkt me een goed plan

Update; Dik uur lekker doorgelopen op mijn nieuwe wandelsandalen. Twee blaren....Nou heb ik dat altijd met nieuwe schoenen maar toch niet zo lekker! De sandalen moeten voor de vakantie lekker ingelopen zijn, red ik dat nog, voor 1 augustus? Aan het strand draaien ze een film vanavond. Spiderwick...ze zaten al allemaal klaar toen ik langskwam. Begint om 10 uur. Dat kan ik Fran niet aandoen...al lijkt het me wel een leuke film..

update 2; Fran had het ook naar zijn zin gehad op de kermis. Uitgevloerd in bed nu...

update 3; Gisteren op het strand kwam ik de familie van Gabriel, vriendje van Fran, op het strand tegen. Vanochtend zijn ook Gabriel en zijn zusje op de zomerschool bij Fran gekomen voor de rest van deze maand, leuk!

strand

Beetje laat wakker vandaag vanwege de feria gisteren. Zo doende waren we ook een beetje laat in San Jose. En daar hebben ze vanaf dit weekend weer bussen rijden. Je mag niet het natuurgebied in, naar de baaien als er een bepaald aantal auto's binnen is. Dan moet je buiten het dorp parkeren en gaan er bussen het park in. Duss moesten we met de bus..en we gingen naar een andere baai, tussen de Barronal en De Monsul in. Leuk want ondanks dat het zondag was was daar bijna niemand. 7 gezinnen/stellen op de hele baai.

En we hadden een mooi zwembadje. Helemaal goed!

feest

Badkamer gepoetst, hele huis stofgezogen, planten water, het zwembad schoongemaakt en weer gevuld, was gedraaid met beddegoed, buiten gedroogd en weer op de bedden gegooid.  

31 ºC zag ik vanmorgen om 10 uur al staan. Wij gingen naar het winkelcentrum, lekker koel, en uitverkoop! Drie lange broeken en twee polo's met lange mouwen gekocht voor Fran voor de somme van 23 Euro. Nog een paar schoenen voor Fran en een paar wandelsandalen voor mij. Verder wat spulletjes voor school en anti-alg voor in het zwembad. We kunnen er weer even tegen.

Fran en Segou-omar plonsen, gillen en springen in het zwembad. Vandaag begint de feria. Vanavond naar de kermis, als Fran zich tenminste een beetje gedraagd. Ik heb hem gedreigd. Luisteren want anders geen kermis voor jou..... En we slapen niet op het strand in San Jose dus..

steunzool

We waren in het ziekenhuis vanmiddag voor een afspraak. Dat kan namelijk niet per telefoon of computer, nee, daar moet je 33 km voor rijden, heen, en ook weer 33 terug. 

Wij kregen een afspraak voor 4 november. 4 November!!!! Het is maar goed dat het alleen om contrôle van Fran z'n platvoeten en steunzooltjes gaat. We stonden 20 minuten in de rij voor een afspraak die normaal gesproken nog geen 5 minuten duurt.

En dan zijn we er nog niet want voor die vijf minuten op 4 november moet Fran een ochtend van school wegblijven, ik een dag van mijn werk en dan als we daar zijn zitten we waarschijnlijk ook nog minstens een uur voor niets in de wachtkamer omdat ze altijd zo uitlopen met de afspraken.

Je moet wat over hebben voor een paar steunzolen. Ik heb er aan gedacht om zelf maar nieuwe te gaan bestellen bij de steunzolenmeneer. Zelfde als vorig jaar maar een maatje groter. Dat scheelt een héle hoop moeite, alleen worden ze dan niet vergoed. Ik ga me informeren, hoeveel zo iets kost en denk er even over.

Fran is op de terugweg in slaap gevallen om een uur of 4. Nu is het 19.15 uur. En hij slaapt nog! Om half 10 is er kindertheater aan het strand. Hij gaat er vandaag in ieder geval uitgeslapen heen!

Update: Het was leuk bij het kindertheater. Eerst clowtje Tina en daarna poppenkast. We kwamen Alvaro en zijn mama tegen. Dat is een Nederlands gezin, t jochie zit bij Fran op school, een klas lager. Ik krijg altijd de Nldse tijdschriften van Miek en die geef ik dan weer door aan haar, aan Freya. Een leuk mens! Ze heeft een oppas in huis voor Alvaro in de vakantie want zij moet ook werken, net als ik, maar ze is niet zo tevreden want de oppas kan niet koken en dan moet ze de dag ervoor al eten voor hem maken wat de oppas dan op warmt, dus ik heb even reclame gemaakt voor de zomerschool van Ana Reina en waarschijnlijk komt Alvarito daar ook heen vanaf volgende week. Ze had hem eerst op een prive-zomerschool gehad in Almeria-stad maar daar vroegen ze wel 26 euro per dag, en bij maar Fran 14!

Lekke band

Vanmorgen reed ik heel raar door de rotonde, tenminste, ik reed niet raar, de auto deed raar. Even later stopte ik bij de benzinepomp om de auto te wassen en toen zag ik dat er een achterband bijna plat was. Nu moesten we de achterbanden toch vervangen, zo hadden ze mij gemeld bij de APK keuring dus toen heb ik de band netjes even opgepompt bij de pomp, doorgereden naar de bandengarage, auto voor de deur geparkeerd, sleutel bij de bar afgegeven naast de garage, en het laatste stukje naar het werk gelopen.

Om negen uur zou de garage open gaan en mijn werk begint om 8 uur (nou ja, vandaag dus bijna half 9). Om negen uur belde ik naar de garage. 'Met Carola, ik heb vanmorgen mijn auto bij jullie in de straat voor de deur gezet' 'Ja, de volkswagen Polo, we hebben het gezien, ik dacht al dat ie van jou was'. 'Zouden jullie de twee achterbanden willen vervangen, de sleutel...' '...die hebben we al gekregen...halverwege de ochtend kun je hem weer ophalen..' 'O Perfect!'

Met de tent

In augustus heb ik drie weken vrij. Het is een beetje moeilijk iets te regelen of plannen omdat er nog steeds niets geregeld is inzake  gezag en omgangsregeling. Maar mijn verdediger zegt dat het erg onwaarschijnlijk is dat er in augustus iets geregeld gaat worden dus gaan we kamperen. Opa en Oma komen een stuk naar het zuiden, wij gaan een stuk naar het noorden en daar ontmoeten we elkaar ergens, in Noord Spanje. In de bergen, in het bos. We hebben d'r zin in!

Het afgelopen weekend waren we in San Jose. Da's ook vakantie! Misschien dat we volgend weekend wel de slaapzakken meenemen en daar bijven slapen! Zou leuk zijn!!

sprookje

Fran in een van zijn nieuwe broeken (en krabbend aan een korstje vd waterpokken)

Vanavond zaten we weer in het gras theater te kijken.

Het was leuk. Modern sprookje met erg droge humor voor de ouders er door heen gebakken.

En zo had iedereen het naar zijn zin met bruja (=heks) Puruja

3 biggetjes

Het is erg warm. Misschien niet zo zeer warm als wel vochtig. Alles plakt. We waren net in het amfitheater in Roquetas want er was theater voor de kinderen. Dat begon om half 10..ja, zo gaat dat hier, voor de kinderen..want Spaanse kinderen gaan écht niet om acht uur, half negen naar bed. We zaten daar gewoon nog peentjes te zweten, om half 10!!!

Fran was níet moe zei hij. Maar hij zakte wel steeds verder in, zijn hoofd op mijn schoot. Het was leuk, het was het verhaal van de drie biggetjes. En we zaten nog geen twee tellen in de auto op de terugweg toen hij al in slaap was. Morgen maar wat langer in bed blijven, en op school ontbijten, dat kan ook op de zomerschool. Maken ze zelf tostadas en zo.

Vanmiddag heb ik de diepe ingebouwde kast op Fran z'n kamer maar weer eens uitgemest. Zeker dertig kakkerlakkenlijken geborgen, wéér een heleboel weggegooid. Een zak vol speelgoed achterin de auto gezet voor de kindertjes van de broer van Mihai. Die heeft er 5..in alle leeftijden van de regenboog..of zoiets. Boeken uitgezocht uit een oude doos om mee te nemen op vakantie misschien. Als ze dat halen.

Een stapel Afrikaanse pakken gevonden die we van Fran z'n oma opgestuurd hadden gekregen toen Fran 2 jaar was. Ze passen nu al hahaha. (De blousen doe ik hem niet aan, vind ik veel te bont, en daarmee steekt hij zo af bij de andere kindertjes op school, maar de broeken zijn wel leuk en makkelijk). Half lange bonte broeken. Zal morgen nog wel even een fotootje bijzetten.

Heb mijn oude langspeelplaten weggegooid. Kan ze toch niet meer draaien. Heb al jaren geen pick up meer. En mijn allereerste cassetterecordertje, zelf ooit gekocht van mijn zakgeld voor 113 gulden. Hij jankte alleen nog maar; dus in de zak...

Vond ook een heleboel oude brieven en rommelmarktmateriaal. En tassen. Wat moet een mens met zoveel tassen. Vooral weekendtassen. Nieuwe tassen en oude tassen waar herinneringen aan kleven (nu zorgvuldig weggemikt)... Waar die allemaal vandaan komen!!?? En een hele doos vol spelletjes. Da's leuk voor over een tijdje als Fran ietsje groter is. Zeeslag, cluedo, scrabble, kavelspel, crossword....