Uit

Het was een mooi weekend, in Guéjar Sierra, Granada. De heenweg ging niet zo heel voorspoedig want Google maps had ons een leuke route gewezen maar dat was niet helemaal goed, zo stonden we in the middle of nowhere zonder borden en zijn we maar terug gegaan naar de snelweg en deden we er uiteindelijk veel langer over dan verwacht. Maar goed, we kwamen er. Camping Las Lomas 

De camping was groot en het merendeel vd klanten was vd 'Nederlandse grijze plaag'.. Wij hadden een heel mooi plekkie met prachtig uitzicht over de bergen en het dal met in de verte Granada stad. Zaterdag liepen we naar Güéjar Sierra dorp en 's middags lagen we in het zwembad. Niet te lang want het water was ijzig koud!

Het zat er vol met lieveheerstbeestjes dus Fran was in zijn hum tussen de planten.

Zondag liepen we een route langs een rivier. Erg mooi. Veel groener dan bij ons in Almeria.

En Oma vond daar een slangetje op de weg (die net door een auto geraakt was).

Ik noem mijn ouders meestal pa en ma. Fran begon zijn Opa ook Pa en Pap te noemen. Want zo zei hij, 'jij bent de papa van mama he, en ik heb geen papa hier, die is heel ver weg in Afrika. Dus jij bent nu ook mijn papa'... *Slik*

Opa en Oma blijven daar nog een dag of twee en gaan dan door naar het noorden, maar wij moesten weer naar huis op zondagavond. Terug wel de kortere en erg mooie route gereden.

Coran

Als je weet dat ik 1.85 m ben, kun je wel zien dat dit paard enorm groot is. Een schofthoogte van 1.70 of zo. Ik ging weer eens paardrijden. Bij het clubje waar Fran ook rijdt. Gewoon om eens te kijken of het wat is voor mij. Ik ben nog niet overtuigd.

Het paard was heel braaf en heette Coran (heb ik weer). Hij had een hals als een telescoop. Eerst reden we 5 minuten naar beneden over een weggetje naar de buitenbak. Om buiten te rijden is het een leuk paard. Om een beetje dressuur te rijden weet ik het nog niet. Misschien ligt het aan mijn conditie, of had ik sporen en/of zweepje erbij moeten hebben. Maar om die lange hals een beetje rond te krijgen, en zijn achterhand er een beetje onder jeeminee! Als je die telescoophals gewoon lang laat en de teugels losjes, dan loopt hij wel aardig door, maar om hem een beetje rond te rijden en te ontspannen in de rug moest je zó ontzettend drijven om er een beetje vaart in te krijgen....En ik vind het dus gewoon niet leuk om alleen maar rondjes te rijden op een paard en daar verder niets mee te kunnen. Maar zoals ik al zei, misschien lag het wel aan mij en mijn conditie. Volgende keer zeker een zweepje mee. Ik had een kop als een tomaat toen ik eraf kwam.

Wel heel leuk om weer eens te rijden. Voor Fran werd er ook gauw een ponietje gezadeld en die mocht ook over het weggetje naar beneden rijden. Leuk! Opa en Oma waren hem opeens kwijt...was ie dus op de pony onderweg naar beneden naar de grote buitenbak...

En verders; tot na het weekend. Wij gaan een paar dagen kamperen met Opa en Oma vlakbij Granada. Zij gaan daarna terug naar het noorden en wij weer naar het zuiden, naar huis zondagavond.

Saved by the bell

'Je ziet er best goed uit de laatste tijd' zei hij terwijl hij een blonde (gebleekte) lok van mij door zijn vingers liet gaan. Zijn ogen gingen via mijn blote benen met bulten en korstjes naar boven naar mijn korte broek, het shirtje erboven om op mijn rode konen te blijven rusten. (Ik had net een half uur als een roos liggen slapen op het strand).

'Huh' 'o, dank je wel''ik was op het strand'

'En je had mij niet uitgenodigd?'

'Eh nee' *smile* 'Ik was met Fran en mijn ouders, o, daar komen ze net aan'. En inderdaad daar kwam de camper van Opa en Oma de bocht om zeilen.

'OK dan ga ik weer, ik wil jullie niet storen''ciao'

'ciao'

Waterpokken...

We waren eerst naar de ponyles vanmiddag en daarna naar de tandarts. Fran deed het heel goed, allebei! Mooi gedraafd over het pad voor ons uit, helemaal zelf sturen en stoppen en aandraven. Ik ga donderdag rijden joepie!!! Dát is weer veel te lang geleden.

En bij de tandarts heeft Fran geen kik gegeven en er is toch een gaatje gevuld! Het ziet er weer mooi uit. Ik had geen gaatjes dus dat was helemaal lekker..We kregen allebei een tandenborstel en tandpasta cadeau omdat we zo lief geweest waren....

Als je bij onze tandarts binnenkomt krijg je eerst twee dikke zoenen van de tandarts assistente en dan word je naar een wachtkamer gebracht waar langzame klassieke muziek op staat én de tv staat te schetteren. Daar zak je dan onderuit op de sofa tot je aan de beurt bent. Hartstikke rielext!

update; Vanmorgen naar de dokter geweest; zij zegt dat ik de waterpokken heb!

aai

'Mag ik jou aaien' vroeg het aai-grage weer bijna kale jongetje

'O jaa, alsjeblieft aai mij' zei het hondje.

 Robert Long zong;

Vieze Liese was haar bijnaam in de stad omdat ze altijd van die enge kwalen had

Was haar nagel niet gebroken, was haar kies wel afgebroken

of haar voeten waren schimmelig en nat, vieze Liese had altijd wat....

 

Ik voel me ook wel een beetje vieze Liese, ik heb 33 bulten op mijn onderbenen en armen vooral rond de ellebogen. Geen idee waar die opeens vandaan komen, sinds zaterdag komen er steeds meer en het jeukt als de ...... Dus belangrijker; hoe kom ik er weer af!! Volgens mij is het geen mug of vlo of ander prikbeest, maar iets van binnenuit, zal ik iets verkeerds gegeten hebben, of een allergie ergens tegen?

kloof

We liepen door de kikkervisjes-kloof in Vicar vandaag. Er waren nog maar bar weinig kikkervisjes over. We zagen wel een grote groene kikker dit keer, een slangehuid, een schedel van een berggeit, twee rode patrijzen... We liepen de kloof een heel eind in tot we bijna niet meer verder konden en toen omhoog, het was moeilijker dan we dachten maar we hebben het weer gered. Ook kleine Fran, die kan er wat van! Da's een echte steenbok!

Vanavond belde zijn vader, voor het eerst na drie weken in Senegal. Ik gaf de telefoon door aan Fran, die vroeg of hij zijn verjaardagskaart had ontvangen, en daarna zei hij meteen 'ik kan nu niet praten hoor want ik moet nu eten' Hahaha. Hij zat al drie kwartier met een bord eten voor z'n snuffert, vanalles te doen behalve eten en plots moest hij dan toch wel meteen eten...

Ik hem nog een keer aangezet tot praten, maar het had niet veel nut, na twee minuten gaf hij mij de hoorn; 'papa wil nu met jou praten'. Was helemaal niet zo, hij had gewoon geen zin. Tja, daar zal vader dan maar mee moeten leren leven, andersom is ook al vaak genoeg voorgekomen, dusss

day after

Vanmiddag ga ik met mijn cadeautjes spelen!

en de taart op maken...

Happy birth-...

DAY TO ME....

...41...!

Zwaar leven

Donderdag 's middags een rondje langs de drinkwateropslag van Almeria gelopen. Zaterdag naar San Jose geweest en aan het strand gelegen. Zondag met de boot van Miek mee en uit eten geweest op de boulevard van Roquetas. Met een grote sorbet toe.

Zwaar leven..

drukmetnix

'Hebben we veel verkocht de afgelopen maand?' De baas kwam thuis van een werkreis. 'Mwàà', zei ik, 'ik zal eens kijken'. Voor mijn gevoel was het heel rustig geweest. Bleek dat we best aardig wat meer dan vorig jaar verkocht hadden.

Thuis is het nu meer andersom, geen 'omzet' en toch tijd tekort. Ik ben Joost Zwagerman; 'De buitenvrouw' aan het lezen, maar dat schiet niet echt op. Nintendo aan het spelen want Fran is verslaafd en ik moet nieuwe werelden bereiken en moeilijke passages voor hem doen. Ik kom niet aan loggen toe. Of aan 'huis schoonmaken'.  Of aan 'ik weet eigenlijk niet wat ik 's middags eigenlijk altijd doe'. Beetje spelen, tekenen, knutselen, even naar buiten.

We gaan thee te drinken als ik uit het werk kom. (Hahaha thee drinken als ik uit het werk kom!!! Net als vroeger..)) En dan zitten met een borrel/wijntje voor het eten. En dan koffie drinken na het eten (maar dat drink ik niet) en daarna nog maar wat zitten met een borrel of een wijntje voor het slapen gaan. Drinkmomenten...daar ben ik druk mee, kom ik nu net achter....Normaal doe ik dat allemaal nooit. Dan drink ik wat als ik dorst heb. Voornamelijk bij het eten en verder af en toe een teug, meestal water, tussendoor.

Vanmiddag wil ik met Fran een kaart gaan kopen voor zijn vaders verjaardag, en hem een tekening laten maken. We hebben nog niets van hem gehoord sinds hij in verweggistan zit, maar hij is over een week wel jarig. Fran kan het zelf nog niet, contacten bijhouden, maar als het niet van zijn vader komt, zal het van Fran moeten komen (en nu dus van mij). Ik heb het gevoel dat ik dat nu nog even niet zomaar op zijn beloop moet laten. Waarom? Omdat Fran nog klein is en later misschien spijt zou hebben dat het contact met zijn vader niet gestimuleerd is / versloft is, terwijl hij het (dan) misschien wel belangrijk vindt? Dat hij weet dat het aan hém niet gelegen heeft..of zo..

camping

We hebben het weekendje kamperen in Laujar nog eens overgedaan, maar nu met Opa en Oma er bij. We hebben weer een heel mooie route gelopen. Mooie bloemen vlinders en de tweede dag zelfs ook een bruine slang gezien.

Helemaal zennnnnn

En op de camping was het ook weer erg leuk. Fran speelde met de beesten en met Alonso het zoontje vd eigenaar. We aten vlees vd schotelbraai. En Fran reed een rondje op het paard en ook nog een klein stukje op de tweejarige muildierhengst. Het was lang zo koud niet als de vorige keer. De jonge hond was vreselijk gegroeid. We gaan zeker nog weer eens terug. Heel aardige mensen en een heel leuke camping.

jongetje 2

Er liep een donkere man, hij liep hard naar beneden door de straat. Het jongetje stond op het balkon naar buiten te kijken. 'Héé!' riep hij opeens hard. De man draaide zich half om en zwaaide naar hem.

'Ik heb Babacar gezien, ik heb gezwaaid, hij had haast' glunderde het jongetje. 'Babacar, de vriend van papa?' vroeg de mama van het jongetje. 'Nee, pápa!'

'Dat kan niet lieverd, papa is op reis. Hij heeft gisteren gebeld toen jij al op bed lag dat hij naar Senegal ging'.  

'Moet hij dan niet heel erg oppassen?' (hij klinkt bezorgd; in Senegal zijn heel veel wilde dieren, weet het jongetje)

'Nee hoor, hij is naar zijn mama, met het vliegtuig!'

'Naar zijn mama? Heeft hij die wel eens gezien?'

'Ja, hij heeft haar wel eens gezien maar dat is al heel lang geleden! Eindelijk ziet hij zijn mama weer eens, dat is wel heel leuk voor papa he!!'

'Ja' zei het jongetje blij en hij zette de televisie aan om naar Zorro te kijken.

jongetje

Er was eens een jongetje dat altijd rond 8 uur naar bed ging. Hij woonde sinds een half jaar alleen met zijn moeder. Zijn vader woonde een paar straten verderop. Hij had zijn vader vier dagen daarvoor nog gezien, op zijn verjaardag. Niet lang, even maar, op straat, omdat zijn vader niet binnen wilde komen hoewel hij daartoe wel uitgenodigd was. Hij wilde ook niet dat het jongetje even bij hem thuis langs kwam op zijn verjaardag. Het jongetje kreeg zijn cadeautje, een innige omhelsing, een dikke zoen en weg was zijn vader weer. De laatste keer dat ze samen een dag doorgebracht hadden was inmiddels al weer meer dan een maand geleden. De vader van het jongetje had steeds iets anders waardoor het jongetje niet bij hem kon komen.

En toen, een paar dagen later, belde zijn vader op, om half negen 's avonds. De moeder van het jongetje nam de telefoon op en de vader vroeg of het jongetje er ook was. De moeder zei dat het jongetje al in bed lag. 'O' zei de vader, 'ik wou hem even gedag zeggen want ik ga vanavond op reis naar mijn land voor een maand of twee'.

'O' zei de moeder, 'dan zal ik wel even gaan kijken of hij toevallig nog wakker is maar ik denk het niet'. Ze liep de trap af en keek om het hoekje van de slaapkamer waar het jongetje lekker lag te slapen. 'Hij slaapt' zei ze. 'Bel maar als je daar bent, dan kun je gelijk een telefoonnummer doorgeven voor als het jongetje jou zou willen bellen'.

De volgende ochtend zag het jongetje zijn nintendo die hij van zijn vader voor zijn verjaardag had gekregen. 'Mag ik die mee naar school nemen?', vroeg hij. 'Nee dat doen we maar niet, dan zou je hem kwijt kunnen raken' zei zijn moeder. 'Ik zeg maar niets tot hij zelf het onderwerp -papa- opbrengt' dacht ze bij zichzelf, 'dat lijkt me vroeg genoeg'.

vakantie

Als jullie nou dachten dat Opa en Oma hier de hele dag in de zon zaten, nou mooi niet! Oma heeft de sokken van Fran gerestaureerd, Opa heeft foto's gemaakt van de glass bottomboat van vriendin voor in de folder. We hebben een nieuwe geiser gekocht en die gaat geinstalleerd worden.

Ze moeten van Fran Super Mario naar een hoger niveau spelen, ze moeten vliegtuigen timmeren met Fran. We 'jagen hen de berg op', na eerst een heel eind gereden te hebben in de auto. Bovendien legt Fran hen ook geregeld in de houtgreep als het niet naar de zin gaat, vervolgens plast Oma dan in de broek van de stress. En dan al die zon, daar krijg je maar exceem van en zo. En de winkels die zijn allemaal zo lang open, moet je de hele dag boodschappen doen. En fin, het is best een beetje afzien hier voor hen.