doktersrecept

En zo lagen we vanmiddag op het strand, Los Genoveses, het weekend in te halen. 

Ootje

Heb me een beetje in het ootje laten nemen.

Nu zit meneertje toch nog thuis vandaag en is weer kiplekker!

stukje beter

Fran heeft geen koorts meer gehad vandaag maar we hebben wel rustig aan gedaan. Beetje thuis rondgehangen en in het zwembadje gelegen. (Had er een dichtgebonden washandje vol met havermout ingegooid gisteren en vandaag, dat schijnt de jeuk tegen te gaan). Vandaag was er weinig meer te jeuken, overal waren de blaasjes af en zaten korstjes op.

's middags nog een uurtje naar het strand in Aguadulce. En verder Harry Potter gekeken, gisteren deel 1, vandaag deel 2 en 3, morgen deel 4. Deel 5 hebben we nog niet. Meneertje ligt nu op bed zonder koorts. Als hij vannacht geen koorts meer krijgt gaat hij morgen gewoon naar de zomerschool, als hij nog wel koorts krijgt blijven we morgen thuis. Hij heeft wel last van zijn bulten, het jeukt niet maar het doet pijn, zegt ie, als ie ergens tegenaan komt. Maar hopelijk is dat morgen ook weer een stukje beter.

Spanje is aan het voetballen. Ik kijk niet, want ik heb niets met voetbal, en als ik iets erg vind dan is het wel dat zenuwachtige geschreeuw van voetbal-commentators. Maar met zo'n EK moet je toch een béétje weten wat er gebeurd. Daar kom ik overigens niet onderuit. Ik heb de buurt 1 keer horen gillen en knallen, nog geen gejammer gehoord dus ik neem aan dat 'we' met 1-0 voorstaan!? HUP Spanje HUP!

ziek

Zaterdag de rest van de dag thuis geweest. Fran was echt niet lekker, in het zwembadje gespetterd want daar had hij de minste last van jeuk en verder op de bank gelegen en op mijn bed een film gekeken waar hij bij in slaap viel 's middags. 's avonds kreeg hij behoorlijk koorts, rillen en beven en in zijn slaap heel veel dromen en praten en knarsetanden. De koorts zakte nauwelijks na een lauw bad en medicijnen.

'Een konijn, EEN KONIJN....' (een konijn met een zieke poot maar Pedrito en hij hadden hem laten lopen zodat hij zelf beter moest worden in de rambla, zei hij)

'Januari februari maart april juni augustus september oktober november december'

'Ben je slecht of ben je goed?'

'Hij/zij neemt me mee in zee!!!'

'maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag'

'1 elefante se balanceaba sobre la tela de una araña (zingend)'

'Pablo, pablo, we zijn klaahaar'¨

'ááááá´MAMÁ, un BICHO' 'zo een van de televisie, een killer-bij uit africa, hij was hier maar hij heeft me niet geprikt'

'Nee ik ben niet meer ziek, ik heb het alleen zo koud'

Om vier uur nog weer een zetpil tegen de koorts. Huilend: 'Carola, wil je beloven dat je dat NOOIT meer zult doen'

'Carola water..' en na het drinken van een grote teug...'en dan ga ik nu slapen goed?'

Nu is het zondagochtend 9 uur en hij slaapt nog, rustig en zonder koorts. Ik doe héééél zachtjes.....Hopelijk is hij er een beetje overheen nu. 

 

jeuk

Vannacht heeft Fran een slechte nacht gehad, toch koorts gekregen van de waterpokken. Vanmorgen even naar de dokter geweest. Medicijnen gekregen tegen de jeuk. Ook een poeder maar daar kan hij niet tegen, dat gaat alleen maar erger jeuken (hij heeft een atopische huid en daardoor is het vooral op de plaatsen waar hij normaal ook last heeft, in de knieholtes, armbuiging, tussen de benen nu extra gevoelig). En we moeten naar het strand, op doktersrecept want dat droogt de bulten goed uit.

Vanmorgen ook naar de paarden, naar het concours/feest omdat de vakantiestop begint nu. Fran wou er persé toch heen. Hij mocht als tweede rijden, ik heb niet gewacht op mijn beurt, toen Fran klaar was zijn we weer weggegaan want hij zag er helemaal niet lekker uit. Ze moesten rond rijden, in draf en in stap en er hingen zakken met cadeautjes aan de palen en daaruit moesten ze hier en daar een cadeautje halen. Bovendien kreeg Fran ook nog een mooie medaille van Luisa, helemaal goed!

donderdag

Heb tomaatjes gekregen, ecologisch geteelde peer-cherry tomaatjes. Maar het waren er wel zo veel dat ik er lekker soep van gekookt heb. En lekker dat ie geworden is!!

Sow had bultjes laatst toen hij bij ons in het zwembad was. Aysha had ook bultjes gisteren toen ze bij ons kwam zwemmen. En Fran heeft nu bultjes, blaasjes beter gezegd. Ofwel uiteindelijk toch de waterpokken. Hij heeft er niet veel last van. Beetje hoofdpijn, zei hij vanavond, en blaasjes.

Spanje is aan het voetballen. Als ze winnen hebben we weer de hele nacht herrie. De auto's en vrachtwagens op de hoofdweg houden dan hun claxon ingedrukt de hele nacht. Leuk, voetbal!

Wij hebben vanmiddag een toren gebouwd van meer dan twee meter, van blokken. En net zat Fran even rustig tv te kijken en ik een boek te lezen, dondert die toren opeens om....wat een SCHRIK!!!!

Verder de buganvilla gesnoeid terwijl Fran in het zwembad lag.

Alle kikkervisjes zijn dood! Ik denk dat het te warm is, dan wordt het water ook warmer, ze waren trouwens voor geen meter gegroeid, nog steeds visjes zonder pootjes. Helaas...

Bij Fran op de zomerschool hebben ze ook een zwembad(je) op de patio, gaan ze aan het eind vd ochtend, net voor het eten lekker poedelen. Leuk! Ik ben blij dat hij het naar zijn zin heeft! Het is een ideale oplossing. De groteren gaan zelfs een nachtje daar op school blijven slapen, om naar de sterren te kijken samen...leuk he! Ana Reina is een leuk mens en ze verzint allemaal leuke dingen voor hen.

Nog een dagje en dan weer lekker weekend!

vrij

Vanmorgen was Fran weer helemaal het heertje. Hij is vandaag naar de zomerschool geweest en hij vond het leuk. Ze hebben milieuweek deze week en ze gaan zelf een kleine kas maken en daar dingen in zaaien die aan het eind van de zomer mee naar huis mogen. Tomatenplantjes en zo.

Hij was alleen verontwaardigd dat ze geen huiswerk gemaakt hadden. Ze hebben namelijk een schoolboek mee waar ze uit gaan werken van de zomer en daar had ie zin in maar daar zijn ze nog niet mee begonnen.

Ik heb gebruik gemaakt van mijn vrije dag, eerst wat later opgestaan als normaal, Fran wat later weggebracht, langs de dokter geweest maar de uitslag was nog niet binnen na twee maanden. Daarna een stuk over het strand gelopen. Er werd druk schoongemaakt na de nacht van San Juan. Er waren nog mensen aan het feestvieren en er lagen ook nog mensen op het strand te slapen.

Daarna langs de kapper om de haren te laten knippen, door naar de chinese-winkel een rol plakplastik met hout motief gekocht om mijn keuken mee op te kalefateren. Die moet eigenlijk allang vernieuwd, de handvatten zijn van de kasten, het aanrechtblad was helemaal lelijk, maar ik moet zeggen nu ziet dat er weer behoorlijk uit. Kunnen we er weer even tegen tot we het echt gaan verbouwen. Bovendien zag dat er weer zo mooi uit dat ik gelijk de tegeltjes erachter schoon moest maken...Het is weer spik en span. Nou ja, voor mijn doen.

Met Fran in het zwembadje geplonst 's middags en straks gaat ie vroeg naar bed..Ik niet, ik ga 'operación triunfo' kijken en dat is pas na twaalven afgelopen. (Een soort van idols, vanavond zijn er 6 finalisten over die allemaal goed kunnen zingen. Gelukkig. En ja, dat vind ik leuk!)

waterfeest

Vanavond is het feest van San Juan, met grote vuren op het strand. Mooi feest! Maar we gaan er niet heen dit jaar.

Fran was kapot op. 'Agotado' zei hij zelf. Hij wou allemaal onredelijke dingen (bovenal een schildpad, en wel NU!) en moest overal om huilen, en later vooral om het feit dat hij niet meer stoppen kon met huilen. En zo viel hij in mijn armen in slaap.

Ze hadden vandaag waterfeest op school, dát zal het geweest zijn..

ZZONdag

'Twee roomcornetto's graag' zei ik tegen de leukste ijsboer van heel Andalucia en omstreken. 'Die zijn op, dit is het beste weekend van het hele seizoen, geen cornetto meer over!' ..dat was minder leuk...maar hij had ook nog andere lekkere..

De wind waaide stevig op San Jose.

'Zo zien wij elkaar ieder jaar weer hier terug' zei de krabbenvanger die wel eens een poging gedaan heeft tot meer dan een praatje. Nadat hij twee krabben voor Fran gevangen had, zei ik: 'Kom Fran, we gaan terug naar de handdoek een broodje eten, mama heeft honger' ' Ik blijf hiehier' riep Fran. 'Nee, jij moet ook even eten' 'Vale'

Toen we ons broodje gehakt met zand op hadden, de grote ontsnapte krab gevangen hadden, nog een paar keer gezwommen, Fran een conversatie met een kale meneer gevoerd had en we ondergezandstraald waren zijn we weer op huis aan gegaan.

Alle krullen weggeknipt bij Fran. Nu die van mij nog, dinsdag, Fran begint dan de zomerschool en ik ben een dagje vrij. Ga eerst even naar de dokter een uitslag halen, dan naar de kapper en daarna lekker helemaal niets tot half vier!!

Fran heeft zijn rapportje gehad vrijdag. Alles goed. Morgen hebben ze waterfeest op school, ze zijn een uurtje eerder uit en dan...vakantie!

compleet

Een compleet dagje vandaag. Niet zo vroeg opgestaan, tenminste Fran niet. Ik had om negen uur al het hele huis geveegd en gedweild. Boven, beneden en buiten.

Daarna gedouched, ontbeten met Fran en toen richting Alcampo, Almeria. Daar kun je je kind max 1 uur in een soort crêche achterlaten, kost niets, en ze krijgen nog een pakje drinken en twee zoete bolletjes mee ook...Had ik nog nooit gedaan, maar we liepen erlangs en toen zei Fran dat ie daar graag wou spelen. Dat was mij ok, kon ik rustig winkelen. Schoolboek gekocht voor de zomerschool met oefeningetjes om op het nieuwe schooljaar voor te bereiden. Een kort broekje voor mij. Een vlieger voor Pedrito want Fran heeft weer een feestje binnenkort, een kaart, en vast wat schoolspullen voor Fran volgend jaar. Ze moeten hier zelf een heel pakket aan spullen meenemen, kleurpotloden, krijt, vingerverf etc etc.

Gegeten in de Mc Donalds in het winkelcentrum op aandringen van Fran. Daarna naar het strand in Zapillo, stad Almeria. Weer eens wat anders, maar ik vind het niets. Smerig, veel te veel mensen en flatgebouwen ipv cactussen en eucalyptusbomen er om heen...

's Avonds zaten we op het paard. Het was vreselijk warm. Nog 1 keer, volgende week en dan is er zomerstop. Volgende week hebben we een soort concoursje+feest. Vandaag reed ik op Apache een wit bruin vlekkenpaardje. Het was zo warm dat we een half uur gelest hebben en een half uur buiten gestapt door de sinasappelboomgaarden. Een grappig paardje maar eigenlijk te klein voor mij. Ik moet dan de benen intrekken om bij de buik te komen om aan te sporen. Niet echt een fraai gezicht haha. Hij reed wel lekker. Fran reed op caramelo, een bruin shetje. Hij was moeilijk over te halen om te gaan maar na afloop zei hij toch ook weer dat ie het leuk had gevonden.

Thuis even opgefrist in het zwembadje, eten en naar bed...We filosofeerden ons nog even door de dag heen en ik vroeg 'Wat vind jij nou het aller aller leukste om te doen? Ik moest raden en had al 100 dingen gezegd voor ik op een vd twee die op de gedeelde eerste plaats stond kwam. (Tekenen, naar het strand, pannekoeken eten, met Peter Pan spelen, krabben vangen, slakken vangen, hier werd even getwijfeld, want dat is wel heel erg leuk!!) Ik raadde:*Met Opa spelen* Ja, dat was goed! Maar er was nóg iets zei hij. Hij moest het voorzeggen, ik kwam er niet op: *Sinterklaas vieren*!

 Ik ga ook zo naar bed, ben moe en verbrand in het gezicht. Volgens mij komt dat van het zweten op het paard.

Fietsenrek

 

spin

Eergisteren zat ik aan mijn bureau toen er opeens een ieniemienie spinnetje aan mijn hand hing. En dus niet omdat ik al zolang stil zat te nixen he!

Bijna verpletterde ik hem, overigens zonder opzet, onder mijn hand, maar het geluk was met hem, ik voelde wat kriebelen of zag wat wiebelen, dat weet ik dus niet meer, daar wil ik af zijn. Ik tilde mijn hand wat hoger en daar bungelde het spinnetje.

'Kom, dan zet ik je op mijn computerscherm, daar zit je veilig' zei ik tegen hem of haar, daar wil ik ook af wezen, want ik heb dus geen idee hoe je dat ziet bij een spin. En helemaal zo'n kleintje. Nou ja, ze zeggen dat het vrouwtje van de spin groter is dan het mannetje maar gezien hier in geen velden of wegen een wederhelft te bekennen is om vergelijkingen mee te trekken.... Bovendien had het dan net zo goed een broertje of een zusje kunnen zijn en dan weet je dus nog niets.

Aan mijn computerscherm hangt vanalles. Want ik ben een vrouw, die schijnen dat te doen. Foto's, gedroogde bloemetjes, een wollig graspluimpje, een poppetje, dat is wel leuk trouwens. Dat poppetje is van houten kralen aan een groen touwtje. Het is net of het het uiteinde is van een islamitische rozenkrans maar dat kan ik u niet met zekerheid zeggen want ik heb het gevonden op straat en het sprak mij aan. En zo hangt het nu dus aan mijn monitor.

Er zit ook een papiertje op geplakt met prit. Daar staat een rood hart op, door Fran getekend. Nou, dat wil je toch, op je computerscherm? Ik wel!

Dat spinnetje heeft zich daar dus echt geinstallerd he, tussen al die meuk, want laten we eerlijk wezen, dat is het dus gewoon. Gisteren zag ik hem, of haar, daar wil ik dus af zijn, omhoog klimmen in de wollige graspluim en vandaag zit spin helemaal op de punt van een verzilverde ster die als boekenlegger dienst zou kunnen doen. Die ster kreeg ik van Jesús en Ma Jose toen ze trouwden, op een zakje met suikersnoepjes. 

Dat was ook nog een leuk verhaal. Wij hadden een grote bos bloemen van het werk op zijn bureau gezet met een gevulde enveloppe, want we waren niet uitgenodigd en wilden toch iets doen. Intieme bruiloft was het excuus, mwa..dat kan beter..En fin, toen kregen wij dus van Jesus allemaal een zakje bruidsuikers op het bureau met die grote zilveren ster erop. Hij zelf was inmiddels met kersverse bruid naar Kenia toen wij dat vonden. De baas pakte zijn zakje (duh), maakte het open, deed wat suikers in zijn mond en wierp het zakje, met ster, hoppa, met een grote boog in de vuilnisbak.

Nu doorzoek ik dus normaal gesproken geen vuilnisbakken, maar ik zag het gebeuren dus ik dook (toen hij even niet keek) de ster achterna, wiste hem schoon met een niet meer al te schone kleenex (zal eigenlijk wel een stuk wc papier geweest zijn) en plakte hem aan de monitor. En mijn eigen ster gebruik ik uiteraard thuis als boekenlegger. Not! Hij staat nog met zakje op een plankje te pronken.

Maar daar zit spin dus nu op, te wachten tot er een vliegje langsvliegt, want honger! Tenminste dat denk ik, dat zou ik dus anders doen als ik spin was. Weinig kans is dat er een vliegje langs vliegt als je als spin zo duidelijk zit te wachten. Bovendien is hij of zij, daar wil dus af zijn, zó klein dat ik niet weet of er wel vliegjes zijn die mijn spin aan kan. Waarschijnlijk zit ie daar gewoon te groeien, tot wel groot genoeg, want honger, dat zal het zijn!

klaar

Mario over nieuwe wegen laten wandelen. 

Hond uitgelaten (logeerhond Jessy is hier 2 dagen)

Jochie naar bed gebracht. Hij was moe. En dan is nix meer leuk. Huilen om nix en om alles. Bijna vakantie!

Tamagotchi naar bed gebracht want die lag ook te piepen.

Dus ik ben helemaal klaar voor vandaag, hoef alleen nog maar tussen de lakens te schuiven. Met een oude libelle.

patio

Zwemfeest op de patio. De 'gebroeders Aysha' waren hier want er is weer een babietje geboren en zo waren ze lekker de hele middag uit de weg. Een kleine gekleurde onderbroek van mij en drie zwembroeken van Fran uit de kast gerukt , er trok er een zijn schoenen uit in mijn slaapkamer. Wááát een lucht hahaha. Ze plonsten met z'n vieren het water in. Een lol dat ze hadden! Het water is nu zwart!

Filmpje!!

Vertrouwen

Gisteren was ik oude foto's aan het kijken met Fran. Hij wou graag een foto van de hond die wij vroeger hadden, van Saïda. Dus wij een foto zoeken, en toen was er een foto van *** met hond. Of hij die wilde. Ja, die wou hij wel. Zat ie zo eens te kijken, springen de tranen in zijn ogen, zegt ie: 'Ik vertrouw op *** én op de hond'. (vooral dat 'én op de hond kwam er zo mooi uit!!')

Dus ik vroeg: 'Heeft *** gezegd dat je op hem moet vertrouwen?'

'Ja'.

'Moet of kunt?'

'Moet'.

'Weet je wat 'vertrouwen' betekent?'

'Ja, houden van'.

'Niet precies. Meer dat je altijd op iemand kan rekenen, dat die persoon nooit iets zal doen om jou kwaad te doen, dat je kunt geloven wat hij zegt'.

'O, mag ik nog een andere foto?'...

Mooi gezegd, als hij had gemeend;'Je kunt op me vertrouwen'. Maar 'moet vertrouwen?'

Ik zei nix ik zei nix ik zei nix ik zei nix ik zei nix ik zei nix

maar ik dacht ..

(meer)

het leven

Mama, bestaan draken echt?

Nee, er bestaan geen draken.

En vroeger?

Toen er nog ridders en jonkvouwen waren? Er zijn wel veel verhalen over he, ik weet het niet helemaal zeker hoor! Al die ridders die draken versloegen om de jonkvrouwe te redden.. Jij wordt later ook ridder he?

Nee, (beetje sip) want ik weet niet hoe je vrouwen moet redden.

Maar tegen die tijd dat je groot bent toch wel?

Nee.

Wat word je dan? Prins?

Neehee, want we hebben geen prinsen en prinsessenkleren.

Maar als ik nou heel hard ga werken en centen verdienen, en dan een prinsenpak voor je koop?

Nee, ik word bouwvakker.

O, Ok!

Maar dan ben jij al oud.......Ik wil niet dat je oud wordt. En ook niet dat je dood gaat. Dan word ik heel verdrietig.

Ik ben nog lang niet van plan om oud te worden en dood te gaan hoor!!! We hebben eerst nog een heleboel leuke dingen te doen!

Ja..

S.Jose

Eigenlijk was ik vanmorgen eerst zwaar sjacherijnig. Morgen gaat Fran naar ***, en ik zat zo te denken, geef ik hem weer eten mee in zijn tas om op te warmen of niet na wat *** in zijn reactie op mijn gezag en omgangsregelings aanvraag heeft aangegeven. Hij zou degene geweest zijn die altijd voor Fran had gekookt en hem had verzorgd.

Dus ik had zo iets van' ha jij kookt toch voor Fran altijd...' Maar ja, wie heb ik daar mee. Hoogst waarschijnlijk laadt hij Fran dan in zijn auto zonder verzekering en rijdt hem dan zonder rijbewijs, zonder stoeltje en zonder gordel achterin naar de Mc Donalds. Dikke kans.

Dan zou ik sherlock holmes foto's van de misdaad moeten laten nemen want rijden zonder rijbewijs is misdadig tegenwoordig, ofwel, daar kan je voor de bak in gaan ipv alleen maar een boete zoals vroeger.

Maar naarmate we San Jose naderden gingen die gedachten naar de achtergrond. We aten eerst een tostada de atun en een beker melk/koffie. (En Fran lepelt een suikerzakje leeg, zie foto) Toen naar het strand. Het was echt echt warm vandaag. Drie keer gezwommen in zee. Ik had een blikje (soort van knak-) worstjes mee en die heb ik in de zon gezet om op te warmen dus om twee uur hadden we brood met echt heel warme worst! haha

Kwart over vier weer rustig in gaan pakken en om zes uur zaten we op het paard in Pechina. Ik reed op Abril want Coran was weer een ijzer verloren. Het was errug warm, we hebben niet gegaloppeerd om niet te bezwijken.. De 28ste hebben we een klein concoursje (onderling) omdat dat de laatste dag is voor de vakantie. Leuk.

vanalles

Vanmiddag het zwembad van Fran opgepompt. Wat een rotwerk, het zweet droop aan alle kanten van me af. Maar goed, het staat voor de rest vd zomer en Fran heeft lekker gepoedeld.

Geen lekker notenbrood meer te krijgen bij de Mercadona. Geen ander brood ook trouwens, maar goed dat ik brood ingevroren heb.

Slecht geslapen vannacht, raar gedroomd. Alle exen kwamen de revue voorbij. En Fran en ik kregen een grote zwarte scooter.

Fran leert al een beetje rekenen op school en dat gaat heel goed. Leuk! En lezen doet hij ook een beetje. Dan is hij zelf helemaal verbaasd als hij het woord echt kan lezen, lettergreep voor lettergreep en dan in een keer het hele woord.

Toen Fran net in bed lag belde zijn vader (in reactie op een mail, dat schijnt dus te werken!). Zondag gaat hij er naar toe.

update; Er is weer transport! De voorraden gaan dit weekend weer aangevuld worden overal. Gelukkig maar.

kosten

Het brengt wat kosten met zich mee, deze staking van de transporteurs die zondagnacht begon. Hier in Almeria draaien we vooral op de tuinbouw. Alle opbrengst kan weggegooid want kan niet vervoerd. De auto produktie is stopgezet want de auto's puilen de fabrieken uit en er kunnen geen nieuwe onderdelen meer geleverd. 87% van de transporteurs is het niet met deze staking eens maar kan toch de weg niet op. De verliezen die dat met zich meebrengt. De vrachtwagens worden vernield, verbrand, in beslag genomen door de fanatieke stakers. De zuivelproduktie ligt op zijn gat.

Wij kunnen niets leveren aan krijt ed. De autoverhuurbedrijven kunnen niet verhuren want geen brandstof. Er kan niets uitgevoerd worden. De eerste twee doden zijn gevallen; met de blote hand een vrachtwagen tegenhouden valt niet mee..

Hoe zullen de ambulances aan hun benzine komen? Of zullen we over een dag of wat de eerste doden hebben vanwege geen ambulance-hulp?

Staking

Net als in de rest van Europa wordt er nu ook gestaakt door de transporteurs hier in Spanje vanwege de hoge brandstofkosten. En het gaat zeker een week duren hebben ze voorspeld. Gisteren ging er een hele lange stoet vrachtwagens zonder oplegger toeterend door het dorp.

Mijn chef ging gisteren zijn auto voor de zekerheid nog maar even volgooien met benzine want je weet niet hoelang dit gaat duren en hoelang de voorraden het uithouden. Was de 95 benzine al op in Aguadulce! (Ik heb zelf gisteren overigens ook maar even de auto volgegooid en toen was er nog wel..)

Ook etenswaar wordt er gehamsterd, de supermarkten worden immers ook niet bevoorraad, vooral verswaren zijn er dus al snel niet meer te krijgen. Het zal wel loslopen denk ik zo, en anders wordt het volgende week pizza's eten, die hebben we nog genoeg in de vriezer..

Ze kunnen van hogerhand wel de brandstof belasting gaan verlagen of zo, maar laat ze maar naar het oorspronkelijke probleem gaan, dat de energie die we uit de grond halen op raakt en dat ze iets anders moeten gaan verzinnen! Toch wel, onderhand!

Update 15.00 uur; De benzinestations die ik tegenkom onderweg van het werk zijn gesloten, geen brandstof meer. Nog even langs de supermarkt geweest en de schappen zijn erg leeg, er is geen vlees meer te krijgen, geen vis meer, geen melk en andere verswaren. Het lijkt wel oorlog hahaha. Wat een hysterie, de mensen hoeven in geen drie weken meer naar de winkel, zo veel hebben ze ingeslagen!

crackertje

Weet je wat het is, dan eet ik de hele dag reuze verantwoord. Bakje havermout met rozijnen als ontbijt, 2 plakjes notenbrood met '60%-vruchtenjam' (en de rest suiker), berg gewokte groenten met noten en zo, en 's avonds nog zowat. Maar als ik achter de pjoeter zit dan krijg ik trek. En dan neem ik een cracker (een extra vezelig crackertje) met kaas (volvet) en nog één, en nog één, en nog één, etc etc 

Behálve als ik gelijk met Fran in slaap val; ik ga nog heel even bij hem liggen als ik hem in bed stop. Dús, dat moet ik vaker doen :-)

Wat nou, zitten jullie állemaal voetbal te kijken, jemig, dan neem ik nog maar een crackertje

Lore

Met de blote billen in het zand. Krabbetjes gevangen. Gezwommen. Kleurtje gekregen.

Fran is op verjaardag vanavond. Van Lorena. Hij had naast een gekocht cadelootje ook zelf een slak voor haar ge-klei-d en geverfd. Een witte slak met een blauw huis. In een doosje en dat moet ze heel voorzichtig vasthouden anders valt ie om en gaan de voel-antennetjes kapot, drukte hij haar op het hart. Lief.

zaterdag

O o o wat heb ik weer gedroomd. Maar dat mag ik niet vertellen want dan maak ik de familie tot schande. :-) Dat missen jullie dus even..

Er gaat gestaakt worden door de transporteurs, daarom moest ik vandaag even naar het werk om een vrachtwagen te lossen. Maandag gaan ze nl de weg niet meer op.

Ik kreeg twee galia meloentjes, lekkerrr om door de salade te doen. En gezien ik (voor mezelf) helemaal op de fruit en groente-toer ben komt dat goed uit. Weinig (meestal geen) vlees en veel noten door het eten.

Vanmiddag hebben we paard gereden. Ging goed. Fran reed op Trueno, zwart shetje en ik weer op Coran. Hebben zomaar een galopchangement gedaan. 'Probeer het maar dat doet ie wel' zei Louisa en tjakka! Leuk.

vis

Eerst had ik een lijst in de favorieten helemaal tot beneden aan het scherm. Nu staan er nog maar twee. Ik weet ze niet meer. Had ze ook niet even opgeschreven. Ik kom er vast wel weer op, als ik ze ineens nodig heb. Mijn pjoeter is weer thuis. Helemaal clean. Vanmiddag heb ik zijn eigenste modempje geinstalleerd, en zijn fotoprogramma. Al mijn foto's zijn eraf, die heb ik wel op CD, maar ja, dan moet je er eerst weer een CD in stoppen.

Sneller gaat ie ook niet, want nu zit er een antivirus op en voorheen niet. En die willen altijd op de meest onmogenlijke momenten updaten en zo en dat duurt dan allemaal erg lang. Maar dat is nuttig. Zegt men.

Ik kreeg er zo maar een laptoptas bij van mijn collega, toen hij mijn pjoeter terug kwam brengen. 'Het is klaar, hij doet het weer'. Dat was aardig! Maar die tas ligt nu de kast te vullen want mijn laptop zit nooit in een tas, die ligt altijd hier op tafel. Spullen, zo veel spullen. Ik heb de laatste maanden al een hoop weggedaan maar eigenlijk moet er nog veel en veel meer weg! Het is hier veel te vol met spul wat we nooit of bijna nooit gebruiken. Misschien kan ik het een en ander verkopen op de rommelmarkt in Almerimar. Da's eigenlijk best een goed idee.

Er zat een donkere plek op het marmer, nee het is geen marmer, graniet of zo, op mijn trap, zag ik opeens, vanmiddag. Ik dacht dat de kat erop gepiest had, dat ie opgesloten gezeten had vandaag of zo, met hoge nood. Doet ie nooit, maar wat denk je dan. Maar nee, het was niet nat erbovenop, het water zat er in! En mijn muur bij de trap is ook wat donker gekleurd, zag ik toen. Ik naar de buuf, 'hellup, er komt water door de muur, dat moet uit jullie keuken komen!' De buren hadden de waterafvoer verstopt. Toen hebben ze er allerlei ontstoppingsmiddelen in gegooid. Maar ze hebben nog hele oude leidingen met lood. En dat spul vrat de hele leiding op...toen was er overal water. Vocht van de afvoer duss. Het droogt wel weer.

De buuf had sardientjes staan schoonmaken, en de schubbetjes verstopten de boel. Ze riep: 'En ik ben net afgestudeerd en ik krijg maar &%$& Euro in de mnd, ambtenaar maar nog niet geplaatst..(of zo)..en wat zal dit allemaal weer gaan kosten en als ze de hele vloer open gaan breken kan het wel /&%&% Euro zijn'. Buuf is spontaan allergisch voor sardientjes geworden.

feest

Vandaag was een beetje een spannende dag voor mij. Maar dat was eigenlijk niet nodig. Na school heb ik Fran naar zijn vader gebracht. Die heeft zich daar best vermaakt. En *** had een heleboel kleren voor hem meegenomen, door de familie genaaid. Afrikaanse pakken. En niet alleen voor Fran, nee, ik kreeg ook een pak, en kettingen. En hij was blij geweest met de twee brieven die we hem gestuurd hadden, vooral met de foto's van Fran die ik in eentje bijgesloten had. Nou, dat is alvast heel wat. Dat geeft weer een beetje hoop op een normale omgang.

Nadat ik Fran weer opgehaald had zijn we nog naar de feestmarkt op school geweest, dat was leuk en gezellig. Ze hebben veel verkocht!

In senegalees pak

Vandaag ook naar school in een Senegalese broek, hij was wat lang...

Voor Peru

Deze week wordt er geld ingezameld op school voor de arme kindertjes in Peru. Er was een hardloopwedstrijd gisteren, de kinderen moesten zich laten sponsoren door ouders/buren/familie en dan hardlopen voor het goeie doel. Vandaag is er een markt op school waar ze zelfgemaakte spulletjes verkopen. Donderdag is er theater en vrijdag een feest.

Het krioelde van de kleine kinderen op het strand bij de haven van Aguadulce gisteren. En ze hebben héél hard en goed gelopen!

(en verhip, er is al een tand in het zicht op de lege plek!)

tand

Vandaag ben ik zonder computer thuis, hij is bij de computerdokter hier op het werk. Het wordt een hele grote schoonmaak. Formateren gaat ie 'm voor me. En Mc Afee erop zetten.

Dus ik moet nu even profiteren hier op t werk om wat te schrijven. Gisteren zaten we spaghetti te eten en Fran had heel veel last van zijn tand die zo los zat dat ie alle kanten op ging. Ik zei draai er maar een beetje aan, dan gaat ie er vast wel uit. En ja hoor, hij had 'm zo in z'n hand. Hij was helemaal trots. 'Zullen we *** bellen om het te vertellen?' 'Ja dat was een goed plan. Op telefoon nr 1 stond de voicemail aan. Op telefoon 2 kregen we zijn huisgenoot die zou het doorgeven haha, dat de tand eruit was!

Opa en Oma moesten ook gebeld om het grote nieuws te vertellen en toen hebben we ook nog maar even een mailtje gestuurd aan *** met foto, zonder tand. Later, ik had net Fran in bed, belde hij op want hij had de mail gezien. Fran er weer uit, helemaal uitgelaten en blij. Woensdagmiddag gaat hij naar hem toe.

Vanmorgen snel Fran op een zomerschool ingeschreven iets verder weg om toch maar wel een plaatsje ergens te hebben deze zomer want er was nog steeds geen nieuws en de inschrijvingen waren daar nog open tot morgenochtend. Maar er zou nog wel geloot gaan worden. Ik kreeg echter net het verlossende telefoontje dat de zomerschool van Ana Reina ook doorgaat deze zomer. En daar gaat Fran dus heen. Fijn! Nog even aan de moeders van Lorena en Pablo doorgeven, want ze heeft nog plek, en dan heeft Fran tenminste ook wat vriendjes mee daar..

Raton Perez

zon

Behalve die vermomde troyan hebben toch wel een goeie zondag gehad hoor. Eigenlijk vroeg ik ook om problemen want mijn pjoeter draait al twee jaar zonder enige bescherming..

We zijn lekker weer naar San Jose geweest en het was hartstikke mooi weer. Op de heenweg zagen we dat *** weer terug was, zijn auto was van zijn plaats. Verder niets van gehoord. Fran gevraagd of hij hem wilde bellen maar dat wou hij niet. Hij wou wachten tot *** naar hém belde. OK, het is mij best.

In San Jose ben ik verbrand. De factor 50 beetje te laat gesmeerd. Fran viel in slaap op de terugweg (rond half 6) en heeft doorgeslapen helemaal tot vanmorgen. Meer dan de klok rond! Hij lag bij mij in bed, alles zand nu dus... Vanmorgen onder de douche geplonst, pap gegeven én brood met een gebakken kipfiletje om een beetje aan te vullen, want gisteravond heeft hij dus niet gegeten. Hij at alles lekker op en nam ook nog een broodje kipfilet mee voor de eetpauze om half 11 op school. Ik had nog geprobeerd om hem wakker te maken gisteravond maar dat zat er niet in. Boos werd ie, 'laat me nou'...Zulk slapen!

bloody sunday

K--!!!

'BraveSentry' heeft mijn pjoeter goed ziek gemaakt.

En nu maar zien hoe ik dat er weer af krijg!