zaterdag

Tot kwart voor negen uitgeslapen vandaag. Dat is heel wat voor ons!!

Er was regen voorspeld maar het was mooi weer. Tenminste bij ons aan de kust was het mooi maar tegen de bergen hingen de wolken. We hebben eerst thuis wat aangeprut, even afgewacht wat het ging worden en toen op de gok toch naar San Jose (dat is tenslotte wel een uur onderweg). In het dorpje wat rondgelopen, Fran in de speeltuin, ik langs de kraampjes met zelfgemaakte sieraden, enkelbandjes. Allebei een tostada de atun op een terrasje. Fran mocht een verrassings-ei uit een machine draaien van een Italiaanse ober. Tot in de grond verwend dat jochie! Ook nog een houten hagedis gekocht. Leuk ding, als Fran daar mee uitgespeeld is plakken we hem ergens tegen de muur!

Tenslotte ook nog op het strand gelegen op ons eigen plekkie in de Barronal en het was heerlijk weer. Niet te heet niet te koud en daar was geen wind. Lekker!

Op de terugweg langs de paarden. Daar stond wel veel wind. Heb op Coran gereden en dat ging goed, hij was heel aktief, waarschijnlijk door de wind in z'n oren, en daardoor kon ik die lange slungelbenen beter bij elkaar rijden. Alleen in galop moet ik nog erg aan hem wennen, hij is zo groot dat ie enorme bewegingen maakt en het valt niet mee om dat uit te zitten. En we hebben ook de draf wat uitgestrekt, doorzittende hahahaha, die enorme benen.

Fran had op pony Punto gereden en was eraf gegleden toen hij op zijn knieen op de pony moest zitten. En dat was wel heel grappig vond hij zelf. Hij heeft nooit zin om te gaan maar eenmaal daar vind ie het altijd leuk. Gelukkig. Hij wil ook rijlaarzen zegt ie. Dus ik vroeg hem of hij het wel echt leuk vindt dan, of hij wel wil blijven rijden omdat hij altijd wat sputtert voordat we op weg zijn. Maar hij zegt van wel; dat ie het leuk vindt en dat hij er mee door wil gaan dus na de vakantie maar eens kijken.

Zomerschool

Gisteren kregen we te horen in de vergadering dat er weer geen zomerschool gaat plaatsvinden op onze school. Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden. Onze directeur wil niet, maar die treedt af op 30 juni, dus in principe had het gekund. Maar de nieuwe directeur wil het ook niet.

Dus vanmorgen heb ik de juf van de zomerschool van vorig jaar (op een andere school) gebeld of zij nog een plekje heeft voor Fran. Zij willen het dit jaar tweetalig organiseren, spaans en engels, spelenderwijs. Leuk! En ze rekent zeker op Fran, zei ze. En in augustus, (als er nergens zomerschool is), heeft ze wel haar crêche open, dat is ook vast fijn om te weten!

Máár de directeur van de school waar zij zomerschool geeft, heeft nog niet beslist of hij wel zomerschool in zijn school wíl dit jaar, dat horen ze pas maandag. De directeur is namelijk altijd de eindverantwoordelijke als er iets gebeurd. Ook als hij vakantie heeft en als er zomerschool is. Dus duimen jullie voor Fran (en voor mij?)

drukdrukdruk

8.00-15.00 Werkenwerkenwerken

15.00-15.30 Snel langs de supermarkt en thuis om boodschappen te lossen en zwemtas te halen

15.30-17.30 Fran van school halen en door naar het zwembad, zwemzwemzwem

17.30-20.00 Pan chili con carne maken en opeten met Fran en Miek

20.00-21.00 Naar school voor vergadering over oa de zomerschool

zwemmen

Gezwommen vanmiddag. Waarom zullen de kinderen hier eerst leren crawlen en daarna, tig jaar later pas schoolzwemmen? Dat is toch veel zwaarder, crawlen? Vandaag zag ik een groepje van een jaar of tien, elf jaar die voor het eerst de schoolslag gingen oefenen. Normaal zie ik ze áltijd crawlen. Vandaag zaten ze op het droge de kikkerslag met de benen te oefenen. Vonden ze allemaal maar heel erg raar.

Fran kan (nu al/nog) beter schoolslag, dat poog ik hem te leren, en Opa en Oma hebben dat ook geprobeerd. Volgens mij verveelt hij zich in de zwemklas, vindt ie het daarom niet leuk, want hij is gek op zwemmen! Dat gedoe van tig baantjes met zo'n spagetti in zijn rug om te blijven drijven als hij op z'n rug zwemt en zo, dat stadium is hij al lang voorbij, hij blijft echt wel drijven, en hij gaat heel hard! Als hij het nou leuk vond in de les dan maakte me dat niet uit, maar ik denk dat ik hem volgende maand maar zelf 'les ga geven'. Een keer in de week/ twee weken een uurtje naar het zwembad en de rest leert hij in zee wel.

Verder niets te liegen en ook niet spannend gedroomd.

slak

Vanacht heb ik gespookt, kon niet slapen, liep te denken. Tegen de ochtend droomde ik dat..... pieieieiep.......   *Gecensureerd *

Gisteren schreven we een neutrale mail aan ***, dat het goed gaat met Fran op school, dat hij een losse tand heeft en dat hij een boek voor hem aan het schrijven is. En zowaar, na vier weken belde *** op vanavond. Ik heb altijd zo'n donkerbruin vermoeden als hij het is, dus pakte Fran de telefoon. Ze kletsten wat, Fran hing hem op na een paar minuten en toen belde hij nog een keer terug. Over 6 dagen komt hij weer naar Spanje, zegt Fran.

Vanmiddag stond er weer eens een grote bruine man aan het hek, die wilde wat. De oude buurvrouw die 'het verhaal' wel kent stond al meteen klaar om hem weg te jagen hahaha. 'Je bent nu toch vrij...' zei hij nog. En zo is dat, vrij om nee te zeggen!

Vanmorgen hebben we op het strand gevoetbald en verder de hele dag thuis gehangen. Sentimentele film gekeken vanmiddag, Fran heeft hele kunstwerken geplakt en geknipt en getekend. En een slak verzopen.

sabado

Maar drie druppels regen gehad en verder veel wind. De hele dag rond huis gedingest. Ramen gelapt, jawel, Fran heeft gekliederd met ballonnetjes en water. Vanmiddag een groentetaartje gegeten en Fran spaghetti. Spaarlamp gekocht voor in de kamer. Geeft ander licht, veel witter, niet zo warm geel, even wennen. Knielappen op Fran z'n spijkerbroek gestreken, de rest vd strijk weggewerkt.

Aan het eind vd middag naar de paarden. Fran reed boven zijn lesje en wij beneden. Ik reed op Coran, die enorme met schofthoogte 178cm. Zweep mee en het was een ander paard. (gelukkig) We hadden een half uur les in de bak en we zijn een half uur naar buiten geweest, rondje door de omgeving. Leuk.

Thuisgekomen kipfiletjes in de koekepan, beetje olie, beetje zout, beetje peper, beetje kerrie. In de lengte gesneden repen courgette erbij, met beetje zout en beetje peper, en als die bijna goed zijn twee uitgeperstte citroentjes, met t vruchtvlees erbij in de pan, nog even doorroeren en dan

Mix

Weekend! Daar waren we aan toe. Fran ziet er moe uit en is wat verkouden.

Ze hebben het weekend regen voorspeld dus zijn we net nog even lekker buiten bezig geweest. Auto gewassen, het plaatsje schoongespoten, de bloemetjes water, gevoetbald. De oude buurvrouw is weer thuis, ze ziet er goed uit. Zij woont half in Belgie, half naast ons. Ze kreeg een dikke zoen van Fran (en van mij ook natuurlijk).

Toen ik eenmaal aan de poets was heb ik binnen ook alle vloeren gedaan en de badkamer. Hebben we dat maar weer gehad.

Voor maandag een afspraak met juf Magdalena. Eens horen of het nog steeds goed gaat op school met Fran en haar ook van de laatste ontwikkelingen thuis op de hoogte brengen. Fran zit tenslotte 5 uur per dag bij haar in de klas dus als er iemand iets aan hem op zou kunnen merken wat mij ontgaan is dan is zij het wel. 

Over een maandje begint de zomervakantie. Fran gaat naar de zomerschool, daar doen ze alléén maar leuke dingen!

Ik denk dat we de rest van het weekend gaan keutelen, freubelen en frutselen. Als het echt gaat regenen....

bonje

Ruzie in de auto want Fran wilde NIET meer naar zwemles. Twee keer in de week is ook te veel vind ik. Ik had zelf ook geen zin maar ik vind dat we in ieder geval deze maand vol moeten maken en dat legde ik hem uit. Dus reden we gewoon door richting zwembad. Toen werd Fran boos en ging zitten gillen. En toen werd ik ook boos en zei dat ie voor straf de rest van de week geen ijsje of snoepje meer zou krijgen. Toen ging hij de oude kranten die ik meegenomen had voor het caviahok door de auto gooien. Ik zette de auto aan de kant en zei heel boos;"En nu mag je kiezen of delen. We gaan NU naar huis en jij meteen naar bed, of we gaan normaal doen en even een uurtje zwemmen". 

Bij het zwembad hebben we het goed gemaakt. Hij zwom als een waterrat (nou ja, meer als een hondje) en na afloop hebben we afgesproken dat we de maand vol maken en er dan weer mee stoppen. Kijken hoever ik zelf met hem kom vd zomer aan het strand.

En we hebben het goed geknuffeld en nog eens en nog eens en hij kreeg tóch een ijsje.

tand

Vanmiddag wezen zwemmen en daarna thuis gefreubeld. Ik ging Fran net naar bed brengen toen Miek belde. 'Hoe was het bij de tandarts?' vroeg ze.

'OOOOOOO de tandarts'...... Helemaal vergeten, wat een ontaardde moeder!

Ik bellen; ze was er nog én we konden nog even langskomen.

De tand zit nog steeds los en zit scheef, hij gaat er gewoon uitvallen, zei ze. Misschien duurt het even voor er een nieuwe tand doorkomt want hij gaat wat voor zijn tijd maar er is verder niets aan de hand. Fijn!

'Ben ik jullie iets schuldig?' vroeg ik aan de dames assistente en tandarts. Ze keken elkaar eens aan.

Ik was ze niets schuldig. Ook fijn !

schoolreis

Broodje kip, actimel, twee pakjes appelsap, pakje koekjes, rugzakje, pet op...daar gingen ze de op schoolreis naar Laujar.

Gezongen hebben ze in de bus, en film gekeken van een robot. Daar op de camping /leerboerderij hebben ze spelletjes gedaan en brood gebakken. Ze hebben op de ezels gereden en ze hadden Fran nog wel herkend, want wij hebben er een paar keer gekampeerd.

Ik had mooi even tijd om op de crêche te gaan praten na het werk, daar had ik nog iets te vragen en daarna heb ik het jochie weer opgehaald. Slaperige koppies kwamen de bus uit, de juffen uitgelaten. Thuis hebben we het zelfgebakken brood slachtoffer gemaakt. En het was nog heel erg lekker ook!

Vriendje Antonio kwam nog even spelen maar dat was een beetje te veel. Fran was heel moe. Ik ook dus vroeg de koffer in gedoken.

bankstel

Een compleet bankstel probeerden ze naar binnen te proppen door de deur. *** en een groepje landgenoten. Fran was er blijkbaar niet maar mijn vader wel die stond ze bij de voordeur tegen te houden. Beneden stond ook iemand hen te overtuigen dat ze er niet in kwamen. Maar hij had récht vond hij, hij woonde daar net zo goed. De bank pastte helemaal niet door de deur maar er werd geduwd en gedramd en

toen werd ik wakker.

El Parador

In El Parador was het feest deze week. Wij hebben daar een beetje van meegenoten. Vanmorgen waren we op de middeleeuwse markt. Allemaal stands met oude ambachten. Zelfgemaakt snoepgoed, zelfgemaakte zeep en parfum, brood en gebak, veel sieraden ook, en houten speelgoed. De marktlui allemaal in middeleeuwse kledij met pluishaar. Muzikanten over de markt, blazend op hoorn. Ponies waar een ritje op gemaakt kon worden (dat heeft Fran natuurlijk gedaan). We hebben er een tijd in het gras gezeten op een veldje, Fran heeft gevoetbald, churros gegeten, naar de muziek geluisterd, was leuk.

Tussen de middag naar huis gegaan om te eten en daarna heb ik ook nog even geslapen want ik ben nog steeds niet helemaal bi. Fran maakte me na een uur wakker, hij had heel lief gespeeld en hij had twee mooie tekeningen voor me gemaakt ondertussen. Zo merk je wel dat hij groter wordt, hij kan rustig zelf een tijd zonder 'toezicht' zoet zijn zonder meteen het huis af te breken, hij weet inmiddels wat ie wel en wat ie niet kan maken.

's Middags gingen we weer naar El Parador met Miek, maar daar waren ze inmiddels de markt aan het afbreken vanwege de harde wind. Er was wel een optocht en dat was ook erg leuk om te zien. Allemaal in mooie feestkledij. Bovendien gooiden ze snoepjes vanaf de praalwagens dus Fran was helemaal aan de graai. De paarden van Manolo liepen ook mee, en daarvan had ik natuurlijk weer de meeste foto's zo bleek achteraf toen ik terugkeek. We aten nog een ijsje op een terrasje en toen over de gewone markt die wel was blijven staan weer terug naar de auto. Daar kwamen we de optocht nog een keer tegen...

au!

Het jochie zat met een touwje in zijn mond met Peter Pan te spelen, aan een kant aan de kast gebonden, aan de andere kant in zijn mond om beide handen vrij te hebben. Peter Pan hing er aan, ergens in het midden, de krokodil er onder, wachtend tot Peter Pan eraf zou vallen....Hij ging helemaal in zijn spel op en ik stond even te strijken. Plots stond hij op om mij iets te laten zien, het touwtje vergetend, en dat bleef achter een ondersnijtandje hangen.....

AU! En nu beweegt het tandje..Hij is vijf, dus misschien gaat ie er wel gewoon uit en is er niets aan de hand. Maar ik heb toch even naar de tandarts gebeld, of het kwaad kon. Alleen de assistente was er en die kon het zo niet zeggen dus nu hebben we een afspraak voor dinsdagmiddag, dan kijken ze er even naar..

Fran is hevig ongerust over zijn bewegende tand en wil vooral niets meer eten tot dinsdag. Ook het verhaal van de tandenfee geeft hem geen positievere kijk op zijn probleem...

update; pannekoek gaat er altijd in!

knetter

Uiensoep gegeten *knetterdeknetterdeknetter*, dat zuivert het bloed. Maar niet de lucht hahaha

Toen Fran naar bed was even de buganvilla gesnoeid. Hij ziet er weer mooi uit. Buuf kwam langs, of we niet de rekening van internet konden delen. Ik heb geen draadloze modem, maar ik zal er eens over denken. Al wordt de boel wel langzamer als we er tegelijk op zitten. En haar zoon is nogal van de films downloaden, dan gaat ie hier zo traag als bagger natuurlijk...maar dat kunnen we afspreken dat ie dat alleen 's nachts doet of zo. Of door de weeks 's morgens. Mooi straatje hebben we hier trouwens vijf 'alleenstaande vrouwmensen' op een rijtje..

Fran gaat maandag op schoolreis, naar de camping in Laujar waar we een paar keer geweest zijn. Gaan ze 'op het land werken', brood bakken en ezeltje rijden. Leuk voor hem!

futloos

Gezwommen vanmiddag. Ik had na een half uur echt geen zin meer en heb in het water liggen lummelen. Baantjes zwemmen is ook gewoon saai!

Thuis hebben we een kijkdoos gemaakt, met een paard en een wolf die kunnen bewegen en roodkapje en een boom.

Ik pies onderhand pure sinasappelsap, zoveel uitgeperstte sinasappelen heb ik gedronken maar ik ben nog even snotverkouden.

Opa en Oma zijn bijna thuis. Morgen t Rika in Belgie nog aan doen en dan 's avonds laat of donderdag thuis, zit de lange reis er weer op..

ridder

Fran tegen mij: 'Mama wat is 'cabezota'?'

Dat is koppig. Heeft iemand dat tegen jou gezegd?

'Nee' *vies lachje*

Heeft iemand wel eens tegen jou gezegd dat ík dat ben?

*nog viezer lachje*

Papa?

'Ja hahaha, nee, Jose Carlos (jongetje uit zijn klas)' *hoe spaar ik mijn moeders gevoelens*

'jaja, ze zullen wel gelijk hebben' *Negatief punt!*

Even later ik tegen Fran; 'Zeg ik wel eens iets wat jij niet leuk vindt, of doe ik wel eens iets wat jij niet leuk vindt?'

'Nee'     *of ik zeg het niet want dat vind je misschien niet leuk*

'Tuurlijk wel! Ik zeg wel eens dat je naar bed moet als je net zo lekker tv zit te kijken en zo' 'Wat nog meer, iets wat je helemaal niet leuk vindt?'

'Dat je gaat werken'

'Dat ik ga werken? Maar jij bent toch op school als ik ga werken, dan merk je er toch nix van?'

'Maar ik wil niet naar school'

'O, dus jij wilt samen thuis spelen iedere dag?' 'Dat is nieuw, ik dacht dat je het leuk vond op school' 'Weet je wel dat alle kindertjes naar school moeten, ook als hun mama's niet werken?' 'En weet je waarom? Om heel veel dingen te leren anders kun je later niet worden wat je worden wilt. Stel je voor dat je dokter wilt worden, dan moet je eerst wel even leren hoe dat moet anders kun je al die mensen niet beter maken.' 'Wat wil jij later worden?'

'Ridder!' 'En jij bent de prinses!'

'Oe! Mag ik dan bij jou achter op het paard naar het paleis galloperen?'

'Ja tuurlijk!'

naaien

Zo'n naaimachine is best handig. Alle broeken van Fran die te kort geworden zijn, knip ik af, ergens boven de knie, zoompje erin, et voilá; nieuwe korte broek/bermuda...

weertje

Het zou gaan plensen hadden de berichten voorspeld, maar toen we vanmorgen wakker werden, was het stralend weer. Wij hadden ons echter op een dagje thuis ingesteld en Fran was hevig aan het tekenen, plakken en knippen. Ik draaide een was en las de sinterklaas-libelle op het terras. En warm dat ik het kreeg, en zweten....

'Fran' riep ik naar binnen, 'we moeten naar buiten hoor, het is zulk mooi weer!!' 'Ja' zei Fran, 'naar de playa de lejos' (het strand van ver, oftewel San Jose). Dat was helemaal in mijn straatje dus de tas in gepakt, de was opgehangen en daar gingen we.

Nog in onze straat werden we aangehouden door Tom. De eigenaar van het huis waar mijn ouders altijd wonen als ze hier zijn. Hij bedankte ons dat alles weer zo goed gegaan was met huren en dat het zo netjes achtergelaten was. Hij vertelde dat hij nieuwe matrassen had gekocht voor op de logeerkamer en dat er volgende week een vriendin over kwam. En hij had ook een dek gekocht want hij had het nog nooit zo koud gehad hier 's nachts. Volgens mij is het meer dat ie een beetje de zenuwen heeft vanwege de vriendin hihi.

Wij gingen op weg, de lucht werd steeds donkerderderder maar gelukkig scheen de zon in San Jose en lagen we lekker achter de rotsen uit de wind in Cala el Barronal. Rond 16.20 uur begonnen er donkere wolken samen te pakken en liepen we richting auto. (met Fran al gauw zo'n 20 minuten) We waren het dorp nog niet eens uit toen het begon te druppelen.

Onze geitenherder Antonio liep met al zijn geiten langs het pad en we stopten om hem te begroeten en te kijken wat hij bij zich droeg. Het was een klein geitje dat onderweg geboren was. Al droog en heel zacht en wollig, lief!!  Hij had honger maar moedergeit liep al weer tussen de kudde. Antonio vroeg of Fran niet bij hem wou blijven en met de geiten mee lopen... Fran wilde niet en aan mij vroeg hij nix dusss zo gingen we weer richting Aguadulce.

Onderweg zagen we een kleine vrachtwagen op zijn kant liggen, dwars over de snelweg in de andere rijrichting. Net gebeurd. In béide rijrichtingen stopten er allemaal auto's kris kras over de weg en ging men druk aan het telefoneren. Levensgevaarlijk. Wij zijn voorzichtig en met een knoop in de maag doorgereden.

Abril

Het hoosde van de lucht toen we richting Pechina reden om paard te gaan rijden. Daar scheen gelukkig het zonnetje. Ik reed op Abril, een leuk wit paard wat pas een maand of drie daar op de poniclub is en niet veel van dressuur weet. Maar ze is lekker vlot en van goede wil. Lekker gereden. Eigenlijk zou ik weer op Coran maar die was een ijzer kwijt. Gelukkig want ik had Abril vorige week zien lopen en ik wilde haar graag eens proberen!

Boven, over de weg en in de kleine bak Fran reed ondertussen pony en kwam daarna naar beneden. Hij had ook fijn gereden, zei hij. Lekker, zo op de zaterdag van 6 tot 7. Volgende week weer.

Vitaminas

Vanmorgen op dievenpad geweest. Uit stelen.

Dit is de buit!!

 

Recept bij verkoudheid:

uitpersen: 1 citroen, 3 sinasappelen 

beetje honing erdoor en opwarmen

 

Weten jullie soms een potjes-honing-boom hier in de buurt?

ziek

Heb een uitgeperst citoentje gedronken met honing. Heb koorts en een hele zere gloeiende keel. Nee, daar zat ik op te wachten! Nu een klein whiskey-tje, kijken of ik de bacteriën weg kan branden..Zijn net de bulten grotendeels weg vd waterpokken..
Gisteren weer 60 baantjes gezwommen. Het regende. Het was ook gelijk een heel stuk kouder. Het zwembad is zomers een buitenbad en 's winters heeft het een glazen/plastik koepel eroverheen. Was wel bijzonder zo met de regen tegen de ramen. Er zijn ook geen lampen, het was best donker ivm het donkere weer.

En als jullie dan toch positieve punten willen spuien...... Vooral nu ik zo ziekjes ben....(k lijk wel een kerel...). Was niet mijn plan maar er werd om gevraagd..wie ben ik dan om daar tegenin te gaan...Dan kruip ik weer onder de wol, en ga even een aflevering van sex & the city kijken..(met dank aan sjiraffe!!!)

blubber

Dacht ik dat mijn conditie zo slecht was, maar heb wel 60 baantjes gezwommen terwijl Fran aan het lessen was. Da's 60x25m is anderhalve kilometer. De laatste 5 minuten gesparteld met Fran. Die mocht vrij zwemmen, hij gaat hartstikke goed!

Toen naar huis eten maken, we hadden een mee-eetster. Gezellig.

Met mijn kilo's gaat het ook goed. Was ik er drie aangekomen toen Opa en Oma hier waren, ben ik er weer twee kwijt inmiddels. (Maar ik wil er nog 4 af, drie van mijn blubberbuik als het even kan en nog eentje verspreid, van die flappers die over je bh bandje gaan hangen aan de achterkant onder je armen en zo brrrrr) Het komt goed. Weet het zeker!

sport

De komende twee maanden gaan we sporten! Dinsdags en donderdags gaan we zwemmen. En zaterdags gaan we paardrijden. Jee, wat een conditie zullen wij krijgen. Van nul komma nix (ik) naar 3 keer in de week aktief...

In juli en aug. houden de lessen weer op wegens vakantie-periode...

moederdag

Ontbijt op bed. Door mezelf klaargemaakt, dat wel. Want vandaag is het moederdag. Ik heb een gekleurde en beplakte vlinder van Fran cadeau gekregen, en een tekening met allemaal engelen. En een tekening van mezelf toen ik klein was besmeerd met glitters en een hart eronder. Hij heeft me ook ook twee keer mijn rug ingesmeerd op het strand. 'Wat help ik je goed op moederdag he?''Ja, ik ben wel heel bij dat ik jouw mama ben!'

We gingen het koude water in en toen we eruit kwamen wikkelden we ons in lappen en maakten een afrikaans dansje om warm te worden. Zijn we heel goed in, al zeg ik het zelf. Fran een beetje meer dan ik. (Ik mocht hem niet filmen maar 'moest' mee doen, de rest van de strandgangers genoot mee)

Hij schrijft een boek. Fran schrijft een boek voor zijn vader. 'Wil je hem bellen', vroeg ik al een paar keer. Nee, hij wou hem niet bellen. Hij wilde wel tekeningen maken voor papa, maar die wilde hij niet opsturen. Die zou hij wel geven als hij terugkwam. Dus nu maakt hij een boek. En dat boek was ook mee naar het strand vandaag. Alle wilde dieren staan er inmiddels in.

Vanavond wilde hij *** plots wel bellen; 'om te vertellen dat het moederdag is'....

(Heb hem gezegd dat ie het maar beter over zijn boek kon hebben. Had *** zijn telefoon niet aan staan. Was ook geen probleem voor Fran).

Lummelen

Nog een rustig dagje. Vanmorgen naar het zwembad geweest om Fran weer op te geven in Vicar voor zwemlessen. In het nieuwe schoolseizoen zou hij in Parador begonnen zijn, daar had ik toen om half 6 's morgens voor in de rij gestaan om een plaatsje te bemachtigen. Maar hij is maar twee keer geweest. Het viel precies samen met alle onrust die we gehad hebben en we waren vaak gewoon te moe om nog te gaan zwemmen. Maar nu zo net voor de zomer moet hij toch eigenlijk nog wel even wat lessen hebben, om op te frissen en nog wat te verbeteren.

Ook naar de APK keuring vd auto geweest en daar zijn we zo door heen gerold. Ik moet nodig mijn achterbanden vervangen, zei hij. Maar ik hoefde niet terug te komen. Die banden, dat wist ik al. Gaan we gauw doen. Daar kwamen we ook klasgenootje Alvaro tegen met zijn nederlandse papa en mama. Was gezellig tijdens het wachten.

Ook nog de weekboodschappen gedaan en verder de hele dag thuis. Mario gespeeld, was gedraaid, nieuw boek begonnen. Het was niet echt mooi weer. Hopelijk morgen beter, dan gaan we weer lekker ergens heen.

factor 50

Gisteren koninginnedag gevierd in Roquetas de Mar. Niet mijn ding. Maar Fran vond het leuk. Koek happen, bierviltjes werpen, blik gooien, vrije markt, veel oranje shirtjes en veel bier. Ik weet niet waar al die nederlanders opeens vandaan kwamen maar het zat echt vol. Ik mocht er zelfs een uur eerder voor naar huis vd baas! En de donderdag is hier een feestdag (dag vd arbeid) en de vrijdag kregen we er ook zomaar bij cadeau. Helemaal goed. Even bijkomen. Ben snipverkouden, krijg nog steeds nieuwe waterpokken, al jeuken ze op de een of andere manier niet meer zo, of je raakt er aan gewend?!? Fran is ook snipverkouden en we waren allebei gewoon helemaal moe.

Dus vandaag rustig aan gedaan. In de pyama rondgehupst de halve ochtend. Toen naar San Jose gekacheld, tostadas gegeten op een terrasje, toen naar het strand. Lucir bultos. Het zag er natuurlijk niet uit al die bulten op mijn buik, rug en benen en volgens internet is het ook niet zo goed die bulten in de zon dus ik heb me goed ingesmeerd met factor 50 en mij er verder niets van aan getrokken. Voor Fran een krab gevangen en daarna mijn boek uit gelezen. Fran heeft zelfs lekker bij me gelegen, normaal is hij niet zo liggerig, dan moet er gerend en gespit en gedaan. Het water was nog te koud om te zwemmen maar er was een overloop van water op het strand dat gedurende de dag was opgewarmd en daar hebben we lekker in zitten poedelen.

Op de terugweg een twister en daarna viel Fran in slaap. Hij zal zo wel wakker worden want hij heeft nog niet gegeten vanavond..