Piet

Buiten op de vuilnisbak

vonden wij een kadootje uit Piet zijn zak

van verrassing een kreet geslaakt

en toen het pakje gauw open gemaakt

Met een mooi gedicht erbij

maakte Zwarte Piet ons heel erg blij

op onze mond een grote lach

wat hebben we weer een mooie dag!

 

beach

Het jochie was naar zijn vader vanmiddag en ik heb anderhalf uur met de hond over het strand gelopen. En toen waren we moe, best wel.

Er waren ook hondjes alleen aan de wandel, en ik vond een hele grote schelp.

Het licht was mooi. Fran was een beetje boos dat ik hem niet opgehaald had om mee te gaan. Hij zag de foto's en toen was het verontwaardigd: 'En ik mocht niet mee? Ik wou ook mee!!' Als ik ga strijken dan wil hij wel naar papa, maar hij wil vooral niets leuks missen haha..

Oud

Zat oude foto's te kijken.

 Dit dus hè, dat wil ik dus gewoon weer!

Verf

Twee deuren gelakt en nu pijn in de rug. Ik word oud (hoop ik). Dat lakken is wel leuk, maar het schuren, vreselijk! Het ziet er weer netjes uit. Ik hoop dat de deur morgen nog open kan want hij was nog niet helemáál droog toen ik hem dicht deed net. Maar ik kreeg het koud.

Fran heeft ook geverfd, maar dan met de vingers, blauw, op papier. Erg fraai. Alle andere vingerverf-kleuren waren uitgedroogd, dus noodgedwongen allemaal water en zee en wolken gemaakt..

koud

Koud is het hier. De koude wind van de bergen met sneeuw komt hier heen. Dus ik heb een fleece-trui aan en alles is statisch, plat haar krijg ik er van, dat knettert als ik de trui uit trek. En ruwe handen.

Vanmiddag de badkamer gedaan, de siliconenkit-rand om het bad losgekrabt en een nieuwe rand opgebracht en rondom de wastafel ook. Het werd vies zwart en was niet goed meer zodat ik een hele vochtige muur had in de slaapkamer. Nu is het weer tiptop!

Schrale lippen heb ik ook, en we zijn allebei nog steeds verkouden. Al een maand!! Schiet niet op en we eten ons toch suf aan mandarijnen en sinasappelen. Fran is in de hele maand pas 1 keer naar zwemles geweest.

Heb de manege in San Jose gebeld voor buitenritten. Gaat helemaal goedkomen! Ga ik zeker doen, eerst een rit van een uur (want ik heb al een jaar niet gereden bijna..) naar de 'Cala higuera' en later een wat langere tocht naar 'Cala Los Genoveses' of nog langer naar 'Monsul'. Groepjes vanaf drie personen is iets goedkoper maar je kunt ook in je eentje, (of met twee) met een begeleider mee. Als het zondag mooi weer wordt...en Fran is bij zijn vader....wie weet. (Miek ga je mee? We zoeken de braafste kamelen die er tussen staan..)

Wind

Vanmorgen met Jessy de hond gewandeld en haar daarna in haar eigen huis gelaten. Toen Fran naar zijn vader gebracht en ik had weer een vergadering over het zwembad. Het is afgeblazen. We gaan het zwembad niet opknappen voordat alles met de percelen van de buurt legaal geregeld is. En dan kunnen we misschien een perceel verkopen en van dat geld het zwembad opknappen.

Daarna de buitendeur geschuurd en gelakt. Hij moet nog een keer, en de bovendeur eigenlijk ook, heb ik gezien, voordat hij er slecht uit gaat zien.

Toen ik de hond weer op ging halen stond ik met de auto middenop straat stil om de hond in te laden. Toen ik wilde starten deed hij helemaal niets meer. Ik dacht dat de sleutel misschien kapot was (daar zit zo'n chipje in). Maar toen kreeg ik nog een helder idee. Motorkap open en ja, een aansluiting van de accu was eraf gegaan. Weer erop gedaan en karren maar.

Verder niet veel gedaan vandaag, beetje bijgeslapen op de bank en om 7 uur Fran weer opgehaald. Die had een leuke dag gehad, ze hadden beesten gemaakt van klei, tenminste, een vriend van Babacar had dat met hem gedaan. En hele dierentuin heeft ie nu. 

Hier hebben we gisteren een kaarsje aangestoken, nou eigenlijk twee, en eigenlijk waren het lampjes. Lang niet zo sfeervol als echte kaarsjes.

Een heel mooie kerk. In Dalias. Daar staat ook altijd een mooie kerststal. Heel uitgebreid, ik dacht, eens kijken of ze er al aan begonnen zijn maar dat was niet het geval.

En daar tegenover de kerk was (natuurlijk) een restaurantje waar we een lekkere tostada met tonijn en warme chocolademelk hebben genuttigd. Want het was koud!! In de bergen heeft het gesneeuwd en de koude lucht komt dan ook naar ons toe. Fran vrat zijn vingers er bij op. Ik eigenlijk ook wel.

Nog twee weekjes en dan lekker een lang weekend (weg)!! Zin in.

Guus

We waren bij de.. 

in Celin en Fran klom in de bomen..

We deden ook een wedstrijdje hardlopen en toen viel hij een tand door zijn lip. Maar dat was ná deze foto...

Zijn onderlip is tot twee keer deze omvang gezwollen. Het jochie ligt nu de siesta te slapen en ik heb ondertussen de vieze plekken op de muur opnieuw in de latex-verf gezet. Het is weer mooi wit. Binnen en buiten. Morgen de buitendeur maar eens onderhanden nemen.

Ik was de buitenmuur aan het bijwerken toen er een landgenoot van.. langskwam. Die nam zijn kans waar: 'Je bent weer alleen he?' 'Helemaal alleen???'

'Ja hoor, helemaal alleen en dat wil ik graag even zo houden'.

'O' 'Nou, maar ik heb wel wat voor je, wat voor muziek vind je leuk?' Daarbij nam hij een greep uit een grote zwarte weekendtas en nam een hand vol illegaal gekopieerde cd-tjes eruit.

'Guus Meeuwis, om maar eens wat te noemen'

'¿huh?' 'Nou weet je, ik ga morgen naar Cataluña maar woensdag ben ik weer terug, ik zal voor je kijken'

'hahahaha ja dat is goed hoor'

gezellig

Het regent.

Fran naar school gebracht. Wij hebben het gezellig saampjes, het jochie en ik. 'Alleen samen', waren we toch al bijna altijd. En nu zijn er thuis geen nare onderstromen meer. Geen heel foute opmerkingen meer net voordat we lekker naar buiten gingen. Mijn tas wordt niet meer geregistreerd. Er wordt niet meer een half uur vanuit de slaapkamer 'Fran' 'Fran' 'Fran' geroepen als vader een beetje aandacht wilde van kind. Het is rustiger. Gezelliger.

De logeer-hond naar zijn huis gebracht (want die jammert de hele buurt bij elkaar als ik naar het werk ben volgens de buren).

Naar het werk. Een ochtend groet aan pa via de MSN. Radio2.nl aan.

Thuis is het nog nooit zo schoon en opgeruimd geweest. Alle ballast en troep weggefl...... Alle prullaria uit de weg. Nu moet er nog een beetje bijgeverft. De vieze plekken op de muren, de buitendeuren. Ruimte open licht

Alleen die muis he, die zit er nog..

woensdag

Fran was vanmiddag twee uurtjes bij zijn vader. (Ze hebben geen pasfoto's laten maken volgens Fran). Hij kreeg een zak manderijntjes mee ipv twee chocolade-kinder-eieren. Het gaat vooruit..

Ik ben wezen shoppen, superman sloffen voor Fran (voor Sinterklaas) en een dvd van Winnie de Pooh. Een mannenpyama voor mezelf, turron en een nieuw kussen voor op de bank. Ik had er twee mee moeten nemen want het staat leuk. Dus misschien morgen even terug.

Een mooie knaloranje roos voor mezelf gejat uit een stadsplantsoentje en die staat nu hier te geuren.

Ik was ook even bij de dierenwinkel om te vragen of ze mannetjes cavia's hadden en of onze Madame daar een nachtje of twee drie vier mocht komen logeren. En dat ze dan (een gedeelte van) 'het resultaat' zouden krijgen, ter vergoeding. Hádden ze geen mannetjes! Nou moe.

Met Aysha en Jessy (de hond) Fran weer op wezen halen. Daarna pannekoeken gegeten.

Het was een beetje viezig weer. Had ik net de auto schoon is er weer bagger uit de lucht gevallen! Altijd wat te klagen he

schietschijf

Dacht ik dat we in de rug gedekt waren door een paar bureaufaxen die verstuurd waren naar onze beide ambassades. Is dat dus helemaal niet het geval, staan we gewoon open en bloot in het veld om beschoten te worden.

De vrouw heeft nog helemaal niets te vertellen in dát land, dus is er ook geen authorisatie nodig van haar om reispapieren aan te vragen voor het kind..

Dus wat nu?

Sinterklaas

'Mama, hoeven we vandaag niet naar school?' zei Fran toen hij vanochtend bij me in bed kroop. 'Dan gaan we de hele dag slapen goed?'

'Da's goed!' (Was ik wel aan toe want de buren hadden een feestje vannacht)

Tien minuten later was 'de hele dag' om en moesten we hoognodig naar boven om een 'boek te maken' en nog vanalles meer te doen. Ook goed.

We tekenden, plakten en schreven een boek over een dinosaurus die Erica heet. Van 5 bladzijdes.

Toen was het bijna 11 uur en bracht ik Fran naar zijn vader. Daarna had ik wéér vergadering over het zwembad....Plots stond Fran voor het zwembad...alleen.

Dus ik vroeg wat er gebeurd was en waar zijn vader dan wel gebleven was. Die stond om de hoek van de straat op hem te wachten zei Fran. 'Hij keek even of de auto er stond' zei hij. Ik naar de hoek van de straat, en daar nog vijftig meter in de volgende straat stond Bbc te wachten. 'Wat is dit nu? vroeg ik hem. 'We gaan naar de winkel maar Fran heeft me omgepraat om hier langs te lopen' Vervolgens wilde Fran niet meer met zijn vader mee en heb ik hem toch om weten te praten. Maar wat ik me dus afvraag ik of dat Bbc hem gestuurd had om te kijken of mijn auto er wel stond of niet. Of ik gecontroleerd word of ik wel netjes (en alleen) thuis blijf zitten..

Want om twee uur kreeg ik een belletje op de vaste telefoon. 'Ik had je al eerder gebeld' 'Ja en? Wat is er? 'Fran wil niet eten' 'Kun je niet komen helpen, ik wil niet dat hij gaat huilen' 'Hij is nu buiten aan het spelen' zucht... Ik heb hem gezegd dat hij dat zelf maar moest doen en dat Fran MOET eten, net als iedereen en dat hij het over een half uur nog maar eens moest proberen. Na een uur weer telefoon:' Zeg jij eens even wat tegen hem, hij wil niet eten' OK OK 'Fran, Sinterklaas ziet alles hoor, óók bij papa thuis!!!!'  gna

Weer een uur later; telefoon: Fran. 'Mama kom je hier spelen?' 'Nee Fran, mama komt niet spelen maar ik kom je zo om 7 uur ophalen, samen met Jessy goed, dan gaan we een stukje met hem wandelen.' Gefluister op de achtergrond. 'Mag papa dan ook mee?' 'Nee, jij mag nu met papa spelen maar als ik je op kom halen kan papa niet mee'

De buuf maakte mijn dag vandaag. Ze gaat getuigen. Ze was erg lief, ik moest er van huilen en toen kreeg ik nog een paar dikke smakkerts van haar ook. Ik ben net de logeerhond. Die is incontinent van onder en ik van boven..

En verder heb ik mezelf een boek over Feng Shui kado gedaan van Lillian Too. Heel interessant zo op het eerste gezicht. Ik had het al eerder zien liggen maar niet gekocht. Vandaag dacht ik; 'So what, Sinterklaas is toch zeker 'in het land'!!!

Urba

In de urbanisatie van Roquetas de Mar staat een speelpark voor kinderen, met trampolines, een treintje, een héle grote aap met een glijbaan, springkussens en ballenbakken en al zowat meer. Vanmorgen brachten we Miek naar het vliegveld. En toen kregen we vrijkaartjes van haar. Dusssss......

Vanmiddag waren wij daar, om te springen, en te treinen en te glijbanen.... 

vanalles

Woensdagmiddag was Fran weer bij zijn vader. Alleen na 1,5 uur belde die op dat hij hoofdpijn had. Of ik Fran weer op kon halen. Ja hoor. Meteen!

Moeders kunnen nooit ziek zijn. Vaders hebben die luxe (?) wel. Zelfs als ze hun zoon maar anderhalve dag in de week zien.

Fran is de hele week nog wat verkouden geweest en dus niet naar zwemles.

Gisterenmiddag hebben we Jessy de logeerhond opgehaald. Ze blijft 14 dagen en we zijn al meteen lekker langs het strand gaan wandelen.

Ik ben ook verkouden geworden.

Zondag hebben we weer vergadering van de buurt. We hebben namelijk een gezamelijk zwembad wat helemaal in verval en de laatste jaren niet in gebruik is. Dat wil men opknappen en weer openen. Goed idee, mits het niet teveel geld kost. Zou wel heel erg leuk zijn voor Fran!

Zo, en dan gaan we nu fris en fruitig het weekend in. Prettig weekend allemaal!

Muis

Weer muizenpoepjes in de bestek-la. Niet in de etenswaren-kast of bij het brood of fruit, nee, ik zie alleen poepjes in de bestek-lade! Wat moet ie daar nou?! Daar valt echt niets te knagen. Kan ik iedere keer alle bestek wassen....

Ik denk dat we de kat maar moeten ontslaan.

Of een mooi poesje erbij nemen, dan ontwaakt misschien zijn stoere-mannen-jagers-instinkt: 'Miaauw, kijk mij eens een lekker muisje voor jou gevangen hebben, schoonheid...' en dan kluift zij hem lekker op.

Almeria

Ben weer gerustgesteld door 'mijn' en nog een andere erg aardige advocaat. En die hebben er verstand van, zak maaar zegge.

Bovendien waren we thuis vandaag. Pyama-dag. Fran was ziekjes en ik had nul komma nix geslapen dus we gaan NU allebei naar bed.

Gezag

Manipulatie.

Babacar zegt: Ik hou nog van jou, je hebt je laten beinvloeden door anderen. Ik wil het beste voor Fran. Vrijheid is niet goed voor ons allebei. Mijn advocaat zegt dat ik de bezoeken met Fran niet van jou af moet laten hangen. Ik heb de rechtzaak gewonnen, ik ben vrijgesproken. (De bedreiging was wel ge-uit, maar niet als bedreiging bedoeld en niet als voldoende bedreigend opgevat om hem er voor te veroordelen, volgens de rechter). De advocaat zegt tegen mij (babacar); 'ik geef je je kind in handen, ik bezorg jou het gezag, want jij hebt de rechtzaak gewonnen' Ik ga er voor strijden. Als jij niet meer terug wilt dan moet jij de bezoekjes maar aanvragen. Ik zet hier gewoon een andere vrouw in huis die voor Fran zorgt.

Ik heb vannacht niet geslapen. En als het waar is, en wat dan, als hij inderdaad het gezag (de dagelijkse omgang) krijgt. Ik moet nog eten voor Fran meegeven als hij daarheen gaat, hij kan helemaal niet voor hem zorgen. Maar hoe bewijs ik dat? Hij brengt nu nog meer tijd met hem door dan eerst toen hij nog hier in huis woonde, toen bracht hij echt geen anderhalve dag in de week met Fran door. Toen hoefde het niet en nu wel? Hij zet gewoon een andere vrouw in huis om zijn stamhoudertje te verzorgen. En hij is er toe in staat.

Moet ik dan nog veertien jaar met hem naar bed om Fran bij me te kunnen houden?

Ik dacht het niet. Ik denk dat ik dat niet kan.

Strand

We hadden het héle strand voor onszelf!

We warmden ons potje eten op, vingen een krab, een heleboel torren en slakken. We speelden cowboytje en we waren de hele dag zoet.

De kat paste op het huis, hij bracht een muis mee en die muis zat in de bestek-la! Don't ask me hoe die daar kwam! En nu loopt ie hier nog ergens want de kat vindt hem wel leuk om mee te spelen maar heeft hem vervolgens weer laten lopen...

Top

Vandaag een mooi huis gevonden voor een mini-vakantie begin december. (Moet 1 dagje vrij vragen en dan hebben we vier dagen vrij ivm feestdagen 6 en 8 dec.). Morgen vrij vragen en boeken! Kijk maar hier: TOP he!!!

Een huis in the middle of nowhere, met honden, katten, kippen op een ecologische boerderij waar ze vegetarisch macrobiotisch koken en waar we 's morgens om 8 uur voor meditatie en yoga terecht zouden kunnen naast het natuurzwembad waar ook kikkers en vissen zwemmen. Daar kun je ook in je blote billen zwemmen mocht je dat willen, maar dát zal wel wat koud zijn begin december....

Lijkt me lekker, even helemaal weg, hebben we wel verdiend!!

burn out?

Mijn fotocamera doet het weer.

Zomaar. Na bijna een maand in een donker hoekje in de kast..

Zal het gewoon een burn out geweest zijn?

Rustig

Nix bijzonders vandaag. Gelukkig.

Fran is naar school geweest (hij wou niet), hij is verkouden en een beetje hangerig.

Vanmiddag 4 kindjes te spelen gehad, toen was hij opeens weer helemaal beter....

Normaal laat ik er altijd maar 1 tegelijk binnen om te spelen, da's dan druk zat, maar vandaag kon ik er best 5 aan.

Ze hebben zitten tekenen, race-banen bouwen, voetbalspel spelen en kastelen bouwen. En ze kregen allemaal een vlinder-tatoo van mij op hun hand getekend. 

Zit me een ongeluk te gapen. Nog even wat lezen in bed en dan het licht uit!

Jochie

Gisteren met Bbc gepraat. Hij was heel rustig en zei geen onredelijke dingen. Daar er grote onduidelijkheid is over hoe het nu staat met het straatverbod (waarschijnlijk is dat opgeheven) en de provicionele visites (waarvan er officieel nog niet een heeft plaatsgevonden in een maand) werd de spanning steeds groter. Bij Bbc omdat hij Fran al een maand niet gezien heeft op die paar uur na vorige week dat ik hem plotseling zag en hem even meegaf. En bij mij omdat door zijn spanning hij rare en onredelijke dingen gaat zeggen, en op rare tijden bij de school op gaat duiken en mij daarmee op de kast jaagt. En bovendien wil Fran zijn vader ook zien.

De advocaat en de politie raadden mij aan om toch op een of andere manier een visite te regelen. Dus gisteravond belde ik Bbc op met het voorstel dat Fran de zondag bij hem zou doorbrengen. Dat kwam hem als een complete verrassing en hij was even onthandt. 'Wat vindt hij dan lekker om te eten, wat moet ik dan voor hem kopen'. Dus ik stelde voor dat ik wel wat klaar kon maken en mee kon geven als hij dat moeilijk vond. Dat was fijn, zei hij, en of ik dan gelijk even uit wilde komen leggen hoe zijn keramische plaat werkte want hij had geen idee en hij zou het dan toch op moeten warmen. Het klonk allemaal zo 'echt Bbc' dat ik er wel een goed gevoel over had.

Dus vanmorgen Fran weggebracht. Het nieuwe appartement gezien (in het bed dat voor Fran bedoeld was lag inmiddels een landgenoot te ronken), de keramische plaat uitgelegd, de nieuwe dvd speler aan de praat geholpen en de wasmachine uitgelegd. Of ik niet even wilde blijven en geen koffie wilde blijven drinken. Dat heb ik maar afgeslagen en gezegd dat ik Fran om 7 uur weer zou ophalen. ...Wat ik dan ging doen...

Ik zei dat ik thuis een beetje schoon ging maken en dat er een berg strijkwerk lag. Of ik dan alsjeblieft 1 overhemd voor hem wilde meestrijken want hij had nog niet gevonden waar je strijkplanken kon kopen.

'Nou ok eentje dan, maar dan moet je maandag zelf zo'n ding gaan halen; in de Eroski of de Carrefour'. Dat was goed.

Dusss ik heb vandaag een berg strijkgoed weggewerkt. Maar eerst ben ik naar de 'feria de muestras' geweest, een soort huishoudbeurs hier in het dorp in het congresgebouw. Daarna ben ik in de haven Pakistaans wezen eten, uitgenodigd door Miek. Errug lekker. Daarna hebben we ook door de haven gewandeld en toen was het tijd voor die berg strijkwerk. Die is nu glad. Nog een half uur en dan ga ik het jochie weer ophalen....

Fran met zijn 'boos-bang-verdrietig'-vingerpoppetjes

UPDATE; Het ging goed, Fran was buiten aan het spelen met andere kinderen van die appartementen toen ik hem op kwam halen. Zijn vader poogde hem daar te laten slapen. Nog maar even niet, bovendien moet hij morgen al weer vroeg naar school. We hebben wel voor woensdagmiddag afgesproken.

vooruit

Ja, we zijn weer online. De telefoonlijn was dood de afgelopen dagen. Technisch probleem van de centrale, maar hij doetutweer!

Onrustige dagen gehad, vooral in mijn hoofd en de 'knaag in mijn maag zône'. Er is ook zoveel onduidelijkheid vanuit de instanties. Als er nu maar iets duidelijk geregeld was dan hadden we ons daaraan te houden en wisten we waar we aan toe waren.

Hoewel. Dat is dan weer mijn makkelijke 'brave schoolmeisjes instelling'. Maar dan was het ook niet makkelijk geweest waarschijnlijk, en traumatischer voor Fran. Nu moet ik het op mijn manier vogelen, en er zelf over denken en overwegen wat het beste is, met name voor Fran. Ik hoop, ik denk, dat dat toch wel aardig lukt.

Maar misschien zeg ik vanavond wel weer heel iets anders.  

We doen leuke dingen. Zijn donderdag en zaterdag naar San Jose geweest. Een grijze slang gezien, heremietkreeftjes gevangen, zelfs ook gezwommen donderdag, lekker eten opgewarmd op het strand.

En Opa, de fietstraining gaat ook gewoon door hoor. Het gaat heel goed!